Je to jenom nachlazení?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Patas25

20.1.2012 16:19
Patas25

XXX.XXX.31.1

Dobrý den, dneska jsem přišel domů, babička byla tento dem doma a tak nechala fenku na verandě u kotla hezky v teple. Celý den byl psík vpohodě ale jak sem přišel já tak pes ke mě pomalu zběhl tři schodky, přičemž na každém zakňučela. Právě se celá třepe a když jsem ji prohlédl, neměla nikde žádný škrábanec nic na ťapkách. Potom jsem ji prohmatal, abych zjistil jestlik ji nebolí třeba nožka a kňučela když jsem se jí dotkl v oblasti krku... Ale právě chodí celkem pomalu a neleží jenom sedí.
Od té doby co sem doma, jsem ji neviděl neviděl ani jíst ani pít.. a sem doma asi dvě hodinky tak moc nechcu plašit.
Jinak je to křížený bígl.
Právě nevím, jestli to není nachlazení protože babička byla asi dva měsíce doma.. tak pes zůstaval doma na té verandě.. ale nyní už cca od půl sedmé do jedné musí zůstávat venku v boudě.
Jako může to být nachlazení, které by měla z toho teplotního přechodu, což si pravděpodobně myslím i já. Ale nerad bych něco podcenil, přeci jenom psi nám říct nemůžou co je bolí.

20.1.2012 23:01
czizecka

XXX.XXX.106.200

Patas25 napsal(a):
Dobrý den, dneska jsem přišel domů, babička byla tento dem doma a tak nechala fenku na verandě u kotla hezky v teple. Celý den byl psík vpohodě ale jak sem přišel já tak pes ke mě pomalu zběhl tři schodky, přičemž na každém zakňučela. Právě se celá třepe a když jsem ji prohlédl, neměla nikde žádný škrábanec nic na ťapkách. Potom jsem ji prohmatal, abych zjistil jestlik ji nebolí třeba nožka a kňučela když jsem se jí dotkl v oblasti krku... Ale právě chodí celkem pomalu a neleží jenom sedí.
Od té doby co sem doma, jsem ji neviděl neviděl ani jíst ani pít.. a sem doma asi dvě hodinky tak moc nechcu plašit.
Právě nevím, jestli to není nachlazení protože babička byla asi dva měsíce doma.. tak pes zůstaval doma na té verandě.. ale nyní už cca od půl sedmé do jedné musí zůstávat venku v boudě.
Jako může to být nachlazení, které by měla z toho teplotního přechodu, což si pravděpodobně myslím i já. Ale nerad bych něco podcenil, přeci jenom psi nám říct nemůžou co je bolí.

Kašle? Má výtok z nosu? Není to spíš poraněný krk? (zapíchlá kost nebo něco). Jestli si nelehá, může se jí v leže blbě dýchat. Jela bych na veterinu

20.1.2012 23:52
patas25

XXX.XXX.31.1

Výtok z nosu nemá a právě vůbec nekašle, čumáček sem zkoušel studený a vlhký, ale už si i lehla. Vypadá to že se lepší, ale pokud ráno nebude zcela fit tak jedem na tu veterinu.

21.1.2012 00:26
krysak

XXX.XXX.119.126

Patas25 napsal(a):

Může to být bolest zad, v oblasti krční páteře. Důvodem může být i to nachlazení a jestli je to ono, hrozí i ochrnutí. Na veterinu bych jela co nejdřív. Proč musí být v boudě, když je spokojená ve verandě?

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.1.2012 08:43

řekla bych taky krční páteř ,chce to na veterinu, něco proti bolesti a hlavně teplo, jestli byla doma a pak musela do boudy tak určitě nastydla.

21.1.2012 10:11
patas25

XXX.XXX.31.1

Tak venku musí být, protože nikdo není doma. A samotnou ji tam nechat v baráku nemůžeme.

Jinak vrátil jsem se z veteriny a doktor říkal, že musela venku nekde prochladnout na břicho a z toho jí bolí záda a tudíž má omezený pohyb. Dal jí pár injekcí a nám prášků a už by to mělo být dobrý.

21.1.2012 10:21
impact

XXX.XXX.195.92

patas25 napsal(a):
Tak venku musí být, protože nikdo není doma. A samotnou ji tam nechat v baráku nemůžeme.

Jinak vrátil jsem se z veteriny a doktor říkal, že musela venku nekde prochladnout na břicho a z toho jí bolí záda a tudíž má omezený pohyb. Dal jí pár injekcí a nám prášků a už by to mělo být dobrý.

No dobrý to asi bude, ale jen teď. Pokud v těch přechodech bouda/veranda budete pokračovat, ošklivě si zahráváte s jejím zdravím.

21.1.2012 10:28

patas25 napsal(a):

proč by nemohla být sama na verandě, můj pes je sám v obýváku každý den osm hodin.když chcete teda aby byla venku tak jste jí neměli brát v zimě do tepla ,tohle se se psem nedělá, má být bud jen venku a nebo teda musí být doma.

Přidejte reakci

Přidat smajlík