Malorská doga - jak na štěňátka s PP? co vše je u fenky zapotřebí?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.1.2012 08:35
cerridwen

XXX.XXX.41.176

Ahoj, ráda bych se zeptala za kamaráda, jak postupovat při nakrytí fenky, má 1,5 letou fenku Malorské dogy a teď je po prvním hárání, rádi bychom založili v létě při druhém hárání kvalitní vrh štěňátek, protože fenka je s PP, bohužel se nám zatím nedaří sehnat psa s PP, zatím je docela dost času, ale zajímalo by nás jestli fenka musí mít nějaké speciální zkoušky anebo výstavy, co vše by jsme měli připravit .. fence budou v létě dva roky .. a ze spojení bychom chtěli štěňata s původem .. děkujeme za radu : )

4.1.2012 09:03
zuzina

XXX.XXX.169.86

cerridwen napsal(a):
Ahoj, ráda bych se zeptala za kamaráda, jak postupovat při nakrytí fenky, má 1,5 letou fenku Malorské dogy a teď je po prvním hárání, rádi bychom založili v létě při druhém hárání kvalitní vrh štěňátek, protože fenka je s PP, bohužel se nám zatím nedaří sehnat psa s PP, zatím je docela dost času, ale zajímalo by nás jestli fenka musí mít nějaké speciální zkoušky anebo výstavy, co vše by jsme měli připravit .. fence budou v létě dva roky .. a ze spojení bychom chtěli štěňata s původem .. děkujeme za radu : )

Já neznám podmínky uchovnění malorských dog, ale rozhodně bych se na místě kamarádky jako první obrátila na chovatele, od kterého si fenečku koupil. Ten mu se vším poradí a jistě i pomůže.
To, že má fenka PP a sehnali byste na krytí psa PP ještě neznamená, že štěňata budou mít také PP. Ale jak píšu, obraťte se na chovatele fenky a ten vám poradí, co a jak.

4.1.2012 09:39
cerridwen

XXX.XXX.41.176

fenka je kamaráda .. má ji z útulku a když je potkal bývalý majitel - chovatel, dal mu k ní ještě PP, fenka se jej bála .. s ním komunikovat nemůžeme .. nechoval se k ní hezky .. a právě že vím, že i když oba rodiče štěňátek mají PP, není to zcela jednoznačné že i štěňata budou s PP, právě hledám nějakou možnost, jak se k informacím dostat .. možná ještě zkusím vyhledat chovatelskou stanici MD a zkusím se zeptat o radu tam : ) já jen kdyby někdo zkušenosti s chovem měl, nemusí to být nutně toto plemeno, pouze pro představu co vše je třeba podstoupit a zda vůbec .. protože je nutné zvážit i zda štěňata ano, či ne a jaké pro a proti by to pro fenečku mělo : )

4.1.2012 09:40
ilisek

XXX.XXX.196.15

Aby byla štěňátka s PP, musí mít rodiče nejen PP, ale musí být uchovněni! Podmínky k uchovnění (výstavy, svody apod.) zcela jistě budou vědět na klubu mollosovitých plemen http://www.moloss.cz/, zeptala bych se tam......:-)

4.1.2012 09:53
cerridwen

XXX.XXX.41.176

děkuji za odkaz :-)

4.1.2012 09:54
ilisek

XXX.XXX.196.15

cerridwen napsal(a):
děkuji za odkaz :-)

není zač:-))

4.1.2012 10:19
sabina

XXX.XXX.60.81

A není trochu blbé krýt ve už dvou letech?
Jinak určitě na těch stránkách určitě najdete co potřebujete.

4.1.2012 12:28
pinoha

XXX.XXX.69.167

Nemám přímo zkušenost s mallorkami, ale s molossy obecně. Myslím, že by Vám měla stačit jedna výstava alespoň s VD (nebo bonitace) a rentgen na DKK a DLK s odpovídajícím výsledkem.
Spoustu informací najdete na výše zmíněném webu Moloss Klubu.
Ovšem, krýt molossku ve dvou letech je dost brzo. Kamarád by měl v první řadě něco načíst, ono to není "hup na krávu"!
Lucie

4.1.2012 12:40
cerridwen

XXX.XXX.41.176

Dobře, děkuji za rady, přijde mi to taky docela brzy, zkusím to s ním ještě probrat a říct mu, že by měl zřejmě asi ještě nějakou dobu počkat ;)

4.1.2012 19:38
sally999

XXX.XXX.29.98

Dobrý den, ještě než si začnete shánět informace - jestli jsem to dobře pochopila - kamarád má fenku z útulku - kde je jistota, že PP které jste dostali opravdu patří k dané fence? Psi jedné rasy si jsou kolikrát tak podobní, že ani odborník by nepoznal, jestli se jedná o jeho psa. Tady pomohou snad jedině DNA testy.
A hlavně, abyste měli štěňata s PP, musí být oba rodiče uchovnění! Pokud fenka skončila v útulku, pravděpodobně se jí nikdo nevěnoval na takové úrovni, aby byla uchovněná, ale jak už Vám bylo řečeno - všechny tyto informace Vám poskytne daný chovatelský klub.

4.1.2012 21:17
impact

XXX.XXX.195.92

Dobrý den, ještě než si začnete shánět informace - jestli jsem to dobře pochopila - kamarád má fenku z útulku - kde je jistota, že PP které jste dostali opravdu patří k dané fence? Psi jedné rasy si jsou kolikrát tak podobní, že ani odborník by nepoznal, jestli se jedná o jeho psa. Tady pomohou snad jedině DNA testy.
No já nevím, ale tipla bych, že PP psi se poznají podle trvalého označení - tetování nebo čip, né? smajlík

4.1.2012 21:24
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

cerridwen napsal(a):
fenka je kamaráda .. má ji z útulku a když je potkal bývalý majitel - chovatel, dal mu k ní ještě PP, fenka se jej bála .. s ním komunikovat nemůžeme .. nechoval se k ní hezky .. a právě že vím, že i když oba rodiče štěňátek mají PP, není to zcela jednoznačné že i štěňata budou s PP, právě hledám nějakou možnost, jak se k informacím dostat .. možná ještě zkusím vyhledat chovatelskou stanici MD a zkusím se zeptat o radu tam : ) já jen kdyby někdo zkušenosti s chovem měl, nemusí to být nutně toto plemeno, pouze pro představu co vše je třeba podstoupit a zda vůbec .. protože je nutné zvážit i zda štěňata ano, či ne a jaké pro a proti by to pro fenečku mělo : )

Tím "bývalým majitelem - chovatelem" myslíte přímo chovatele, u kterého se fenka narodila, nebo dalšího majitele, který ji jako štěně koupil? Připadá mi poměrně nepravděpodobné, že by do útulku šla rovnou od chovatele...
Pokud máte PP, je v něm uvedené jméno a adresa chovatele - majitele chovatelské stanice, kde se fenka narodila.

Každopádně kromě uchovnění fenky (s tím vám poradí na klubu) je potřeba ještě jedna věc - založit chovatelskou stanici. To taky docela dlouho trvá, pár měsíců určitě. Více tady: http://cmku.cz/index2.php?stranka=jak_na_to#kotva_7

5.1.2012 07:41
cerridwen

XXX.XXX.41.176

aha .. no to je informací .. tak to zkusím shrnout .. Fenka má teď rok a půl, podotýkám, že nejsem odborník .. má tetování v uchu s číslem 28 a pochází od chovatele ze Slovenska - údajně (informaci nemám ověřenou) .. odtamtud si ji koupil jistý pan XY .. a žila v české republice .. kamarád si vzal fenečku z útulku, kde na ni narazil, o několik týdnů později ve městě potkal jejího bývalého majitele, který se mu nabídl, že mu k ní dá i PP .. byla to náhoda, kamarád si doklady k fence vzal .. fenka se však bývalého majitele bála, couvala před ním a nechtěla k němu .. zřejmě ji trápil, sám řekl, že ji uvazoval k topení a jiné .. takže hrozný přístup .. kamarád má fenku velmi rád a chtěl by s ní začít pracovat postupně třeba na cvičáku, zajít na výstavu .. fenka jej pěkně respektuje a začíná i hezky poslouchat, dohodli jsme se, že bych mu se vším pomohla, s výcvikem psů sice nemám nějaké odborné zkušenosti, ale BO jsem dokázala na zkoušky připravit a se svou fenkou BO jsem žila sedm let, než jsem o ni přišla .. jde o to, že nechceme fence nikterak ublížit a proto se tady poptávám o informace .. netušila jsem, že je jich tolik, v každém případě si myslím, že je to lepší, než fenku připustit za každou cenu jakýmkoliv psem a či vůbec, skrze její věk .. myslím si, že fenka je na tom psychicky poměrně dobře a je mladá a dokázala by zkoušky složit, chtěla jsem po ní jedno štěňátko, ale teď vážně nevím .. prostě si myslím, že bychom to mohli zvládnout, protože povaha tohoto plemene a fenky samotné je vyjímečná .. a práce s fenkou by mě nesmírně bavila a naplňovala :-) děkuji za další případné rady : )

5.1.2012 08:07
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

Aha, takže fenka pochází ze Slovenska... to je další komplikace pro vás. Záleží, jestli ten PP je jen "obyčejný" slovenský, nebo exportní. Pokud se moc nepletu (kdyžtak mě někdo opraví), pro uchovnění u nás musí být fenka zapsaná v české plemenné knize, což lze jen na základě exportního průkazu původu - pokud ho nemá, museli byste si ho nechat vyřídit na Slovensku (pravděpodobně http://www.molossclub.sk).

Každopádně zkuste kontaktovat toho slovenského chovatele, určitě bude přinejmenším rád za informaci, jak se má jeho odchov;-) A třeba vám i poradí, co dál.

5.1.2012 08:11
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

A jinak se mi moc líbí váš přístup, to se málokdy vidí;-) Držím palce, ať to s fenkou vyjde, jak si představujete - myslím, že je v dobrých rukou:-)

5.1.2012 08:16
impact

XXX.XXX.145.135

cerridwen napsal(a):
aha .. no to je informací .. tak to zkusím shrnout .. Fenka má teď rok a půl, podotýkám, že nejsem odborník .. má tetování v uchu s číslem 28 a pochází od chovatele ze Slovenska - údajně (informaci nemám ověřenou) .. odtamtud si ji koupil jistý pan XY .. a žila v české republice .. kamarád si vzal fenečku z útulku, kde na ni narazil, o několik týdnů později ve městě potkal jejího bývalého majitele, který se mu nabídl, že mu k ní dá i PP .. byla to náhoda, kamarád si doklady k fence vzal .. fenka se však bývalého majitele bála, couvala před ním a nechtěla k němu .. zřejmě ji trápil, sám řekl, že ji uvazoval k topení a jiné .. takže hrozný přístup .. kamarád má fenku velmi rád a chtěl by s ní začít pracovat postupně třeba na cvičáku, zajít na výstavu .. fenka jej pěkně respektuje a začíná i hezky poslouchat, dohodli jsme se, že bych mu se vším pomohla, s výcvikem psů sice nemám nějaké odborné zkušenosti, ale BO jsem dokázala na zkoušky připravit a se svou fenkou BO jsem žila sedm let, než jsem o ni přišla .. jde o to, že nechceme fence nikterak ublížit a proto se tady poptávám o informace .. netušila jsem, že je jich tolik, v každém případě si myslím, že je to lepší, než fenku připustit za každou cenu jakýmkoliv psem a či vůbec, skrze její věk .. myslím si, že fenka je na tom psychicky poměrně dobře a je mladá a dokázala by zkoušky složit, chtěla jsem po ní jedno štěňátko, ale teď vážně nevím .. prostě si myslím, že bychom to mohli zvládnout, protože povaha tohoto plemene a fenky samotné je vyjímečná .. a práce s fenkou by mě nesmírně bavila a naplňovala :-) děkuji za další případné rady : )

Podívejte se do těch papírů a zjistěte si celé jméno fenky, resp. chovatelskou stanici, ze které fenka pochází. Pak si ji vyhledejte na internetu (stačí většinou zadat název CHS do googlu) a kontaktujte chovatele této fenečky. pokud je slušný chovatel, a ne množitel, bude mít na svém odchovu zájem a jistě Vám se vším poradí a pomůže. Tetovací číslo 28 značí, že je dvacátáosmá v daném plemeni narozená na Slovensku. I kdybyste s ní chtěli sjet nějaké výstavy, pravděpodobně máte šanci na úspěch. pokud není úplně nestandardní. V kruhu by vás bylo pár. A za sebe určitě doporučuji ji napřed uchovnit a pak nakrýt uchovněným psem s PP. :-)

5.1.2012 08:37
mastif

XXX.XXX.184.113

Dlouhá léta jsem byla členem Moloss clubu. Malorky opravdu Moloss club zastřešuje. Pokud váháte, zda máte exportní PP, stačí se domluvit s pí. Vyhlídalovou z klubu a PP jí naskenovaný poslat a ona vám řekne, zda je to ten správný. Dále bych začla tím, že bych fence nechala udělat rtg kyčlí na DKK. Lokty zatím požadovány nejsou, ale iniciativě se meze nekladou. RTG se dělá od 18měsíců, což by fenka už splňovala. Píšu to proto, že malorky na tom nejsou s kyčlemi nijak slavně a na Slovensku povinnost rentgenovat není, a nejeden majitel psa přivezeného ze Slovenska nakonec zaplakal nad výsledkem DKK a pohřbil své chovatelské záměry. Chovat se může na psech s DKK do 3/3. RTG můžete udělat u svého veterináře a ten ho pošle jednomu z vyhodnocovatelů klubu (MVDr. Decker, MVDr. Snášil, MVDr. Duchek) nebo si můžete zajet přímo k jednomu z těchto pánů i na rtg (je to lepší, sfotí si nohy přesně jak potřebují a výsledek znáte hned). Takže já bych začala tímto, pokud bude výsledek OK, přihlásila bych fenku na výstavu - klubovou, národní, ať víte, jak je na tom. Pak zažádat o přidělení chovatelské stanice - postup je na cmku.cz a uchovnit fenku (na klub pošlete vyhodnocení DKK, posudek z výstavy a žádost o uchovnění). Seznam uchovněných psů vám pošlou z klubu na vyžádání. Snad jsem na nic nezapomněla. H.

5.1.2012 08:43
cerridwen

XXX.XXX.41.176

super : ) děkujeme, toto je již zcela vyčerpávající info .. snad se vše podaří a dopadne jak má: ) přeji krásný den : )) If

5.1.2012 08:51
lovecperel

XXX.XXX.30.36

mastif napsal(a):
Dlouhá léta jsem byla členem Moloss clubu. Malorky opravdu Moloss club zastřešuje. Pokud váháte, zda máte exportní PP, stačí se domluvit s pí. Vyhlídalovou z klubu a PP jí naskenovaný poslat a ona vám řekne, zda je to ten správný. Dále bych začla tím, že bych fence nechala udělat rtg kyčlí na DKK. Lokty zatím požadovány nejsou, ale iniciativě se meze nekladou. RTG se dělá od 18měsíců, což by fenka už splňovala. Píšu to proto, že malorky na tom nejsou s kyčlemi nijak slavně a na Slovensku povinnost rentgenovat není, a nejeden majitel psa přivezeného ze Slovenska nakonec zaplakal nad výsledkem DKK a pohřbil své chovatelské záměry. Chovat se může na psech s DKK do 3/3. RTG můžete udělat u svého veterináře a ten ho pošle jednomu z vyhodnocovatelů klubu (MVDr. Decker, MVDr. Snášil, MVDr. Duchek) nebo si můžete zajet přímo k jednomu z těchto pánů i na rtg (je to lepší, sfotí si nohy přesně jak potřebují a výsledek znáte hned). Takže já bych začala tímto, pokud bude výsledek OK, přihlásila bych fenku na výstavu - klubovou, národní, ať víte, jak je na tom. Pak zažádat o přidělení chovatelské stanice - postup je na cmku.cz a uchovnit fenku (na klub pošlete vyhodnocení DKK, posudek z výstavy a žádost o uchovnění). Seznam uchovněných psů vám pošlou z klubu na vyžádání. Snad jsem na nic nezapomněla. H.

Dobrý den,

Jsem členem MC a chtěl bych Vás poopravit ohledně DKK a DLK k uchovnění.
Od 1.1.2012 v moloss club uchovňuje jedince s DKK max. do 2/2 a jsou již i povinné DLK, také max. do 2/2

5.1.2012 09:21
pinoha

XXX.XXX.69.167

lovecperel napsal(a):
Dobrý den,

Jsem členem MC a chtěl bych Vás poopravit ohledně DKK a DLK k uchovnění.
Od 1.1.2012 v moloss club uchovňuje jedince s DKK max. do 2/2 a jsou již i povinné DLK, také max. do 2/2

Můžu se Vás zeptat, ta novinka s DKK a DLK platí i zpětně na psy už uchovněné (jako to bylo u 3/4)? Tím 2/2 u DKK je myšleno C/C?
Z Moloss clubu jsme odešli před rokem, a tuhle novotu nemůžu oficiálně nikde najít.
Lucie

5.1.2012 10:06
assil

XXX.XXX.216.60

No já teda než bych začala s rentgenama, tak bych radši být vámi začala s plemenkou. Jak popisujete toho majitele, tak se dá předpokládat, že fenka u nás vůbec není zapsaná. Takže bych být vámi si nejdříve ověřila, jestli je fenka vůbec u nás zapsaná v plemenné knize, kdyby ano, v PP by musela mít razítko Export a dopsáno naše číslo plemenné knihy a nebo jestli se v tom nevyznáte, tak zkontaktujte příslušného poradce chovu, kontakt bude určitě na stránkách klubu, ten by vám měl pomoct. Protože pokud zapsaná není, tak jí nemůžete u nás ani uchovnit, ani na ní odchovat štěňata.

5.1.2012 10:12
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

assil napsal(a):
No já teda než bych začala s rentgenama, tak bych radši být vámi začala s plemenkou. Jak popisujete toho majitele, tak se dá předpokládat, že fenka u nás vůbec není zapsaná. Takže bych být vámi si nejdříve ověřila, jestli je fenka vůbec u nás zapsaná v plemenné knize, kdyby ano, v PP by musela mít razítko Export a dopsáno naše číslo plemenné knihy a nebo jestli se v tom nevyznáte, tak zkontaktujte příslušného poradce chovu, kontakt bude určitě na stránkách klubu, ten by vám měl pomoct. Protože pokud zapsaná není, tak jí nemůžete u nás ani uchovnit, ani na ní odchovat štěňata.

Já naopak bych začala s rentgeny kyčlí i loktů. I pokud by se na fence nechovalo, hodí se vědět, jak na tom zdravotně je - v případě pozitivního nálezu se dá upravit zátěž, včas dávat kloubní výživu apod. Sama mám nechovnou fenku (jiného pemene) a přesto jsme nechali udělat RTG kyčlí, loktů i ramen.

5.1.2012 10:48
astlolita

XXX.XXX.64.182

kolemjdouci2 napsal(a):
Já naopak bych začala s rentgeny kyčlí i loktů. I pokud by se na fence nechovalo, hodí se vědět, jak na tom zdravotně je - v případě pozitivního nálezu se dá upravit zátěž, včas dávat kloubní výživu apod. Sama mám nechovnou fenku (jiného pemene) a přesto jsme nechali udělat RTG kyčlí, loktů i ramen.

No já bych radila stejně i z jiného důvodu. Když zjistíte, že není chovná, protože má vysoké DKK nebo DLK, ušetříte si tím dost obíhání a peněz... Nebudete muset řešit exportní PP, nebudete zbytečně vyhazovat za výstavy a podobně.

5.1.2012 12:40
sally999

XXX.XXX.29.98

Přesně tak, začněte s rentgeny, protože jak už je výše napsáno - ušetříte si tím spoustu obíhání, které by pak mohlo být zbytečné.

5.1.2012 14:34
emiel

XXX.XXX.238.16

Pokud by se jednalo jisto jistě o českou nebo přeregistrovanou fenu, taky bych začala rentgeny. Ale pokud ta fena není u nás přeregistrovaná, není to zbytečná komplikace? Aby se jí to DKK a DLK uznalo, když to de facto není český pes. Nevím, jestli to u všech plemen funguje stejně, ale mám zkušenost s RTG nepřeregistrovaného psa z Polska, které bylo k ničemu a muselo se dělat znova.

5.1.2012 14:45
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

emiel napsal(a):
Pokud by se jednalo jisto jistě o českou nebo přeregistrovanou fenu, taky bych začala rentgeny. Ale pokud ta fena není u nás přeregistrovaná, není to zbytečná komplikace? Aby se jí to DKK a DLK uznalo, když to de facto není český pes. Nevím, jestli to u všech plemen funguje stejně, ale mám zkušenost s RTG nepřeregistrovaného psa z Polska, které bylo k ničemu a muselo se dělat znova.

Při zhotovení RTG pro vyhodnocení DKK a DLK se uvádí plemeno, pohlaví, tetovací číslo, chovatel podle PP a majitel psa. Žádný z těchto identifikátorů se nemění tím, zda je či není fenka registrovaná na naší plemenné knize. Takže nechápu, jak mohl být RTG k ničemu...

Každopádně řešením by mohlo být nechat udělat RTG se všemi náležitostmi, ale nechat si říct jen "na hubu" orientační vyhodnocení, pokud dopadne dobře, nechat fenku zaregistrovat na plemence, a pak si teprve nechat oficiálně vyhodnotit tento dříve udělaný RTG. To není vůbec nic proti ničemu.

5.1.2012 14:51
emiel

XXX.XXX.238.16

kolemjdouci2 napsal(a):
Při zhotovení RTG pro vyhodnocení DKK a DLK se uvádí plemeno, pohlaví, tetovací číslo, chovatel podle PP a majitel psa. Žádný z těchto identifikátorů se nemění tím, zda je či není fenka registrovaná na naší plemenné knize. Takže nechápu, jak mohl být RTG k ničemu...

Každopádně řešením by mohlo být nechat udělat RTG se všemi náležitostmi, ale nechat si říct jen "na hubu" orientační vyhodnocení, pokud dopadne dobře, nechat fenku zaregistrovat na plemence, a pak si teprve nechat oficiálně vyhodnotit tento dříve udělaný RTG. To není vůbec nic proti ničemu.

Ono je do toho ještě zatažený klub - jeho výběr posuzovatele a jeho nakládání s výsledky. Takže fena, co není v české plemenné knize, může být pro klub problém. To byl důvod nového RTG u fenky z Polska. I když i to je divné, protože ofic RTG a vyhodnocení na DKK může být jen jednou...

5.1.2012 15:05
lovecperel

XXX.XXX.30.36

pinoha napsal(a):
Můžu se Vás zeptat, ta novinka s DKK a DLK platí i zpětně na psy už uchovněné (jako to bylo u 3/4)? Tím 2/2 u DKK je myšleno C/C?
Z Moloss clubu jsme odešli před rokem, a tuhle novotu nemůžu oficiálně nikde najít.
Lucie

Pro zpětně uchovněné psy v minulosti platí DKK max.do 3/3 ne 3/4 !!!

Pro nově bonitované jedince od 1.1.2012 platí DKK max.2/2 a nově i povinně DLK max. do 2/2
Na webu MC to ještě není psané,ale je to tak.. Můžete si to ověřit u paní Ohlídalové z moloss clubu.

Ano C/C je 2/2

5.1.2012 15:33
kolemjdouci2

XXX.XXX.189.88

emiel napsal(a):
Ono je do toho ještě zatažený klub - jeho výběr posuzovatele a jeho nakládání s výsledky. Takže fena, co není v české plemenné knize, může být pro klub problém. To byl důvod nového RTG u fenky z Polska. I když i to je divné, protože ofic RTG a vyhodnocení na DKK může být jen jednou...

Chápala bych to v případě, že předchozí RTG byl hodnocený vetem, který není oprávněným posuzovatelem pro daný klub, jinak ne...

5.1.2012 17:18
sabina

XXX.XXX.60.81

To C/C - 2/2 platí pro všechna plemena? Pokud ano - hurá a díky bohu tleskámsmajlík

5.1.2012 21:08
lovecperel

XXX.XXX.30.36

sabina napsal(a):
To C/C - 2/2 platí pro všechna plemena? Pokud ano - hurá a díky bohu tleskámsmajlík

Pro všechna molossoidní plemena v moloss clubu.

6.1.2012 07:46
pinoha

XXX.XXX.69.167

"Pro zpětně uchovněné psy v minulosti platí DKK max.do 3/3 ne 3/4 !!!"

Já jsem to tak myslela, jen jsem se špatně vyjádřila. (Mělo tam být "při změně z 3/4".) Takže děkuju za upřesnění a opravu! Podmínka 2/2 tedy platí jen pro nově uchovněné? Ti, kteří již v chovu jsou, mohou zůstat i s vyššími hodnotami, eventuelně bez loktů?
Jen ještě poprosím o nějaký oficiální odkaz. nebo má Moloss Club stále zpoždění, jako to bývalo v době, kdy jsme ještě byli členy? :-)
Lucie

6.1.2012 15:24
lovecperel

XXX.XXX.30.36

pinoha napsal(a):
"Pro zpětně uchovněné psy v minulosti platí DKK max.do 3/3 ne 3/4 !!!"

Já jsem to tak myslela, jen jsem se špatně vyjádřila. (Mělo tam být "při změně z 3/4".) Takže děkuju za upřesnění a opravu! Podmínka 2/2 tedy platí jen pro nově uchovněné? Ti, kteří již v chovu jsou, mohou zůstat i s vyššími hodnotami, eventuelně bez loktů?
Jen ještě poprosím o nějaký oficiální odkaz. nebo má Moloss Club stále zpoždění, jako to bývalo v době, kdy jsme ještě byli členy? :-)
Lucie

Ano pro nové jedince platí DKK i s DLK max.do 2/2 pro již dříve uchovněné jedince platí max.do 3/3 a nevadí že nemají lokty.
Výše uvedené platí pro nové jedince..

Odkaz ohledně změn od 1.1.2012 Vám nemohu dát,protože na webu molossu to zatím není napsané.
Teď v lednu výjde pro členy molossu zpravodaj a tam bude vše napsané...
Jinak klidně kontaktujte paní Ohlídalovou z moloss clubu a ta Vám to potvrdí :-)

tel:608 066 567
email: moloss@volny.cz

9.1.2012 08:58
pinoha

XXX.XXX.69.167

lovecperel napsal(a):
Ano pro nové jedince platí DKK i s DLK max.do 2/2 pro již dříve uchovněné jedince platí max.do 3/3 a nevadí že nemají lokty.
Výše uvedené platí pro nové jedince..

Odkaz ohledně změn od 1.1.2012 Vám nemohu dát,protože na webu molossu to zatím není napsané.
Teď v lednu výjde pro členy molossu zpravodaj a tam bude vše napsané...
Jinak klidně kontaktujte paní Ohlídalovou z moloss clubu a ta Vám to potvrdí :-)

tel:608 066 567
email: moloss@volny.cz

Ne, ne, já Vám věřím! :-)
Spíš mě zaujalo, že to je věc platná od 1.1.2012, ale nikde není dohledatelná. (A přitom to určitě mělo být avizováno dopředu, určitě ne "pozpátku". Navíc, jestli Zpravodaj vychází pořád stejně pseudopravidelně, tak bych ho v lednu určitě nečekala!) Ovšem, co si pamatuju, tak takhle Moloss Club, bohužel, funguje... Ač proti paní Ohlídalové naprosto nic nemám, a vždy jsme dobře vycházeli, tak nejen web Clubu je vedený naprosto šíleně. To byl taky jeden z důvodů, proč jsme Club opustili.
Lucie

19.2.2012 10:43
cadebou

XXX.XXX.146.134

Dobrý den,
dle mých ověřených informací se nic v chovu Mallorek nezměnilo. Stále platí RTG DKK nejvyšší stupeň 3/3 a DLK je jen doporučující , ale ne povinné. Jediná změna je, že chovnost byla posunuta již od 17ti měsíců věku.
A co potřebujete k uchovnění feny?
- účastnit se výstavy ve třídě dospělých, což je mezitřída nebo třída otevřená
- RTG DKK, provádí se od věku 15měsíců
- a pokud bude vše OK, zaregistrovat fenu do plemenné knihy a požádat o uchovnění. Zápis importovaných jedinců se řídí řády ČMKU. Jedincům dovezeným s PP vystavenými členskými organizacemi FCI nebo plemennými knihami FCI uznávanými se přidělí číslo zápisu v plemenné knize. Toto číslo se zapíše i na originální PP příslušného jedince. PP dovezeného jedince musí být označen zahraniční plemennou knihou jako vývozní a o přeregistraci žádá osoba jmenovaná v tomto PP jako majitel.
- vše potřebné naleznete na stránkách : www.moloss.cz smajlík
- také bych doporučovala navštívit některou z chovatelských stanic, určitě se rádi s Vámi podělí o další informace ohledně chovu "Mallorské dogy - CadeBou"smajlík

19.2.2012 17:14
petr33

XXX.XXX.224.4

lovecperel napsal(a):
Pro všechna molossoidní plemena v moloss clubu.

Tak možná v Moloss klubu u Ohlídalové platí od 1. 1. 2012 DKK a DLK do 2/2. ale v jiným klubech - např v klubu málopočetných dogovitých plemen platí pořád jen rtg. DKK - a to do 3/3 a bonitace ( výstava být ani nemusí - můžete si po udělání rtg DKK nechat jedince zbonitovat ).

19.2.2012 17:32
petr33

XXX.XXX.224.4

A jak jsem se dočetl, je to blbost, platí stále i v Moloss klubu DKK do 3/3, DLK není povinné. Zdálo se mi to nepravděpodobné. Zase někdo vypustil mylnou neověřenou informaci ( kdyby to platilo, tak by to už dávno muselo být na stránkách klubu v podmínkách pro uchovnění).

26.2.2012 22:10
atos150306

XXX.XXX.145.120

ahoj.musíš mít aspoň jednu výstavu a musíš mít hotové rentgeny kyčlí..veterinář musí být uznaný moloss klubem..na výstavu se podívej na netu..registarce se musí udělat dříve aby tě zapsali do katalogu..jetsli budeš chtít mužu ti poslat foto mého psa atose a můžem je spolu dát dohromady až budeš mít vše zvládnuté.a jještě jsem zapoměl .musí se chovná stanice malorek registrovat v moloss klubu...posílám meil tak se klidně ozvi..jinak ve dvou letech je normální fenku nakrýt...můj pejsek kryl 1,5 letou fenku a bylo z toho 9 nádnerných štěňátek. kickpedro@seznam.cz

26.2.2012 22:16
atos150306

XXX.XXX.145.120

cerridwen napsal(a):

ahoj.musíš mít aspoň jednu výstavu a musíš mít hotové rentgeny kyčlí..veterinář musí být uznaný moloss klubem..na výstavu se podívej na netu..registarce se musí udělat dříve aby tě zapsali do katalogu..jetsli budeš chtít mužu ti poslat foto mého psa atose a můžem je spolu dát dohromady až budeš mít vše zvládnuté.a jještě jsem zapoměl .musí se chovná stanice malorek registrovat v moloss klubu...posílám meil tak se klidně ozvi..jinak ve dvou letech je normální fenku nakrýt...můj pejsek kryl 1,5 letou fenku a bylo z toho 9 nádnerných štěňátek našel jsem foto.

27.2.2012 00:55
lovecperel

XXX.XXX.30.36

petr33 napsal(a):
A jak jsem se dočetl, je to blbost, platí stále i v Moloss klubu DKK do 3/3, DLK není povinné. Zdálo se mi to nepravděpodobné. Zase někdo vypustil mylnou neověřenou informaci ( kdyby to platilo, tak by to už dávno muselo být na stránkách klubu v podmínkách pro uchovnění).

Tak to jste se pane dočetl špatně ! V Moloss klubu platí od 1.1.2012 DKK i DLK max. do 2/2
Zavolejte,nebo napiště paní Ohlídalové a ta Vám to sdělí osobně !

27.2.2012 22:15
petr33

XXX.XXX.224.4

lovecperel napsal(a):
Tak to jste se pane dočetl špatně ! V Moloss klubu platí od 1.1.2012 DKK i DLK max. do 2/2

Dočetl jsem se na stránkách klubu dobře - žádná změna tam zatím není - .... Výbor Moloss Clubu CZ rozhodl dne 17.5.2008 o následujících změnách : ... Od 1.1.2009 se budou uchovňovat jedinci s DKK maximálně do stupně 3/3..... Podle mne by mělo platit to, co je na ofíciálních stránkách klubu - a tam se o tom stále nic nepíše, že by bylo DKK 2/2.

28.2.2012 08:52
mastif

XXX.XXX.106.156

No ona aktualizace jejich stránek trochu pokulhává. Například mezi krycími psy u mastifů je téměř většina už mrtvá!

28.2.2012 19:38
petr33

XXX.XXX.224.4

lovecperel napsal(a):

Tak samozřejmě jsem se dočetl dobře - a ptal jsem se na to - platí to co je stále uvedeno nastránkách DKK do 3/3 - to co píšete Vy samozřejmě ještě neplatí - jen je to zatím doporučené a teprve to vejde od nějakého data v platnost. Takže si to zjistěte přesně Vy, než tu něco začnete psát.

28.2.2012 20:06
cadebou

XXX.XXX.146.134

ANO PLATÍ STÁLE - dle ověřených informací se nic v chovu Mallorek nezměnilo. Stále platí RTG DKK nejvyšší stupeň 3/3 a DLK je jen doporučující , ale ne povinné. Jediná změna je, že chovnost byla posunuta již od 17ti měsíců věku zvířete.

Přidejte reakci

Přidat smajlík