keimy
napsal(a):
tak to je hustý Chelsule by se na to vyprdla..
ale máme novinku, už štěkáme na povel
pořád jsme nechápali co to jako je.. a najednou to jde
Ahá tak to gratuluju, je zajímavé že ovčák jako docela uštěkané plemeno má problémy s tím naučit se štěkat na povel. Taky jsme s tím totiž bojovali....
NO ona ty boby doslova krade, ale než pochopí že chci přinest ty boby a ne všechny koule co kde najde... uf
nooo :))) U nás taky občas někdo ječí. Tuhle půjčili ovčancu 10ti letý holce protože kámoška venčila svý nový štěně labradora tak šly holky okolo a ovčandy se přes plot na sebe vrhli a seřvaly se. Holčina se chytila za hlavu a ječela... fakt dobrý potkat ji třeba někde venku.....
Tohle Pfko posílám chovateli, je takový obyčejný ale má tam hezkej kukuč
czizecka
napsal(a):
nooo :))) U nás taky občas někdo ječí. Tuhle půjčili ovčancu 10ti letý holce protože kámoška venčila svý nový štěně labradora tak šly holky okolo a ovčandy se přes plot na sebe vrhli a seřvaly se. Holčina se chytila za hlavu a ječela... fakt dobrý potkat ji třeba někde venku.....
Tohle Pfko posílám chovateli, je takový obyčejný ale má tam hezkej kukuč
Pfko je pěkný, je to kóča.. co vánoce? Chelsína už si našla dárek, tak jsem jí ho zase vzala a řekla jí, že to dostane až pod stromečkem..
snad to pochopila
jinak jsem zjistila, že jí hrozně baví, když spolu utíkáme, to skáče jak koza, uši dozadu a letí..
keimy
napsal(a):
Pfko je pěkný, je to kóča.. co vánoce? Chelsína už si našla dárek, tak jsem jí ho zase vzala a řekla jí, že to dostane až pod stromečkem..
snad to pochopila
jinak jsem zjistila, že jí hrozně baví, když spolu utíkáme, to skáče jak koza, uši dozadu a letí..
Jé to je pěkná fotka :D No Vánoce asi nějakou dobrotu, ona stejně furt něco dostává... :DDDD možná víc než děti :D
memmory
napsal(a):
Tak co je s Váma - to tak vehementně cvičíte že tady nejste ??
my necvičily ani nepamatuji.. už mám výčitky, ale nechce se mi.. hlavně se cpeme cukrovím a máme mega břuchy..
keimy
napsal(a):
my necvičily ani nepamatuji.. už mám výčitky, ale nechce se mi.. hlavně se cpeme cukrovím a máme mega břuchy..
Jooooo tak to u nás se cvičí skoro každej den až na některé výjimky
Koukám že to si asi týrám psa a cukrový nehrozí , ani jedna , ani druhá ho nejíme - což o to psí slečna by si dala - ale to by jí to musel někdo dovolit ... včera slintala na zákusky na stole - nedostala nic - chudáček můůůůůj
Jinak přikládám foto 24.12 a slintání na chlebíčky
Jé to je fajn že to tu jede i beze mě a že to vytahuje taky někdo jinej než já
kevin
napsal(a):
nádherné fotky
To bylo na mě ?? Jestli jo tak díky
FOTO : Pojď támhle poběžíme
Holky hezký fotky, taky budu muset něco nového nafotit. Dneska jsme si zase hráli na psí spřežení, táhla 20kg a do kopečka tak snad je trochu unavená (blbej vtip to slovo nezná) a dělali nějakou tu poslušnost a něco z dogdancingu, jak jsme dlouho nemakali tak je fakt magor... Tak aspoň nějakou starší fotku..
Klacky jsou super, ale koule, koule jsou kulatý jako míííííčeeeeeeeeeeeeeeeeeeeek ! HOĎ hoĎ HOĎ hoĎ!!!
No to my jsme dneska byli jen na klasické prochajdě - jak na Nový rok - tak po celý rok - takže kdyby jsme šly na dlouhou tůru tak by si ta moja můrenka myslela že to tak bude každej den
Lidi já chci léééééééééétoooooooooo
No to my jsme dneska byli jen na klasické prochajdě - jak na Nový rok - tak po celý rok - takže kdyby jsme šly na dlouhou tůru tak by si ta moja můrenka myslela že to tak bude každej den
Lidi já chci léééééééééétoooooooooo
došly mi baterky ve foťáku a nejsem schopná si koupit jiný.. užíváme si volna, ale už by ten cvičák potřebovala jako sůl..
to musím dát i sem aby to někdo z ovčákářů neprošvihl http://tn.nova.cz/zpravy/zahranici/nebezpecny-rusky-pes-pohranicnik-skolil-narusitele-a.html
nějak se propadáme - nejrozšířenější plemeno na světě .....
Už za 14dní nás čeká další coursing - už aby to bylo
FOTO po startu - vyběhla tak rychle že ani nesklopila uši - nestihla to - tak se jí lámou větrem
memmory
napsal(a):
nějak se propadáme - nejrozšířenější plemeno na světě .....
Už za 14dní nás čeká další coursing - už aby to bylo
koukám jak máš všestrannýho psa.. Chelsule toho taky zvládá dost, kromě cvičáku, obran, jí moc jde štěkání za plotem na nic, trhání babiččiných bot, válení se na gauči, šikanování jezevčíka..
A už mě zase páníček vleče z kopce - nechápu proč mě to nikdy nenechají sežrat
keimy
napsal(a):
koukám jak máš všestrannýho psa.. Chelsule toho taky zvládá dost, kromě cvičáku, obran, jí moc jde štěkání za plotem na nic, trhání babiččiných bot, válení se na gauči, šikanování jezevčíka..
Proč se věnovat "jen" sportovní kynologii , když je spousta jiných aktivit
Ale kdo neskusil coursing - neví o co svého psa připravuje - a navíc mi to pomohlo od honění zvěře - dřív honila jak vzteklá bez odvolání - teď je odvolatelná - protože jsem jí nežádoucí lov nahradila povoleným lovem ...
na rajčeti mám spousty fotek ze všech našich aktivit např.
http://memmory.rajce.idnes.cz/Coursing_12.9.2010./
keimy
napsal(a):
Chelsea provádí s páníčkem toto..
No u nás to není lepší
memmory
napsal(a):
Proč se věnovat "jen" sportovní kynologii , když je spousta jiných aktivit
Ale kdo neskusil coursing - neví o co svého psa připravuje - a navíc mi to pomohlo od honění zvěře - dřív honila jak vzteklá bez odvolání - teď je odvolatelná - protože jsem jí nežádoucí lov nahradila povoleným lovem ...
na rajčeti mám spousty fotek ze všech našich aktivit např.
http://memmory.rajce.idnes.cz/Coursing_12.9.2010./
já tedy musím zaklepat, že jí odvolám snad pokaždý, to je naše jediný plus.. ale samozřejmě nic není stoprocentní.. coursing vypadá lákavě, ale v okolí o ničem nevím
memmory
napsal(a):
No u nás to není lepší
no dobře.. tak se taky prozradíme..
keimy
napsal(a):
aha, tak to se omlouvám.. já mám právě fotbalistu doma a na silvestra jsme byli taky hřišti..
Ahaaaa - tož to joooo
Ještě že já tam nejsem ani na jedný fotce - úděl fotografa - ještě že tak - ale na jiných akcích jako jsou obrany a spol - mě to sere - každej kopu fotek a já poskrovnu
FOTO : IVY Z KARVITU - revírek
keimy
napsal(a):
u nás se teď udělalo krásně, tak snad spácháme nějaký fotečky.. včera na cestě ke koním táhla jakou dobu dvoumetrovej klacek.. a když dojdou klacíky, tak se snaží vytahat kůlky u silnice, co tam dali silničáři..
No to já mám "antiaportéra" - ta nenosí skoro nic
Achjo - končí mi pauza na oběd - jsem v práci - tož nic končíms pauzou a do 5ti daleko -- já chci domůůůůůůůů
czizecka
napsal(a):
O co přesně jde v coursingu? Tady taky asi není, mít auto jdu do toho.. My jedem krom služebky taky frisbee a dogdancing ale zatím jen doma, nesoutěžíme. Taky je její oblíbená činnost skok vysoký....
čubina miluje cokoliv, na co může skočit a seskočit.. jen mám pořád na paměti, že kamarádky čubka si takhle zlomila páteř..
czizecka
napsal(a):
Já teda čumím jak puk kolik ovčounů není aportér.... ta moje blbka otravuje od rána do noci. Nejdřív nosí klacky, pak když jí je seberu aby dala chvíli pokoj tak nosí kameny, cihly, pak třísky a mini kamínky a slámu... prostě magor!!
tak takovýhle blázna máme u koní, je to border kolie a bude ti nosit stébla slámy, aby jsi mu je hodila.. jenže kdyby jste viděli jeho zuby.. asi jako tenhle smajlík..
czizecka
napsal(a):
jak z kamenů či proč? já jí to zakazuju samozřejmě, odkládám za sebe na hromádku a tak... pak pro to večer jezdím kolečkem a odvážím na zahradu kam nemůže
jo z kamenů, stačí do nějakýho kopnout a on ho hned chytá, špičáky má ubroušený a do předních ho vlastně kopnul kůň, ptž těm taky nedá pokoj.. jsou to prostě černobílí blázni tak my se jdeme venčit..
keimy
napsal(a):
jo z kamenů, stačí do nějakýho kopnout a on ho hned chytá, špičáky má ubroušený a do předních ho vlastně kopnul kůň, ptž těm taky nedá pokoj.. jsou to prostě černobílí blázni tak my se jdeme venčit..
já dobře vím proč byh tohle nechtěla.. většího magora než je Deny bych už asi nezvládla :D
Dnešní blbnutí za tmy, už aby bylo jaro mě to nebavíí
Pozn. toto není fotomontáž!
czizecka
napsal(a):
Já teda čumím jak puk kolik ovčounů není aportér.... ta moje blbka otravuje od rána do noci. Nejdřív nosí klacky, pak když jí je seberu aby dala chvíli pokoj tak nosí kameny, cihly, pak třísky a mini kamínky a slámu... prostě magor!!
No jo ty máš "normálního" NO - správný NO miluje vodu a aportuje - to my máme divné NO - nenosí rádni nic a nemají rádi vodu
Jo a moje No je opravdu divná protože si nechá nafackovat od kde koho Kecám tohle je výstavní junioršampion a šampion tak to není jen tak někdo
Agrippa Everdene
czizecka
napsal(a):
O co přesně jde v coursingu? Tady taky asi není, mít auto jdu do toho.. My jedem krom služebky taky frisbee a dogdancing ale zatím jen doma, nesoutěžíme. Taky je její oblíbená činnost skok vysoký....
No o co jde v coursingu ?? Ulovit střapec
více na http://www.mscoursing.com/
memmory
napsal(a):
No o co jde v coursingu ?? Ulovit střapec
více na http://www.mscoursing.com/
Přessněji :
Většina z Vás zná klasické dostihy za nekonečným králíkem, u nás je to coursing za "dostihnutelnou kořistí". Cílem coursingu je ulovit kořist, kterou představuje kůže tažená navijákem. Dráha dlouhá 700 metrů je navržená tak, aby psi museli projevit své schopnosti lovu. Startují vždy dva psi stejné rasy a stejného pohlaví, kteří jsou od sebe odlišeni bílou a červenou dečkou. Běží na trati, kde se několikrát mění směr, překonávají přírodní, lehce kopcovitý terén s překážkou. Dostih se běží na dvě kola, které se od sebe navzájem liší místem startu a překážkou. Všechny překážky jsou upraveny tak, aby nedošlo k jakémukoli zranění. Výkon psů je hodnocen rozhodčími podle pěti kritérií: rychlost, úsilí při pronásledování, inteligence, obratnost a odolnost, tyto kritéria jsou samostatně bodována, celkový maximální počet bodů jednoho kola je 100 bodů, aby pes mohl postoupit do druhého kola, musí v prvním kole získal alespoň 50 bodů. Lov kořisti v cíli nekončí, jak byste si mohli myslet, psi jsou lovem natolik zabráni, že majitelé je od návnady často nemohou odtrhnout a musí je odnést v náručí. Pejskové jsou za své "sportovní" výkony náležitě odměněni a to díky sponzorům.
memmory
napsal(a):
No jo ty máš "normálního" NO - správný NO miluje vodu a aportuje - to my máme divné NO - nenosí rádni nic a nemají rádi vodu
Jo a moje No je opravdu divná protože si nechá nafackovat od kde koho Kecám tohle je výstavní junioršampion a šampion tak to není jen tak někdo
Agrippa Everdene
máš pravdu, obě máme trubky.. ale přece je nevyměníme
i když už jsem Chelsině říkala, že když nebude jíst, tak si pořídím jinýho hafana
a ten svetr (setr) je krásnej, vždycky se mi líbili..
keimy
napsal(a):
máš pravdu, obě máme trubky.. ale přece je nevyměníme
i když už jsem Chelsině říkala, že když nebude jíst, tak si pořídím jinýho hafana
a ten svetr (setr) je krásnej, vždycky se mi líbili..
Tož to bylo pěkné :D :D :D :D Trubky - sedí , ale ty určo nemáš takovou trubku jako já
memmory
napsal(a):
Přessněji :
Většina z Vás zná klasické dostihy za nekonečným králíkem, u nás je to coursing za "dostihnutelnou kořistí". Cílem coursingu je ulovit kořist, kterou představuje kůže tažená navijákem. Dráha dlouhá 700 metrů je navržená tak, aby psi museli projevit své schopnosti lovu. Startují vždy dva psi stejné rasy a stejného pohlaví, kteří jsou od sebe odlišeni bílou a červenou dečkou. Běží na trati, kde se několikrát mění směr, překonávají přírodní, lehce kopcovitý terén s překážkou. Dostih se běží na dvě kola, které se od sebe navzájem liší místem startu a překážkou. Všechny překážky jsou upraveny tak, aby nedošlo k jakémukoli zranění. Výkon psů je hodnocen rozhodčími podle pěti kritérií: rychlost, úsilí při pronásledování, inteligence, obratnost a odolnost, tyto kritéria jsou samostatně bodována, celkový maximální počet bodů jednoho kola je 100 bodů, aby pes mohl postoupit do druhého kola, musí v prvním kole získal alespoň 50 bodů. Lov kořisti v cíli nekončí, jak byste si mohli myslet, psi jsou lovem natolik zabráni, že majitelé je od návnady často nemohou odtrhnout a musí je odnést v náručí. Pejskové jsou za své "sportovní" výkony náležitě odměněni a to díky sponzorům.
Jé tak to by jí určo bavilo, přerazila by se hned u první překážky a nesla by jí s sebou až do cíle :DDDDDD
No nevím normálního.. jen zdědila ty správný geny noo tak jsem si vybrala pracáka a mám to.. občas fakt na prášky :))) Co jsme měli starou čubu tak byla úplně jiná, klidná, důstojná, k cizím odtažitá až ostrá... tohle trdlo za plotem machruje a pak se hned první návštěvě vrhne do klína... fakt hlídač. Nad tím coursingem budu uvažovat, pohledám jestli tu něco je, třeba bych ho mohla zavést na cvičáku
czizecka
napsal(a):
No nevím normálního.. jen zdědila ty správný geny noo tak jsem si vybrala pracáka a mám to.. občas fakt na prášky :))) Co jsme měli starou čubu tak byla úplně jiná, klidná, důstojná, k cizím odtažitá až ostrá... tohle trdlo za plotem machruje a pak se hned první návštěvě vrhne do klína... fakt hlídač. Nad tím coursingem budu uvažovat, pohledám jestli tu něco je, třeba bych ho mohla zavést na cvičáku
U nás to běhá hoooooooooooodně psů - spíš celej cvičák
naviják i ostatní věci se dají vyrobit a můžete si běhat jen tak pro sebe #
"náš" coursing - http://www.lipovskypohar.banda.cz/
Jinak teda běhají to pesani od jezevčíka , přes NO , kolie , RR , boxery , dobrmany - po am.bulldogy - takže je to pro malé i velké
FOTO : naše nudle
memmory
napsal(a):
U nás to běhá hoooooooooooodně psů - spíš celej cvičák
naviják i ostatní věci se dají vyrobit a můžete si běhat jen tak pro sebe #
"náš" coursing - http://www.lipovskypohar.banda.cz/
Jinak teda běhají to pesani od jezevčíka , přes NO , kolie , RR , boxery , dobrmany - po am.bulldogy - takže je to pro malé i velké
FOTO : naše nudle
Nudle znovu - ulovil Bobéééééééš
memmory
napsal(a):
Nudle znovu - ulovil Bobéééééééš
A tady přikládám foto navijáku