Ahojte, zajímaly by mě vaše tipy z čeho a jak postavit kotce a boudy. Ne jen aby to bylo levné, ale hlavně aby to bylo pevné, vydrželo to nějaký ten rok a pro psíky pohodlné a bezpečné (i pro lehce psychopatické psíky ). Myslíte, že třeba na boudu stačí jen OSB desky a polystyren, nebo že jsou palubky z nějkého izolačního důvodu nutné? Budu ráda, když se se mnou podělíte o zkušenosti při stavbě obydlí pro vaše miláčky.
Pro rýpaly rovnou předesílám, že tam opravdu stafordy nehodlám zavírat na celé dny a noci a že v mrazech je tam nebudu nechávat přes noc. Jen mi přijde nesmysl nechávat je přes den zavřené v baráku, když by měli možnost mít každý svůj prostor venku. Takže si prosím chytré poznámky a rady mimo téma odpusťte, díky
Tak tady je ta fotka co jsem slíbila na nemoderce, až bude hotová komplet , tak dodám další foto....
Zatím nedoděláno..osb desky z dřevomatu, podlahové palubky a prkénka a lišty z pily,šindel a vruty z baumaxu.
Takže další kousíček práce,protože se mi ale vrátily dětičky od babči, tak mezi obíjením jsem běhala kolem domácnosti, takže teprve, když jsem to navečer doobila, tak mi samozřejmně došlo, že by bylo lepší dát ty palubky svisle...no ale chybama se člověk učí.Vlevo ten otvor je čistící vstup do ložnice, bude na pantech olištován, aby tam netáhlo. Takže zítra ještě olištovat rohy, dodělat další stěnu a mordovat se s šindelem,natřu zvenku bezbarvým luxolem a uvidí se....
Takže další kousíček práce,protože se mi ale vrátily dětičky od babči, tak mezi obíjením jsem běhala kolem domácnosti, takže teprve, když jsem to navečer doobila, tak mi samozřejmně došlo, že by bylo lepší dát ty palubky svisle...no ale chybama se člověk učí.Vlevo ten otvor je čistící vstup do ložnice, bude na pantech olištován, aby tam netáhlo. Takže zítra ještě olištovat rohy, dodělat další stěnu a mordovat se s šindelem,natřu zvenku bezbarvým luxolem a uvidí se....
PC zlobí, no a vše je děláno jen tímto nářadím, takže holky..směle do toho
Tak a je konec, zítra dolištovat a hotovo.Jen si to čubky trochu pomíchaly. Bouda se šikmou střechou půjde do kotce a pro menší čubinu se udělá ještě jedna. Celkem cena za materiál: 3500kč.Práci nepočítám. Těžká je jak kráva, jen díky tomu, že podlaha není napevno a je možno celý korpus "sundat", tak se dala přenést. Jinak modlím se, abych ji už nikdy nikam nestěhovala Příště bych ale nepoužila osb desku, ale pěkně hoblovaná prkna a konstrukci z hranolků a vše obíjela. Toť mé první zkušenosti se stavbou boudy.
tak ta se ale moooc povedla!! Já jsem to konečně všechno načrtla a spočítala. Teoreticky by mě matroš na jednu boudu měl vyjít na plus mínus 2 500 až 3 000,-. Ale asi šáhnu jen po OSB deskách, dřevěných hranolcích a polystirenu, bez palubek. A všechno pekně dvojité (teda jako OSB, polystiren, OSB... všude... zdi, příčka, podlaha i střecha), takže tloušťka stěny nějakých 7 cm Ať jim není zima, těm mým "naháčům"
Jen nevím s těmi rozměry, aby jim to bylo akorát. Pro stafordy jsem vymyslela rozměry ložnice 80x80 a výšku 80 cm.... průlezy jsem dělala podle průlezů do klece, kudy pohodlně projdou. Pro křížence bude třeba boudu větší no... Je velikostně asi jako NO dvakrát vedle sebe