Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.11.2011 14:28
aishaia

XXX.XXX.19.211

Ahojte, na jaře plánujeme připustit naši fenku labradora tak si zjišťuji informace jak o štěňátka až se narodí pečovat. Potřebují nějakou speciální péči? Nebo se o ně stará hlavně fenka sama?

1.11.2011 18:02
sally999

XXX.XXX.29.98

Načtěte si alespoň pár knížek Péče o psa. Tam máte ty hlavní informace pohromadě a sem potom házejte už konkrétní dotazy (ohledně krmení, hygieny, výchovy apod...), přece nechcete aby vám tady lidi odpovídali takhle obecně, na to nikdo nemá čas!

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.11.2011 18:14

aishaia napsal(a):
Ahojte, na jaře plánujeme připustit naši fenku labradora tak si zjišťuji informace jak o štěňátka až se narodí pečovat. Potřebují nějakou speciální péči? Nebo se o ně stará hlavně fenka sama?

Klid, fenu po připuštění zavřete do sklepa, dejte jí tam nějaký hadry a nezapomeňte sklepním okýnkem házet žrádlo. No a vona se tam vo všechno postará, potom stačí jenom vyndat štěňata a za drahý prachy je prodat, lidi vám ruce utrhají, dneska sehnat labradora dá práci. Jo a potom nezapomeňte z toho sklepa vyndat taky tu fenu, abyste jí mohli připustit ještě jednou, aspoň, čuba potřebuje mít za život štěňata tak proč jenom 1x, když jsou to prachy vydělaný bez práce...

1.11.2011 18:31
zuzina

XXX.XXX.123.224

aishaia napsal(a):

Zkuste se obrátit na chovatele Vaší fenky. Jistě Vám s čímkoliv rád pomůže.

1.11.2011 19:15
burunduk

XXX.XXX.209.124

aishaia napsal(a):

Nastudujte si nějaké knihy o chovu psů, například od pana Procházky CHOV PSŮ
Jinak na Googlu třeba:
http://faunanet.sweb.cz/psi/pece-o-psa/krmeni-a-vyziva/krmeni-stenata.htm

stačí zadat "péče o narozená štěňata"

Jinak pokud je vše v pořádku, stará se hlavně fenka.. ale můžete jí pomáhat a hlavně je důležité kontrolovat stav štěňat i fenky, nenechat je bezprizorně ve stylu "však si fenka poradí". Vše je dobře popsáno ve výše uvedené knize.
Pevně věřím, že máte fenku vyšetřenou na nemoce vyskytující se u labradorů a že ji máte uchovněnou, psa taktéž. Labradorů bez PP je opravdu miliarda, hlavně v útulcích, a není potřeba množit další.

1.11.2011 19:15
sally999

XXX.XXX.29.98

Tak tohle byla super odpověď opravdu :-)) takhle jsem se dlouho nezasmála....:-)):-)):-))
Ano paní ,,chovatelko´´ jen doufejte, že máte velkej sklep! :-):-)

1.11.2011 19:22
burunduk

XXX.XXX.209.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Klid, fenu po připuštění zavřete do sklepa, dejte jí tam nějaký hadry a nezapomeňte sklepním okýnkem házet žrádlo. No a vona se tam vo všechno postará, potom stačí jenom vyndat štěňata a za drahý prachy je prodat, lidi vám ruce utrhají, dneska sehnat labradora dá práci. Jo a potom nezapomeňte z toho sklepa vyndat taky tu fenu, abyste jí mohli připustit ještě jednou, aspoň, čuba potřebuje mít za život štěňata tak proč jenom 1x, když jsou to prachy vydělaný bez práce...

Obávám se, že by to někteří jedinci byli schopni vzít vážně smajlík

1.11.2011 19:42

burunduk napsal(a):
Obávám se, že by to někteří jedinci byli schopni vzít vážně smajlík

Někteří jedinci už to podobně mnoho let provozujísmajlík

1.11.2011 19:46
burunduk

XXX.XXX.209.124

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Někteří jedinci už to podobně mnoho let provozujísmajlík

smajlík
Ano.. já vím.

2.11.2011 07:47
aishaia

XXX.XXX.19.211

Děkuji všem za odpovědi jen mě mrzí, že někteří reagovali tak jak reágovali, tady aby měl člověk zachvíli strach se na cokoliv zeptat........

2.11.2011 11:10
sally999

XXX.XXX.29.98

Ale to vás nemusí nějak mrzet, to byly jen reakce na naivnost vašeho dotazu. Opravdu si prostudujte uvedenou literaturu a když budete mít otázky, sem s nimi :-) hlavně už teď bych doporučovala fenku kvalitně krmit a celkově dbát na její zdraví.

2.11.2011 14:42
ammy

XXX.XXX.98.60

aishaia napsal(a):
Děkuji všem za odpovědi jen mě mrzí, že někteří reagovali tak jak reágovali, tady aby měl člověk zachvíli strach se na cokoliv zeptat........

Musíte si uvědomit, že lidi, co sem chodí většinou o psech dost ví a hlavně moc dobře ví, že psů je strašně moc, zvlášť labradorů a podobných a že útulky praskají ve švech. Tak se jim nemůžete divit, že reagují, tak jak vidíte. Dle Vašeho dotazu lze usuzovat, že štěňata budou bez PP a tady tů působí jako červený hadr na býka. Vy si možná řeknete, že jeden vrh štěňat navíc už nic nezmění. Jenomže ty Vaše štěňata budou mít další štěňata a ta další. Uvědomte si, že Vy si sice užijete krásných štěňátek, ale ta pak až odrostou své majitele můžou přestat zajímat a klidně je někde vyhodí. Nebo skončí věčně zavření v kotci, či na řetězu. Do lidí nevidíte. Já osobně bych toto nikdy nedopustila a proto moje feny NIKDY štěňata mít nebudou! Rozmyslete si to ještě jednou a pořádně!

2.11.2011 18:58
burunduk

XXX.XXX.209.124

sally999 napsal(a):
Ale to vás nemusí nějak mrzet, to byly jen reakce na naivnost vašeho dotazu. Opravdu si prostudujte uvedenou literaturu a když budete mít otázky, sem s nimi :-) hlavně už teď bych doporučovala fenku kvalitně krmit a celkově dbát na její zdraví.

Domnívám se, že jsme byli ještě hodně slušní.

2.11.2011 19:34
veradisia

XXX.XXX.119.11

Přesně tak psů je opravdu mnoho. Já mam sice sama dva křížence,ale když jsem hledala právě onu druhou nestačila jsem se divit,kolik labradorů a jejich kříženců je v útulcích,to je snad každý druhý. Škoda,že pejsci trpí kvůli oblíbenosti plemene...

2.11.2011 23:45
memmory

XXX.XXX.252.42

aishaia napsal(a):

Můj názor je že by jste si měl/a první nastudovat veškeré informace - fenu uchovnit a poté nakrýt !

3.11.2011 07:38
ilisek

XXX.XXX.196.15

smajlíkPřesně tak, fenu uchovnit, pak nakrýt a poradce chovu velmi rád poradí.....chovali jsme labradory přes deset let, ovšem pokud se tu opět jedná o bezpapírové krytí tak můžu poradit jen jedno.....proboha už nemnožit další adepty pro útulky!!!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík