Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.3.2005 12:03

Prosím jak velký koupit náhubek malému knírači? Jakou velikost a jaký druh? a jak pejska učit na náhubek? děkuji

14.3.2005 13:53

j.s. napsal(a):
Prosím jak velký koupit náhubek malému knírači? Jakou velikost a jaký druh? a jak pejska učit na náhubek? děkuji

nejlepší si ho vzít sebou do zveráku. lepší než koupit blbou velikost.

14.3.2005 13:54

j.s. napsal(a):

Nejlepsi je vzit pejska na nakup sebou. Ve slusnem zverimexu urcite nebudou proti. Na miste nahubek vyzkousite a budete mit jistotu, ze bude pasovat.
Jinak pejska na nahubek zvykame postupne. POstup je stejny jako kdyz steneti poprve nasadite obojek. Nejdrive jen na chvilku a dobu postupne prodluzujete. Pokud si ho bude chtit sundavat zabranite mu v tom s povelem nesmis ci fuj - podle toho na co jaky zakaz pouzivate.

14.3.2005 14:59

janii napsal(a):
Nejlepsi je vzit pejska na nakup sebou. Ve slusnem zverimexu urcite nebudou proti. Na miste nahubek vyzkousite a budete mit jistotu, ze bude pasovat.
Jinak pejska na nahubek zvykame postupne. POstup je stejny jako kdyz steneti poprve nasadite obojek. Nejdrive jen na chvilku a dobu postupne prodluzujete. Pokud si ho bude chtit sundavat zabranite mu v tom s povelem nesmis ci fuj - podle toho na co jaky zakaz pouzivate.

Predpokladam, ze chcete koupit kovovy nahubek.
Vyberte takovy, ktery bude prostorny. Tzn. kdyz mu ho nasadite, mela by jste snadno strcit do stran (na lice psa) prst z kazde strany. Mezi predni cast nahubku a cumaku psa by melo byt misto na dva prsty. Pro knirace se delaji nahubky s vetsim prostorem na fous. Je to spodni cast nahubku a poznate to z profilu.

14.3.2005 15:43

j.s. napsal(a):

Musím říct,že i ve Zveráku vám kolikrát prodají náhubek,který není určen pro dané plemeno a ještě vás přesvědčí,jak pejskovi sedí.Náhubek pro knírače by měl být široký (kruhový),aby se v něm nelámal vous a dostatečně hluboký,aby v něm v létě mohl maximálně otevřít tlamu a dýchat.Nesmí se nikde dotýkat čumáku,později by z toho mohly být otlaky.Ze začátku se mu v něm asi nebude líbit,ale od toho je páníček,aby ho přesvědčil,že je v něm strašně krásnej,,jak mu sluší,že to tak musí být a za to že si ho nesundavá dostane kokínko.

16.3.2005 08:13

j.s. napsal(a):

Ano, nejlepe je vzit sebou psa do obchodu a tam ho vyzkouset. Ve spravnem nahubku by mel byt pes schopen zastekat, napit se, volne dychat s otevrenou tlamou.
Ja jsem psy vzdy ucila, tak ze jsem jim nahubek nasadila pred vychazkou, samozrejme se jim to moc nelibilo snazili se ho sundat, zastavovali se atd. Psa mejte na voditku a kdyz se bude snazit si kosik sundat cuknete a zavelte fuj, pokud naopak jde vicemene bezproblemu, tak jsem je chvalila a dala pamlsek (pres kosik). Prochazky byli kratke ale caste. Jak dlouho si bude zvykat zalezi na psovi a veku, Kdyz jsem ucila 6 mes. stene nosil ho prakticky za den, kdyz jsem ucila dospelejsi psy tak to trvalo okolo 4-5 dnů.

17.3.2005 22:34

j.s. napsal(a):

Doporučuji - náhubek přímo určený pro malého knírače. Není to málopočetné plemeno, ani voříšek a je tedy pro něj přímo vyráběný „na míru“. Protože jsou ale přeci jen trochu rozdíly „v papulách“, bylo by nejlepší ho na psíkovi přímo vyzkoušet (v prodejně). Každopádně raději větší jak menší (kvůli dýchání, pohodlí i aby se vousy nelámaly), ovšem, aby padl, tedy aby napadal či ho pes nemohl snadno svépomoci sundat.
Já mám nejlepší zkušenost s navykáním tuto: můj rotvík ho dostává vždy, když se jde na procházku, nebo se někam jede. Proto náhubek přímo miluje,. Spojuje si to totiž s něčím pro něj velmi příjemným. Na začátku trochu trvá, než si na náhubek pes zvykne (někdy je to 5 minut, jindy hodina a jindy třeba i 3 dny). Každopádně platí, že čím častěji a ještě lépe, čím pravidelněji dostává na nos náhubek, tím rychleji a ochotněji si na něj zvykne. Úplně na začátku by si měl pejsek na něj zvykat postupně (obdobně jako na zmiňovaný obojek), ale po pár dnech podle mě platí, co jsem napsala výše. Tedy pravidelnost, aby si pes spojil tu „nepříjemnost“ s něčím, co to mnohonásobně vyváží. Vše ostatní už tu zaznělo.

18.3.2005 13:46

eva nohelova napsal(a):
Doporučuji - náhubek přímo určený pro malého knírače. Není to málopočetné plemeno, ani voříšek a je tedy pro něj přímo vyráběný „na míru“. Protože jsou ale přeci jen trochu rozdíly „v papulách“, bylo by nejlepší ho na psíkovi přímo vyzkoušet (v prodejně). Každopádně raději větší jak menší (kvůli dýchání, pohodlí i aby se vousy nelámaly), ovšem, aby padl, tedy aby napadal či ho pes nemohl snadno svépomoci sundat.
Já mám nejlepší zkušenost s navykáním tuto: můj rotvík ho dostává vždy, když se jde na procházku, nebo se někam jede. Proto náhubek přímo miluje,. Spojuje si to totiž s něčím pro něj velmi příjemným. Na začátku trochu trvá, než si na náhubek pes zvykne (někdy je to 5 minut, jindy hodina a jindy třeba i 3 dny). Každopádně platí, že čím častěji a ještě lépe, čím pravidelněji dostává na nos náhubek, tím rychleji a ochotněji si na něj zvykne. Úplně na začátku by si měl pejsek na něj zvykat postupně (obdobně jako na zmiňovaný obojek), ale po pár dnech podle mě platí, co jsem napsala výše. Tedy pravidelnost, aby si pes spojil tu „nepříjemnost“ s něčím, co to mnohonásobně vyváží. Vše ostatní už tu zaznělo.

děkuji. Bydlím v malé vesnici nedaleko malého města. což je výhoda i nevýhoda v tuto chvíli s tímto tématem spíš nevýhoda už jsem obešla oba dva zverimexi v našem nedalekém městečku a mají tam absolutně nevyhovující náhubky. Chci se tedy zeptat, kde se dá koupit speciální náhubek pro knírače? poradíte mi prosím někdo Jsem ze severní moravy tak v Praze je to trochu z ruky :( Jestli třeba nevíte v Olomouci či někde jinde /poblíž/ Kam by se dalo dojet. moc děkuji

18.3.2005 14:15

j.s. napsal(a):
děkuji. Bydlím v malé vesnici nedaleko malého města. což je výhoda i nevýhoda v tuto chvíli s tímto tématem spíš nevýhoda už jsem obešla oba dva zverimexi v našem nedalekém městečku a mají tam absolutně nevyhovující náhubky. Chci se tedy zeptat, kde se dá koupit speciální náhubek pro knírače? poradíte mi prosím někdo Jsem ze severní moravy tak v Praze je to trochu z ruky :( Jestli třeba nevíte v Olomouci či někde jinde /poblíž/ Kam by se dalo dojet. moc děkuji

Možná by stačilo domluvit se ve zveráku z vašeho okolí,ať vám zkusí košík objednat.Většinou se rozdělují podle rázu knírače a dále na fenu a psa.Zkuste odhadnout,jaká velikost by nejvíc vyhovovala.Když tam necháte zálohu s případou mírou,určitě vám ve shánění pomůžou.Budou mít jistotu,že si od nich košík koupíte.Jinak nezbude než obejít zveráky ve větších městech.

18.3.2005 19:19

j.s. napsal(a):

Mrkněte se na stránky nějakého internet. obchodu, mají tam koše přímo pro mk, zvlášť pro fenu i psa. Moji kníračce (35cm v kohoutku) padl jako ulitý.

20.3.2005 12:03

j.s. napsal(a):

Jdete s nim do zveraku a vyzkousejte mu to.Jaky druh zalezi na vas,nejlevnejsi jsou zelezne,ale nejsou tak pohodlne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík