Nové štěně a náš pes

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.9.2011 16:07
sannuse

XXX.XXX.255.93

Mám doma 3,5-letého pejska, kříženec NO x pitt, je hodný, vůbec není agresivní, je přátelský. Včera si má sestra donesla domů štěňátko, křížence jezevčíka. Můj pejsek na něho žárlí, vyhýbá se mu a i když štěně za ním přijde, on odejde okamžitě na opačnou stranu baráku. Chci se zeptat zda je to normální, popřípadě jestli se to spraví a časem budou kámoši. Děkuju moc za vaše rady:)

5.9.2011 18:37
lavacca

XXX.XXX.1.3

pokud byl teď striktním jedináčkem, tak je to úplně normální a časem by se to mělo spravit. Zda si spolu budou hrát a blbnout nikdo teď neřekne, někteří psi si sednou, jiní ne.

Před 1,5 měsícem jsme si brali štěndo - fenečku. Doma na ní většina psů (máme krom ní ještě 4) vrčela, ať neobtěžuje s kousáním. Nejvíc briardka, ta před ní utíkala a vrčela na ní nejvíc. Cca po měsíci najednou zjistila, že štěndo je přesně ten parťák, co potřebovala - honí se s ní, kouše, dovádí, atd. Ostatní psi jsou už 9 a 8 letí, briardka 4 letá a štěndo teď 3,5 měsíční. :-)

5.9.2011 21:45
raddulik

XXX.XXX.154.57

Ahoj,
já mám teď stejný problém. Máme doma 11ti letého psa křížence NO a k němu jsem si teď pořídila fenečku staforda. Teď jí jsou tři měsíce. Měla od začátku zákaz chodit k Danovy do boudy. On totiž před ní utíkal a když se přiblížila, tak vrčel. Někdy nechtěl vůbec vylézt z boudy. Teď se to zlepšilo, už můžu jít s oběma na procházku, ale nesmí ho kousat, to je nevrlí.

Já myslím, že si na sebe ti tvoji časem zvyknou, neboj. Dej jim čas :-)

7.9.2011 10:06
liam.me

XXX.XXX.186.114

Presne.. ja moji fence dala k 5 narozeninam bratricka.. na zacatku si ho nevsimala.. ted jsou jedna ruka,,smajlík

GresakovaS

4.11.2011 20:18
GresakovaS

XXX.XXX.94.21

Přesně tento problém zažíváme :)
Máme dvou letého Erdelterira, který byl jedináček. Jenomže všechno se změnilo, když jsme v příkopě u lesa našli malé štěňátka, kterým se hned našel domov a jednu fenečku jsme si nechali. Maggie by si hrozně chtěla s ním hrát a když k němu příjde okamžitě uteče pryč. Vůbec nevím co dál. Je prostě uražený a doufám, že to bude lepší :(

5.11.2011 18:28
pupulu

XXX.XXX.124.1

Něco podobného jsem nedávno zažila u nás.Musím říct,že ač mám psy od dětství a vždy více jak jednoho,psy do smečky přicházeli a odcházeli (dokonce krom úmrtí a pořízení štěněte jsem tu měla i pejsky dočasně-odložené, týrané,kteří potřebovali pomoci a pak se jim našel nový domov)-tedy řekla bych mám zkušenosti se začleněním do smečky....a hle nastal problém,který mě hodně moc mrzel.máme bulterierku (6),papilonku (6) a buldočku (2).Měli jsme ještě zoje,po jeho náhlém odchodu po těžké nemoci jsem prostě z hodiny na hodinu rozhodla,že přibude ještě jedna buldočka.Psy (tedy spíš feny) mám naprosto nekonfliktní,každého nováčka přijmou,venku ostatní milují,hrají si prostě bez problémů.ale ve chvíli když jsem stím uzlíčkem přišla domů očekávala jsem hlavně u starší buldočky obrovskou radost a nadšení,venku všechna štěňata neskutečně miluje.A její reakce byla hrozná,naježila se ,povrkávala a utíkala.Ostatní feny o.k. jako vždy.Byla jsem z toho špatná,opravdu jsem začla pochybovat zda jsem já neudělala nevědomky nějakou chybu.Vůbec jsem nechápala její reakce,nikdy bych zrovna u ní nic podobného nečekala.Možná u buliny,která je někdy nevrlá a štěňata nemusí.No prostě jsem se snažila,aby ty dvě spolu trávili hodně času venku ,lítáním,zážitkama a žárlivce jsem se snažila dokázat,že takové štěně je fajn legrace oproti našim usedlým holkám a že se sní dají dělat super kraviny....nakonec to pochopila a přijala jí.Teď je ráda,že jí má,strašně se spolu vyblbnou,spí zásadně spolu a o malou pečuje (meje jí bříško,hlídá jí pokud by na ní chtěl být někdo zlý)....

Přidejte reakci

Přidat smajlík