ilisek
napsal(a):
Hezký den všem, máme sice doma pitbully a stafordku, ale hned v závěsud je plemeno, které mně velmi imponuje a to je Boerboel, máte tady někdo toto plemeno, mohli byste sem hodit fotky a vaše zkušenosti s tímto psem? Moc děkuji, Ilona.
Přídávám se s prosbou o info. Já mám stafordy a tohle je můj velký sen. Potkala jsem osobně jen dva, ale ta povaha mě uplně omráčila. A o vzhledu ani nemluvím... Už mám vybranou i chovatelskou stanici, ač štěně je otázkou roků, rozhodně ne blízké budoucnosti. Ale přeci jen mi chybí postřehy od lidí, co mají jen jednoho boerboela, nejlépe ještě s jiným plemenem ve společné domácnosti.
astlolita
napsal(a):
Přídávám se s prosbou o info. Já mám stafordy a tohle je můj velký sen. Potkala jsem osobně jen dva, ale ta povaha mě uplně omráčila. A o vzhledu ani nemluvím... Už mám vybranou i chovatelskou stanici, ač štěně je otázkou roků, rozhodně ne blízké budoucnosti. Ale přeci jen mi chybí postřehy od lidí, co mají jen jednoho boerboela, nejlépe ještě s jiným plemenem ve společné domácnosti.
Taky mně fascinuje jejich vzhled a proto bych se ráda dozvěděla i něco více o jejich skutečné povaze, pokud nemají své pracovní vyžití, ale mají dostatek pohybu.....
ilisek
napsal(a):
Taky mně fascinuje jejich vzhled a proto bych se ráda dozvěděla i něco více o jejich skutečné povaze, pokud nemají své pracovní vyžití, ale mají dostatek pohybu.....
Co jsem tak mluvila s lidmi a sama zažila, je to velmi vyrovnaný pes. Jednoho jsem potkala na výstavě, nádherný 72 kg drobeček. Paní právě měla taky amstaffku k němu. Tak jsem ho fotila a ptala se, jestli ho můžu pohladit. Paní povídala, ať to zkusím, že mi sám řekne. Tak jsem k němu přišla blíž a nechala ho přijít ke mě a očuchat mě. Pohlazení dovolil (velká čest pro mě). No a jak tak u něj klečím a mazlím se s ním, šel kolem nějaký pán a sáhnul mu na záda. Jen tak, bez zdvořilostí jako já No a pes nedovolil
S ledovým výrazem ve tváři a velmi důrazným zavrčením se pomalu otočil na pána. Pak zase na mě a mohla jsem ho dál hladit
Moc se mi ta reakce líbila. Žádná histerie, přehnanost, agrese. Jen upozornění. Člověk ví, že když půjde do tuhého, tak ho pes ochrání, ale zase se s ním nemusí bát chodit bez náhubku mezi lidi, protože pes nemá potřebu si něco dokazovat a po někom zbytečně vyjíždět či dokonce do někoho kousat. Fena co jsem poznala byla o poznání "vlezlejší". Zdvořilosti, nezdvořilosti, pojďte se všichni mazlit
Ale nebála bych se, že by nezasáhla, kdyby bylo třeba.
sabina
napsal(a):
Mě fascinujou taktéž...tak jako bordeauxské dogy
A nebyla jsem lenošná a už dávno sem si napsala pár emailů s p. Magdou Moravcovou z chovatelské stanice Ballotada. Je velice ochotná, ráda poradí a pokecá o všem o čem budete potřebovat.
Ano, je skvělá Jsme s ní v kontaktu. Ale ona má psů opravdu hodně, mě osobně by zajímaly zkušensoti od "laiků", co mají jen jednoho psa. Prostě jaký je s ním běžný psí život. Paní Moravcová má pro psy pomalu vlastní farmu jako v zemi původu
astlolita
napsal(a):
Ano, je skvělá Jsme s ní v kontaktu. Ale ona má psů opravdu hodně, mě osobně by zajímaly zkušensoti od "laiků", co mají jen jednoho psa. Prostě jaký je s ním běžný psí život. Paní Moravcová má pro psy pomalu vlastní farmu jako v zemi původu
Tojo, chová jak ty bordyny tak burbuly...bordynu mám, burbulíka snad někdy taky
Já si s ní psala už když dovezla snad první dva pejsky...dost mě to plemeno zajímalo už před tím. Takže vážně se nebojte a klidně se jí optejte...Jinak též budu ráda, když se přidá někdo, kdo má doma třeba jednoho. Jestli s fenou nebo se psem..atd.
sabina
napsal(a):
Mě fascinujou taktéž...tak jako bordeauxské dogy
A nebyla jsem lenošná a už dávno sem si napsala pár emailů s p. Magdou Moravcovou z chovatelské stanice Ballotada. Je velice ochotná, ráda poradí a pokecá o všem o čem budete potřebovat.
Také jsem ji psala, mluvily jsme spolu po telefonu, je velmi ochotná, ale já chtěla postřehy od jiných majitelů, co nemají stanici, ale třeba jen jednoho doma....i tak děkuji!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Tak koukněte na http://boerboel-brno.webnode.cz/
Perníček

XXX.XXX.48.140
Dobrý den, pokud byste se chtěla na něco zeptat ohledně vlastností Boerboela, klidně napiště na email: JPernikarova@seznam.cz, ráda Vám zodpovím Vaše dotazy. Nemám chovnou stanici, pouze jednoho psa.
Zdravím Vás.
Jana Pernikářová
www.boerboel-brno.webnode.cz
Ahojky
Jsme ode dneška čerstvými majiteli boerboela a Akimek je nevlastní bratříček našeho Fabiena.Je to statný hoch,má už 9kg.Je to moc hodný a mazlivý zlatíčko.Manžel se do boerboela zamiloval,byli jsme je omrknout a Fabien byla láska na první pohled a ještě chovatelé jsou úžasný lidi.Až hodím fotky do PC,tak sem nějaké vložím.
carjack
napsal(a):
Ahojky
Jsme ode dneška čerstvými majiteli boerboela a Akimek je nevlastní bratříček našeho Fabiena.Je to statný hoch,má už 9kg.Je to moc hodný a mazlivý zlatíčko.Manžel se do boerboela zamiloval,byli jsme je omrknout a Fabien byla láska na první pohled a ještě chovatelé jsou úžasný lidi.Až hodím fotky do PC,tak sem nějaké vložím.
Příspěvek byl pro pí.Perníkářovou
carjack napsal(a):
Ahojky
Jsme ode dneška čerstvými majiteli boerboela a Akimek je nevlastní bratříček našeho Fabiena.Je to statný hoch,má už 9kg.:-)Je to moc hodný a mazlivý zlatíčko.Manžel se do boerboela zamiloval,byli jsme je omrknout a Fabien byla láska na první pohled a ještě chovatelé jsou úžasný lidi.Až hodím fotky do PC,tak sem nějaké vložím.
Děkuji za informaci :o) Určitě se ráda na fotky podívám. Kdybyste měla zájem, tak na Facebooku jsem založila stránku Boerboel Club se záminkou, aby se tam lidé mohli stát členem, vyměňovat si názory a zkušenosti. Tak se na to mrkněte :o) Těším se na fotečky.
Perníček
napsal(a):
Dobrý den, pokud byste se chtěla na něco zeptat ohledně vlastností Boerboela, klidně napiště na email: JPernikarova@seznam.cz, ráda Vám zodpovím Vaše dotazy. Nemám chovnou stanici, pouze jednoho psa.
Zdravím Vás.
Jana Pernikářová
www.boerboel-brno.webnode.cz
Moc vám děkuji.
ilisek
napsal(a):
Hmmm, vypadá to, že za chvíli i takováto plemena začnou být v útulcích,tady by si člověk fakt měl rozmyslet, zda chce takovéto plemeno na celý život,asi není jednoduchý potom dospělýho psa udat.....
To máš úplně stejné jako s thajskými ridgebacky. Ten když se dostane do útulku, tak je to dost průser. Jsou natolik specifičtí, že jsou prakticky neudatelní.