v365
napsal(a):
Zdravím, poradíte prosím někdo jaké hry vymyslet pro zabavení skoro roční(42kg) fenky salašníka? K dispozici máme zahradu a na vycházkách i velké oplocené hřiště, chybí nám inspirace. Fenka sama dobře hlídá a ráda bojuje o peška, ale to taky nejde pořád...
díky
Buďte ráda, že aspoň o peška je zájem...s naší KAO odmala nehne jediná hračka...pamlsky, nic. Ráda hlídá a mazlí se a to je tak všechno. Ne, to bych jí křivdila - někdy si pohraje s našimi dalšími psy. Ale s člověkem o hru nemá zájem.
Jinak můžete zkusit aportovat míčky, schovávat pamlsky, aby je musela vyčmuchat, atd.
v365
napsal(a):
Zdravím, poradíte prosím někdo jaké hry vymyslet pro zabavení skoro roční(42kg) fenky salašníka? K dispozici máme zahradu a na vycházkách i velké oplocené hřiště, chybí nám inspirace. Fenka sama dobře hlídá a ráda bojuje o peška, ale to taky nejde pořád...
díky
Jsem pro schovávání pamlsků - doma i na zahradě. Pes se rychle naučí hledat a baví ho to. Dál bych učila dogdancingové prvky - prolézání pod nohama, dávání pacek apod. - můj pes to miluje (taky mám salašníka - VŠSP). Když ji baví pešek, tak naučit aportování. I nějaké agility překážky by mohly být zábava (ale ne skákat!! na to je mladá) - například tunel, slalom. No a pak je nejlepší najít psího kámoše, to je hned o zábavu postaráno :))
Doporučuju tuhle knihu, v ní se najde pro každého psa něco http://www.knizniarena.cz/kniha-101-psich-triku-2-vydani
v365
napsal(a):
díky
Problém je v tom, že se musí s velkým psem začít od štěněte. Chce to neustálý kontakt a věnovat se zábavám každý den. Je to obdoba výcviku. Tak není ve starším věku problém upoutat psa nějakou zábavou, hrou nebo hračkou. Jestliže mladého psa naučíte třeba stopovat nemá později problém jako když se to snažíte vysvělit již dospělému psovi. Jde to, ale je to o hodně složitější než u štěněte. Nápadů na vyhledávání a stopování je spousta. Od hraček,pamlsků až po figuranta. Pokud je to pokaždé v jiném terénu , tak si pes příjde na své.