Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.4.2011 11:15
misha

XXX.XXX.17.10

Ahoj, chystam veci pro stene NO. Jaky pelech byste mi doporucili? Co si pamatuju, tak nasi fenuli vydrzel pelech jen par tydnu :-) tak resim, jestli ma smysl ji kupovat pelech nebo ji dat jen nejakou deku a pelech koupit az pozdeji. Jezis, to zas bude divocina :-))

26.4.2011 11:23
astlolita

XXX.XXX.64.182

misha napsal(a):
Ahoj, chystam veci pro stene NO. Jaky pelech byste mi doporucili? Co si pamatuju, tak nasi fenuli vydrzel pelech jen par tydnu :-) tak resim, jestli ma smysl ji kupovat pelech nebo ji dat jen nejakou deku a pelech koupit az pozdeji. Jezis, to zas bude divocina :-))

Myslím, že je to pes od psa. Já osobně dávám tak do 3,5 měsíců deku (kdyby se stala nějaká nehoda miminku) a pak pelech. Teď jsem uplně nadšená z pelechů Aqua lux http://www.exo-eko.cz/Vodeodpudive-pelechy-pro-psy/Poduska-AQUA-Lux
psíci jsou na nic moc spokojení, tohle je zrovna velikost 110x80 cm

26.4.2011 11:36
llucinkaa2

XXX.XXX.2.148

taky si myslím,že je to pes od psa..ale zrovna já mám asi smůlu nebo co..oba moji psíci pelech zničili...4 měsíční pitbullka mi dokonce cupuje i dekusmajlík

Veruha

26.4.2011 11:48
Veruha

XXX.XXX.66.66

llucinkaa2 napsal(a):
taky si myslím,že je to pes od psa..ale zrovna já mám asi smůlu nebo co..oba moji psíci pelech zničili...4 měsíční pitbullka mi dokonce cupuje i dekusmajlík

Taky mám tu zkušenost. U svého prvního psa jsme hned ze začátku v dobré víře koupili nádherný proutěný koš, ve kterém byla taková polštářodeka... V prvním nestřeženém okamžiku byl koš napadrť a z deky lítaly chuchvalce po celém bytě... Teď se připravujem na příchod nového štěněte a další peníze vyhazovat nehodlám.Vzala jsem asi 15 cm vysokou krabici, horní část odřízla, z jedné strany vyřízla otvor pro průchod, oblepila ji hezkým balicím papírem se psímy motivy (jsem prostě estét :-)) ) a do ní vložila starší deku. Jestli to zničí, nebude mi to líto. A myslím, že ze začátku to bude bohatě dostačující. Až se naučí, že příbytek se nedemoluje, chci pořídit něco takového, jako má přispivatel výše. Ta se mi moc líbí :-)

26.4.2011 12:40
llucinkaa2

XXX.XXX.2.148

Veruha napsal(a):
Taky mám tu zkušenost. U svého prvního psa jsme hned ze začátku v dobré víře koupili nádherný proutěný koš, ve kterém byla taková polštářodeka... V prvním nestřeženém okamžiku byl koš napadrť a z deky lítaly chuchvalce po celém bytě... Teď se připravujem na příchod nového štěněte a další peníze vyhazovat nehodlám.Vzala jsem asi 15 cm vysokou krabici, horní část odřízla, z jedné strany vyřízla otvor pro průchod, oblepila ji hezkým balicím papírem se psímy motivy (jsem prostě estét :-)) ) a do ní vložila starší deku. Jestli to zničí, nebude mi to líto. A myslím, že ze začátku to bude bohatě dostačující. Až se naučí, že příbytek se nedemoluje, chci pořídit něco takového, jako má přispivatel výše. Ta se mi moc líbí :-)

tak já jsem psům nacpala do povlečení od polštáře nějáké hadry...psům je to očividně pohodlné a taky mi nevadí,když to zničí..jen doufám,že se dostaneme do stádia,kdy budu moc koupit hezký pelech,aby to u nás nevypadalo jak u bláznů..i když u 2 letého psa o tom začínám pochybovat,když ještě teď se občas do "pelechu" zakousne...:-(

Veruha

26.4.2011 13:04
Veruha

XXX.XXX.66.66

llucinkaa2 napsal(a):
tak já jsem psům nacpala do povlečení od polštáře nějáké hadry...psům je to očividně pohodlné a taky mi nevadí,když to zničí..jen doufám,že se dostaneme do stádia,kdy budu moc koupit hezký pelech,aby to u nás nevypadalo jak u bláznů..i když u 2 letého psa o tom začínám pochybovat,když ještě teď se občas do "pelechu" zakousne...:-(

Nám psice žrala vše, co jí přišlo před čumák taky strašně dlouho. Všechno, co se dalo, jsme před ní schovávali (boty, kabely...). Stejně si vždycky něco našla - třeba nám doslova vyžrala třiceticentimetrový kruh linolea až na beton. Nepomáhalo nic. Asi to bylo tím, že jsme tehdy neměli žádné zkušenosti s výchovou, já byla tehdy ještě děcko a rodiče nebyli žádní zkušení kynologové. Nakonec sama zmoudřela.Pak jsme jí koupili další pelech, ale stejně v něm odmítala spát. Leží vždycky u dveří a tam je technicky nemožné pelíšek umístit. Když chce hopsnout do měkkého, má svoje křeslo a na něm deku. Tam je nejspokojenější :).

Jinak často vídávám i plastové pelechy, většinou jsou určené přímo štěňatům, je tam menší riziko, že to pes rozežere na kusy. Ale vlastní zkušenost nemám.

26.4.2011 13:36
veradisia

XXX.XXX.119.11

My koupili jako prvni psovi plastovy pelech do toho ovalny polstar ktery se dal vyprat,no samozrejme se do toho zakusoval,ale nikdy to uplne nerozkousal i kdyz byl vylozene nicitel (boty,gauc,telefony,skrine... no proste vse co nasel) obcas se i pocural do pelisku,takze jsme byli radi,ze jsme nekoupili neco co se nevleze do pracky :-) az pozdeji dostal poradnej pelisek.. no a cubisova ta mela ze zacatku jen vyrazenej polstar a na tom deku,pozdeji se ji koupila matrace a kdyz ani tu neznicila dostala taky normalni pelisek s obcas se do jednoho narvou oba :-)

26.4.2011 13:40
dav

XXX.XXX.49.48

...banánová krabice vystlaná třeba starým povlečením, nepoužitelným spacákem apod. Rohy může ožižlávat, hadry znečistit a nic se neděje. Na pořádný pelech je času dost.

26.4.2011 15:46
misha

XXX.XXX.17.10

No ja mam zkusenost s nasi cubinou takovou, ze ten krasnej proutenej pelech jsme ji koupili az letos k Vanocum a to ji bude 7 let :-)). Jinak prvni rozkousala a ty dalsi hlavne rotrhala, jak v nich hrabala. Kazdopadne krasnej proutenej pelech lezi ladem, protoze tam nase dama nechce lezet smajlík Asi vlitnu do sekace, koupim nejakou deku a bude. Nejak si nedelam iluze, ze by nas novy prirustek nechal napokoji treba ten plastovej pelech :-) Poradny pelech (libej se mi ty na fotkach vyse) dostane az pozdeji. Pravo spani v posteli uz dalsimu zvireti neprojde:-))

26.4.2011 17:22
veruha

XXX.XXX.66.66

misha napsal(a):
No ja mam zkusenost s nasi cubinou takovou, ze ten krasnej proutenej pelech jsme ji koupili az letos k Vanocum a to ji bude 7 let :-)). Jinak prvni rozkousala a ty dalsi hlavne rotrhala, jak v nich hrabala. Kazdopadne krasnej proutenej pelech lezi ladem, protoze tam nase dama nechce lezet smajlík Asi vlitnu do sekace, koupim nejakou deku a bude. Nejak si nedelam iluze, ze by nas novy prirustek nechal napokoji treba ten plastovej pelech :-) Poradny pelech (libej se mi ty na fotkach vyse) dostane az pozdeji. Pravo spani v posteli uz dalsimu zvireti neprojde:-))

Deky ze sekáče už mám v zásobě dvě, až mi zničí tu starou, vybavila jsem se dvěma dětskýma, takovýma těma příjemnýma na dotek (a hlavně malých rozměrů). Dohromady stály 50 korun a vypadají jak nové :-). Když jsem to dala do té polepené krabice, vypadá to celkem i vystajlovaně - a za pár kaček :-). Jinak fotka super, úplně mi připomíná, jak to chodí u nás :-)). Dalšímu to dovolit už nechci, už tak se občas budím celá dolámaná, když se mi dámička vyvalí přes celé lůžko. Naučit tam chrápat ještě ovčáka, kupuju ten pelech akorát tak pro sebe! :-))

26.4.2011 18:00
mojipsi

XXX.XXX.49.10

Obyčejná krabice třeba od banánů a obyčejný starý deky

26.4.2011 21:03
misha

XXX.XXX.17.10

veruha napsal(a):
Deky ze sekáče už mám v zásobě dvě, až mi zničí tu starou, vybavila jsem se dvěma dětskýma, takovýma těma příjemnýma na dotek (a hlavně malých rozměrů). Dohromady stály 50 korun a vypadají jak nové :-). Když jsem to dala do té polepené krabice, vypadá to celkem i vystajlovaně - a za pár kaček :-). Jinak fotka super, úplně mi připomíná, jak to chodí u nás :-)). Dalšímu to dovolit už nechci, už tak se občas budím celá dolámaná, když se mi dámička vyvalí přes celé lůžko. Naučit tam chrápat ještě ovčáka, kupuju ten pelech akorát tak pro sebe! :-))

Hehe, koukam, ze v tom nejsem sama :-)) taky krasna fotka. V nejblizsi dobe beru sekace utokem :-) Veruho, a co budete mit za pejska??

27.4.2011 17:00
veruha

XXX.XXX.66.66

misha napsal(a):
Hehe, koukam, ze v tom nejsem sama :-)) taky krasna fotka. V nejblizsi dobe beru sekace utokem :-) Veruho, a co budete mit za pejska??

Budeme mít bílého švýcara.. Já k těm ovčákům nějak tíhnu :-)). A jakého jste si vybrali vy?

27.4.2011 18:35
saina

XXX.XXX.237.229

Jééé, taky se chystám na švýcara, ale pelíšek jsem ještě vůbec neřešila, ale asi budu taky řešit m,,alternativní" home-made než se ukáže, že to pejsek během hodiny nezlikviduje. pak sme hoďte fotku! :)

27.4.2011 18:39
veruha

XXX.XXX.66.66

saina napsal(a):
Jééé, taky se chystám na švýcara, ale pelíšek jsem ještě vůbec neřešila, ale asi budu taky řešit m,,alternativní" home-made než se ukáže, že to pejsek během hodiny nezlikviduje. pak sme hoďte fotku! :)

Já už jsem si Vás všimla v nějakém tématu, když jsem se na něco ohledně BŠO ptala :). Psala jste tam, že o něm taky uvažujete. Takže Vás taky udolal?:-)

Fotky zas tak brzo nebudou, mimča se narodila teprve před pár dny :-)

27.4.2011 18:44
saina

XXX.XXX.237.229

Udolal....a hlavně nejen mě ale i přítele, který zezačátku o pejskovi nechtěl ani slyšet a teď je to samy:,, jééé, on je hezkej!" a ,,a naučíme ho tohle a tohle a tohle....a budeme snim jezdit na výlety...a bude bílej..." :D :D :D Snad to klapne na podzim, nejpozdějc na jaře, ale doufám, že na Vánoce už budeme tři. :)

27.4.2011 19:11
veruha

XXX.XXX.66.66

U nás to bylo podobně. Taky o něm nechtěl slyšet, že už psa máme a kdesi cosi, ale nakonec teda, že jo. Teď už plánuje cvičák, sbíjí ohrádku, čte knížky... No, prostě vyměkl :-)).. A na švýcarovi jsme se shodli téměř okamžitě. Oba jsme "ovčáčtí" :-)).

Chcete spíše krátkosrstého nebo dlouhosrstého? A proč až za rok? Máte vybranou konkrétní CHS?

27.4.2011 19:19
saina

XXX.XXX.237.229

Tolik dotazů. :) Chtěli byhcom ,,středněsrstého", mně se líbí kraťasové, on chce medvídě, tak uvidíme, co se narodí. Oba chceme kluka. Chovku pokud to klapne chceme Kimsdream, případně La Blankpapillo. A až za rok jednak proto, že teďka na pejska šetřím, druhak protože už rok máme naplánovanou dovolenou v srpnu a štěňátko chci až potom, taky končím se sportem, abych na pejska měla dost času. Jojo, švýcar byl okamžitej kompromis, přítel trval na psovi ,,s ušima nahoru" a já že mám z ovčákovitých respekt (znala jsme de facto jenom NO), ale pak jsme viděli bílýho a bylo to. Úplně jasný. Ale poj´dme si skoro založit na povídání vlastní fórum, ať tu nezaplácáváme místo pro odpovědi k věci. ;)

27.4.2011 22:02
misha

XXX.XXX.17.10

veruha napsal(a):
Budeme mít bílého švýcara.. Já k těm ovčákům nějak tíhnu :-)). A jakého jste si vybrali vy?

My budeme mit vlkosedou ovcandu :-) Svycara ma kamarad, jsou to krasny psiska, ale nam stacej bily chlupy z nasi strakatiny :-))

27.4.2011 22:21
veruha

XXX.XXX.66.66

misha napsal(a):
My budeme mit vlkosedou ovcandu :-) Svycara ma kamarad, jsou to krasny psiska, ale nam stacej bily chlupy z nasi strakatiny :-))

My máme černou psici, takže teď bude místo čistě černých chlupů bíločerný mix :-)). Za ty roky lovení chlupů z talířů a polštářů už jsem si zvykla, akorát se změní jejich barevné složení smajlík.

Ovčáci jsou prostě moje srdcová záležitost :). Přítelovi rodiče taky mají vlkošedku (ti se mi z NO líbí nejvíc), akorát je chuděra taková nedorostlá .. Kdy že ji budete mít?

28.4.2011 11:34
misha

XXX.XXX.17.10

Manzelovi se prave nejvic libej vlkosedy, tak rikal, ze kdyz ja jsem si vybrala prvni fenuli, tak druhou vybira on :-) Jedeme si pro ni pristi sobotu, ted vypada takhle.

28.4.2011 12:04
czizecka

XXX.XXX.106.200

misha napsal(a):
Manzelovi se prave nejvic libej vlkosedy, tak rikal, ze kdyz ja jsem si vybrala prvni fenuli, tak druhou vybira on :-) Jedeme si pro ni pristi sobotu, ted vypada takhle.

No ta je úžasná :D

28.4.2011 14:53
misha

XXX.XXX.17.10

Jojo, je to prdolka :-). Ja teda chtela jinou rasu a nebo zase krizence, na ty mam fakt slabost. Ale byla jsem rada, ze manzel na druhyho psa vubec pristoupil, tak jsem neremcala a nechala vyber na nem a je fakt, ze kdyz jsem ji videla, tak me dostala. Vlastne dalsiho psa mame diky policajtum, ktery, kdyz vysetrovali vloupani u naseho domu, tak pred manzelem rekli, ze bysme fakt meli mit nejakyho vetsiho psa :-).
Uz se na ni mooc tesime, teda vyjimkou bude asi nase krizenka, ta moc dalsi psy nemusi, je to nase teroristka tak jsem zvedava, jak to dopadne.

Přidejte reakci

Přidat smajlík