Zadržování moči a stolice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.11.2011 22:21
martule01

XXX.XXX.3.1

Mám 3měsíční štěně jezevčíka. Bydlíme v RD, dávám psa často venčit na zahradu, bez problémů se vždy vyčurá i vykaká, po každém spaní, po každé hře, čurá často. Doma čurá jedině na plenku, je čistotný. Problém je, když někam jedeme nebo jdeme, nechce se vyvenčit mimo svojí zahradu. Vykaká se v největší nouzi a nečurá třeba 5 hodin, i když se mu musí chtít, je nervózní, kníká, ale nic neudělá. Nepomáhají ani procházky s jiným psem, jeho značky jen očichá, ani náznak svého čurání. Prosím, poraďte, je mi ho líto, musí trpět.

5.11.2011 23:49
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Kamarádka měla stejný problém s fenkou. Vyřešil to až výcvikový víkend, kde spali ve stanu a fenka prostě nakonec neměla jinou možnost, než se vyvenčit venku. Samozřejmě s velkou pochvalou.
Ale ještě bych zkusila buď vzít ven plenku, pokud čůrá na ní a nebo chytit trochu jeho moče (jde to třeba do větší ploché misky nebo naběračkou) a vylít ji někam ven, jestli by to nepomohlo.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.11.2011 11:36
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neřeším to. Mám fenu a ta vydrží nečůrat 24hodin, přestože příležitosti má. Když jsme někde v přírodě občas pomůže zajít někam do lesa, ve městě, když se prostě musí vyčůrat v parku, kde už čůrali jiní psi - prostě musí. Ale způsob jak jí donutit vyčůrat se dřív nemám.

31.5.2012 13:56
kvjetinka

XXX.XXX.101.169

Nevíte, jak se dá pesanovi vysvětlit, že může čůrat na zahradě a ne jen mimo a v podstatě mě k tomu vůbec nepotřebuje? Byl venkovní a kromě neustálého lítání venku, abych si ho užila, měl své zahradní místečko, v březnu jsem ho dala domů a od té doby, nám lítání venku zůstalo, ale na ten svůj zachůdek úplně zapomněl a beze mě se nikam nehne, ani na tu zahradu... Když ho zkusím potrápit, vydrží i 10 hodin, ale mě to přijde úplně zbytečný, aby se tak trápil, a protože vím, že to dělá, tak ho v tom v podstatě podporuju a běhám s ním alespoň po těch 6 hodinách. Jak na něj? smajlík

31.5.2012 19:54
debri

XXX.XXX.138.111

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Neřeším to. Mám fenu a ta vydrží nečůrat 24hodin, přestože příležitosti má. Když jsme někde v přírodě občas pomůže zajít někam do lesa, ve městě, když se prostě musí vyčůrat v parku, kde už čůrali jiní psi - prostě musí. Ale způsob jak jí donutit vyčůrat se dřív nemám.

já bylo to teda jen jednou,, měla jsem v předvýchově fenulku labíse jeli jsme z Brna za Plzen na setkání štěnat.Cestou z domu vyčurala dobrý.Na Prahu jsem dala před cestou 1,5 hodky pauzu čurání nic V Plzni cca hodka pauza nic,Dojeli jsme na místo nic u ubytovny velká louka delší pesani nic večer nic vydržela až do rá na kdy se konečně za mého velkého jásotu konečně vyčuralasmajlík

31.5.2012 20:42
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

My vždy učíme vyprazdn'ovat na povel . Už od štěněte .

1.6.2012 08:01
inusanka

XXX.XXX.175.11

Přivezli jsme si osmiměsíční fenku ze dvora, je venku a doma, čůrá normálně venku, ale ostatní si nosí domů. Když se venku vykaká jednou za týden tak je to velké jásání. Holt sbíráme bobky na dvorku.

1.6.2012 09:05
kvjetinka

XXX.XXX.101.169

no, nepřijde mi, že by nevěděl, co znamená vyčůrat, když s ním jdu třeba jen večer před barák, kde se před spaním ještě trošku vyblbnem, tak mu řeknu, běž se vyčůrat, a už to mastí na svá teritoriální místa... ale začínám mít dojem, že si to šetří, ví, že se mnou má 4 - 5 venčeních a procházek zajištěnejch, protože na zahradě mě to nebaví... Včera večer, když pršelo, vzal to rovnou na své místečko, otočil se a sdělil, že se v tomhle počasí venku běhat nebude smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík