To bylo asi na mne s tou Sikinou
Takhle Deny s kámošem v neděli skolili figa :D
memmory
napsal(a):
Jinak jsem koukala na přihlášené a je celkem 45 psů z toho : 38 NO , 2 DOB , 3 BOM a 2 KVČ( knírač velký černý)
a závodí jména jako : Kupka , Glisník , Labík ,Šilhavý , Cahová ( DOB )
Ježiš já se těšííííííííííííím
jj, to se Sikinou bylo na Cziceczku - jak Keimy psala o tom, že má koňský akce, tak se mi to nějak špatně spojilo, a vznikla chyba v příjemci;).
Taky možná pojedu do Jihlavy, ale jsem o víkendu tak do 12. hod. v práci, tak počkám až si vylosují čísla, a podle toho se rozhodnu jestli pojedu v sobotu nebo v neděli
jinak ti dobrmani nevím jestli tam budou protože byli teď o víkendu oba v Itálii na MS dobrmanů, a týden na odpočinek je myslím docela málo
aaa ony soutěží jména.... tak až budou soutěžit psi tak mi řekněte, pojedu taky, protože zatím se tedy pár z nich moc nepředvedlo údajně ani na jednom výběráku, tak snad nebudete holky zklamané :D Tak si to užijte já si budu užívat tchýně a v neděli kousáníčko :)
czizecka
napsal(a):
aaa ony soutěží jména.... tak až budou soutěžit psi tak mi řekněte, pojedu taky, protože zatím se tedy pár z nich moc nepředvedlo údajně ani na jednom výběráku, tak snad nebudete holky zklamané :D Tak si to užijte já si budu užívat tchýně a v neděli kousáníčko :)
O mě se neboj, zklamaná nebudu, protože jich za většinu znám, a nejedu je uctívat, ale koukat na psy a potkat se se známýma. Btw. pokud jde o to co kdo předvede raději se podívám na psa, kterej je happy, a udělá drobnou chybu z důvodu rychlosti, nebo přemíry temperamentu, než na absolutně přesnýho, kterej vypadá, jako kdyby si šlehl sedalin, nebo má na nášlapu probodnutý břicho ocasem, a pak odejde stopu za 98, protože mu nic jinýho strach nedovolí
. Stejně se nedá dívat na body, protože dostane třeba na obraně víc bodů pes kterej nějak průměrně odkouše a má perfektní pouštěčky, než bombarďák co kouše jako kráva, ale hůř pouští - a kdo je potom lepší ...? To se prostě musí vidět live
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
jj, to se Sikinou bylo na Cziceczku - jak Keimy psala o tom, že má koňský akce, tak se mi to nějak špatně spojilo, a vznikla chyba v příjemci;).
Taky možná pojedu do Jihlavy, ale jsem o víkendu tak do 12. hod. v práci, tak počkám až si vylosují čísla, a podle toho se rozhodnu jestli pojedu v sobotu nebo v neděli
jinak ti dobrmani nevím jestli tam budou protože byli teď o víkendu oba v Itálii na MS dobrmanů, a týden na odpočinek je myslím docela málo
Já na výběr nemám - buď v sobotu nebo vůbec
Cahová na 90% nebude ... jinak na MS skončila 14tá :)
czizecka
napsal(a):
Ježiš marjá tak jsou to taky lidi .. vím že třeba Radka posledně Cox pěkně vypekl s pouštěčkou a dlouho váhal jestli vůbec pojede nebo ne - taky to nevím na 100 % ... a zklamané ?? z čeho .. já vím jak to je neboooooj
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
O mě se neboj, zklamaná nebudu, protože jich za většinu znám, a nejedu je uctívat, ale koukat na psy a potkat se se známýma. Btw. pokud jde o to co kdo předvede raději se podívám na psa, kterej je happy, a udělá drobnou chybu z důvodu rychlosti, nebo přemíry temperamentu, než na absolutně přesnýho, kterej vypadá, jako kdyby si šlehl sedalin, nebo má na nášlapu probodnutý břicho ocasem, a pak odejde stopu za 98, protože mu nic jinýho strach nedovolí
. Stejně se nedá dívat na body, protože dostane třeba na obraně víc bodů pes kterej nějak průměrně odkouše a má perfektní pouštěčky, než bombarďák co kouše jako kráva, ale hůř pouští - a kdo je potom lepší ...? To se prostě musí vidět live
No já jsem to možná blbě napsala prej uctívat je nejedu - to já taky ne
jedu se podívat na psy a nápodobně pokecat se známýma a po cestě k Cahovým juknout na štěníky
No a hlavně bodové ohodnocení taky nechápu ... ale já ho nevymýšlela ... takže tak ...
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No máme stejný vkus, ale právě jsem slyšela od více lidí že ta poslušnost byla dost ucouraná a psi právě vypadali jak kdyby týden běželi před kolem, prý ani mamka Deny se nepředvedla.... Taky mám radši nadupaný torpéda co občas ustřelí než zombíky :)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
ale tak se tak nepodceňujte. Já taky říkala celkem nedávno, že maliňák nám překročí práh jen přs moji mrtvolu ...
Tak takhle to jo .. to já taky řekla že v životě nechci mít fenu .. teď už zase nechci psa
Ale nějaká závodní ambice ?? To bych musela vyměnit psici pokud teda ještě nedostane rozum
memmory
napsal(a):
Jinak Věruš - Gratuluji k Irově IPO3 :)
Děkujeme, děkujeme - podpisy až na letíšti (jedu vlakem)
No, jenže já si kdysi říkala i to, že nebudu cvičit IPO, a nakonec jsem stejně musela podlehnout společenskýmu tlaku, protože krycí pes bez ipo je dneska jako by neexistoval. No co, aspoń jsme ukázali, že to jde i bez elektriky, ostnáče i jiných oblíbených "pomůcek", protože Irena ode mě nikdy nedostal ani facku - cvičí jen na dobrý slovo a balonek
btw. ta fotka v odkvetlých pampeliškách je fakt krásná!
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
No, jenže já si kdysi říkala i to, že nebudu cvičit IPO, a nakonec jsem stejně musela podlehnout společenskýmu tlaku, protože krycí pes bez ipo je dneska jako by neexistoval. No co, aspoń jsme ukázali, že to jde i bez elektriky, ostnáče i jiných oblíbených "pomůcek", protože Irena ode mě nikdy nedostal ani facku - cvičí jen na dobrý slovo a balonek
vezmu si s sebou památníček
To je pravda ..i štěňata bez toho aby rodiče měly IPO jsou "o ničem" jak pro koho teda ...
Výcvikové metody nebudu řešit .. pro mě raději 2 roky , ale pozitivně než 2 měsíce ze strachu .. to umí každej s prominutím hňup
Jinak mě zítra poznáš :D ... černé 3/4 kalhoty a černé tílko - červená kšilcka a na krku hlava NO a písmeno M
Díky za pochvalu fotky ... dneska mám ještě lepčí
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Ty jo moc gratuluju, já taky říkám že IPO nebudu dělat ani nemusím kvůli chovu když je bezzubá ale už cvičíme na podzim na IPO1 protože prostě tady se dělá buď ipo nebo nzř a těch řádků ve výkoňáků je prostě strašně moc :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
czizecka
napsal(a):
Ty jo moc gratuluju, já taky říkám že IPO nebudu dělat ani nemusím kvůli chovu když je bezzubá ale už cvičíme na podzim na IPO1 protože prostě tady se dělá buď ipo nebo nzř a těch řádků ve výkoňáků je prostě strašně moc :DDDDDDDDDDDDDDDDDDD
řádky jsou v pohodě - když uděláš všechny jedničky + FPr, BH, do toho nějaký ZUP-ZOP-HOP, tak máš pracovní knížku počmáranou hnedle
... anebo nebuď hujer, a nedělej každou zkoušku napoprvé.
IPO jako takový mi nepříjde špatný, ale dělá se mi na nic z toho kam až se to zvrhlo - už mi příjde, že to mají mnozí jako prostředek k ukojení svých sadistických choutek, a zvednutí mizernýho sebevědomí. Nebo jinak si ty psy s elektrikou na krku i ve slabinách, totéž s nabroušenýma ostnáčama (též už jsem viděla psa i s ostnáčem ve slabině - a to na LVT před zraky lidí, a psovodem byla žena!!!), proložený el. bičama ani vysvětlit nedokážu
keimy
napsal(a):
My máme na dlouho od cvičení pokoj.. Chelsea se dnes potkala s koněm a má zlomenou nohu...
byla na operaci, má tam šrouby a teď spí..
ach jooooo!!!!!!
Chjo, chůdě malý.
my jsme si tímhle taky prošli - rok to trvalo, ale spravili to perfektně, a pes je díky Bohu bez následků, i když to vypadalo hodně hnusně.
Co má zlomenýho, a kde ji operovali?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Chjo, chůdě malý.
my jsme si tímhle taky prošli - rok to trvalo, ale spravili to perfektně, a pes je díky Bohu bez následků, i když to vypadalo hodně hnusně.
Co má zlomenýho, a kde ji operovali?
Na přední noze ty dvě dlouhý kosti, nějak mi to nemyslí, tak nevím, jak se jmenujou. Operoval jí doktor v Č.Budějovicích, Vejšický. Říkal, že to bude v pohodě, celkově zněl optimisticky, ale já jsem na prášky. Chudinka moje..
keimy
napsal(a):
Na přední noze ty dvě dlouhý kosti, nějak mi to nemyslí, tak nevím, jak se jmenujou. Operoval jí doktor v Č.Budějovicích, Vejšický. Říkal, že to bude v pohodě, celkově zněl optimisticky, ale já jsem na prášky. Chudinka moje..
loketní a předloketní - ty měl Ir taky, jenže měl otevřenou infikovanou zlomeninu, s fragmentem, co nešel přišroubovat. Uvidíš, že to bude v pohodě, i když jsi teď na mrtvici - je mladá a ti se hojí rychle.
keimy
napsal(a):
nakonec zjistíš, že tší práce bude udržet ji v klidu, protože jí za 14 dní otrne, a ty si v zoufalosti koupíš knížku typu 101 psích triků, a budeš hledat inspiraci, abys jí zabavila mozek, a nevymýšlela kraviny .
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
nakonec zjistíš, že tší práce bude udržet ji v klidu, protože jí za 14 dní otrne, a ty si v zoufalosti koupíš knížku typu 101 psích triků, a budeš hledat inspiraci, abys jí zabavila mozek, a nevymýšlela kraviny .
No já se ještě večer oblíkla, že pojedu na otočku ke koním a ona ještě vyřízená z narkózy se zvedla a že jde taky.. toho se taky bojím, má být 3 týdny zavřená, jen vyčurat a zpátky.. to nevím teda..
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
loketní a předloketní - ty měl Ir taky, jenže měl otevřenou infikovanou zlomeninu, s fragmentem, co nešel přišroubovat. Uvidíš, že to bude v pohodě, i když jsi teď na mrtvici - je mladá a ti se hojí rychle.
Tak bambule to měla jen o kousek uhnutý.. má tam 4 šroubky a nějakou tu podpěru.
memmory
napsal(a):
vezmu si s sebou památníček
To je pravda ..i štěňata bez toho aby rodiče měly IPO jsou "o ničem" jak pro koho teda ...
Výcvikové metody nebudu řešit .. pro mě raději 2 roky , ale pozitivně než 2 měsíce ze strachu .. to umí každej s prominutím hňup
Jinak mě zítra poznáš :D ... černé 3/4 kalhoty a černé tílko - červená kšilcka a na krku hlava NO a písmeno M
Díky za pochvalu fotky ... dneska mám ještě lepčí
jedu taky dneska - takže podle popisu tě poznám úplně jednoduše, protože těch co budou celý v černým, a na krku budou mít hlavu NO určitě moc nebude (hned když jsem četla tak jsem si vybavila holku s psí hlavou, a na ní ještě červenou kšiltovku). Co si obleču já ještě nevím, ale budu mít sebou takovýho velkýho rozmazlenýho maliňáka
keimy
napsal(a):
No já se ještě večer oblíkla, že pojedu na otočku ke koním a ona ještě vyřízená z narkózy se zvedla a že jde taky.. toho se taky bojím, má být 3 týdny zavřená, jen vyčurat a zpátky.. to nevím teda..
dělala jsem to tak, že jsem u koní měla velkou klec, a pesan byl na dvoře v kleci, ale koukal co se děje, pozoroval okoli, k tomu dostal něco na žužlání, a v poločasech jsem ho učila kraviny (např. rozlišovačky)
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
řádky jsou v pohodě - když uděláš všechny jedničky + FPr, BH, do toho nějaký ZUP-ZOP-HOP, tak máš pracovní knížku počmáranou hnedle
... anebo nebuď hujer, a nedělej každou zkoušku napoprvé.
IPO jako takový mi nepříjde špatný, ale dělá se mi na nic z toho kam až se to zvrhlo - už mi příjde, že to mají mnozí jako prostředek k ukojení svých sadistických choutek, a zvednutí mizernýho sebevědomí. Nebo jinak si ty psy s elektrikou na krku i ve slabinách, totéž s nabroušenýma ostnáčama (též už jsem viděla psa i s ostnáčem ve slabině - a to na LVT před zraky lidí, a psovodem byla žena!!!), proložený el. bičama ani vysvětlit nedokážu
to je hrozný to co tu píšeš :(( chudáci psii
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
jedu taky dneska - takže podle popisu tě poznám úplně jednoduše, protože těch co budou celý v černým, a na krku budou mít hlavu NO určitě moc nebude (hned když jsem četla tak jsem si vybavila holku s psí hlavou, a na ní ještě červenou kšiltovku). Co si obleču já ještě nevím, ale budu mít sebou takovýho velkýho rozmazlenýho maliňáka
Velkýho maliňáka jsem viděla , a tebe v tom případě taky :D :D :D ale nic no už jsme doma
memmory
napsal(a):
Velkýho maliňáka jsem viděla , a tebe v tom případě taky :D :D :D ale nic no už jsme doma
no já tam nakonec dojela s křížkem po funuse, protože se mi těsně před odjezdem ve výběhu rozsekal kůň, a než jsem ho umyla a ošetřila tak byly dvě, a do Jihlavy jsem dojela, když vyhlašovali poslední dvojici. Tak jsem jen pokecla se známýma, vyzvedla v HSTčku objednanej postroj, a letěla zase do Brna. Jaký to bylo?
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
no já tam nakonec dojela s křížkem po funuse, protože se mi těsně před odjezdem ve výběhu rozsekal kůň, a než jsem ho umyla a ošetřila tak byly dvě, a do Jihlavy jsem dojela, když vyhlašovali poslední dvojici. Tak jsem jen pokecla se známýma, vyzvedla v HSTčku objednanej postroj, a letěla zase do Brna. Jaký to bylo?
No 17 a 18 byli nejlepší takže jsi o nic nepřišla
ahoj všem,
přidávám fotečku naší 14ti měsíční Dájinky Je krásná, chytrá, šikovná a až dostane rozum, tak bude úplně dokonalá
P. S. - doufám, že ten postoj už jsme vylepšily
aneleh
napsal(a):
ahoj všem,
přidávám fotečku naší 14ti měsíční Dájinky Je krásná, chytrá, šikovná a až dostane rozum, tak bude úplně dokonalá
P. S. - doufám, že ten postoj už jsme vylepšily
Je krásná, úplně se mi začali líbit černý ovčáci, asi příští rok nějaký přibude :D
Ahoj holky, tak za týden si jdu pro štěnátko, ale stále vybírám mezi dvěma - oba akční a temperamentí, ale jeden je mohutný, hunatý mazlík druhý je nejmenší štěně z vrhu krásně mu stojí uoška a je užasně oprsklej takový parchantík . Něco někde bouchlo on proběhl pod vrátkama a běžel to zkontrolovat Holky co myslíte muže zněj vyrust normálně rostlý NO , když je víc jak o polovinu menší než ostatní ? Jinak mám už vybrane jmeno Orryn
To je on prcek http://hmisikova.rajce.idnes.cz/10.4.2011_FERA_A_JEJI_RODINA/#23.5._foto_133.jpg
- další muj kandidát je ten s modrou šnurkou ..
mikka
napsal(a):
Ahoj holky, tak za týden si jdu pro štěnátko, ale stále vybírám mezi dvěma - oba akční a temperamentí, ale jeden je mohutný, hunatý mazlík druhý je nejmenší štěně z vrhu krásně mu stojí uoška a je užasně oprsklej takový parchantík . Něco někde bouchlo on proběhl pod vrátkama a běžel to zkontrolovat Holky co myslíte muže zněj vyrust normálně rostlý NO , když je víc jak o polovinu menší než ostatní ? Jinak mám už vybrane jmeno Orryn
To je on prcek http://hmisikova.rajce.idnes.cz/10.4.2011_FERA_A_JEJI_RODINA/#23.5._foto_133.jpg
No vyrůst určitě může a pokud bude drobnější bude akčnější Jinak nevím, ale štěníci mi dle fotek připadají špinavý ... ale neznám okolnosti
mikka
napsal(a):
ahoj,
asi takhle - já si Dáju vybírala ve čtyřech týdnech - byla ze čtyř feneček druhá nejmenší - těšila jsem se na lehoučkou, rychlou a temperamentní fenu.
Když jsem si pro ni v osmi týdnech jela, byla největší z fen a dneska je z toho vrhu ( je jim 14měsíců) pořád největší fena. Každopádně rychlá, razantní, hyperaktivní a praštěná je pořád
Podle mě v tomhle věku nepoznáš, jestli ti z prcka vyroste mamut nebo minipes... Respektive je to poznat jen u některých štěňátek...
Každopádně štěnda jsou úžasný...
K tý špíně - na černých štěňatech je vidět okamžitě jakýkoli prach, hlína, drobky, pyl... prostě cokoli, co není černý na tý srsti okamžitě "svítí".... Naše Dája je jako prase po každý procházce - stačí ji přejet kartáčem a je zase lesklá a čistá....
mikka
napsal(a):
přesně oni se furt na zemi válí a hlavně to krmení mají toho víc na sobě než v tlamce jak se v tom rochní ... mě trochu znepokojuje, že je i o dost menší než fenky tak aby nebyl nějaký záprtek nebo nemocný
Taky má oproti ostatním štěndum teměř hladkou srst ostatní jsou hunatý medvídci
záleží na tom, na co štěndo chceš... pokud ti stačí pejsek na sport a jako společník, tak by ti to vadit nemuselo, že je o fous menší, pokud počítáš do budoucna s chovem, vybrala bych štěně, který pro to má pravděpodobnější předpoklad...
Ale stejně si myslím, že i tohle štěndo doroste... I kdyby měl ten pejsek časem v bonitačním kódu 4 místo 5, tak by to zas tolik nevadilo.
Ale poradit ti vlastně můžu - podívej se na rodokmen - najdi si rodiče, prarodiče a další předky cca pět generací zpátky a jejich sourozence taky, pokud je tam někde zvíře, který je maličký, vychrtlý a podobně, tak je možný, že tohle štěndo to zdědilo.
Jinak se pokoukej na černý ovčounky na fotkách - spousta jich má hodně krátkou srst. Dája hodně obrostla až po prvním hárání, do tý doby měla srst taky hodně krátkou...
Vyber si to štěňátko, které se ti víc líbí, já bych koukala spíš na povahy, už by to mělo být vidět a a jestli je to takový nebojísek šla bych do ní :D
Tak je to za námi - rentgeny kyčlí i loktů... Zrovna jsme se vrátily z veteriny... Lokty má Dája čistý, kyčle úplně ne, ale vet říkal, že horší než 1/1 to nebude... tak doufám, že má pravdu a jsem zvědavá, co nám přijde za měsíc oficiálně...
akorát teď mám dost velký dilema... Chtěla jsem Dáju uchovnit a příští rok na jaře si po ní nechat pejska pro sebe a fenku chtěla mamka. Jenže když nemá kyčle úplně čistý, tak mám nad čím přemýšlet
aneleh
napsal(a):
Tak je to za námi - rentgeny kyčlí i loktů... Zrovna jsme se vrátily z veteriny... Lokty má Dája čistý, kyčle úplně ne, ale vet říkal, že horší než 1/1 to nebude... tak doufám, že má pravdu a jsem zvědavá, co nám přijde za měsíc oficiálně...
akorát teď mám dost velký dilema... Chtěla jsem Dáju uchovnit a příští rok na jaře si po ní nechat pejska pro sebe a fenku chtěla mamka. Jenže když nemá kyčle úplně čistý, tak mám nad čím přemýšlet
Matka mojí feny má DKK 1/1 a DLK 0/0 - tak jako Dája asi bude .... a moje má 0/0 obojí .. není to až tak dědičné protože sestra mojí čuby co žije obyč granulema a zahradou má 2/2 ... to si dneska nevybereš ... klidně uchovni pokud bude 1/1 .... jde hlavně o povahu a pracovitost psa .. pokud bude více jak 1/1 tak můj názor je že už ne ...
memmory
napsal(a):
Matka mojí feny má DKK 1/1 a DLK 0/0 - tak jako Dája asi bude .... a moje má 0/0 obojí .. není to až tak dědičné protože sestra mojí čuby co žije obyč granulema a zahradou má 2/2 ... to si dneska nevybereš ... klidně uchovni pokud bude 1/1 .... jde hlavně o povahu a pracovitost psa .. pokud bude více jak 1/1 tak můj názor je že už ne ...
počkám ještě na oficiální výsledky, ale přemýšlela jsem o tom a došla k závěru, že pokud budou ty kyčle max 1/1, tak Dáju uchovním... Má skvělou pracovní krev, byla by škoda v ní nepokračovat....
pokud to bude horší, tak na to holt kašlu, ale věřím, že to dopadne dobře....
aneleh
napsal(a):
počkám ještě na oficiální výsledky, ale přemýšlela jsem o tom a došla k závěru, že pokud budou ty kyčle max 1/1, tak Dáju uchovním... Má skvělou pracovní krev, byla by škoda v ní nepokračovat....
pokud to bude horší, tak na to holt kašlu, ale věřím, že to dopadne dobře....
Souhlasím s tebou
Orry je doma
Popis první noci..
Když se seznámil se všema psama a nadlábnul se tak zalehl než jsem se stačila umýt tak byl vzhuru a řádil se vším co našel .. Na noc jsme mu připravili přepravku s pelíškem miskou a ouškem na kousání ..zhaslo se, mi zalehli a už se ozvalou knučení teda vlastně to je slabe slovo to byl řev a vytí v jednom chvilku jsem se snažila to vydržet a nepovolit, ale po pul hodině jsem to vzdala a Orryho pustila myslela jsem, že tak je krize zažehnána on se někde svalí a bude klid omyl - řvaní se opakovalo vedle postele ten samý postup ... asi je vám jasne kde nakonec skončil - ano uvelebil se mi na polštáři u krku Po 2 hod jsme stávali a čurali a dělali krmení za noc jedl asi 3 x po troškách
Je užasnej rozkpošnej, nebojácnej a neunavnej pořád někde něco zkoumá a dokonce už přiběhne na zavolání - prostě užasnej. Jestli vám přijde, že jsem zněj hotová tak ano jsem a to tak , že hodně Ta jeho povaha je dokonalá, když jsem ho poprve postavila k statnemu RW tak s vrtícím ocáskem ho běžel pozdravit
Ráno jsem dala do plechovky od piva pár kamínk ua hodila to před něj a Orry dělal jako by to byla naprosto běžná věc vubec se nelekl jen k tomu běžel trochu ji pokousat
Jinak je opravdu mrnavěj 30,5 mu bude 7 týdnu a má 2,2 kg - snad to dožene už ted jí jako bernardýn
Zítra dodám fotky už ted jich mám stovky
mikka
napsal(a):
Orry je doma
Popis první noci..
Když se seznámil se všema psama a nadlábnul se tak zalehl než jsem se stačila umýt tak byl vzhuru a řádil se vším co našel .. Na noc jsme mu připravili přepravku s pelíškem miskou a ouškem na kousání ..zhaslo se, mi zalehli a už se ozvalou knučení teda vlastně to je slabe slovo to byl řev a vytí v jednom chvilku jsem se snažila to vydržet a nepovolit, ale po pul hodině jsem to vzdala a Orryho pustila myslela jsem, že tak je krize zažehnána on se někde svalí a bude klid omyl - řvaní se opakovalo vedle postele ten samý postup ... asi je vám jasne kde nakonec skončil - ano uvelebil se mi na polštáři u krku Po 2 hod jsme stávali a čurali a dělali krmení za noc jedl asi 3 x po troškách
Je užasnej rozkpošnej, nebojácnej a neunavnej pořád někde něco zkoumá a dokonce už přiběhne na zavolání - prostě užasnej. Jestli vám přijde, že jsem zněj hotová tak ano jsem a to tak , že hodně Ta jeho povaha je dokonalá, když jsem ho poprve postavila k statnemu RW tak s vrtícím ocáskem ho běžel pozdravit
Ráno jsem dala do plechovky od piva pár kamínk ua hodila to před něj a Orry dělal jako by to byla naprosto běžná věc vubec se nelekl jen k tomu běžel trochu ji pokousat
Jinak je opravdu mrnavěj 30,5 mu bude 7 týdnu a má 2,2 kg - snad to dožene už ted jí jako bernardýn
Zítra dodám fotky už ted jich mám stovky
Dratulaceeeeeeeeeeeeeeeeeee :) užívejte si to - rostou hrozně rychle
Je užasnej jestli mu tahle povaha vydrží .. ráno mi málem slovil králíka štval ho po pokoji a když ho chytil tak se do něj zakousl a dalo mi práci ho zněj sundat
Trošku se, ale začínám bát všici mě straší, že je strašně malej prý by měl mít minimálně 5 kg a on má 2 kg Každopádně je hubený pouhým pohlazením mu nahmatám teměř všechny kosti
Hlavně je v jídle hrozně vybíravej nejraději by jedl jen piškoty .. Večer měl pořádný prujem a do toho nechtěl jíst tak jsem celou noc u něj seděla a šílela strachy naštěstí ráno řádil jak černá ruka a jedl jak o život a hovínko už taky nebylo vodový.
Hani gratuluju!!!
Takže sis nakonec vzala toho menšího? Škoda, že sem tu nejukla dřív, odradila bych tě od toho asi.....a napsala ti, aby sis vzala tu velkou chundelu....i dle fotek se mi tenhle prcek vůůůbec nezdá, samo ti přeju, aby to dohnal, byť by byl drobnější a menší třás, ale ZDRAVEJ, jenže prostě mám obavu, že nebude Kámoška takhle vzala fenku, i když jiné rasy, abnormálně menší a takovou nedochůdčovatou, povahově byla úžasná, ale v dospělosti menší a drobnější ( s tím čítej, takovej zakrslík nejspíš nikdy nebude velkého vzrůstu, snad horko těžko jakž takž normálního ), jenže bohužel ve dvou letech a třech měsísích během 14 dnů odešla na vrozenou vadu ledvin
No ale nechci tě děsit a kazit ti radost z prcka, já jen že už sem se naučila na věci dívat střízlivě a hlavně je tak i brát, nějaký růžový brýle si nenasazuju, stejně mě před ničím neuchrání a čék je aspoň potom zocelenější, když se musí rvát s osudem
Jinak ta váha je fakt příšerně nízká, to jsem snad u NO ještě neviděla Já si brala Eframa taky v necelých dvou měsících, narodil se 28.9. a 24.11. jsem ho dovezla dom a měl 9,5 kg
A to podotýkám byl též samá kost a kůže, když si na něj jeden sáhl, jen to opticky skrývala ta dlouhá srst
Ale holt základ bytelné kostry byl. Batulka měla v 7-mi týdnech rovných 7,8 kg a Zera 6,6 kg
Zera Batulku přerostla, ale byla hubenější a drobnější, Batulka byla mastodont.....u Argy to nevím, neb sem ji našla jako 4-měsíční že....váhy samo napsané mám, mám psí zdravotní deníky kam u každého zapisuji váhy, výšky a všechny procedury ohledně jejich zdraví atp., pro každého zvlášť samo a vedu si je odjakživa
Je to dobrá pomůcka a hlavně když se pak něco děje, veti mi za tyto deníky líbaj ruce, páč se jim dle toho vše lépe řeší
Jinak i Agbar, kterej sic kavkazák, ale byl z velmi početnýho vrhu a nejmenší, nebyl oproti největšímu o moc menší, ten rozdíl tam byl nepatrnej vzhledově a váhově cca 1,5 kg Tudíž na početnost vrhu se to taky svést nedá.....tak nevím Hani, ale jak říkám, už kvůli tobě doufám, že pesan bude zdravej jak buk a žít dlouho předlouho
Moc ti to přeju, páč vím, jak ses na něj třásla a dlouho čekala
Jen sem prostě musela napsat i tu reálnou stránku věci, která se sice nehezky vnímá, ale patří k tomu no....
A těším se na tuny fotek!!!
Jo a ten průjem byl možná jen z toho přesunu, i když štěndo nevypadá, určitej stres to pro něj je a průjem obvykle stres značí, v těchto případech tedy že....rozhodně kdyby se opakoval, lupla bych mu Smectu a rýži se suchým kuřecím prsíčkem, a pokud by do 24 hodin nebylo zlepšení, metla k vetovi, páč když máš takovýho "podmíráčka" a ještě vyhublýho, není radno si s tím zahrávat
Páni teď mi tak došlo, že Gríša, papiš, když sem si ho brala, měl skorem 1 kg!!! Nějak 3/4 kg měl, a to je papiš hele....seš si jistá, že nemáš papovčáka????
Frííí mě překvapil, su pár dní zas kripl nechodící zmrzačenej a on mi včera normoš dělal oporu, když sem se belhala nakrmit kočku a Pípu, vůůůbec sem ho nepoznávala, natištěnej na noze, pomaličku šel, já se mu opírala o krk a on nevnímal nic, jen abych se mohla o něj opírat
Tak snad nebude nemocnej, je poslední dny nějak podezřele hodnej
Todlek sem u něj nezažila a ani nedoufala, že někdá zažiju, ochranitelsky a něžně se chová jen Agbíšek, ne pako Frííí.....ten kdybych měla všecky nohy v gipsech, nehne brvou a ještě mě v rámci hyper aktiv srazí na zem a zadupe, ale včéra teda lámal rekordy
Mati nestraš ... Popravdě já sveho rozhodnutí nelituju Orryna zbožnuju je naproso dokonalej a i kdyby cokoliv je prostě muj holt bych si na sport pořídila jineho psa, ale pevně věřim, že bude v pohodě a všechno dožene, protože to je dravec
pár foteček..
Další fotky jsou tady mě to tady trvá strašně dlouho .. http://profil.lide.cz/Bencova1/fotogalerie/?album=774766#galerie
Tak co na něj říkáte včera když mi nechtěl jíst a měl prujem tak jsem už šílela, ale dneska už řádí jak černá ruka a při jídle mi prokousl ruku - odmítá tepelně upravene maso a chce jen syrove semtam si zobne granule, ale po mase a kostech se muže užrat tož budem aspon zezačátku barfovat
mikka
napsal(a):
Další fotky jsou tady mě to tady trvá strašně dlouho .. http://profil.lide.cz/Bencova1/fotogalerie/?album=774766#galerie
Tak co na něj říkáte včera když mi nechtěl jíst a měl prujem tak jsem už šílela, ale dneska už řádí jak černá ruka a při jídle mi prokousl ruku - odmítá tepelně upravene maso a chce jen syrove semtam si zobne granule, ale po mase a kostech se muže užrat tož budem aspon zezačátku barfovat
kouzelnej drobínek... už si ani nepamatuju, jestli byla Dája vůbec někdy takhle maličká
každopádně - pokud teď začneš barfovat tak nepočítej s tím, že přestaneš pes už ti granule nesežere - Dája by radši umřela hlady, než by snědla granule, když je zvyklá mít v misce denně flákotu...
Jinak přeju hodně štěstí s drobečkem a pevný nervy až bude v pubertě.... (i když v zájmu všech ostatních majitelů černých NO věřím, že ne všichni černí NO jsou tak na zabití, když to s nima tříská )
aneleh
napsal(a):
kouzelnej drobínek... už si ani nepamatuju, jestli byla Dája vůbec někdy takhle maličká
každopádně - pokud teď začneš barfovat tak nepočítej s tím, že přestaneš pes už ti granule nesežere - Dája by radši umřela hlady, než by snědla granule, když je zvyklá mít v misce denně flákotu...
Jinak přeju hodně štěstí s drobečkem a pevný nervy až bude v pubertě.... (i když v zájmu všech ostatních majitelů černých NO věřím, že ne všichni černí NO jsou tak na zabití, když to s nima tříská )
Barf schvaluju .. ale jinak co se týká váhy psa ... noooo - já jsem ve 2 měsících dávala babičce štěňe jezevčíka a mělo 1,5 kg ... zdá se mi to extrémně málo
memmory
napsal(a):
Barf schvaluju .. ale jinak co se týká váhy psa ... noooo - já jsem ve 2 měsících dávala babičce štěňe jezevčíka a mělo 1,5 kg ... zdá se mi to extrémně málo
jo, ta váha prkca je fakt divná... když si vezmu, že průměrný štěndo NO váží při narození cca 300-500gramů a během dvou týdnů by mělo svoji hmotnost cca ztrojnásobit, tak dvě kila má asi tak tří týdenní miminko... ne sedmitýdenní pejsek. Moje čubina měla v osmi týdnech necelých 8kg a to byla docela hubená... a viděla jsem pejska, kterej měl v osmi týdnech dvanáct kg...
Holky a co by jste mi radili, že mám dělat - mám ho vzít na veterinu na celkovou prohlídku ? Ted když vim co má rád tak dlabe jak dospělej a ještě by si přidal. Nějake vitamíny, přípravky nebo mě napadá calopet pasta ?
Jinač je to drak co on ráno vyváděl s koštětem to by člověk nevěřil hlavně se zahryzne a drží škube no začínám si říkat jestli nám náhodou nepodstrčili tasmánskeho čerta
mikka
napsal(a):
Holky a co by jste mi radili, že mám dělat - mám ho vzít na veterinu na celkovou prohlídku ? Ted když vim co má rád tak dlabe jak dospělej a ještě by si přidal. Nějake vitamíny, přípravky nebo mě napadá calopet pasta ?
Jinač je to drak co on ráno vyváděl s koštětem to by člověk nevěřil hlavně se zahryzne a drží škube no začínám si říkat jestli nám náhodou nepodstrčili tasmánskeho čerta
No já bych ho prohlídnout nechala ... na druhou stranu pokud je akční a není apatický tam by mu velice nic být nemělo ... no uvidíš , hlavně krm , ale zas ne přehnaně - mysli na klouby
..vbíhačka do revíru ...
mikka
napsal(a):
poradila bych ti nechat udělat krevní rozbor, aby se vyloučila nějaká vrozená vada nebo nemoc - hyperaktivní štítná žláza apod. Taky bych vzala na rozbor hovínko - a podle toho odčervila jestli to bude potřeba...
Jinak - pokud opravdu barfuješ, tak přípravky nedávej, narušíš přirozenou rovnováhu krmení a pes nebude vědět, co si vybrat... vápník dostane v kostech, fosfor v mase a vitamíny a minerály v zelenině a ovoci... když přidáš něco umělýho, tak narušíš rovnováhu a až bude mít pes nějakej problém, tak nebudeš vědět, jestli je to nedostatkem nebo přebytkem něčeho...
mikka
napsal(a):
Odčervený byl při odběru tak to by mělo být v pořádku. Ale ten rozbor krve určo nechám udělat... Náhodou nevíte kolik by měli přibírat týdně?
Jo a ostatní štěnata ve vrhu určitě víc jak 3-3,5kg určitě neměla ..
hele, já koukala na ty fotky celýho vrhu - ty štěnda tam jsou u pekáče nějakých zbytků - takže se v podstatě nedivím, jak jsou malý při týhle velikosti nedokážu říct, kolik by měl přibírat, ale průměrně cca 300 a víc gramů týdně...
jinak - odčervený mohl být a odčervovací přípravek nemusel zabrat - proto jsem psala o tom rozboru hovínka - ten je nejjstější a stojí to asi 70kč...
Zítra vyrážíme na veterinu k Mvdr Vodičkovi k jednomu z nejlepších vetu nejen s Orrym, aby se na něj mrknul , ale i s Hookem ( LR, ktereho mám na předvýchovu ) - od neděle šíleně kulhá na pravou zadní.
Orry má pořád takove řidčí hovnouse někdy bobek někdy skoro vodu přijde mi podle toho co s ní - zbožnuje syrove maso, ale přijde mi, že to blbě tráví a má prujem po něm. Tak do něj cpu granule, ale nic moc žraní se nekoná
No jsem zvědavá co na něj veterinář řekne jinak je čím dál akčnější - zbožnuje přetahování všeho druhu - zahryzne se do hadru a už vrčí a škube.
Až přijdu domu tak ho zvážím tak jsem zvědavá kolik přibral od soboty
Ahoj! Hlasim se s dovolenim k vam do party. Uz 3 tydny mame doma stene NO, jelikoz mam ale jeste pulrocni miminko lidske rasy , tak sem uz moc nestiham chodit. Fenecka se jmenuje Ira, privezli jsme si ji ve 2 mesicich a mela 8 kg. Ted uz ma 11 kg a od patku ji stojej usi
. Je neuveritelny, jak rychle roste a meni barvu :-)
A tady jeste fotka, jak vypadala,kdyz jsme si ji privezli. Nase fenule (krizenka Foxterier X JRT),7 let ji prijala celkem v pohode.
mikka
napsal(a):
Odčervený byl při odběru tak to by mělo být v pořádku. Ale ten rozbor krve určo nechám udělat... Náhodou nevíte kolik by měli přibírat týdně?
Jo a ostatní štěnata ve vrhu určitě víc jak 3-3,5kg určitě neměla ..
Ahoj mikko,tak jsem mela konecne cas si to tu precist a tvoje stendo je hezoucky, ale ta vaha je fakt silena. Ja jsem dostala k nasi fenuli papir, kde je zapsana jeji vaha kazdy 2-3 den. (vlastne tam je vaha vsech stenat) Ira mela po narozeni 610g, za tyden 900g, v 1mesici 2650g a ve 2 mesicich 8 kg, v 11 tydnech mela 11kg. Nejlehci stenda mela po narozeni 500 g a ve 2 mesicich melo nejlehci stendo 7200g. Tak snad Ti to aspon pro predstavu pomohlo. S tim zranim...koukala jsem na fotky a na nekolika bylo videt, ze tam jedi syrove maso, tak nejspis nebyla na granule ani zvykla. Nase fenule basti krasne a roste jako z vody, je to fakt sileny. Akorat me stvou ty jeji jehlicky, mam strasne porafany ruce! Porad neco ohryzava a krade,pred chvili mi dokonce venku vzala chuvicku a zdrhala s ni pres zahradu. Dej vedet, jak jste dopadli u veta. Ja bych rekla,ze je zacervenej, ale nevim
Tak Orrynek za 5 dní přibral 600g tak to snad dožene Už umí sedni a lehni je strašně šikovnej včera jsme byli v Praze ve výcvikovem středisku odvest Hookyho a ředitelka byla z Orryho hotová chová a cvičí ovčáky 40 let a prý takove štěně vzhledově a povahově neviděla skoro jsem ji ho musela vytrhnout z ruky
jo a podle veterináře je malej zaraženej kvuli stravě prý nekvalitní strava a při tak velkem vrhu se na něj ještě nedostávalo - což je jasne ono stačí, aby někde něco bouchlo a on hned přestane jíst a letí se podívat co to bylo což jestli dělal i v kotci u společneho pekače tak se pak nedivim, že je jak kostřička..
Ale on to dožene a bude zněj skvělej pes já to prostě vim
misha
napsal(a):
Ahoj! Hlasim se s dovolenim k vam do party. Uz 3 tydny mame doma stene NO, jelikoz mam ale jeste pulrocni miminko lidske rasy , tak sem uz moc nestiham chodit. Fenecka se jmenuje Ira, privezli jsme si ji ve 2 mesicich a mela 8 kg. Ted uz ma 11 kg a od patku ji stojej usi
. Je neuveritelny, jak rychle roste a meni barvu :-)
Jé ta je úžasná :D
huráá Orry už se přehoupl přes 3kg a má přesně 3,3 kg což znamená, že vyrostl o víc jak kg za týden taky mě ta jeho strava něco stojí - má dietu od eukanubu a vet. RC konzervy a ono mu to kupodivu strašlivě chutná ještě, aby ne 150g konzerva za 50 kč
Ale hlavně, že mu to pomáhá nabírá zakulacuje se a hlavně nemá prujem
Jinak je to zmečistko mrnavý prostě tasmánský čert jak se někde něco mihne už za tím letí a zakusuje se .. koště, mop, obležení do všeho se musí zahryznout. A vubec se nebojí hodila jsem po něm plechovku naplněnou hřebíkama a ten zmetek místo leknutí na ní skočil a začal ji škubat .. Každopádně dneškem mi sním došla trpělivost, protože se celou noc snažil dostat do postele, rval mříže u klece s králíkem, chcal všude možně jen ne na noviny a počural paničkovi boty jde nemilosrdně dnes chrnět do kotce - hmm tak si říkám jestli tam raději nespat taky, aby se vyspali sousedi
Jo a chovatelka mi sama nabídla vrácení pulky peněz ..
mikka
napsal(a):
huráá Orry už se přehoupl přes 3kg a má přesně 3,3 kg což znamená, že vyrostl o víc jak kg za týden taky mě ta jeho strava něco stojí - má dietu od eukanubu a vet. RC konzervy a ono mu to kupodivu strašlivě chutná ještě, aby ne 150g konzerva za 50 kč
Ale hlavně, že mu to pomáhá nabírá zakulacuje se a hlavně nemá prujem
Jinak je to zmečistko mrnavý prostě tasmánský čert jak se někde něco mihne už za tím letí a zakusuje se .. koště, mop, obležení do všeho se musí zahryznout. A vubec se nebojí hodila jsem po něm plechovku naplněnou hřebíkama a ten zmetek místo leknutí na ní skočil a začal ji škubat .. Každopádně dneškem mi sním došla trpělivost, protože se celou noc snažil dostat do postele, rval mříže u klece s králíkem, chcal všude možně jen ne na noviny a počural paničkovi boty jde nemilosrdně dnes chrnět do kotce - hmm tak si říkám jestli tam raději nespat taky, aby se vyspali sousedi
Jo a chovatelka mi sama nabídla vrácení pulky peněz ..
Tak to je skvělé že přibírá .. jen se zeptám proč chovatelka vrací sama od sebe peníze ? Ona ví že mu něco je - něco jiného než že je tak hubenej nebo proč ? ?
Ahoj tak se hlásím po delší odmlce máme nějaké fotečky z kousáníčka, pilně se připravujem na ukázky a na závody tak snad nám píle bude odměněna alespoň né posledním místem :D
Malej Orry vyroste neboj, za chvíli z něj bude raťafák jako z té mé čubky :DDD akorát ta nám trochu přerostla
http://memmory.rajce.idnes.cz/Adrenalin_Park_-_Videa_-_houpacka/ - je to nepsí - ale zážitek - doporučuju
mikka
napsal(a):
No doufám každopádně během 14 dní co ho mám zdvojnásobil svoji váhu momentálně už má 4 kg a na dnešek v kotci ani nepípnul a nebo už jsem vuči jeho řevu imunní
Přibrat už 2 kila ?? No tak to je super zpráva jen tak dál .. ale bacha na klouby ...
.. myslím že potom co zjistil že nefunguješ na zavolání to vzdal
Ahojky holky, tak se po dlouhé době hlásíme. naše nožička vypadá krásně, sice ještě pajdáme, ale už chodíme na pidi prochajdy na vodítku. Jinak po zahradě už teda docela běhá, za což bych jí občas přetrhla..
ta fotka s koťatama je super, ale Chelsule by to teda nerozdejchala, nebo spíš ty koťátka..
Zrovna jsem byla ve zverimexu pro nějakou konzervu nebo granule, páč mi pytel dorazí až po víkendu a nevěděla jsem, jestli se mám smát nebo brečet.. chtěla jsem něco pro štěňata velkých plemen, když jsem prodavačce řekla, že mám 1,5 roku starou ovčandu, tak mi řekla, že je nemožný, abych jí krmila ještě štěněcíma, že je normální od 8. měsíce krmit adultky, tak jsem jí řekla, že je to miminko, vzala první konzervu a odešla..
czizecka
napsal(a):
No holky odkud nás hrabu????
Chceš to vážně slyšet ??
Tak hlásím, že Orry už má 5,5 kg už dohání sourozence největší má 6 kg a fenečky už za sebou nechal
Je hrozně šikovný už umí sedni, lehni, ale je to teda vztekloun včera, když jsme řádili s hadrem a já mu ho vzala tak nevim co mu hráblo, ale skočil na mě a naplno se mi zakousl do ramene až mi tekla krev. Mrnavej nerváček to je taky začíná pěkně šikanovat chudáka Enza jestli si ho Enzo nepostaví do latě tak budem muset zachvilku přidělat další kotec
Jinak pamatujete si na meho pejska v předvýchově Hookyho co mi začal kulhat ? Na RTG mu zjistili asi osteosarkom jsem z toho vyřízená nejraději bych ho měla u sebe, ale..
mikka
napsal(a):
Tak hlásím, že Orry už má 5,5 kg už dohání sourozence největší má 6 kg a fenečky už za sebou nechal
Je hrozně šikovný už umí sedni, lehni, ale je to teda vztekloun včera, když jsme řádili s hadrem a já mu ho vzala tak nevim co mu hráblo, ale skočil na mě a naplno se mi zakousl do ramene až mi tekla krev. Mrnavej nerváček to je taky začíná pěkně šikanovat chudáka Enza jestli si ho Enzo nepostaví do latě tak budem muset zachvilku přidělat další kotec
Jinak pamatujete si na meho pejska v předvýchově Hookyho co mi začal kulhat ? Na RTG mu zjistili asi osteosarkom jsem z toho vyřízená nejraději bych ho měla u sebe, ale..
Bože co to je? Něco s kostma co... ach jo...
Tak to je super že to dohnal, bude z něj asi dobrej kousáč když takhle řádí... :D
A s tímhle deštníkem mávl DEny před čumákem u čtvrtý makety a naprosto jí rozsekal že pak nechtěla ani vyštěkávat
Tak mam zas chvilku, Ira roste den ze dne, jsou ji 3,5 mesice a vazi 14,5 kg! Neni to nejak moc? Jsem zvedava, co nam z ni vyroste za telatko Je to peknej zivel ! Uz aby mela druhy zuby, ty jehlicky jsou strasny! Porad neco taha a kouse, nejradsi boty
. Ale nastesti se naucila rozeznavat, ktery hracky jsou jeji a ktery Anicky. Mame doma opravdu veselo...mimco, dva psy, kocoura, nekdy se divim, ze me jeste neodvezli do blazince. Nejvic me stve ten bordel, mala totiz zacina lizt, ale aspon bude odolna
. Posilam par fotek.
misha
napsal(a):
Tak mam zas chvilku, Ira roste den ze dne, jsou ji 3,5 mesice a vazi 14,5 kg! Neni to nejak moc? Jsem zvedava, co nam z ni vyroste za telatko Je to peknej zivel ! Uz aby mela druhy zuby, ty jehlicky jsou strasny! Porad neco taha a kouse, nejradsi boty
. Ale nastesti se naucila rozeznavat, ktery hracky jsou jeji a ktery Anicky. Mame doma opravdu veselo...mimco, dva psy, kocoura, nekdy se divim, ze me jeste neodvezli do blazince. Nejvic me stve ten bordel, mala totiz zacina lizt, ale aspon bude odolna
. Posilam par fotek.
Moje čubina měla ve 4 měsících 18 kg ... takže velká není , ale bude velká tak jako to moje "tele"
misha
napsal(a):
Memmory a kolik váží tvoje čubina? A kolik má v kohoutku?
Nooo kolik má na výšku to ti teď neřeknu přesně , ale je přerostlá a má cca 34 kg ve dvou letech ... a to je ve sportovní kondici ne tlustá
memmory
napsal(a):
Nooo kolik má na výšku to ti teď neřeknu přesně , ale je přerostlá a má cca 34 kg ve dvou letech ... a to je ve sportovní kondici ne tlustá
Je to fesanda , tak jsem zvedava, kolik bude mit nase. Dneska hlidame jeste labradora, takze je tu divocina
Jestli budu stihat, tak udelam nejakou fotku. To Czizecka, oni jsou ovcouni v peti mesicich uz pekny telatka
.
misha
napsal(a):
Je to fesanda , tak jsem zvedava, kolik bude mit nase. Dneska hlidame jeste labradora, takze je tu divocina
Jestli budu stihat, tak udelam nejakou fotku. To Czizecka, oni jsou ovcouni v peti mesicich uz pekny telatka
.
.. děkuji za pochvalu ... prý hlídáme labradora tak je veselo .. já měla celý minulí týden doma 5 psů
- jinak mám teda 4 stálé
mikka
napsal(a):
Irra je nádherná
Orry už má 10 týdnu a váží 6 kg je to hroznej poděs
Je skvělej .. jinak CHS Alary Aslar / dobrman / mají štěńata 28.4 narozená a jedna čubinka má taky jen 3 kg teď ... takže jsem změnila názor že to není možné .. protože zase tááááák malinká oproti ostatním není
memmory
napsal(a):
Je skvělej .. jinak CHS Alary Aslar / dobrman / mají štěńata 28.4 narozená a jedna čubinka má taky jen 3 kg teď ... takže jsem změnila názor že to není možné .. protože zase tááááák malinká oproti ostatním není
3 kg na dobrmama k odběru je opravdu málo! Můj první dobrman - fena bez PP, vážila při odběru 3 kg, ale byla silně začervená, a odchovaná na nějakým supermarketovým šrotu. Výšku i váhu dohnala, takže byla na dolní hranici standadu. Dalšího dobrouše už jsem si brala z dobře vybrané CHS, a ten už měl při odběru 6 kg. Dneska už mívají exterieráci i 8 a víc kg, ale to už je extrém, a myslím, že i když je teď trend přiblížit dobrouše německé doze, tak to psovi nic dobrýho nepřinese - spíš naopak
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
3 kg na dobrmama k odběru je opravdu málo! Můj první dobrman - fena bez PP, vážila při odběru 3 kg, ale byla silně začervená, a odchovaná na nějakým supermarketovým šrotu. Výšku i váhu dohnala, takže byla na dolní hranici standadu. Dalšího dobrouše už jsem si brala z dobře vybrané CHS, a ten už měl při odběru 6 kg. Dneska už mívají exterieráci i 8 a víc kg, ale to už je extrém, a myslím, že i když je teď trend přiblížit dobrouše německé doze, tak to psovi nic dobrýho nepřinese - spíš naopak
No ostatní mají 5-6 kg , ale "fialka" je opravdu šprček :)
tady ségra .... 5 kg :) 2 měsíce mají 28.6
memmory
napsal(a):
No ostatní mají 5-6 kg , ale "fialka" je opravdu šprček :)
tady ségra .... 5 kg :) 2 měsíce mají 28.6
moc hezká fenečka. Spíš bych pátrala po tom, proč je tak jedna tak malá - odchov určitě neměla šparný, a docela bych se bála nějaké vrozené vady - např. srdce. Dobrmani jsou na tom zdravotně hodně špatně, a vzít si takhle malinkatý, štěně po ani ne 3 letým psovi, kterej není ani pracovně prověřenej, mi příjde docela riskantní. Jako je to jenom můj názor, a všechno může být v naprosté pohodě, ale je to hodně divný
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
moc hezká fenečka. Spíš bych pátrala po tom, proč je tak jedna tak malá - odchov určitě neměla šparný, a docela bych se bála nějaké vrozené vady - např. srdce. Dobrmani jsou na tom zdravotně hodně špatně, a vzít si takhle malinkatý, štěně po ani ne 3 letým psovi, kterej není ani pracovně prověřenej, mi příjde docela riskantní. Jako je to jenom můj názor, a všechno může být v naprosté pohodě, ale je to hodně divný
No je zdravá jako řípa / zatím / ale je prostě malinká .. malinká se už i narodila ...
.. odchov je skvělí .. byla jsem tam když měly cca 3 týdny ... a navíc od p.Cahové jsou všichni psi dobře opečovávaní ...
... dobrmani jsou na tom špatně tak jako většina "přešlechtěných" plemen ... ale jo srdce mají oba rodiče testované ...
... 3 letej pes to je , zkoušky sice nemá zatím jen 2 ... ZZO a BH , ale maká ... navíc bych řekla že není důležité kolik má zkoušek / jako je ale víš jako to myslím / hlavně jak je udělal ... mít 10 zkoušek na známku uspokojivá si myslím není nejlepší ... to raději 5 a na výbornou ... Franc je super psisko hlavně povahou nevěděl kam by vlezl člověku na pomazleníčko
... Byla jsem hodně překvapená povahou všech psů co se u Cahových "vyskytovaly"
.. ale nejvíc na mě udělal dojem Urian ... obrovský pes ale skvělej
omlouvám se všem co se chtěly dozvědět něco o NO - teď se řeší DOB
memmory
napsal(a):
No je zdravá jako řípa / zatím / ale je prostě malinká .. malinká se už i narodila ...
.. odchov je skvělí .. byla jsem tam když měly cca 3 týdny ... a navíc od p.Cahové jsou všichni psi dobře opečovávaní ...
... dobrmani jsou na tom špatně tak jako většina "přešlechtěných" plemen ... ale jo srdce mají oba rodiče testované ...
... 3 letej pes to je , zkoušky sice nemá zatím jen 2 ... ZZO a BH , ale maká ... navíc bych řekla že není důležité kolik má zkoušek / jako je ale víš jako to myslím / hlavně jak je udělal ... mít 10 zkoušek na známku uspokojivá si myslím není nejlepší ... to raději 5 a na výbornou ... Franc je super psisko hlavně povahou nevěděl kam by vlezl člověku na pomazleníčko
... Byla jsem hodně překvapená povahou všech psů co se u Cahových "vyskytovaly"
.. ale nejvíc na mě udělal dojem Urian ... obrovský pes ale skvělej
omlouvám se všem co se chtěly dozvědět něco o NO - teď se řeší DOB
Myslela jsem to s tím věkem a pracovním prověřením trochu jinak (i když je fakt že ZZO a BH není žádná prac. zkouška - dokládá jen to, že pes umí sedni, lehni, k noze, a zůstaň). Jde o to, že pokud je pes třeba 7-mi letej, a celej život maká, tak to o jeho zdraví něco napovídá - žádný vyšetření srdce ti nezaručí, že je pes zdravej! Negativní výsledek dokládá to pouze to, že momentálně na srdci nejsou žádný patologický změny, a že by do roka pes neměl chcípnout na srdce (i když i takový se našli), nic víc to vyšetření nezaručuje.
memmory
napsal(a):
.. děkuji za pochvalu ... prý hlídáme labradora tak je veselo .. já měla celý minulí týden doma 5 psů
- jinak mám teda 4 stálé
4 psy? Tak to máte můj obdiv! A všechno NO? A to je máte venku nebo doma? No já mám dost honičku s mimčem, který začíná lízt a do toho se mi tu motaj ty psi. 3x za den jsem vytírala apod. Labrador je panelákovej, takže chce být v domě, do toho moje malá kříženka závislačka, takže ta zas nechce být venku beze mě a k tomu bláznivá Ira, která tu líta jak zběsilá a honí buď kocoura nebo krade boty apod. Takže jsem z toho byla slušně na palici. Něco jsem nafotila, tak až bude čas, tak sem dám nějakou fotečku. Memmory, nemáte fotku celé smečky?
misha
napsal(a):
4 psy? Tak to máte můj obdiv! A všechno NO? A to je máte venku nebo doma? No já mám dost honičku s mimčem, který začíná lízt a do toho se mi tu motaj ty psi. 3x za den jsem vytírala apod. Labrador je panelákovej, takže chce být v domě, do toho moje malá kříženka závislačka, takže ta zas nechce být venku beze mě a k tomu bláznivá Ira, která tu líta jak zběsilá a honí buď kocoura nebo krade boty apod. Takže jsem z toho byla slušně na palici. Něco jsem nafotila, tak až bude čas, tak sem dám nějakou fotečku. Memmory, nemáte fotku celé smečky?
4 NO ne :)))) jen 1 x NO + 3 malý až střední raťafáky .. jednoho NO ještě plánuju do budoucna , ale teď ne