Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.10.2011 18:45
21jitus21

XXX.XXX.15.157

jak dlouho muzou byt namoceny granule, nez se podaji psum?

18.10.2011 19:00
sivelina

XXX.XXX.70.38

Prý snad vůbec... Alespoň já na radu veta nenamáčím :-)
Ale např. kamarádka ano, zaleje vařící vodou a dává až to trochu vychladne...

18.10.2011 19:55
21jitus21

XXX.XXX.15.157

no, ja to potrebuji jen docasne, tak na 5 tydnu, kvuli sypkemu prasku, co ma dostavat :-)

18.10.2011 20:03
sabina

XXX.XXX.60.81

21jitus21 napsal(a):
no, ja to potrebuji jen docasne, tak na 5 tydnu, kvuli sypkemu prasku, co ma dostavat :-)

Namočila bych buď teplou vodou, nebo polívkou. A podávala teplé - ne vřelé. Lépe to voní. Jinak je taky možnost, že vám to pes mokré odmítne. Jako ten můj

18.10.2011 21:37
pinoha

XXX.XXX.16.250

21jitus21 napsal(a):

Kvůli tomu je ale zbytečné máčet všechny granule, ne?! Stačí ten sypký prášek zamíchat do trošky pribiňáku, pár lžiček oleje, taveného sýru, Lučiny, syrového žloutku, kousku konzervy, nebo jen trochy rozmočených granulí v jinak suché dávce... Fantazii se meze nekladou! Proč hned namáčet celou dávku granclí kvůli prášku?
Jo, a někteří psi prý namočené granule odmítají žrát.
Lucie

19.10.2011 15:36
21jitus21

XXX.XXX.15.157

a co je tak spatneho na namocenych granulich? nemusite se prece hned tak rozcilovat .... :-) právě proto se ptám, abych neudělala chybu, ne?

19.10.2011 15:39
hankaapes

XXX.XXX.101.77

Já dám granule, přisypu rozdrcenou piluli a trochu pocákám vodou. Přece jenom by měl něco kousat, ne vylemcat nějakou kaši :-)

19.10.2011 16:10
czizecka

XXX.XXX.106.200

Co je na tom špatného? Mě vet zase doporučil štěnici máčet.. máčím i dospělý, občas.. někdy jo a někdy ne :D

19.10.2011 19:07
lavacca

XXX.XXX.1.3

czizecka napsal(a):
Co je na tom špatného? Mě vet zase doporučil štěnici máčet.. máčím i dospělý, občas.. někdy jo a někdy ne :D

Když se štěně rozjídá u mámy, tak se běžně granulky namáčí - aby se jim lépe kousaly. Ale většímu, iž odstavenému štěně ti to máčet nemusíte. Vývary, apod. bych přidávala pokud potřebujete psa zavodnit (např. fena po porodu, aby měla dost mléka, apod.).

Prášek bych rozdrtila a dala do nějaké mňamky - rybičky, sýr, paštika, meze fantazii se nekladou. :) Nemáčela bych mu proto celou dávku granulí. :-)

19.10.2011 20:24
21jitus21

XXX.XXX.15.157

kdyz tam je spis problem, ze je to sypky prasek a je toho docela mnozstvi - 10 g - to se jen tak nekam neschova :-) a kdyz to chci dat jen do casti davky, tak se to vsechno nevstreba,... ale zase ji nechci 5 tydnu krmit jogurty a konzervami ... zkusim to davat asi nejak na stridacku s tim, ze granule bude dostavat dale normalni, castecne rozmocene :-)

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.10.2011 21:34

Granule máčím, nepřijde mi dobrý, když pes "vyluxuje kamínky " - stejně granule moc nekouše. Na kousání dostává syrové kosti a chrupavky, případně tvrdé ( sušené) patky chleba.

20.10.2011 07:27
pinoha

XXX.XXX.69.167

21jitus21 napsal(a):
a co je tak spatneho na namocenych granulich? nemusite se prece hned tak rozcilovat .... :-) právě proto se ptám, abych neudělala chybu, ne?

Já se vůbec nerozčiluju! Jen mi prostě nepřipadá normální krmit masožravce rozhňácanou kaší, tak jsem dala pár návrhů, jak to udělat jinak. (Koneckonců, Vy jste požádala o radu, já se Vám nevnucovala.) Ale je to Váš pes a vyřešte si to jak chcete, nic Vám nenutím! Já zase nevidím nic špatného na přidání zmíněného jogurtu, sýru, rybiček, pribiňáku... k normální dávce žrádla. My ale krmíme přirozenou stravou, takže nemusíme řešit posírání jako následek sebemenší změny.
Lucie

20.10.2011 20:31
21jitus21

XXX.XXX.15.157

Ja bych taky krmila prirozenou stravou, kdyby to bylo mozne. Bohuzel to mozne neni, tak maji granule, normalne nemacim, jen ted, kvuli prasku, bohuzel je ho takove mnozstvi, ze kdyz to dam do jogurtu, tak uz granule nedostaji - bylo by to moc, uz takhle jsou trosku vice nakrmene, nez by meli. A jak jsem psala vyse - dekuji za kazdou radu :-) Jen mi Vase reakce v prvni chvili prisla prehnana, asi jsem si ji vzala moc k srdci. Omlouvam se. A oni se neposírají po kdejaké změně. Dostávají i normální stravu, ale ne v plné dávce - vzdy jen jako prilepseni.

21.10.2011 09:06
czizecka

XXX.XXX.106.200

lavacca napsal(a):
Když se štěně rozjídá u mámy, tak se běžně granulky namáčí - aby se jim lépe kousaly. Ale většímu, iž odstavenému štěně ti to máčet nemusíte. Vývary, apod. bych přidávala pokud potřebujete psa zavodnit (např. fena po porodu, aby měla dost mléka, apod.).

Prášek bych rozdrtila a dala do nějaké mňamky - rybičky, sýr, paštika, meze fantazii se nekladou. :) Nemáčela bych mu proto celou dávku granulí. :-)

Ano to vím, když se rozjídá.. ale já ji to občas ještě namočím, i velké. Krmím masem, ale když zapomenu tak maj granulky, jsou to štěněcí ale fungujou i jako zátěžovka, takže dostane i velká čuba, ale jak jsou mrňavý tak jí je radši namočím protože je už párkrát skoro vdechla. Spíš by mě zajímalo jestli to nemá nějaký špatný vliv na žaludek.. torze atd.. ?

21.10.2011 09:26
mikka

XXX.XXX.29.1

Taky granule namáčím. Pesani jsou venkovní a hlavně v tehle zimně je to pro ně příjemne zahřátí, když jim zaleju granule teplým vývarem. Starý rotvík je strašný hltoun a nekouše tomu granule nechám ve vývaru dýl , aby trochu změkly a on se deudusil. Ovčákovi a kříženci je zaleju a hned dám tak pesove chroupou granulky a zároven chlemtají teplý vývarek :-)

21.10.2011 09:46
mata

XXX.XXX.80.144

Oboum obříkům taky namáčím, pokud maj granule ( krmím i vařeným, syrovým ) a to z prostého důvodu, jako prevenci proti torzi. Nenechám je jíst granule plavající ve vodě ( resp. jakékoliv jídlo jim dávám vždy tak, aby nikdy nikde neplavali větší kusy ve vodě, ptž to je údajně pro torzi voda na mlýn a já riskovat nehodlám ), ani granulovou kaši ( ostatně z granulí, co dávám, ani kaše udělat nejde, to bych je snad musela "topit" měsíc smajlík ), ale nechám granule v trošce vlažné vody lehce nabobtnat a podávám.
Na kousání mají jiné, lepší a větší ( velké hrtany, kravské nohy, morkové kosti atd. )
Dvoum prckům granule nemáčím, ti ať si chrupaj, nehltají a nehrozí, že by to vdechli, a křoupání jim jede víc, než namočené.
Co se týče sypkého prášku, podávám velkým na ty navhlčené granule a malým nasypu prášek na lžíci ( dle objemu prášku volím lžičku, lžíci ) a nakapu na to troška vody, až to zvlhne, udělá takovou krustičku a tu pak prstem vlípnu několikrát po troškách na kořen jazyka. Hotovka a nemusím je cpát slanýma taveňákama, sladkýma piškotama a nevím čím vším :-) Stejně tak prášky všem do ničeho necpu, vlípnu to do krku a je to, až pak třás za odměnu dostanou kousek masíčka sušeného, nebo jiné, co nejzdravější pro ně, laskominy.

21.10.2011 09:52
mata

XXX.XXX.80.144

21jitus21 napsal(a):
kdyz tam je spis problem, ze je to sypky prasek a je toho docela mnozstvi - 10 g - to se jen tak nekam neschova :-) a kdyz to chci dat jen do casti davky, tak se to vsechno nevstreba,... ale zase ji nechci 5 tydnu krmit jogurty a konzervami ... zkusim to davat asi nejak na stridacku s tim, ze granule bude dostavat dale normalni, castecne rozmocene :-)

Si těch 10g rozděl na dvě dávky, jednu ráno, druhou večer, namoč to na lžičce troška, jak jsem psala výše, ať to udělá vlhkou krustičku a lípni mu to na jazyk třás na 3x prstem a je to :-) 5g už není tolik, jde to v pohodě.

21.10.2011 10:02

granule taky máčim ,zalívám jim to vývarem nebo teplou vodou ,nechám to tak půl hodiny než přijdem z venčení ,mají to pak takové akorát teplé ke snídani:-)

21.10.2011 17:48
21jitus21

XXX.XXX.15.157

jé, tak to je super, dekuji za radu, "mata", urcite to zkusim, bylo by to fajn, protoze taky jsem radeji, kdyz ty granule chroupou - nehltaji a maji lepsi zuby :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík