Chovatelka má stále všechny - ta co má klapaté uši obě - HARA - je agresivní jako prase je schopná oprat i člověka co zná velmi dobře - v podstatě všechny krom chovatelky a ve 20 měsících není vůbec socializovaná - ta druhá co má jedno uško - teď už jí stojí obě teda - HYRTO - s tou by se dalo něco dělat ale taky bez socializace
Achjo ......škoda slov ........
FOTO : táta - Christian od Natálky - pes policie ČR v Bruntále
4 měsíce - prcní fotka kterou jsem měla všude jako profilovku ...... a aby byla slyšet - rolnička na krku
Chelsea má na jednom obojku známku s číslem, tak je taky slyšet.. jo a netopýři jsme byli taky..
No tak tu rolničku už teda dávno nenosíme
A vidělas někdy NO který by jako mimino nevypadalo jako netopýr ?? - Já teda ne
memmory
napsal(a):
Chovatelka má stále všechny - ta co má klapaté uši obě - HARA - je agresivní jako prase je schopná oprat i člověka co zná velmi dobře - v podstatě všechny krom chovatelky a ve 20 měsících není vůbec socializovaná - ta druhá co má jedno uško - teď už jí stojí obě teda - HYRTO - s tou by se dalo něco dělat ale taky bez socializace
Achjo ......škoda slov ........
FOTO : táta - Christian od Natálky - pes policie ČR v Bruntále
Ten je krásnej... takovýhle já fakt můžu
A tady je jí asi 3 měcíce ještě u chovatele, dle mě byla hrozně ošklivá
My nebyli dost starý (zralý jo) na Zopky takže náš čekaj letos a snad i Zvv1 dáme v březnu dle toho jaké budou obrany jestli to doženem, stopy a poslušnost máme i na ipo1 bychom měli ale obrany nevim.. to vázne a chcem stopařský nějaký udělat tak letos to snad dáme... ale jsou to jen plány
My máme ZOPku a letos kdyby se zadařilo ZZO a ZM byla bych nadmíru spokojená - ale mám jeden zásadní problém - APORT !!!!
Snad to nějak dopilujeme - taky musíme zamakat na stopě a obrana ani nemluvě - takže jedničky jsou pro mě něco jako cesta na dlouhou trať ... ale kdyby se zadařilo - vůbec bych se nezlobila - ale letos určo ne.e .... to budu v ráji když složíme ZMky ...
No jo já jsem hlavně makala na zanedbané socializaci a odnaučit fenu žrát co se pohne , ať to byl člověk , zvíře , nebo třeba auto na lesní cestě co projelo dál od nás a mihl se jen pohyb - to byl zběsilý úprk lesem než to skoro dohnala a zjistila že to bylo auto ne nic co by se dalo "sežrat" .....
Tak to mám zpět - jsem ráda že zvládáme poslušnost - jakž takž , a na obraně se pilně pracuje teď od ledna zase minimálně 2x za měsíc ... už ať sleze sníh a začneme makat - mimochodem pro mě je to taky všechno nové jelikož je to můj první cvičákový pes ....
fotka : ZOPKY
memmory
napsal(a):
My máme ZOPku a letos kdyby se zadařilo ZZO a ZM byla bych nadmíru spokojená - ale mám jeden zásadní problém - APORT !!!!
Snad to nějak dopilujeme - taky musíme zamakat na stopě a obrana ani nemluvě - takže jedničky jsou pro mě něco jako cesta na dlouhou trať ... ale kdyby se zadařilo - vůbec bych se nezlobila - ale letos určo ne.e .... to budu v ráji když složíme ZMky ...
No jo já jsem hlavně makala na zanedbané socializaci a odnaučit fenu žrát co se pohne , ať to byl člověk , zvíře , nebo třeba auto na lesní cestě co projelo dál od nás a mihl se jen pohyb - to byl zběsilý úprk lesem než to skoro dohnala a zjistila že to bylo auto ne nic co by se dalo "sežrat" .....
Tak to mám zpět - jsem ráda že zvládáme poslušnost - jakž takž , a na obraně se pilně pracuje teď od ledna zase minimálně 2x za měsíc ... už ať sleze sníh a začneme makat - mimochodem pro mě je to taky všechno nové jelikož je to můj první cvičákový pes ....
fotka : ZOPKY
To jsme na tom podobně.. Taky první pes, chtěla jsem ho jen ke koním, jenže pak jsme zkusili cvičák, tak v tom pokračujeme.. Ale není to pro mě smrtelně důležitý.. Naše poslušnost je ok, obrany jsou v začátcích a stopa to samé. Mám ale pocit, že jí stopy půjdou dobře.. Když jí to nebude panička kazit.. protože většina věcí je pro mě španělská vesnice..
keimy
napsal(a):
To jsme na tom podobně.. Taky první pes, chtěla jsem ho jen ke koním, jenže pak jsme zkusili cvičák, tak v tom pokračujeme.. Ale není to pro mě smrtelně důležitý.. Naše poslušnost je ok, obrany jsou v začátcích a stopa to samé. Mám ale pocit, že jí stopy půjdou dobře.. Když jí to nebude panička kazit.. protože většina věcí je pro mě španělská vesnice..
No já jsem si ji pořizovala tako všechny psi kdykoliv jako hlídače , ale díky její nevyrovnané povaze s ní musím něco dělat - nebo by to byla katastrofa ....
memmory co máš za problém s Aportem? Ráda poradím
Stopy tak když někdo bude potřebovat, teda budu se snažit ono přes net to jde blbě
Zatím na hadr ale už jsem objednala klínovýho peška, na cvíču koušem na rukáv
Jinak je to můj první opravdový cvičákový pes jelikož to s cane corso bylo spíš škádlení cvičáku než výcvik i když byla šikovná :DDDDDDDDDD ale ovčák je prostě stroj... Ale poslušnost a stopy jsme měli hezký
czizecka
napsal(a):
memmory co máš za problém s Aportem? Ráda poradím
Stopy tak když někdo bude potřebovat, teda budu se snažit ono přes net to jde blbě
No díky za pomoc , ale to my si nějak poradíme - rádců a pomocníků mám dost , ale Ritule je hlava skopová a ne na aportovat - ale pilně pracujeme a už se to nějak rýsuje aspoň ví že to co po ní chci aby mi to přinesla
A stopuje dobře jen je problém v tom že já denně jezdím domů nejdřív v 6 večer takže málo stopujeme - potřebuje se vychodit a bude to - letos hned zjara začneme na nich pracovat více - tam není chyba - ale vloni ještě jsme ani pořádně nezačaly stopy dělat - ale až budeme stopovat častěji tak to bude OK - tam není co radit , ale chtělo by to čas - ta udělám v práci to co tady smajlík a bude klid a čas na všechno :D:D
Tak dneska m Ritule dostala krmím o půl desátý večer - a dneska jsem seděla v kuchyni a ona spala na chodbě - bylo přesně - ale snad jen na pár vteřin 21:30 když se vzbudila a přišla si říct o večeři - jsem normálně nechápala
Má hodiny v hlavě / nebo v žaludku / a to i s vteřinovou ručičkou ....
memmory
napsal(a):
Tak dneska m Ritule dostala krmím o půl desátý večer - a dneska jsem seděla v kuchyni a ona spala na chodbě - bylo přesně - ale snad jen na pár vteřin 21:30 když se vzbudila a přišla si říct o večeři - jsem normálně nechápala
Má hodiny v hlavě / nebo v žaludku / a to i s vteřinovou ručičkou ....
Normálka, my už krmíme nepravidelně :D z toho důvodu že v devět se mohhli psi zbláznit když ještě nedostali véču a vydupávali si jí :DD
Pro ty co uchovŃují, uchovňovali... máte hotové DKK příp. za kolik to bylo?
Ahoj holky, tak Chelsině dlouho nic nebylo, naposled měla nateklou hubu.. Teď se jí dělají bouličky na čumáku.. Všimnu si toho vždycky ráno, ale během dne jí to zmizí.. Nechápu to, včera měla 4 večer, ale za chvíli zase nic.. Vypadá to, že mi hrabe, jenže fakt se jí objevujou nepravidelně, už je to asi 3. den.. Asi jí to nebolí, je to tvrdý.. Myslíte, že by to mohla být třeba alergie?
czizecka
napsal(a):
to uchovňování mě taky docela zajímá, na rtg jdeme tento týden, zkouška by problém být neměla, ale mám docela chaos ve výstavách NO - do chovu musí mít klubovku, nebo stačí mezinárodka nebo národka ... ? Výstavy NO mě opravdu nelákají, příjde mi to jako totální šaškárna, takže kdyby to šlo odbýt ne normální výstavě, hodně by se mi ulevilo
czizecka
napsal(a):
My máme DLK i DKK - teda 0/0 obojí - dělal nám je MVDr. Palička v Opavě - super človíček a RTG na první pokus naprosto dokonale rovné - cena asi 2000,- se vším - i cesta - mám to 100 km ... + 500,- výsledek vyšetření ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
to uchovňování mě taky docela zajímá, na rtg jdeme tento týden, zkouška by problém být neměla, ale mám docela chaos ve výstavách NO - do chovu musí mít klubovku, nebo stačí mezinárodka nebo národka ... ? Výstavy NO mě opravdu nelákají, příjde mi to jako totální šaškárna, takže kdyby to šlo odbýt ne normální výstavě, hodně by se mi ulevilo
http://www.herta-pynyx.estranky.cz/clanky/co-vse-udelat--pro-uchovneni-___.html - sem se podívej moje webky ....
pro uchovnění potřebuješ :
zkouška : IPO 1 či ZVV 1
RTG DKK : max 2/2 - od 12 měsíců věku psa
testy DNA : opraď se s vetem ....
Výstavy : nesmí být národní, ani mezinárodní - musí být klubová , oblastní nebo krajská
ve třídě mladých - 12-18 měsíců - max ocenení VD
ve třídě dospívajících - 18-24 měsíců - max ocenění VD
ve třídě pracovní - 24 - měsíců - 8 let - první třída kde se dává ocenění V - aby jsi se ale mohla vystavovat v pracovní třídě musíš mít RTG zapsané v PP + složené jedničkové zkoušky ...
Bonitace je jako poslední krok - to je vlastně "ONO" uchovnění
Pokud tohle všechno máte jsme uchovnění
mi máme
RTG , DNA , Výstavu - teď čekáme na zkoušku a bude to
keimy
napsal(a):
Ahoj holky, tak Chelsině dlouho nic nebylo, naposled měla nateklou hubu.. Teď se jí dělají bouličky na čumáku.. Všimnu si toho vždycky ráno, ale během dne jí to zmizí.. Nechápu to, včera měla 4 večer, ale za chvíli zase nic.. Vypadá to, že mi hrabe, jenže fakt se jí objevujou nepravidelně, už je to asi 3. den.. Asi jí to nebolí, je to tvrdý.. Myslíte, že by to mohla být třeba alergie?
No tak tohle netuším , alergie je možná , ale na co by teď v zimě měla alergickou reakci ?? Zeptala bych se veta - nic za to nedáš
memmory
napsal(a):
http://www.herta-pynyx.estranky.cz/clanky/co-vse-udelat--pro-uchovneni-___.html - sem se podívej moje webky ....
Výstavy : nesmí být národní, ani mezinárodní - musí být klubová , oblastní nebo krajská
ve třídě pracovní - 24 - měsíců - 8 let - první třída kde se dává ocenění V - aby jsi se ale mohla vystavovat v pracovní třídě musíš mít RTG zapsané v PP + složené jedničkové zkoušky ...
mi máme
uchovňovala jsem už několik psů prac. plemen, takže takovej zelenáč nejsem, ale NO ne, a vím, že tam mají jinak výstavy, a hlavně že je to hrozná komedie. Btw. máš tam, že musí mít maximálně ocenění VD, ale já znám řadu chovných fen, co mají z výstavy dobrou. Navíc pro základní chov snad nemusí být už ani bonitace
memmory
napsal(a):
My máme DLK i DKK - teda 0/0 obojí - dělal nám je MVDr. Palička v Opavě - super človíček a RTG na první pokus naprosto dokonale rovné - cena asi 2000,- se vším - i cesta - mám to 100 km ... + 500,- výsledek vyšetření ...
to jde a to se rtg někam ještě posílá na hodnocení?
a co pak s tím? poslat s PP na plemenku?
a musím už být členem čkno? já ještě neposlala přihlášku
memmory
napsal(a):
mi máme
JO a prý RTG už musí být ve třídě dospívajících taky.. :(
czizecka
napsal(a):
Když půjdeš s pracákem do mladých tak budeš ráda když dostaneš dobrou. Já jdu do dospívajících nebo do třídy pracovní. Páč mezi výstavákama nemáme moc šanci :(
podle mě je ta fena na při dobrým předvedení na VD, i když je to celočerná pracačka - má světlejší oko, a šířeji nasazený uši, ale na dobrou určitě ne, protože jinak v kostře, úhlení, stavbě těla ani v pohybu chybu nemá. Chce to hlavně jít k rozhodčímu, co není úchylnej na ty šmatlavý hrbáče, a co já vím, tak s pracákama lidi chodí nejraději na p. Novotnýho
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
uchovňovala jsem už několik psů prac. plemen, takže takovej zelenáč nejsem, ale NO ne, a vím, že tam mají jinak výstavy, a hlavně že je to hrozná komedie. Btw. máš tam, že musí mít maximálně ocenění VD, ale já znám řadu chovných fen, co mají z výstavy dobrou. Navíc pro základní chov snad nemusí být už ani bonitace
Ne nemusí, jedná se o kontrolovaný chov kde můžeš bonitaci zkusit snad ještě jednou (nevím přesně). Já tedy ale mířím výš, když dá bůh :))))))))))))))))
czizecka
napsal(a):
JO a prý RTG už musí být ve třídě dospívajících taky.. :(
RTG na vyhodnocení posílá přímo vet, který to rentgenoval (pokud není zároveň posuzovatel pro plemeno), a vám pak až příjde oficiální výsledek na dobírku, pakjednen z těch papírů pošlete s PP na plemenku, kde vám to zapíšou, a pošlou zpět.
czizecka
napsal(a):
Ne nemusí, jedná se o kontrolovaný chov kde můžeš bonitaci zkusit snad ještě jednou (nevím přesně). Já tedy ale mířím výš, když dá bůh :))))))))))))))))
není to můj pes, a pokud mi zůstane doma i nadále tak ji uchovním se vším všudy - kdyby nebyla schopná odkousat bonitaci, tak se s ní ani nezdržuju. Psala jsem to spíš proto, že informace ve výpisu už nebyly aktuální.
Ehm takže: Když neprojdete bonitací tak je pes uchovněn také ale v kontrolovaném chovu, když projdete je zařazen do chovu výběrového (první třídy). DNA - jsou dvě možnosti. DNA registrované v německu které stojí asi 57 euro, odběr krve (asi 300) a zaslání do německa se provádí na speciálních stanovištích (jsou asi 4 ?) . České DNA se provádí odběr vatičkou (700kč celkem za vše) ale platí samozřejmě jen v čechách, čili pro prodej štěňat do zahraničí je zřejmě neplatné. RTG musí již být na výstavě zapsané i když jdete do třídy dospívajících (což taky nebylo ale nedávno jsem to někde na klubu četla). jestli se v něčem hodně pletu dejte mi facku ale takhle to mám nastudované teoreticky já. Jsou to nejnovější informace
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
podle mě je ta fena na při dobrým předvedení na VD, i když je to celočerná pracačka - má světlejší oko, a šířeji nasazený uši, ale na dobrou určitě ne, protože jinak v kostře, úhlení, stavbě těla ani v pohybu chybu nemá. Chce to hlavně jít k rozhodčímu, co není úchylnej na ty šmatlavý hrbáče, a co já vím, tak s pracákama lidi chodí nejraději na p. Novotnýho
jé tak to děkuju za info, my máme v papírech všechny VD. Deny má krásné tmavé oko a celkově není vůbec špatná, teĎ jsem sehnala někoho kdo mě snad naučí ji dobře předvést
czizecka
napsal(a):
jé tak to děkuju za info, my máme v papírech všechny VD. Deny má krásné tmavé oko a celkově není vůbec špatná, teĎ jsem sehnala někoho kdo mě snad naučí ji dobře předvést
ta "moje" fena tam má taky samý VDčkový předky, ale teď jsem se dívala, že feny s Dobrou se běžně uchovňují, jenom dostanou II. tř. chovnosti. Taky budu muset začít pracovat na předvedení, naštěstí se mi povedl výborně vyřešit double-handler (bude jím náš figurant), takže je o jednu starost míň.
memmory
napsal(a):
mi máme
ještě k tomuhle:
v tom případě, pokud budu uchovňovat zvíře mladší 2 let, tak jeho nejvyšší možný výstavní hodnocení je VD? To je trošku na hlavu, ne? Proč penalizují zvíře který je schopný splnit podmínky chovnosti před dovršením 24 měsíců tím, že mu neumožní dostat na výstavě výbornou ... ?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No psala jsem VD jako že nejde dostat Včko v týhle věkový kategorii - Dčko jo ale ne lepší jako VD ....tak jsem to myslela
Bonitace musí být taky ....
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
ještě k tomuhle:
v tom případě, pokud budu uchovňovat zvíře mladší 2 let, tak jeho nejvyšší možný výstavní hodnocení je VD? To je trošku na hlavu, ne? Proč penalizují zvíře který je schopný splnit podmínky chovnosti před dovršením 24 měsíců tím, že mu neumožní dostat na výstavě výbornou ... ?
No bohužel to tak je
czizecka
napsal(a):
Ehm takže: Když neprojdete bonitací tak je pes uchovněn také ale v kontrolovaném chovu, když projdete je zařazen do chovu výběrového (první třídy). DNA - jsou dvě možnosti. DNA registrované v německu které stojí asi 57 euro, odběr krve (asi 300) a zaslání do německa se provádí na speciálních stanovištích (jsou asi 4 ?) . České DNA se provádí odběr vatičkou (700kč celkem za vše) ale platí samozřejmě jen v čechách, čili pro prodej štěňat do zahraničí je zřejmě neplatné. RTG musí již být na výstavě zapsané i když jdete do třídy dospívajících (což taky nebylo ale nedávno jsem to někde na klubu četla). jestli se v něčem hodně pletu dejte mi facku ale takhle to mám nastudované teoreticky já. Jsou to nejnovější informace
No tak to o té bonitaci je pro mě novinka - ale pokud mi fena nesloží Bonitaci tak do chovu nepůjde ne ... takových NO je tady spoustu
memmory
napsal(a):
No tak to o té bonitaci je pro mě novinka - ale pokud mi fena nesloží Bonitaci tak do chovu nepůjde ne ... takových NO je tady spoustu
soused má exterierovou fenu, co nebyla na bonitaci (protože kdyby viděla cizího figuranta, tak už jí nikdo nechytí), a myslím že na ní směl odchovat 2 vrhy v kontrolovaným chovu.
A co s tím svodem, byli jste...? A do jakýho věku ho pes musí absolvovat?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
soused má exterierovou fenu, co nebyla na bonitaci (protože kdyby viděla cizího figuranta, tak už jí nikdo nechytí), a myslím že na ní směl odchovat 2 vrhy v kontrolovaným chovu.
A co s tím svodem, byli jste...? A do jakýho věku ho pes musí absolvovat?
Svod už je zrušen ...
A s tou fenou jsi to myslela jak - jako že by utekla strachy ??
memmory
napsal(a):
Svod už je zrušen ...
A s tou fenou jsi to myslela jak - jako že by utekla strachy ??
jj, strachy - je to takovej ten typickej případ kterej ukazuje na to, že zkouška opravdu o ničem nevypovídá, a jde udělat všelijak. Bohužel si pán myslí, jakou nemá bombu, a k těm 2 papírovým vrhům ještě nakryl bez PP, aby se ti bezzubí, neurotici bez zájmu o aport pořádně namnožili
. A pak to prodává za 2 tis a stěžuje si, že jeho bezpapíroví jorcijsou za 5 tis hned pryč ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
jj, strachy - je to takovej ten typickej případ kterej ukazuje na to, že zkouška opravdu o ničem nevypovídá, a jde udělat všelijak. Bohužel si pán myslí, jakou nemá bombu, a k těm 2 papírovým vrhům ještě nakryl bez PP, aby se ti bezzubí, neurotici bez zájmu o aport pořádně namnožili
. A pak to prodává za 2 tis a stěžuje si, že jeho bezpapíroví jorcijsou za 5 tis hned pryč ...
Achjo ... nevím že Ty lidi i tam na nich chovají - já jsem si vyzkoušela dost se štěnětem co mělo problémy .. a pokud fena nebude vypadat tak jak má chovná fena vypadat ( povaha ) tak ji nikdy nenakryju - takových "zmetků" je tady dost ale to jsem jedna z mála která má tenhle názor - každýmu jde jen o peníze
memmory
napsal(a):
Achjo ... nevím že Ty lidi i tam na nich chovají - já jsem si vyzkoušela dost se štěnětem co mělo problémy .. a pokud fena nebude vypadat tak jak má chovná fena vypadat ( povaha ) tak ji nikdy nenakryju - takových "zmetků" je tady dost ale to jsem jedna z mála která má tenhle názor - každýmu jde jen o peníze
myslela jsem, že u NO to tak není, protože mají dost složitý podmínky chovnosti, a štěňata se prodávají za cenu, která ani nepokryje náklady - tady to asi bude z jinýho důvodu, než jsou peníze
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
myslela jsem, že u NO to tak není, protože mají dost složitý podmínky chovnosti, a štěňata se prodávají za cenu, která ani nepokryje náklady - tady to asi bude z jinýho důvodu, než jsou peníze
No spoustu lidí to tak vidí - a pokud fena nemá kvality tak zase ty náklady asi co se týká výcviku nebyli tak vysoké
memmory
napsal(a):
No to je fena kámošky a ty 2 naše se rubou a byli jsme spolu ... tak kdyby náhodou - jinak samo bez koše mě nenapadlo že je na fotce koš
Tady foto ze stejného dne
Napsala jsem to blbě - ony se nerubou jsou jako v pohodě hrajou si všechno ale z toho na sebe brknou a aby z toho nebyl průser ....
Nahoře moje Rita - hlava Fira
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
právě že náklady vysoký byly, protože třeba za figuranta utratil pán nehorázný peníze - se psem, co nekouše, a bojí se je to hodně náročný
No tak pokud to nebylo kvůli financím a fena nemá ani kvality tak nechápu ..... ale což ...
Foto : obrany duben - jak já chci jaro
má moc hezkej zákus
my teď nekoušeme vůbec, protože jsou hrozný sr.... , tak má malin po sezoně prázdniny, a s ovčandou začínám od píky, takže ta je jako Alenka v říši divů, ale baví ji to
na fotce poslal figuranta nemilosrdně k zemi
Hezký fotky holky
Spousta informací, krása
Se to tu konečně rozjelo!!
Jak často chodíte kousat? Deny kouše dobře a nebojí se, je nadšená, jde po něm po šupákovi, akorát nece nosit rukáv.. na co že jo když ten šupák je lepšejší :D Ale to ještě vybrousíme.. na jaře
Akorát procházím starší fotky a koukám že budemem potřebovat pomoc s postojem
memmory
napsal(a):
mi máme
Jak to probíhalo na výstavě?
czizecka
napsal(a):
Hezký fotky holky
Spousta informací, krása
Jak často chodíte kousat? Deny kouše dobře a nebojí se, je nadšená, jde po něm po šupákovi, akorát nece nosit rukáv.. na co že jo když ten šupák je lepšejší :D Ale to ještě vybrousíme.. na jaře
v tom postoji si dej pozor na to, ať má přední nohy opravdu kolmo k podladu, protože jinak to vypadá, že nemá předhrudí, zadní ať nemá rozjetý do stran, a nezvedej jí hlavu jako kokrovi - spíš s ní před tím trochu poblbni, ať má otevřenou hubu, a tím jí opticky zvýrazníš hlavu, a hoď před ni balonek (nebo něco co má ráda), ať je napružená a čumí před sebe. Postoj dělá strašně moc a jde jím na psovi hodně věcí vylepšit, ale taky hodně pokazit
my děláme obrany v sezoně asi 3x týdně, ale ne vždycky koušem - podle toho na co trénujeme, a co je potřeba pilovat (někdy jenom ty technický věci - štěkání, doprovody, dohlídání, pouštění).
czizecka
napsal(a):
Jak to probíhalo na výstavě?
Nuda fofr akce a rychle domů ani nevím hlavně že to máme za sebou a už tam nikdy nejdeme
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
má moc hezkej zákus
my teď nekoušeme vůbec, protože jsou hrozný sr.... , tak má malin po sezoně prázdniny, a s ovčandou začínám od píky, takže ta je jako Alenka v říši divů, ale baví ji to
na fotce poslal figuranta nemilosrdně k zemi
Díky za pochvalu
No my nemáme "svého" figuranta takže tak jak se zadaří , ale minimálně 2x za měsíc + jednou k tomu máme třídenku většinou jednou za měsíc - na třídenky jezdí Libor Helleport a spol., nebo Pavel Markusek , jinak pravidelně pracujeme s R.Kupkou a R.Valíčkem ...
FOTO : podrbeme za uškem
Vaauu tady se to nějak rozjelo
nějak nestíhám.. včera jsme byli u doktora s těma boulema,tak to vypadá na alergii.. Kousat chodíme skoro každý týden, když to jde.. Přes vánoce jsme nebyli vůbec, ale chystáme se v sobotu
no a uchovnění se nás netýká, páč jsme bez pp..
keimy
napsal(a):
Vaauu tady se to nějak rozjelo
nějak nestíhám.. včera jsme byli u doktora s těma boulema,tak to vypadá na alergii.. Kousat chodíme skoro každý týden, když to jde.. Přes vánoce jsme nebyli vůbec, ale chystáme se v sobotu
no a uchovnění se nás netýká, páč jsme bez pp..
Aha já myslela že s PP ... tož to jooo
My jdem v neděli - R.Valíček - naposledy jsme byli 12-12
czizecka
napsal(a):
Hezký fotky holky
Spousta informací, krása
Fira - taky ještě nebyli na výstavě a taky je to čeká
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
v tom postoji si dej pozor na to, ať má přední nohy opravdu kolmo k podladu, protože jinak to vypadá, že nemá předhrudí, zadní ať nemá rozjetý do stran, a nezvedej jí hlavu jako kokrovi - spíš s ní před tím trochu poblbni, ať má otevřenou hubu, a tím jí opticky zvýrazníš hlavu, a hoď před ni balonek (nebo něco co má ráda), ať je napružená a čumí před sebe. Postoj dělá strašně moc a jde jím na psovi hodně věcí vylepšit, ale taky hodně pokazit
my děláme obrany v sezoně asi 3x týdně, ale ne vždycky koušem - podle toho na co trénujeme, a co je potřeba pilovat (někdy jenom ty technický věci - štěkání, doprovody, dohlídání, pouštění).
Ježiš děkuju moc, tohle jsem potřebovala vědět jak má mít ty nohy... to hlavu má zvedlou blbě já vím, dělám to tak že hodím před ní ten míček a to už jí má dobře, s těma nohama dík.... takže přední kolmo - předhrudí okej vyzkouším. Zadní rozjetý nemívá, to na fotce byl jeden z prvních pokusů, ale nevím jak daleko natáhnout a jak dát hodně dopředu tu druhou nohu ??
memmory
napsal(a):
Tobě došly fotky ??? já jich mám jen tady v práci něco okolo 5000
hmmm, a já zas ovčáčí nemám skoro žádný, ale chystám se něco v nejbližších dnech nafotit;-)
No ani ne doma mám v PC přes 100 000 fotek - ne jen psích ale všech ...
Teď jsem se koukala 16 620 fotek jen tady v PC v práci
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
hmmm, a já zas ovčáčí nemám skoro žádný, ale chystám se něco v nejbližších dnech nafotit;-)
To já jich máááááááááám na rozdávání
myslím že kdyby jste zadaly jakékoliv téma kde se dá vyfotit pes tak ho najdu
Tak jako já fotky mám, taky několik tisíc ale čubu mám teprv rok a mám pocit že s ní už jsou všechny na webu :D
SE ségrou na podzim. Strašně chtěla NOčko, ale za týden v nemocnici co mi jí hlídala si to rozmyslela, prý je to moc živý
A jedna aktuální Ovčácká s nudlí. Jinak neovčáckých mám taky hafo, není to můj první pes bohužel :))))
Já jsem plácala včera
Rita a její řev na fotografa při coursingu se jí nelíbila Lidka v kapuci
Tak u nás už není vůbec sníh :( a jaro furt nikde ale je docela teplo, kdyby nefuňelo
czizecka
napsal(a):
Tak u nás už není vůbec sníh :( a jaro furt nikde ale je docela teplo, kdyby nefuňelo
u nás je po kolena sr.ček, takže psi i koně jsou zaliskaní od hlavy až k patě, a přemýšlím, že stornuju i obrany, protože to by nám figurant v koapčkách udělal z trávníku fašírku. A aby toho nebylo málo, tak MSKS vydalo kalendář, a závody na který chceme jít dali chytře hned na začátek března a dubna, takže nevím kdy stačí lidi natrénovat, když není kde čuchat, a kousat se teď taky moc nedá. Já už chci jarooooo