Tak my jsme se byli ve čtvrtek znovu kouknout na mimča a už jsme si vybrali. Vypadá dlouhosrstě, prostě takový mišánek, tak doufám, že mu to i zůstane . Jinak se zatím ještě moc neprojevuje, ale ochotně se nechal vzít do náruče, nestraní se kolektivu, s bráchama a ségrou řádí vzhledem k věku tak nějak průměrně. Asi je ještě malinký na nějaké extra projevy, no, počkám si ještě na další návštěvu, až se budou prohánět venku... Výběr byl fakt těžký - všichni stejní
Představuje se Balthazar, dříve pan světle zelený, teď spíš Baltíček
Jedna ležérní póza pro fotografa
Odpočítávám dny jak na vojně.. Už ho chci domů
My jsme dostali od chovatelů pár jmen na výběr, ale žádné se nám nelíbilo, takže jsme sami zvolili Balthazara. Ten se nám líbil a je to shodou okolností i na B. Přítel chtěl původně Barta, ale to mi moc připomíná toho kluka na skejtu. Já jsem chtěla Nera, přítel, že na bílého psa nebude volat "černý" .. Takže je to Balt a jsme oba spokojení :).... Žádného Baltazara v okolí neznám, BŠO tu taky nikde neběhá, no budem asi rarita
Ty chovky, které máte v top three, se chystáte objet všechny? A co nějaké akce, chystáte se ještě někde?
Pokud se tahle první ukáže jako ideální, tak ty další asi ani objíždět nebudu, upřímně bych si hrozně přála, aby tahle splňovala všechno, na čem mi záleží. Když ne, mám ještě něco v záloze.... Na akce nevím, všechno je teď už mimo Prahu, takže uvidím, co mi zkoušky a práce případně dovolí, ale nic naplánovaného nemám...
S tím jménem se dost děsím, protože v top three by to v jedné mělo být na Q nebo na P (P ještě ujde, ale Q je pravdepodobnější) a v té co chci nejvíc na A :D. Takže papírové jméno asi bude jen ofiko a budeme stejně říkat jinak, protože ať namáhám mozek sebe víc, na ničem do A se s přítelem neshodneme...
No najít solidní jméno na Q, to by dalo asi dost zabrat :). Já myslím, že je úplně jedno, jesli pesana budete volat jménem jiným než tím, které má napsáno v papírech. Důležité, že se líbí vám a hotovka :). U nás to byla spíš náhoda, že to zrovna vyšlo. Chovatelé mi říkali, že si můžu do papírů nechat zapsat dokonce 2 jména.. Mimochodem, nejsou ti s P nebo s Q vrhem Blankpapilio? O nich už tu padla řeč, že? Od více zdrojů jsem na ně slyšela jen samou chválu :)
Ty akce teď taky nestíhám, škola, práce, no kolotoč.., ale chci zůstat v kontaktu s chovateli, kteří se klubových akcí účastní, tak bych v budoucnu určitě chtěla zkusit tábor nebo aspoň nějakou víkendovku. Až mi tenhle maraton poleví, chci omrknout i nějaké výstavy, třeba i vzdálenější.. Ty mě zatím jako aktivního účastníka moc nelákají, ale co kdyby.. v budoucnu...
Tak na tábory se těším skoro nejvíc na tom ,,mít psa". Ne, teď vážně, fakt mi to přijde jako úžasná věc a beru to jako samozřejmost.l Já vystavovat ano i ne, výstava mě sice spíš odradila, na druhou stranu pořád si tajně říkám, jkdyž bude pejsek super a krásnej, proč ho neuchovnit a to by se bez výstav neobešlo. ;) Ne, Blank papilio to není, ikdyž i o ní jsme uvažovala, nicméně nakonec jsem došla k názoru, že i když uzmnávám, že u nich je poměr kvalita/cena velmi yvvážený a chápu to, je pro mě zbytečné dát za psa tolik peněz, dkyž jsme víceméně bez ambic a zkušeností a znalostí. Ta chovka kterou chci aby vyšla bude mít svůj úpně první vrh, ale to mě nijak netrápí, když budou pesani i majitelka v pohodě a dostatečně zběhlá v oboru, proč ne.... asi píšu dost zmateně a páté přes deváté,a el přítel už skoro moje nadšené řečičky poslouchat ani nechce tak mám radost, že se mám kde vypovídat :D
U mě je to stejné. Přítel se na fotky podívá, za pesanama zajede, ale jakmile začnu s "oboječkama pro miminko", radši se klidí .
Mě by třeba nevadilo, že je to první vrh nebo méně známá chovka. Důležité je, že štěndo bude ze zdravého spojení a první týdny vychováváno s láskou. Já jsem taky nechtěla budoucího multišampiona. Dívala jsem se na rodokmen, hlavně na DKK, ujistila jsem se, že předkové byli zdraví, mám ověřeno, že o mimča se chovatelé starají na výbornou.. No a jestli bude mít o jeden zub míň nebo jedno oko modré, je mi úplně jedno, pokud to samozřejmě nebude omezovat psa. Když bude přesně podle standardu, výstavu možná zkusím, chovatelé mě k uchovnění celkem nahlodali. Když se nepodaří, nezhroutím se :). Na tábor snad můžu jet i s neuchovněným psem, ne :)? Na ten se moc těším. Tak se tam třeba za rok potkáme :). Jaká jména u vás teda vedou?
Nooo.....nejsme zcela jednotní. Mně se líbí Brute (Brůůů), Angie (Enží), příteli Kenji (Kenží). Ještě se mi líbilo Tas, ale to neprošlo....uvidíme, třeba nám pomůžou chovatelé. :) Mně právě taky nevadí, že by byl první vrh, pokud uvidím, že chovatelka rpo svoje ostatní psy žije, byla bych skoro radši. Jj, na táboře se doufám potkáme!!!
saina
napsal(a):
Nooo.....nejsme zcela jednotní. Mně se líbí Brute (Brůůů), Angie (Enží), příteli Kenji (Kenží). Ještě se mi líbilo Tas, ale to neprošlo....uvidíme, třeba nám pomůžou chovatelé. :) Mně právě taky nevadí, že by byl první vrh, pokud uvidím, že chovatelka rpo svoje ostatní psy žije, byla bych skoro radši. Jj, na táboře se doufám potkáme!!!
Brute zní tak vznešeně :). To by se mi taky líbilo, myslím, že to tomu plemeni sluší... Držím pěsti, ať vás chovatelka nezklame a ať vyberete štěndo tam, kde si vysníte :)
K těm táborům: "moji" chovatelé říkali, že je to super, že se tam vždycky perfektně pobaví, vždycky je o čem diskutovat a tak.. Ale věřím, že třeba může panovat nějaký ten "konkurenční boj" nebo to, že každý každému nesedne. Ani nevím, kolik tam tak jezdí lidí. Zkusím a uvidím. Já spíš asi budu ta tichá myška, co bude sedět a poslouchat zkušenější a do žádných sporů se pouštět nebude :). Ale jestli tam budou lidi po sobě štěkat víc než ti psi, beru toho svého a utíkám
Luci91

XXX.XXX.150.1
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat :) ..měla jsem v plánu pořídit si svého prvního pejska příští rok v létě..měl to být čokoládový labrador..chci si ho pořídit až budeme mít postavěný barák, proto čekám.....teďka jsme se ale bavili s jedním sousedem, kterého máme u našeho pozemku a on má BŠO ..tahle fenka má 1 rok a jmenuje se Bii :)...řekl, že ji potřebuje dát pryč..Myslíte, že bych mohla tohle plemeno zvládnout a je aspoň trošku podobné jako labrador, o kterém jsem si dopodrobna vše zjistila? Děkuji za odpověď. Lucie ;)
Já bych si prvně zjistila, proč se soused chce fenky zbavit. Jestli je to z "rodinných důvodů" nebo proto, že ji nevychoval a pes není podle jeho představ. Znáte fenečku? Určitě si zjistěte, jestli je bojácná, tohle bývá při nedostatečné socializaci dost velká slabina běloušů (a nejen jich). Viděla jsem jednoho BŠO, který byl rok a možná dýl separován od své smečky a od všeho, nikdo se mu moc nevěnoval, pes šel do nové super rodiny, kde se mu věnují, ale přesto je pořád ustrašený, bojí se cizích. Jinak teda nemůžu radit, jestli LR nebo BŠO, prvního jsem nikdy neměla a druhého zatím taky ne :). Ale už jsem dost nastudovala a nasbírala info od chovatelů běloušů. Já se nepokládám za zkušenou ve výchově - vychovala jsem jen jednoho pejska, ale myslím, že bělouše zvládne i začátečník, pokud použije zdravý rozum a bude vycházet z povahy bělásků. Co jsem tak pochytala, asi je důležité mít na paměti, že nesnáší dril ve výchově, někdy se jim prostě nechce a nemá cenu je nutit, musí se opravdu řádně socializovat, potřebujou prostě takový "jemnější" přístup. Možná vám více poradí Lusta, ta už přece jen má sama zkušenosti.
Krásně napsané, Veru.
Musím se pochlubit o studijn í zážitek, šla jsem do knihovny půjčit si nějaké čtivo ke zkoušce, samozřejmě tam nic neměli, tak jsem chvíli hledala po netu A NAKONEC ODEŠLA S DVĚMA KNÍŽKAMI PSECH. :D Jednu jsem prolistovala a nic moc, druhá moc hezká, ač asi na úkor odbornosti.... škoda, že je psaná trochu obecně a více přímo o LR, kterého vlastní autorka, ale je to fakt hezky psaný a zajímavý, tisíckrát milionkrát čtivější než studie o lexikologii. :/ Asi bychom se měly spojit a až budeme mít pesany, na základě zážitků sepsat nějakou knihu typů ,,můj život s běláskem". :D Díra na trhu, fakt, já bych to kupovala hned a není! :(
Já jsem před časem byla v knihkupectví, měli tam knihy snad o každém plemeni, ale BŠO edice se prostě nedělá . Ptala jsem se prodavačky, jestli vůbec něco takového existuje, třeba v jiném nakladatelství, říkala, že ne.. A to je 3patrový krám plný knížek. Na netu taky nic. Když mi bylo 12, koupila jsem si "Výchova a výcvik psů" a v ní je bělouš aspoň párkrát vyfocený, jak jsem zjistila, když jsem ji po letech zase oprášila. V knihovně jsem teď kvůli zkouškám taky často. A místo pečlivého studia logopedie hltám psí knížky :). Už mám na kontě pár titulů o výchově, 101 psích triků - tu miluju, o výživě a teď se chystám číst "Psi v lásce nikdy nelžou".. Jojo, něčím si to dlouhé čekání na bílé mimčo zkrátit musím, jinak bych se zbláznila
. A až budem mít pesany obě a budem trochu zkušenější, můžem vydat něco jako "Poznatky o BŠO na úkor lexikologie a logopedie"
. Pokud narazíš na něco velmi čtivého, určitě se pochlub, inspiruju se :)
Tohle je velmi čtivé, ale jak jsem psala, podle mého nioc moc extra odbortného a zaměřené spíš na labísky, na druhou stranu jsou tam takový deníkový pasáže a úplně to rpožíváms tou paní, jako byhc už měla běldu doma... :) Jo, přesně - zkouškové - knihovna -knihy o psech. :D Já beru u nás v městské co se zrovna namane, takže dost bez ladu skladu a system,atiky, něco s emi líbí a dočtu, něco prolistovné vrátím...ale nějak se mi pořád vyhýba ta studijní literatura. :D
saina
napsal(a):
Tohle je velmi čtivé, ale jak jsem psala, podle mého nioc moc extra odbortného a zaměřené spíš na labísky, na druhou stranu jsou tam takový deníkový pasáže a úplně to rpožíváms tou paní, jako byhc už měla běldu doma... :) Jo, přesně - zkouškové - knihovna -knihy o psech. :D Já beru u nás v městské co se zrovna namane, takže dost bez ladu skladu a system,atiky, něco s emi líbí a dočtu, něco prolistovné vrátím...ale nějak se mi pořád vyhýba ta studijní literatura. :D
Učivo mám bezpečně uložené ve skříni, odtamaď na mě nemůže, zato knížky o psech mám vystavené všude možně a zaprášené teda rozhodně nejsou ... Naposled u nás v knihovně moc knih neměli, všechno rozpůjčováno, jen takové, jak česat psa a kdy ho venčit, to jsem tam nechala a zkusím jindy, až dočtu tu psí lásku. Ještě mám v plánu omrknout nějaký antikvariát, tam se občas najdou poklady!
Kdyby ses chtela rozplyvat nad toou pani s labradorem, jmenuje se to ,,muj nejlepsi pritel-jak prozit prvni rok se psem" a je to docle azajimavy, ac asi pani neni odbornik, ale pouceny laik, jak jsem tak pochopila.. ja studijni literaturu radsi ani nemam a protoze po nas chtej samy obskurni texty, nemaj je vetsinou ani v knihovne, tak chodim s psima knihama :D Pritel mi to zacina lehce vycitat :D
Na název jsem se zapomněla zeptat , děkuju :). Já do knihovny předtím tak moc nechodila, ale když tam lezu teď, mám aspoň výmluvu, že za účelem studia. Ale většinou si taky stejně nic neodnesu, ale prostojím hodinu u sekce "fauna"
. Teď na někdo na nemoderce link na pořad o tom chlápkovi, co cvičí psy, je tam dost dílů, tak možná budem zase chytřejší :).
Čau holky.
Tak co nového? Nějak zapadáme... je nás málo. :( My máme po závodech, ale jeden z největších zážitků stejn ě to, že večer přisla po závodech jedna holčina co u nás má koně se svým švýcárkem. :) Akorát mě trochu yvděsilo, že ten její pes je fakt hysterka, bojí se chlapů a vůbec, dkyž má přiběhnout k paničce, dkyž se baví s někym jiným, tak ho musí hodně přemlouvat, aby se přiblížil. :( To mě trochu leká, doufám, že je to extrém a ne běžná povaha, to doufám ne-e.... Ikdyž zas je fajn ajk je super v klidu u koní a vícemné je ignoruje.... a co u vás?
No to teda vyděsilo i mě. Ale pořád jsem optimistka a spoléhám na to, že pokud ho budu odmala brát kamkoli to bude možné a nebudu z něj dělat porcelánovou panenku, poseroutka z něj snad nebude. Jak to měla ta kamarádka se socializací? Byl zvyklý na chlapy? Chodil mezi lidi? Jak už jsem psala, u chovatelů jsem viděla naprosto bezproblémovou kamarádskou fenku, hned se nechala pohladit, vzala si pamlsek, prostě pohodička.... Tak snad... No budou to prostě SOCIALIZAČNÍ prázdniny .
Jj, taky budu socializovat hlavně s lidma, ať pak snese nějaký hlídání a podobně a taky na město, bude v Praze... No, ona si pesana brala v devíti měsících až a nevím, jak to pak probíhalo u ní. Taky doufám, že to bdue v pohodě, když se bude člověk snažit, tak to bude v pohodě. Na druhou stranu je to nádherný zvíře....prostě se nemůžu dočkat! :) Co vy, kdy zas jedete?
Já si říkám, že pokud přece jen něco selže a bude to strašpytel, pořád lepší než krvelačná bestie, no ne?. Sice pitomost, ale něčím se uklidnit musím... My ho budem mít na velkém sídlišti, kde si každý den hrajou venku děti, je tu rušno, moc lidí, moc psů, moc zvuků, moc všeho... Takže od prvních dnů se jde na to a není možné!
Jestli ho má až od 9 měsíců, řekla bych, že to už by mohlo být docela pozdě na nějaké socializační návyky...
Pozítří mám poslední zkoušku, takže máknu, abych se pak mohla hned věnovat nakupování oboječků a hračiček :). Pojedu tam asi až za týden a něco, dřív mi to nevychází :(. A co vy a chovka?
Čekám na toho 7. jak na smilování. Bohužel mně zkouškové teprve začíná, takže se začnu těšit a šílet asi až o prázdninách. Ale celá rodina si začíná zvykat na představu psa, takže vlastně děláme pokroky. Malé ale přece. :) Akorát právě ta holka má pesana z Taien, o které jsme taky dost uvažiovala, a tohle mě trochu odrazuje..
Whiter

XXX.XXX.159.29
Ahojda byla jsem přizvána do této debaty. Pozítří si jedu pro dvou a půl měsíční fenku BŠO ... už se nemůžu dočkat. No abych ji trochu představila je z matky Aschley Stella Meroxen a táta je Alf z Vlkošského mlýna. Je dlouho srstá potvůrka s jménem Ellen Stella Meroxen ...
Ta je překrásná ! Úplně vám závidím, že si jedete pro pejska už za chviličku :). Vygooglila jsem taťku vaší feňule, vypadá "krátkosrstě", předpokládám, že matka byla DS. Můžu se prosím zeptat, za jak dlouho u vás bylo jasno, zda Ellen bude KS či DS? U nás je to trochu komedie - dlouhosrstě vypadali všichni, ač mám teda vybráno taky ze spojení KS x DS. A pořád nevím, jestli Baltošek nebude přece jen kraťák :)
K holčině vám moc gratuluju, je kouzelná! :) Jinak s tím KSxDS by mě to taky zajímalo. Jednak všechna potenciální spojení, o kterých uvažuju, jsou taky mix (matka a otec jiná délka srsti), tak jestli se dá alespoň v době odběru už najisto říct, jestle to je dlouhé nebo krátké.... a ještě jsem slyšela, že z mix. spojené je i KS tak jako delší a plyšovatější než KSxKS (což se mi líbí:)). Tak doufám, že se to nějak rozumně pozná....
Jo, logicky bych řekla, že z různosrstého spojení vyjde "něco mezi", tak jako je tomu u lidí, když se zkříží 2 různé rasy. Ale já vím prd, tak nebudu házet moudra . Standard má ale pouze 2 varianty a jestli do nich spadá i něco jiného, to nevím.. Já teda viděla jen ten jeden vrh, chovatelé říkali, že v minulém byly štěnda o poznání méně "medvědovití", tihle mi připadali chlupatí všichni. Nejvíc ale ta jediná fenečka, to byla kulička chlupů a pak náš Baltík. TI měli chlupy takové víc "načepýřené", ostatní víc "přilehlé k tělu", ale taky mi přišli DS. (no laik
). Prý to s určitostí pozná poradkyně chovu, když tam před odběrem přijede, ale zajímá mě, jak se to řeší, pokud si někdo třeba v 4 týdnech vybere KS s tím že chce KS a poradkyně ho před odběrem zhodnotí jako DS.... Napadlo mě poslat poradkyni fotku, zda by to třeba nepoznala už teď, ale asi to není běžná praxe, nechci otravovat s kravinama, beztak toho má na starosti ažaž.
Teď jsem zas trochu pogooglila a našla jsem spojení KS x KS i DS x DS, takže čistě "jednosrstá" štěňata. A buď jsem úplně blbá nebo úplně slepá nebo obojí, ale já tam rozdíl moc nevidím. Nevím, jak jsou ti na fotkách staří, podle Baltíka tipuju, že tak nějak podobně.. Tak schválně, vidíš rozdíl?
Kráťáček
Povolání to poznají a zvlášt pokud mají několikátý vrh. Paní chovatelka to poznala poměrně hodně rychle, přesně si to nepamatuji, ale mám dojem, že tak max. tři týdny, ještě se zkusím zeptat a dám vědět :)
Jj je ze spojení KSxDS a i ty KS jsou takový chlupatější ... Přikládám ještě jednu fotku Ellen, když byla menší :)
Ahooooj
Nerada se vtírám do konverzace, ale chtěla jsem se jen tak pro informaci poptat jestli by někdo neměl v červenci štěňiska bez PP - dlouhosrstý ??? .. Něják na ně nemůžu nikde natrefit .. Na krátkosrstý narazím, ale na ty dlouho nikde nemůžu .. Tak jestli by jste prosím někdo o něčem nevěděli ..
No jdu si vám postěžovat, začíná mě popadat šílený stav, kdy mám dojem, že to nezvládenm. Ne, že by šlo o peníze, ale jde o výchovu, přeci jen, je to naše první štendo. Nerada bych něco zkazila a udělala si z pejska agresora ... Když se na to podívám, tak za 24hod. si pro ni jedu ...
Jo jinak jsem se nějak zasekla, nevím z jakého důvodu, ale oba rodiče jsou KS. Nějak jsem v tom byla tak zabraná, že jsem si vůbec nevybavila, že mamina je taky KS. Ale ono je to stejně divný, že ze spojení KSxKS vzniknou i DS :)
Od Ellenky :))
To jo...to je teda genetika jeste divnejsi, nez jsem myslela. Jinak na jednu stranu ti strasne zavidim, na durhou uplne chapu ty obavy. Ale neboj se, vsechno urcite dobre zvladnete a budete ze sebe mit navzajem radost. A kdyztak tady muzes vzdy prijit pro podporu! :) A vis jak, kazda fotka, postreh, vzkaz o stenikovi a jak se s nim szivate tu bdue uvitan s nadsenim! ;)
Aines: Já jsem se bohužel na štěnda bez PP nedívala, takže nemám tušení, kde bys nějakého sehnala.
Whiter: Taky tě úplně chápu. Já na tom nebudu jistě o moc líp. Sice už nějakou tu zkušenost mám, ale stejně se mi v hlavě honí plno otázek. Asi bychom všechny chtěly být pro pesany ty nejlepší paničky a mít z nich co nejpohodovější psy, co říkáte? Takže já myslím, že tohle "strachování" je normální :)... Ale stejně ti závidím, že ho budeš mít doma už zítra :). Už se nemůžu dočkat na první dojmy, zkušenosti, fotky, no prostě všechno :). Držím pěsti, ať ten váš velký den zvládnete co nejlíp
Nervy dneska pracují na plné obrátky, ráno ještě napsat maturu z matiky a na večer alou pro malou. Včera jsem mluvila s paní chovatelkou a hrozně jsme se pobavili mi říkala, vy si pro ni jako chcete přijet zítra?? Jsem ji říkala, jakože chceme, že už se jí nemůžeme dočkat. Tak se smála, ale říkala, že v pohodě, jen že až na večer. Takže cca o šesti budu vyjíždět.
No já pevne doufám, že mi zvládne cestu autem, přítel dostal za úkol, než pojede, aby ji utahal a vyhrál si s ní, aby mi v aute po cestě spala. Přeci jen určitou část cesty jedu po dálnici a budu o moc klidnější, když bude spát.
Jen teď přemýšlím, četla jsem spoustu knížek. Ale zaboha si nemůžu vybavit co dál, po příjezdu domů. Jedině co si pamatuji, je nechat vyčůrat
Tak ahojda holky. Podávám první žhavé informace, cesta proběhla v pohodě, akorát trochu slintala. Nechala jsem ji večer trochu proběhnout na dvoře a pak jsem ji dala granule(ve kterých jsem měla problém odhadnout kolik jí toho mám dát) a vodu, aby se napila. Pak padla a spala asi hodinu, v noci jsem s ní byla jen jednou. Víceměně popocházela, nebo spala. Je to taková kliďaska, sice rozkouše na co přijde, ale tenisáku si ani nevšimne ... :))
Fotky dodám časem ...
Ahoj holky, nějak zapadáme, tak to napravuji. Whiter, malá už je teda pěkná slečna :). Moc se mi líbí fotka, jak sedí na příteli - takový posed lidského dítěte. Jak probíhají první dny doma? Je pořád kliďaska nebo se začíná projevovat? Kouše něco?
Já jsem včera zase byla na výletě. No, nějak neumím počítat. Chovatel mi včera řekl, že odběr bude možná už příští týden!!! To jsem se tam málem sesypala. Já pořád měla za to, že fakt až koncem června/zač. července, pak jsem to spočítala a oni příští týden fakt mají 8 týdnů! Takže se čeká na poradkyni, kterou já už v duchu popoháním a hned, jak se na ně podívá, vezem si Baltíka domůůůů! To jsem si ještě říkala, že mám přes 3 týdny na to, nakoupit výbavičku... A ejhle! Takže jsem včera do 2 do rána seděla a objednávala.
Jinak z 8 jsou teda definitivně jen 2 dlouhosrstí - holčička a náš Baltík. Ten se narodil jako nejmenší a je z něho takový otesánek, že vypadá, že se narodil o měsíc dřív . Jo a Whiter? Žere vám malá tak, že vypadá, že by měsíc nedostala? Včera jsem přihlížela krmení dravé zvěře a to bylo neskutečné, jak hltali. Přitom jsou na svůj věk vypasení už dost - o půl kila víc. Pán si ještě dělal legraci, že by bylo fajn, kdybychom vzali 2, aby vyrůstali spolu. Když jsem viděla, jaké jsou to kyseliny, přemýšlela jsem, kdo z nás dvou si veme v práci přesčasy, aby ho uživil
Přikládám fotky toho mého bílého štěstí
Bříško napapané, nožky vyběhané, tak spinkáme :). A tlapky se nám pěkně vybarvujou.
Teda Veru, ti jsou tak krááááásní! Moc ti závidím a co tií naopak vůbec nezávidím je to vybírání. Chtěla bych všechny! :D Já se jedu zítra snad konečně podáívat na potenciální maminku a asi budu mít tendence ji trochu popohánět, aby už konečně hárala! :D Že už se nemůžu dočkat, tak ať s tím neotálí.... :)
veruha
napsal(a):
Ahoj holky, nějak zapadáme, tak to napravuji. Whiter, malá už je teda pěkná slečna :). Moc se mi líbí fotka, jak sedí na příteli - takový posed lidského dítěte. Jak probíhají první dny doma? Je pořád kliďaska nebo se začíná projevovat? Kouše něco?
Já jsem včera zase byla na výletě. No, nějak neumím počítat. Chovatel mi včera řekl, že odběr bude možná už příští týden!!! To jsem se tam málem sesypala. Já pořád měla za to, že fakt až koncem června/zač. července, pak jsem to spočítala a oni příští týden fakt mají 8 týdnů! Takže se čeká na poradkyni, kterou já už v duchu popoháním a hned, jak se na ně podívá, vezem si Baltíka domůůůů! To jsem si ještě říkala, že mám přes 3 týdny na to, nakoupit výbavičku... A ejhle! Takže jsem včera do 2 do rána seděla a objednávala.
Jinak z 8 jsou teda definitivně jen 2 dlouhosrstí - holčička a náš Baltík. Ten se narodil jako nejmenší a je z něho takový otesánek, že vypadá, že se narodil o měsíc dřív . Jo a Whiter? Žere vám malá tak, že vypadá, že by měsíc nedostala? Včera jsem přihlížela krmení dravé zvěře a to bylo neskutečné, jak hltali. Přitom jsou na svůj věk vypasení už dost - o půl kila víc. Pán si ještě dělal legraci, že by bylo fajn, kdybychom vzali 2, aby vyrůstali spolu. Když jsem viděla, jaké jsou to kyseliny, přemýšlela jsem, kdo z nás dvou si veme v práci přesčasy, aby ho uživil
Přikládám fotky toho mého bílého štěstí
Ahojda ... jojo malá už je rozhodně velká a občas jsem z ní napokraji šílenství, stejně jako včera večer můj přítel. Ona je ve svojí podstatě strašně hodná, dopravní prostředky zvládá, košík už taky neřeší. Když jsme na náštěve, tak poctivě leží, pospává a nijak to neřeší. Ale jakmile dojdeme domů tak je to naumření. V noci mě nenechá spát, to pořád chodí po pokoji a přemýšlí co by rozkousala a že se jí to daří. Dneska se dokonce pustila i do kočíčího záchodu, prostě nechápu. V podstatě už umí reagovat i na jméno, což je za ten týden docela pokrok, pač je svéhlavá úplně nehorázně. Jako naučili jsme ji s přítelem, aby reagovala aspoň na pískání, což se úspěšně daří.
To mi říká, nemáte někdo nějaký grif, jak ji naučit chodit na vodítku, tak, aby se nemotala pod nohy?? Všechny ty knížky co tu mám, mají poměrně zastaralou techniku, a fakt ji nechci škubat za obojek zpátky(mimo jiné ani to na ni nefunguje)
Včera jsem ji nechala na hlídání přítelovi, odjela jsem na pár hodiny pryč. No během večera mi volal přítel, že ho nenechá spát, že hrozně kňučí, a že ji musel nechat přes odpoledne asi hodinu a půl zavřenou v pokoji. V tom m ě omylo, protože říkal, že hodinu a půl kňučela celou dobu. Popravdě se jí nedivím, mě kdyby někdo zavřel v podstatě v cizím prostředí tak se taky zblázním. No každopádně dorazila jsem domů, psa ještě vyvenčila, dostala hračku a šlo se spát. A spalo se ...
No gratuluji, teď už to bude opravdu hodně rychle utíkat.
No ale stejně by mě zajímalo, jestli to dělá jen Ellen, nebo i jiní psi, ale nechápu na co má pelech, když stejně většinou leží úplně mimo něj, nebo si ho odhrně pryč ...
Jo holky nejste někdo z Brna, potřebuji nějakého klidného BŠO, malá je totiž strašně bojácná a bojí se psů, jakkoliv velkých. Vystartovala mi už aji po štěněti, nevím co s ní se přiznám ...
No k tomu žrádlu, no až do neděle svoji dávku nesežrala pomalu nai z poloviny a hrozně zhubla, ale teď už ty svoje dávky do sebe cpe ostošest ... Ale všimla jsem si, že chodí házet bobky klidně i třikrát denně ... Tak nevím, jestli to mám řešit ...
Ahoj!
whiter, přeju moc pevné nervy, ať se z toho nezblázníte.... snad se to časem bude zlepšovat...
Jinak jsme se dneska byla podívat na potenciální maminku, úplně mě zaskočilo, jak byli pesani hrozně kamarádští a otevření, k nám, cizím lidem, se hendka hrnuli pomazlit, s aportíkem, prostě kámoši. Akorát štěnda budou až někdy pozdě na podzim a k odběru někdy v prosinci nebo lendu, což nevím, jetsli do té dopby vydržím, takže asi budu koukat i jinde, ač choviatelka byla moc milá a příjemná paní a docela dost bych o ni stála....
Jinak co, Veru, stříháš metr, nebo pro nakupování nic nestíháš?
Večer až bude čas sem hodím nějaké fotky z návštěvy. :)
Holky, tak konečně sme hodím pár těch slibovaných fotek, ať se tu taky něco děje..... tady já s potenciální maminou :)
Tady s Elinkou a jejím tátou Falcem....oba jsou úžasně přátelský, hnedka nám skočili do náruče a citově vydírali, ať házíme aportek! :)))
A ještě vám sem musím hodit foto, jak můj nejdražší krmil pejsky krokodýlama :D
Paní chovatelka říkala, že po vyzkoušení všech typů granulí, BARFU i všeho ostatního naznala, že krokodýlové jsou pro psy to pravé a vlastně nic jiného nekrmí. :D :D :D
Ahoj holky :). Po větším shonu z nakupování jsem opět tady. Whiter, ty mě děsíš. Ty jo, jestli se říká, že fenky jsou klidnější, po tom, co tady čtu si asi nakonec půjdu pro plyšáka . Už jsem četla diskuzi i na nemoderce, že malá nežere, no, myslím a doufám, že už máte zažehnáno a bude papat jak divá. A jestli si občas pobrečí, určo ji nezavírejte do pokoje. My jsme to takhle párkrát udělali s naší seniorkou a moc se to nevyplatilo. Spíš bych zkusila zabavit nějakou hračkou. Máte třeba něco jako kong? Chovatelé mi ho doporučovali, objednala jsem ho, ale nevím, jak se k tomu Baltoš postaví
. Věřím, že tohle chování je vinou stresu a že to co nejdřív přestane :). A jak píše Saina, taky mě zajímají veškerá infa a fota
. Jojo, my čekatelé si ten čas nějak krátit musíme.
Saino, psiska jsou nádherní! A úplně jsi mě potěšila, že jsou kamarádští. Mám teď skóre 3:1 (nebázliví:bázliví), takže věřím, že socializace nějakou tu lekavost umírní :). Jen škoda, že štěnda plánují později, než jste si představovali. A oni mají teda dva pesany?
Já jsem střelená . Si říkám, co to přítel tahá za krokodýly z toho zeleného sáčku. Jsem si představila takové ty pamlsky, co mají tvar krokodýla a na hřbetě výstupky pro čištění zubů a říkám si, jestli fakt krmí jen tím
. Pak jsem se podívala na tu druhou fotku a poznala hračku
... Fakt už mi z toho hrabe!
No, slečna má v praze dva, pejska a fewnku a její přítel někd ena moravě další dva pesany.,... jj, škoda to je, ale fakt jsem nadšená z fenčiny povahy, takže si asi nadělím stěníka k Vánocům , do té doby budu alespoň finančně a vědomostně lépe připravena a budu si krátit čekání všasimi fotkami a zážitky a tak :)
Tak to mají slušnou smečku :). Přeju vám, ať vám to do Vánoc co nejrychleji uteče! My zatím budem zásobovat zážitkama a fotkama, bude jich jistě dost..
Už mám naléhavé nutkání vzít telefon a zavolat poradkyni, aby si pospíšila . To není možné, jak já se na něho těším! Výbavička by mi měla dorazit zítra, takže až uvidím ty vodítka a hračky, budu natěšená ještě víc :)
veruha
napsal(a):
Ahoj holky :). Po větším shonu z nakupování jsem opět tady. Whiter, ty mě děsíš. Ty jo, jestli se říká, že fenky jsou klidnější, po tom, co tady čtu si asi nakonec půjdu pro plyšáka . Už jsem četla diskuzi i na nemoderce, že malá nežere, no, myslím a doufám, že už máte zažehnáno a bude papat jak divá. A jestli si občas pobrečí, určo ji nezavírejte do pokoje. My jsme to takhle párkrát udělali s naší seniorkou a moc se to nevyplatilo. Spíš bych zkusila zabavit nějakou hračkou. Máte třeba něco jako kong? Chovatelé mi ho doporučovali, objednala jsem ho, ale nevím, jak se k tomu Baltoš postaví
. Věřím, že tohle chování je vinou stresu a že to co nejdřív přestane :). A jak píše Saina, taky mě zajímají veškerá infa a fota
. Jojo, my čekatelé si ten čas nějak krátit musíme.
Saino, psiska jsou nádherní! A úplně jsi mě potěšila, že jsou kamarádští. Mám teď skóre 3:1 (nebázliví:bázliví), takže věřím, že socializace nějakou tu lekavost umírní :). Jen škoda, že štěnda plánují později, než jste si představovali. A oni mají teda dva pesany?
No ... věř mi, že neděsím nadarmo ... už mě z ní jde hlava kolem a už jsem dneska prohlásila, že se půjde koupit česnek a bude se pes nakládat
Pořád ji odněkud táhnu a pořád ji říkám fuj, protože to je horší jak kyselina ... už se naučila, část vyplivovat pryč, pokud jí to extrémě nezachutná.
No jinak jsme včera byli na očkování u paní veterinářky, je úplně suprová. Dostala jsem rovnou věci na odčervení, proti blechám a klišťatům a jinýmu sajrajtu. Milá, hodná, malá pod jejíma rukama úplně zklidnila hormony, ani nepípla, když jí píchala očkování. Po chvilce jí teda přestalo bavit a tak se snažila skákat ze stolu ... tak jsem jí tam vysvětlovala, že to dobrý nápad nebude. Jinak máme krásný 11,1kg a prej není ani hubená ani tlustá. Uklidnila mě, že BŠO jsou takoví vyjukanci a že to nemám moc řešit, prý pomalu a hlavně socializovat .... tak se dneska jdeme socializovat s o něco málo starší rotvailicou od kamarádky, aneb konečně pes co si bude chtít hrát.
Jinak přeji ať dny utíkají, protože pak se potáhnou ...