Mám 3měsíční štěně jezevčíka. Bydlíme v RD, dávám psa často venčit na zahradu, bez problémů se vždy vyčurá i vykaká, po každém spaní, po každé hře, čurá často. Doma čurá jedině na plenku, je čistotný. Problém je, když někam jedeme nebo jdeme, nechce se vyvenčit mimo svojí zahradu. Vykaká se v největší nouzi a nečurá třeba 5 hodin, i když se mu musí chtít, je nervózní, kníká, ale nic neudělá. Nepomáhají ani procházky s jiným psem, jeho značky jen očichá, ani náznak svého čurání. Prosím, poraďte, je mi ho líto, musí trpět.
Kamarádka měla stejný problém s fenkou. Vyřešil to až výcvikový víkend, kde spali ve stanu a fenka prostě nakonec neměla jinou možnost, než se vyvenčit venku. Samozřejmě s velkou pochvalou.
Ale ještě bych zkusila buď vzít ven plenku, pokud čůrá na ní a nebo chytit trochu jeho moče (jde to třeba do větší ploché misky nebo naběračkou) a vylít ji někam ven, jestli by to nepomohlo.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neřeším to. Mám fenu a ta vydrží nečůrat 24hodin, přestože příležitosti má. Když jsme někde v přírodě občas pomůže zajít někam do lesa, ve městě, když se prostě musí vyčůrat v parku, kde už čůrali jiní psi - prostě musí. Ale způsob jak jí donutit vyčůrat se dřív nemám.
Nevíte, jak se dá pesanovi vysvětlit, že může čůrat na zahradě a ne jen mimo a v podstatě mě k tomu vůbec nepotřebuje? Byl venkovní a kromě neustálého lítání venku, abych si ho užila, měl své zahradní místečko, v březnu jsem ho dala domů a od té doby, nám lítání venku zůstalo, ale na ten svůj zachůdek úplně zapomněl a beze mě se nikam nehne, ani na tu zahradu... Když ho zkusím potrápit, vydrží i 10 hodin, ale mě to přijde úplně zbytečný, aby se tak trápil, a protože vím, že to dělá, tak ho v tom v podstatě podporuju a běhám s ním alespoň po těch 6 hodinách. Jak na něj?
Uživatel s deaktivovaným účtem
napsal(a):
Neřeším to. Mám fenu a ta vydrží nečůrat 24hodin, přestože příležitosti má. Když jsme někde v přírodě občas pomůže zajít někam do lesa, ve městě, když se prostě musí vyčůrat v parku, kde už čůrali jiní psi - prostě musí. Ale způsob jak jí donutit vyčůrat se dřív nemám.
já bylo to teda jen jednou,, měla jsem v předvýchově fenulku labíse jeli jsme z Brna za Plzen na setkání štěnat.Cestou z domu vyčurala dobrý.Na Prahu jsem dala před cestou 1,5 hodky pauzu čurání nic V Plzni cca hodka pauza nic,Dojeli jsme na místo nic u ubytovny velká louka delší pesani nic večer nic vydržela až do rá na kdy se konečně za mého velkého jásotu konečně vyčurala
no, nepřijde mi, že by nevěděl, co znamená vyčůrat, když s ním jdu třeba jen večer před barák, kde se před spaním ještě trošku vyblbnem, tak mu řeknu, běž se vyčůrat, a už to mastí na svá teritoriální místa... ale začínám mít dojem, že si to šetří, ví, že se mnou má 4 - 5 venčeních a procházek zajištěnejch, protože na zahradě mě to nebaví... Včera večer, když pršelo, vzal to rovnou na své místečko, otočil se a sdělil, že se v tomhle počasí venku běhat nebude