Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2011 09:32
jindřich

XXX.XXX.130.3

Mám doma ovčandu,poslední dobou je zablešená,a nevím co s tím.Nosí dva obojky na blechy,stříkám ji kondicionerem proti blechám a pořád je má.Poradí někdo co s tím??smajlík

11.9.2011 10:11
davidka

XXX.XXX.235.194

Chtělo by to zjistit, odkud je má.
Máte ji v bytě nebo venku?
Chce to opravdu několikrát důkladně vydezinfikovat prostředí, v které se pohybuje. Blechy můžou být nejen v pelechu a v koberci, ale zalezlé pod prahem apod.
Jestli chodíte někde mezi psy, zeptejte se, jestli mají i ostatní podobný problém (když se nepřiznají, pozorujte, komu se pesan víc drbe :-)) ). Taktní upozornění někdy zabere, když ne, omezte kontakt.

Moje NO taky chytla blechy, pořádně jsem ji vykoupala šampónem a stejně jsem je ještě lovila nějakou dobu v kožichu ručně.
Pak jsme dali místo obojku pipetku Strongholdu a byl klid. Stronghold vám prodá veterinář, stojí kolem 300,- Kč, likviduje jak dospělé blechy, tak vajíčka a larvy. Dokonce dobře působí i na vnitřní parazity, oblé červy, svrab, všenky, měchovce.

11.9.2011 10:22
jindřich

XXX.XXX.130.3

Máme ji doma,doma nemáme,fakt:-)),chodíme normálně ve,jsme na vesnici,ale mezi psy nepřijde.Už jsme z toho zoufalí,to nikdy neměla

11.9.2011 11:19
krysak

XXX.XXX.147.214

jindřich napsal(a):
Máme ji doma,doma nemáme,fakt:-)),chodíme normálně ve,jsme na vesnici,ale mezi psy nepřijde.Už jsme z toho zoufalí,to nikdy neměla

Ale máte :-) Většina blech žije mimo psa.. Jaké obojky používáte? U nás se osvědčily obojky nebo pudr Bolfo, na blechy výborný :-) Chtělo by to vystříkat pelech a časem by mělo být po blechách (až fena "vychytá" a tím zahubí ty blechy v bytě).

11.9.2011 11:21
davidka

XXX.XXX.235.194

Ono to že máme třeba někde blechy nalezlé neznamená, že nemáte doma čisto :-). Do takových škvírek, do jakých se dostane blecha, se člověk normálně hadrou nedostane. Chce to vystříkat.

A ten stronghold fakt zkuste, ono je to zabije i v okolí psa.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.9.2011 15:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jestli jste na vsi, může to nosit i z venku - veverky, ježci jsou zablešením pověstní.

11.9.2011 16:15
jindřich

XXX.XXX.130.3

Ach jo:-)),čím mám tedy všechno vystříkat,pelech a okolí??

11.9.2011 21:49
lucietka

XXX.XXX.235.208

pelechy a co jde tak vyprat, vystříkat vše postele, gauč, matrace Biokillem, vytřít podlahu savem, vyprat koberce také nějakým takovýmhle killem. Fence dát pipetu, např. Frontline COMBO, pak do měsíce nasadit ant. obojek..

12.9.2011 07:57
inusanka

XXX.XXX.175.11

Na prostředí bohatě stačí Biolit na lezoucí hmyz, opakovaně. Letos je " nadůroda " blech a navíc doma to fakt nevidíte. Dejte jí pipetku a stříkejte 1 x za 3 týdny prostředí a bude pokoj

12.9.2011 16:43
jindřich

XXX.XXX.130.3

Děkuji,dám se do toho,no to jsme ještě neměli,to co letos.Ani jedno klíště za sezonu,ale blech jsou miliony

14.9.2011 10:43
jafar

XXX.XXX.30.22

Přijeli jsme na chatu a naši psi po chvilce proběhnutí přišli na pomazlení. Dívám se na malého, co to má za mušku ve vlasech a ejhle, blecha. Proberu se vlásky na hlavě ( černobílý čínský naháček) a chytla jsem jen na bílé srsti 7 blech. Ještě že naháčům pochytat blechy je snadné, pročísne se spratem a jsou pryč. Zahrada oplocená, žádný pes s našimi v kontaktu nebyl. Blechu jsem na svých psech neměla asi 15 let, co jsou dostupné antiparazitika. To víte šok. Prohlídnu druhého nahatce a po těle bleška běhá, velký pes se začal škrábat. Všichni psi mají obojky, dva sergeant's a velký scalibor, který má být na blechy velmi účinný. Záhada se vysvětlila, v hromadě klestí žijí ježci. Stačilo jen očichat místo, kde se pohybují a bylo to. Dvě blešky skákali i po mých teplácích a hned jsem byla poštípáná. Prostě letos je to hrůza blech. Volala jsem vetce a říkala, že k rozmnožení se blecha musí napít psí krve a u psa s obojkem se napije jen jednou a nerozmnoží se. Tak nevím, co bude. Když bylo pár dnů chladno, žádnou blechu jsem nenašla. Už jsme doma a já doufám, že se blechy nestěhovaly s námi do bytu. . .

Přidejte reakci

Přidat smajlík