Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2012 14:22
bulik.1

XXX.XXX.166.91

smajlíkahoj chci se zeptat zda by se tady nenašel človíček který by se ujal 11 měsíční fenky labradora křížené s rotvajlerem.Je moc hodná vyrůstá s dětmi.Je zvyklá venku a miluje vodu.Nemohu si jí nechat protože se stěhuju a v bytě jí mít nemohu:(smajlík jen do výborných podmínek a k někomu kdo jí bude mít rád.Měl si jí vzít pán ale ten si pro ni nakonec nepřijel

17.1.2012 15:02
mucholabka

XXX.XXX.152.227

bulik.1 napsal(a):
smajlíkahoj chci se zeptat zda by se tady nenašel človíček který by se ujal 11 měsíční fenky labradora křížené s rotvajlerem.Je moc hodná vyrůstá s dětmi.Je zvyklá venku a miluje vodu.Nemohu si jí nechat protože se stěhuju a v bytě jí mít nemohu:(smajlík jen do výborných podmínek a k někomu kdo jí bude mít rád.Měl si jí vzít pán ale ten si pro ni nakonec nepřijel

Proč by nemohla být v bytě? Pronajměte si takový byt, kde být může, to je takový problém?

17.1.2012 15:09
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

Co umí ?
Má aspon' základy poslušnosti ?

18.1.2012 08:42
bulik.1

XXX.XXX.165.190

Základy má,poslechne na odvolání atd.Má ráda psy a snáší i fenky
A do bytu si jí vzít nemohu není tady moc možností na výběr s bytama.Kdybych měla tu možnost tak si jí s sebou vemu smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.1.2012 11:16
Uživatel s deaktivovaným účtem

je to ještě štěně ,snadno si zvykne na nové lidi a je hodně pěkná mám takového psa ,bohužel další pes by mi u manžela už neprošel. ale já bych to ještě zvážila s tím bytem dá se sehnat i takový byt kde pes nevadí ,zrovna kamarádka se stěhovala do pronájmu před týdnem i se psem ,bytů k pronájmu je víc než zájemců o ně.

18.1.2012 12:59
hanele

XXX.XXX.152.11

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
je to ještě štěně ,snadno si zvykne na nové lidi a je hodně pěkná mám takového psa ,bohužel další pes by mi u manžela už neprošel. ale já bych to ještě zvážila s tím bytem dá se sehnat i takový byt kde pes nevadí ,zrovna kamarádka se stěhovala do pronájmu před týdnem i se psem ,bytů k pronájmu je víc než zájemců o ně.

On to nejspíš nebude jediný důvod proč fenka musí změnit majitele ... si nedovedu představit že bych dávala pryč svoji zvěř když bych se musela stěhovat. Prostě udělám všechno pro to, abych mohla být s nimi. Vždycky to nějak jde ...
A neplácám to jen tak, tři roky jsem bydlela v Praze po podnájmech s irským setrem. Celkem na třech místech, vždycky po roční smlouvě jsme měnili. Ne kvůli psovi, důvody byly jiné. prostě jsme si vždycky našli něco ještě lepšího ... :-)
Kdo chce hledá možnosti, kdo nechce hledá důvody ...

18.1.2012 13:12
bulik.1

XXX.XXX.187.227

hanele napsal(a):
On to nejspíš nebude jediný důvod proč fenka musí změnit majitele ... si nedovedu představit že bych dávala pryč svoji zvěř když bych se musela stěhovat. Prostě udělám všechno pro to, abych mohla být s nimi. Vždycky to nějak jde ...
A neplácám to jen tak, tři roky jsem bydlela v Praze po podnájmech s irským setrem. Celkem na třech místech, vždycky po roční smlouvě jsme měnili. Ne kvůli psovi, důvody byly jiné. prostě jsme si vždycky našli něco ještě lepšího ... :-)
Kdo chce hledá možnosti, kdo nechce hledá důvody ...

Nesuďte mě když víte houby!stěhování je jedinný důvod proč se jí vzdávám a do bytu semnou nesmí protože se stěhuji k rodičům svého přítele s dítětem a krom toho tam bydlí ještě jeho sestra která je těžkej alergik a prostě doma žádné zvíře být nesmí

18.1.2012 13:51
jafar

XXX.XXX.30.22

Řešení vydím v tom, nestěhovat se k nikomu, proto ,že časem budou stejně jiné problémy v soužití, je to zcela běžné a pak budete hledat jiné bydlení a litovat, že jste dala pryč psa. Lepší je najít si s přítelem a dítětem hned bydlení samostatné i se psem a k rodičům jezdit pouze na návštěvu. :-)

18.1.2012 13:53
jafar

XXX.XXX.30.22

Vidím sice blbě, ale ne s tvrdým y.:-)

18.1.2012 14:04
bulik.1

XXX.XXX.187.227

kdyby to bylo tak jednoduché tak to tak uděláme,ale v naší situaci to prostě jinak nejde.Netvrdím že se jí vzdávám lehko ale nemůžu jinaksmajlík

18.1.2012 17:18
hanele

XXX.XXX.152.11

bulik.1 napsal(a):
Nesuďte mě když víte houby!stěhování je jedinný důvod proč se jí vzdávám a do bytu semnou nesmí protože se stěhuji k rodičům svého přítele s dítětem a krom toho tam bydlí ještě jeho sestra která je těžkej alergik a prostě doma žádné zvíře být nesmí

Já narozdíl od vás nesoudím ... píšu "nejspíš" a nezlobte se, ale ne každý to má jednoduchý a já bych se psů prostě nevzdala. Nejde to tak, tak to prostě musí jít jinak. Ale to je vpodstatě vaše věc. Fenečce přeju ať se dostane k lidem kterým nebude překážet (tím nemyslím že by překážela vám, ale tam, kam se stěhujete) a vám nezbývá než vyjádřit upřímnou soustrast. A to nemylím zle, ani jako rýpání. Já bych takovou situaci nepřekousla.

18.1.2012 18:28
sabina

XXX.XXX.60.81

Kamarád má více psů jako vy...a doma též manželku alergika. A věřte že i to jde.
Jinak taky bych psa pryč nedala, protože dřív nebo později zjistíte, že to doma ,, u přítelových rodičů,, neklape.
Vlastní zkušenost!!!
A budete řvát, že pes je fuč. Vy budete rozhádaní a co? Zbydou vám oči pro pláč a tak či tak hledat bydlení budete.

Nikdy bych to už neuděla...sem poučena !
Ale směle do toho, když jste si jista, že to půjde... tak přeji aby fena našla dobrý domov.

18.1.2012 20:45
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

sabina napsal(a):
Kamarád má více psů jako vy...a doma též manželku alergika. A věřte že i to jde.
Jinak taky bych psa pryč nedala, protože dřív nebo později zjistíte, že to doma ,, u přítelových rodičů,, neklape.
Vlastní zkušenost!!!
A budete řvát, že pes je fuč. Vy budete rozhádaní a co? Zbydou vám oči pro pláč a tak či tak hledat bydlení budete.

Nikdy bych to už neuděla...sem poučena !
Ale směle do toho, když jste si jista, že to půjde... tak přeji aby fena našla dobrý domov.

Pod to se jen podepíšu...:-)

18.1.2012 20:46
chomda

XXX.XXX.92.50

taky bych si to hooodně promyslela, neb tam kde nemůže být můj pes to asi nebude moc vhodné ani pro mě... a jestli máte zvířata ráda, budete k tomu chtít vést i děti, budou vám scházet, tak dřív nebo později vám takové podmínky začnou vadit tak, že je budete řešit - tudíž za mě raději pořešit rovnou. mluvím z vlastní zkušenosti, otci mého partnera také vadil můj pes, musela jsem ho vystěhovat z postele na dvůr a nevzešlo z toho nic dobrého a to to ještě nebylo tak že bych ho musela dávat úplně pryč.

20.1.2012 08:28
inusanka

XXX.XXX.175.11

Dovolím si oponovat a trochu Vás podržet. S manželem jsme ještě před dětmi měli velššpringeršpaněla, byl to můj první vysněný pes, když jsem byla v porodnici nežral, syna hlídal jako oko v hlavě, byli jako sourozenci. Byl na zahradě i v bytě, ale zvyklý na volný pohyb venku. Pomalu ze dne na den jsme se stěhovali do malého 2+1, měla jsem jít do práce, pes naprosto nezvyklý na dané podmínky. Rozhodli jsme se mu najít novou rodinu, našli jsme čerstvé důchodce, pán denně v lese. Pes odjel s nima na víkend a od prvního dne si padli do oka. Prožil nádherný život plný pohybu, jeho páníčkové ho milovali, dokonce nejezdili za mladými protože doma ho nechat nechtěli samotného a v autě úděsně zvracel. Jsem přesvědčená, že jsme pro jeho blaho udělali to pravé, než by si zvykl být v bytě a sám, asi by to byl tak velký dtres, že by to náš vztah nutně poznamenalo.

20.1.2012 09:05
astlolita

XXX.XXX.64.182

lidi já nevím, co to s vámi je.... to jste všichni tak skvělí, že pořád někoho soudíte? Tak sakra když toho psa mít nechce nebo nemůže, proč by mu nenašla jiný domov, kde ho mít chtějí a můžou? V čem je to pro psa tak hrozné? Jo, kdyby mu bylo 10 let, tak možná. Ale takhle mladý pes? Za měsíc si ani nevzpomene. Přijde mi, že většina z vás situaci vůbec nehodnotí podle dlouhodobého přínosu pro psa, ale podle toho, jak vy byste se cítili, kdyby měl být váš pes někde jinde než u vás. Je to sobecké. Je jedno, proč má jít pes z rodiny. Prostě se tak jeho majitelé rozhodli a tečka. Nebo myslíte, že by psovi opravdu bylo lépe u někoho, kdo si ho nechal jen pro to, aby mu na diskuzi nevynadali? Že pes nevycítí neustálý stres, výčitky a podobné pocity, které pak jeho majitel bude mít? V čem je tohle proboha lepší než nový klidný domov? smajlík Přijde mi, že už ne jen na nemoderce, ale i tady na moderce sa začínají víc řešit páníčkové a jejich životní příběhy a rozhodnutí než psi smajlík

20.1.2012 09:41
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

astlolito..já mám třeba ke psovi takový vztah že pro mne znamená moc... nedal bych ho ani za nic. taky jsme dva mladí a bezdětní..a i kdyby jsme měli dvojčata tak tu svou "bojovku" nikomu nedám...mám ho rád, je to člen rodiny
Mi přijde divné si pořídit psa..kór rotvíka a tak brzo ho dát pryč..ale hlavně aby byl štastný pes a i paní..oba:-)

20.1.2012 09:51
astlolita

XXX.XXX.64.182

tondaschumacher napsal(a):
astlolito..já mám třeba ke psovi takový vztah že pro mne znamená moc... nedal bych ho ani za nic. taky jsme dva mladí a bezdětní..a i kdyby jsme měli dvojčata tak tu svou "bojovku" nikomu nedám...mám ho rád, je to člen rodiny
Mi přijde divné si pořídit psa..kór rotvíka a tak brzo ho dát pryč..ale hlavně aby byl štastný pes a i paní..oba:-)

A to je přesně ono. Teď jsi názorně předvedl, jak to tu celé funguje. Nikdo neřeší, co je lepší pro psa. Každý řeší jen to, že ON by psa nedal. Prostě tady už dávno nejde o psy, ale o jejich majitele. Docela mě to mrzí.

20.1.2012 09:53
chomda

XXX.XXX.92.50

no ano, já vycházím z toho, že majitelka psa dát nechce, že je donucena okolnostmi, ale řešení dát psa pryč ji trápí......proto radím věc zvážit a zkusit to jinak. protože naše psice jsou součást rodiny a tam kde mě s nima nechtěj nelezu:-) myslím, že je normální, že zadavatelce bude většina lidí radit aby to zkusila nějak vymyslet a pejska nedávala a nemusíme to myslet hned zle.

20.1.2012 09:56
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

astlolita napsal(a):
A to je přesně ono. Teď jsi názorně předvedl, jak to tu celé funguje. Nikdo neřeší, co je lepší pro psa. Každý řeší jen to, že ON by psa nedal. Prostě tady už dávno nejde o psy, ale o jejich majitele. Docela mě to mrzí.

naopak..pokud mám k němu vztah tak snad pro něj dělám co můžu - to dá rozum

20.1.2012 09:58
astlolita

XXX.XXX.64.182

chomda napsal(a):
no ano, já vycházím z toho, že majitelka psa dát nechce, že je donucena okolnostmi, ale řešení dát psa pryč ji trápí......proto radím věc zvážit a zkusit to jinak. protože naše psice jsou součást rodiny a tam kde mě s nima nechtěj nelezu:-) myslím, že je normální, že zadavatelce bude většina lidí radit aby to zkusila nějak vymyslet a pejska nedávala a nemusíme to myslet hned zle.

Já vím ,že třeba vy to nemyslíte zle. Ale koukněte na to z druhé strany. Vy neznáte zadavatelku, její rodinnou, finanční,... situaci. Netušíte proč se tam musí stěhovat, jestli mají s přítelem na byt... A bez těchhle informací jí přeci nemůžete radit, ne? A krom toho myslím, že už tak je to pro ni dost nepříjemné, než když se tu do ní ještě pustíte a budete jí ukazovat, že vy (nemyslím konktérně vás, ale celkově) máte i na to, abyste si vybírali.... ona třeba nemá, to nemůžete vědět

20.1.2012 09:59
astlolita

XXX.XXX.64.182

tondaschumacher napsal(a):
naopak..pokud mám k němu vztah tak snad pro něj dělám co můžu - to dá rozum

a odkud víte, že zadavatelka nedělá? Jste jeji finanční proadce a máte přístup k jejím výpisům z účtu? Nebo psycholog, že znáte do podrobna její život? Prostě mi nejde do hlavy, že se nikdo nezajímá a každý hned vynáší rozsudky

20.1.2012 11:41
skotomilka

XXX.XXX.122.184

Já si myslím, že ty naštvané reakce sou tu proto, že dnes je to prostě nejčastější výmluva proto, jak se zbavit psa. Všichni, co děláme kolem psů, opuštěnejch psů, se s výmluvou na stěhování a alergii setkáváme denně a už nám pění krev. Někdy mám pocit, že se půl národa stěhuje a druhá půlka je alergická.
Ano neznám finanční a rodinou situaci zadavatelky. ALe také patřím k lidem, pro které je pes rovnoprávný člen rodiny a nikdy bych psa (dítě, strýčka, manžela,..) nedala pryč. Není to tak dlouho, co sem byla postavena před podobnou volbu: buď a nebo. Vybrala sem si psa, i když jsem musela překonat nesmírné problémy a dodnes je mám.Nejen finanční.
S alergií, můj švagr je silný alergik na kočky,ale sestra dvě má. Tak prostě kočky nesmí do ložnice a švagr se "pomalu utužuje", už mu přestaly otékat oči, zůstala rýma. Když je mu hodně blbě, jede s kámošema na vandr a vrátí se a je mu líp. Ale kvůli mé sestře tu trochu problémů podstoupí.
Možná by tu větší odezvu našla prosba o hledání ubytování se psem, přítelem a dítětem než prosba o umístění psa... smajlík

20.1.2012 11:48
tondaschumacher

XXX.XXX.100.203

astlolita napsal(a):
a odkud víte, že zadavatelka nedělá? Jste jeji finanční proadce a máte přístup k jejím výpisům z účtu? Nebo psycholog, že znáte do podrobna její život? Prostě mi nejde do hlavy, že se nikdo nezajímá a každý hned vynáší rozsudky

Já to myslel na sebe - né na zadavatelku!

20.1.2012 14:09
hanele

XXX.XXX.152.11

astlolita napsal(a):

Ale houbeles! Když mám psy, tak dělám to, co je pro ně v danou chvíli nejlepší! A dělám to proto, že jsem si je pořídila, jsem za ně zodpovědná a mám je ráda. A i z toho důvodu bych je prostě pryč nedala. Nepřekrucujte.
Nikdy jsem třeba neměla ráda myslivce. Pak jsem si pořídila borderteriérky, na srazech jsem zjistila že je enormně zvěř zajímá a mají velmi dobré lovecké vlohy, tak jsem s nima prostě začala pracovat, i když myslivce nemusím. Prostě mám lovecké psy, tak s nima pracuju a připravuju je na zkoušky. Kdybych se musela stěhovat, tak se prostě zařídím tak, aby se i mí psi měli dobře. Ne tak že je někomu dám, ale tak, že jim udělám vhodné podmínky v tom, v čem žiju. Když se chce, vždycky to jde. Tak o koho jde ... ?

20.1.2012 14:27
bulik.1

XXX.XXX.183.80

Žádná výmluva není proč pořád soudíte když o mě nic nevíte.A děkuji tady všem co stojí při mě.Prostě jinak to udělat nejde kdyby šlo tak to přeci udělám a o tom žádnásmajlíkNebude tady ze mě někdo dělat to co nejsem.Dneska se na ni přijeli podívat zájemci a hned si padli do oka a při nástupu do auta ani neprotestovala proto si myslím že se u nich bude mít dobře a vím že nějak strádat nebude.A neptala jsem se na nazory ale potřebovala jsem pomoct s udáním mé fenky která potřebovala nový domov.

20.1.2012 15:58
ilisek

XXX.XXX.196.16

bulik.1 napsal(a):
Žádná výmluva není proč pořád soudíte když o mě nic nevíte.A děkuji tady všem co stojí při mě.Prostě jinak to udělat nejde kdyby šlo tak to přeci udělám a o tom žádnásmajlíkNebude tady ze mě někdo dělat to co nejsem.Dneska se na ni přijeli podívat zájemci a hned si padli do oka a při nástupu do auta ani neprotestovala proto si myslím že se u nich bude mít dobře a vím že nějak strádat nebude.A neptala jsem se na nazory ale potřebovala jsem pomoct s udáním mé fenky která potřebovala nový domov.

Tak to je fajn, přeju čubince, aby se měla skvěle, jako ta naše, co jsme si vzali z útulku smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík