Dobrý den,
prosím, poraďte, nějaké obzvláště chutné granule pro 4-letou fenu, kříženku BO. Fena nechce moc žrát granule a je hubena. Podle veta je sice v pořádku, žebra jí nelezou, ale nežere předepsané množství krmení. Kolikrát jí i pouze jednou za 3 dny. Dostává granule chicopee, které ještě tak trochu žere. Krmili i Acanu a myslím, že i Eukanubu a nějaké další. Máte nějaký tip, aby nemusel tchán vyzkoušet všechny značky na trhu!
Delinka
delinka140
napsal(a):
Dobrý den,
prosím, poraďte, nějaké obzvláště chutné granule pro 4-letou fenu, kříženku BO. Fena nechce moc žrát granule a je hubena. Podle veta je sice v pořádku, žebra jí nelezou, ale nežere předepsané množství krmení. Kolikrát jí i pouze jednou za 3 dny. Dostává granule chicopee, které ještě tak trochu žere. Krmili i Acanu a myslím, že i Eukanubu a nějaké další. Máte nějaký tip, aby nemusel tchán vyzkoušet všechny značky na trhu!
Delinka
Zkoušeli jste Platinum Natural? Posílají vzorky http://www.krmivo-platinum.cz/sekce/vzorek-zdarma.html
Nebo Belcando Finest Croc, po zalití vznikne na granulích omáčka.
Zdravím mám 5-měsíční BŠO, taky jsem s ní dlouho dobu řešila, čím krmit, jelikož mi odmítala žrát ProFine od paní chovatelky, na které mimo jiné byla zvyklá už od mala. Přešla jsem Chicopee, sem tam jí do toho zamíchám maso s rýží, či těstoviny, nebo masovou konzervu, pro chuť. To byste nevěřila jak se potom zapráší. Doporučuji také zvýšit aktivitu venku, vy když sedíte doma celý den. taky nemáte velký hlad, protože nemáte velkou spotřebu energie. Určitě hlídat vodu ... Jinak držím palce
Měla sem čubičku, která nepozřela žádnou granuli a to jsme tehdy odzkoušeli všechny dosažitelné. Dospělo o tak daleko, že je ochutnával i můj syn, aby zjistil, že jsou všechny přesolené. Konzervy také nejedla. V podstatě byla vegetarián, jedla ovoce - nejraději banán, broskve, nedozrálé švesky, rozšťouchané brambory s máslem, těstoviny se sýrem, tvaroh, jogurty, chleba s máslem, vejce na hniličko, krupicová kaše, knedlíky se zelím, kari rýže, lečo. Pokud pozřela maso, tak v zásadě jen syrové a to hovězí a kuřecí, z pečeného kuřete jen stehenní kloubky. Od každého jídla jen dvě tři sousta. Vzhledem k tomu, že to byla shitzu, dospěli jsme k názoru, že pokud opravdu pochází z Indie, a její prapředci zahřívali Budhu, tak určitě nebyli krmeni masem. Řešili jsme to od počátku s veterinářem, dostávala různé posilující pasty jako štěně, pak jsme se přizpůsobili. Dožila se dvanácti let a nikdy nepřesáhla váhu žádoucí pro shitzu.
Osobně se domnívám, že granule jsou to poslední co by měl pes dostávat. Současní naši psi a kočky mají granule, jaké potkáme ad libitum. Psi zásadně chodí krást granule kočkám. A kachny psům. Náramně po nich rostou.Jsou totiž plné obilovin. Levnými psími granulemi se krmí i prasata na výkrm. Takže ano, my si usnadňujeme život nasypáním granulí. Reklama a spolupracující veterináři přesvědčují o vhodnosti. Ale maso je maso. A psi i kočky mají úplně jinou náladu, když jsou na mase.
Takže já bych radila pěkné maso, libové, bez kůží a chlupů.
kimicat
napsal(a):
Pokud vim, tak dobre ohlasy na chutnost granuli tu byly u Magnusson. Pry to zerou vetsinou i prave ti nezravci vsech ostatnich granuli a jsou i kvalitni.
Ale sama odzkouseno nemam, ja mam naopak pazravce co sezere i to co nema
Taky bych potřebovala názor někoho, kdo krmí Magnusson. Konkrétně jsem koukala na tu řadu Magnusson Original Aktiv a jaké mají dávkování pro osmnáctikilového psa.
regina
napsal(a):
Měla sem čubičku, která nepozřela žádnou granuli a to jsme tehdy odzkoušeli všechny dosažitelné. Dospělo o tak daleko, že je ochutnával i můj syn, aby zjistil, že jsou všechny přesolené. Konzervy také nejedla. V podstatě byla vegetarián, jedla ovoce - nejraději banán, broskve, nedozrálé švesky, rozšťouchané brambory s máslem, těstoviny se sýrem, tvaroh, jogurty, chleba s máslem, vejce na hniličko, krupicová kaše, knedlíky se zelím, kari rýže, lečo. Pokud pozřela maso, tak v zásadě jen syrové a to hovězí a kuřecí, z pečeného kuřete jen stehenní kloubky. Od každého jídla jen dvě tři sousta. Vzhledem k tomu, že to byla shitzu, dospěli jsme k názoru, že pokud opravdu pochází z Indie, a její prapředci zahřívali Budhu, tak určitě nebyli krmeni masem. Řešili jsme to od počátku s veterinářem, dostávala různé posilující pasty jako štěně, pak jsme se přizpůsobili. Dožila se dvanácti let a nikdy nepřesáhla váhu žádoucí pro shitzu.
Osobně se domnívám, že granule jsou to poslední co by měl pes dostávat. Současní naši psi a kočky mají granule, jaké potkáme ad libitum. Psi zásadně chodí krást granule kočkám. A kachny psům. Náramně po nich rostou.Jsou totiž plné obilovin. Levnými psími granulemi se krmí i prasata na výkrm. Takže ano, my si usnadňujeme život nasypáním granulí. Reklama a spolupracující veterináři přesvědčují o vhodnosti. Ale maso je maso. A psi i kočky mají úplně jinou náladu, když jsou na mase.
Takže já bych radila pěkné maso, libové, bez kůží a chlupů.
To je super To zní fakt dobře!!! O tom jsem nikdy neslyšela, v dobrém, to je fakt zvláštní takoví psiska
zuzina
napsal(a):
Taky bych potřebovala názor někoho, kdo krmí Magnusson. Konkrétně jsem koukala na tu řadu Magnusson Original Aktiv a jaké mají dávkování pro osmnáctikilového psa.
Nasla jsem neco tady: http://www.hundmat.com/en/complete-food-original/19
Neměnil bych stravu, ale psa :-) Já mám labradora a mám pocit, že jediné co by ho zastavilo od žrádla je smrt. Jednou mi nějaké ucho psalo ... dnešní granule jsou samé obiloviny, co si myslíš, že si pes pomyslí, když mu nasypeš hrst pšenice, lžíci kukuřice ... "a to sem jako papoušek?"
Tak já vám něco řeknu. Když krmím koně, tak si musím sakra hlídat kbelík se žrádlem. Jelikož když se vzdálím, tak ten můj blbec do sebe stihne naládovat 2kg ovsa. Jen tak a pak si klidně dá i kukuřici .. suchou. A špatně mu taky nebylo :-)
ČasKrmení.cz
Dobrý den, s přítelkyní jsme měli Border kolii a ta nám od 4 měsíců nechtěla žrát granule, samozřejmě jsme zkoušeli různé značky granulí, ale pokaždé si náš pejsek dal jen max. 10 granulí a pak už je nechtěl. Začali jsme tedy krmit konzervami, masem, ovocem a vším možným abychom mu obsah granulí nahradili. Nakonec jsme zjistili, že našemu pejskovi selhávají ledviny (problémy s vázáním vody v organismu) a granule ho určitým způsobem vysušují a působí mu nějaké nepříjemné pocity po konzumaci. A to měl vždy přístup k čisté vodě a granule jsme i vlhčily. Třeba má váš pejsek podobný problém. Pokud si i po dvou dnech hladovění, váš pejsek granule nedá, není vybíravý, ale má nějaký problém. Tak snad se váš problém brzy vyřeší.
delinka140
napsal(a):
Dobrý den,
Delinka
Dobrý den, někteří psi prostě (stejně jako lidi) tolik nepapkaj. Ale tři dny je moc. Jestli máte schválenou vet že je ok (nějaké problémy s ledminama apod.), tak bych tu "nechuť" řešila tím, že jí na granulky dáte lžici masové konzervy (Boutiques Gourmandes má kousky masa se šťávou, to se do těch granulek vsákne a mňam :-D , nebo my zakapáváme lososovým olejem od Brita.
Zdravím, oživuji toto téma, abych nezakládal zbytečně nové. Máme doma asi nežravce (Maďarský ohař). Je mu 8 měsíců. Od jeho 10 týdnů zkoumáme, co mu vydrží chutnat aspoň 2 měsíce. Začali jsme Acanou Puppy Junior, žral chvíli, potom Acana Grasslands, Pacifica - tyto mu nejely vůbec. Pak jsme najeli na Orijen Puppy. Za začátku žral pěkně cca 2 týdny, potom už začal pomalu stávkovat. Tak jsem objednali Orijen Regional Red. Opět ze začátku chutnalo, po cca 14 dnech opět přestávalo chutnat, tak jsme opět objednali Orijen Puppy. To samý se opakovalo. Teď naposledy jsme objednali Magnusson, který by mu mělo chutnat po přečtení zdejších diskuzí a přimíchávali jsme mu to do Orijenu. Zase cca 14 dnů dobrý a teď už to opět nechce.
Chtěli bychom mu tedy najít nějaké granule v ceně a kvalitě Orijenu a hlavně aby mu chutnali. Četl jsem tu v diskuzích, že chutná Belcando nebo Platinum Natural, ale opravdu bych nerad opouštěl kvalitu Orijen/Acana. (Magnusson jsme objednali fakt už ze zoufalství). Nevím, ale že by mu ten Orijen a Acana nechutnali jen proto, že je to z jedné továrny?
Co jsem jediný tady v diskuzích našel, tak někdo psal, že se mu psi rozežrali na Canidae. Děkuji za odpovědi a rady od lidí, kteří měli nežravce a našli pro něho granule z těch lepších a jsou spokojení.
Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

dudis
napsal(a):
Zdravím, oživuji toto téma, abych nezakládal zbytečně nové. Máme doma asi nežravce (Maďarský ohař). Je mu 8 měsíců. Od jeho 10 týdnů zkoumáme, co mu vydrží chutnat aspoň 2 měsíce. Začali jsme Acanou Puppy Junior, žral chvíli, potom Acana Grasslands, Pacifica - tyto mu nejely vůbec. Pak jsme najeli na Orijen Puppy. Za začátku žral pěkně cca 2 týdny, potom už začal pomalu stávkovat. Tak jsem objednali Orijen Regional Red. Opět ze začátku chutnalo, po cca 14 dnech opět přestávalo chutnat, tak jsme opět objednali Orijen Puppy. To samý se opakovalo. Teď naposledy jsme objednali Magnusson, který by mu mělo chutnat po přečtení zdejších diskuzí a přimíchávali jsme mu to do Orijenu. Zase cca 14 dnů dobrý a teď už to opět nechce.
Chtěli bychom mu tedy najít nějaké granule v ceně a kvalitě Orijenu a hlavně aby mu chutnali. Četl jsem tu v diskuzích, že chutná Belcando nebo Platinum Natural, ale opravdu bych nerad opouštěl kvalitu Orijen/Acana. (Magnusson jsme objednali fakt už ze zoufalství). Nevím, ale že by mu ten Orijen a Acana nechutnali jen proto, že je to z jedné továrny?
Co jsem jediný tady v diskuzích našel, tak někdo psal, že se mu psi rozežrali na Canidae. Děkuji za odpovědi a rady od lidí, kteří měli nežravce a našli pro něho granule z těch lepších a jsou spokojení.
Díky
Měla jsem málo žravou fenu, báli jsme se, že nedoroste míru a tak jsme jí trošku podstrojovali. Místo tvarohu dostávala Lučinu nebo žervé, maso jsme jí zlehka restovali na oleji. Milovala perník a tak jsme jí přidávali špetičku perníkového koření.
Rozežrala se pořádně teprve po štěňatech.
Teď mám fenu poměrně žravou, ale suché granule by taky moc nemusela. Za to miluje přímíchané kočičí konzervy. Nejradši má to, co si ukradne. Od syrové brambory, přes oves a otruby až po tvrdý chleba.
dudis
napsal(a):
Díky
Napadá mě několik možností:
- koupit současně 2-3 menší pytle různých značek nebo příchutí a střídat je po několika dnech
- granule dochucovat (troška oleje z rybiček, jogurt, kefír, vývar z masa, malá kočičí kapsička nebo trochu konzervy, nastrouhaná zelenina, játra, žloutek, droždí... samozřejmě taky střídat)
- nebo se úplně vybodnout na granule a přejít na maso (případně střídat granule s masem, ale to si nejsem jistá, zda by u nežravce fungovalo)
I pokud vám tu někdo napíše tipy na "zaručené" granule pro nežravce, zrovna vašemu psovi chutnat nemusí. Navíc podle popisu mi přijde, že váš pes hlavně nemá rád jednotvárnost a stále stejnou stravu.
Jo a dáváte Pangamin? Ten by mohl chuť k jídlu podpořit.
Děkuji za reakce. Granule jsme ze začátku dochucovali konzervou. Jenže pak náš milej chtěl konzervy víc a víc, jinak neměl zájem. Byli jsme s tím i u veta. Ten říkal, že je moc zmlsanej a že ho máme nechat vyhladovět. Tak nevím, asi zkusíme opět ještě hladovku. Taky asi zkusíme koupit více malých pytlů granulí a střídat, nebo přidat nějaké to ochucení, jak psal kolemjdoucí2 nebo to sádlo, protože masem krmit nechceme. Nemáme to kam hlavně uskladnit a navíc počítání přes tabulky, kolik čeho dát si nedovedu představit. A střídat určitě ne, protože pak by chtěl jen maso . A pangamin nedáváme, zatím jsem o tom, že by měl podpořit chuť k jídlu, neslyšel.
Díky moc.
dudis
napsal(a):
Děkuji za reakce. Granule jsme ze začátku dochucovali konzervou. Jenže pak náš milej chtěl konzervy víc a víc, jinak neměl zájem. Byli jsme s tím i u veta. Ten říkal, že je moc zmlsanej a že ho máme nechat vyhladovět. Tak nevím, asi zkusíme opět ještě hladovku. Taky asi zkusíme koupit více malých pytlů granulí a střídat, nebo přidat nějaké to ochucení, jak psal kolemjdoucí2 nebo to sádlo, protože masem krmit nechceme. Nemáme to kam hlavně uskladnit a navíc počítání přes tabulky, kolik čeho dát si nedovedu představit. A střídat určitě ne, protože pak by chtěl jen maso . A pangamin nedáváme, zatím jsem o tom, že by měl podpořit chuť k jídlu, neslyšel.
Díky moc.
Krmím masem a v životě jsem nic přes tabulky nepočítala - krmení psa není raketové inženýrství, stačí trochu selského rozumu. Sobě a dětem taky počítáte jídlo podle tabulek? Moje fenka na mase vyrostla od malinkého štěňátka, je naprosto zdravá a kyčle i lokty má nulové (jde o velmi dědičně zatížené plemeno v tomhle směru).
Krmit masem se dá i bez velkého mrazáku, taky jsem tak začínala (v bytě se dvěma spolubydlícími, kde byl pro všechny jen pidimrazáček uvnitř staré lednice). Ale to už je pravda logisticky náročnější, takže chápu, že se do toho těžko odhodláváte. A na kvalitních granulích není v zásadě nic špatného - i když maso je prostě maso.
Každopádně dávejte ten Pangamin (klidně i vyšší dávky, než jsou doporučené) a zkuste granule ochucovat - ale různě, pokaždé něčím jiným. Hladovka by podle mě přicházela v úvahu u dospělého psa, ale u štěníka v růstu bych se jí snažila pokud možno vyhnout.
Náš pes byl na syrovém mase a byl mlsný, přešli jsme na granule (technické důvody ) zalité vývarem + kousky masa a vybírá, naposledy jsem šla k řezníkovi a koupila krůtí, hovězí a jehněčí maso s kostí - vůbec to nechtěl až to zavadlo v chladničce tak 5. den ten smrádek sežral. Takže krásné čerstvé masíčko v kvalitě pro lidi mu naprosto nechutnalo.
dudis
napsal(a):
Díky moc.
Máme taky MOK, necelých 6 měsíců a do jeho 4 měsíců jsme zažívali přesně, co popisujete.Kdo to nezažil, tak nepochopí...
Zkoušeli jsme asi 10 značek, i Vámi popisované a nikdy to nemělo efekt na více, jak týden.Měli jsme i zdravotní problémy po granulích, typu průjem, lupy,teklo mu z očíček, prostě po každých měl něco.Pak mi jeden den došla trpělivosta přešli jsme ze dne na den na BARF a od té doby máme doma popelnici, co sní cokoliv, nyní už i ty graule, kterých se nikdy předtím nechtěl dotknout.
Vím, že píšete důvody, proč tohle nechcete, já měla přesně ty samé, ale ještě to zvažte.
Ze začátku jsem s tím denně strávila půl hodiny i více,ale časem se naučíte,čeho kolik,nic už neodvažuju a vše už je dnes šup, šup,do 5 minut denně.Ale velkej mrazák jen pro psa jsme teda koupit museli, jinak to nešlo.ˇMáme v něm zásobu na 2 měsíce.
Pes je nyní bez lupů, má krásnou lesklou srst,dříve byl jaksi nerovnoměrně flekatej, krásně zhnědnul,žádný průjmy a jak jsem ho dříve nemola dostat k misce, tak dnes je to pravej opak...
Zkuste to třeba jen na týden, dva,to si vystačíte s místem v normálním mrazáku,a uvidíe sami,ke granulím se můžete vrátit vždy.
Pokud ale bude reakce psa podobná jak byla u nás, tak už vás nenapadne se ke granulím vrátit a uděláte cokoliv,abyste v BARFu mohli pokračovat i nadále...
Ano přesně, kdo to nezažil tak nepochopí Nedalo nám to a řekli jsme si, že zkusíme BARF potom, co jsme objednali 13 KG pytel granulí TOTW. Pes přišel k misce, čuchnul a šel od toho. To byl zlomový bod
Teď je to 14 dní co jsme na BARFu a ještě se nestalo, že by pes nechal nějaký žrádlo
Ale granulí se už v životě asi nedotkne