Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2011 21:53
laponka

XXX.XXX.14.133

•Předevčírem se moje bytová smečka potkala s ježčí rodinkou :-( Dnes nacházím na všech blechy, ach jo :-( Jaký je správný postup ? Všem pipety, pelechy vyprat a vystříkat vše Biokillem ? Nemám je nejdřív vykoupat a pokusit se blechy odchytat ?

8.10.2011 13:13
awake

XXX.XXX.184.85

laponka napsal(a):
•Předevčírem se moje bytová smečka potkala s ježčí rodinkou :-( Dnes nacházím na všech blechy, ach jo :-( Jaký je správný postup ? Všem pipety, pelechy vyprat a vystříkat vše Biokillem ? Nemám je nejdřív vykoupat a pokusit se blechy odchytat ?

Teď jsme měli přeblešeno (asi dva roky ani bleška). Vše jsem vystříkala a psy vykoupala a teprve po pár dnech nasadila pipetu.

8.10.2011 14:48
laponka

XXX.XXX.14.133

Tak my už máme pipety, dnes jsem pro ně letěla. Koupila jsem Biokill a vše vystříkám. Pelechy už jsou venku na dvoře postříkané, večer je hodím do pračky a pak asi znova vystříkám. My měli taky dlouho klid, přes léto ani jediná blecha. Teď mi ale veterinář říkal ( ale moc mu nevěřím ) že od ježka psy blechy nechytnou, že je to jiný druh. Zajímavé, že před dvěma roky to u nás začalo taky na podzim, jakmile se začali ježci stahovat k nám na zahradu. Kočky tu vzhledem ke smečce ani nepřeběhnou a jinam se psi nedostanou, tak nevím odkud jinak by to mohli chytit. No snad bude vše brzy OK. Přijít o chlupy u výstaváka je pro mě pohroma :-)

8.10.2011 14:53
awake

XXX.XXX.184.85

u nás začali blechy právě až po výstavě (srst byla fakt nádhernásmajlík). Jinde by k nim snad taky nemohli přijítsmajlík. Myslím že k nám by se neodvážil kromě koček ani ten ježek.

10.10.2011 10:31
petr33

XXX.XXX.224.4

laponka napsal(a):

Vykoupat je můžete v Neostomozanu ( přidává se v určitém poměru do vody ) - na blechy zabírá super.

10.10.2011 12:44
ilisek

XXX.XXX.196.15

Pan veterinář má asi pravdu, kdyby z ježka přecházeli blešky na psa, měli bychom psa zablešeného od hlavy až k patě
:-))

Přidejte reakci

Přidat smajlík