ahoj všem, mám 1,5 letého irského vlkodava, psa
Od mala je bojácný k cizím lidem, jakmile se ocitne cizí člověk před bránou začne štěkat, což je super, oproti německé ovčandě která štěká na každou blbost. Problém je ale v tom když tento člověk vstoupí za bránu. Pes se bojí a drží si odstup, takže cizího člověka oznámí, ale případné loupeži nezabrání.
Dá se stím něco dělat, nebo bude bojácný už pořád.
Lucka
lunzie
napsal(a):
ahoj všem, mám 1,5 letého irského vlkodava, psa
Od mala je bojácný k cizím lidem, jakmile se ocitne cizí člověk před bránou začne štěkat, což je super, oproti německé ovčandě která štěká na každou blbost. Problém je ale v tom když tento člověk vstoupí za bránu. Pes se bojí a drží si odstup, takže cizího člověka oznámí, ale případné loupeži nezabrání.
Dá se stím něco dělat, nebo bude bojácný už pořád.
Lucka
A víte k čemu byl Irský vlkodav vyšlechtěn? Na hlídání tedy opravdu ne. Je to dobrák, velký obr s něžnou duší, v roce a půl je to ještě "nedodělané" štěně (dozrávaj kolem tří let) a vy po něm chcete hlídání? Jestli to chcete vážně "slyšet", tak buĎte rádi že to aspoň oznámí a na hlídání máte ovčandu :)
to jsem se asi špatně vyjádřila, já nechci aby hlídal, vím že tito psi jsou společenští a že nejsou na hlídání
Jen je bojácný, je to náš již 3 irský vlkodav, ti předešlý 2 se cizích lidí nebáli, o to my jde.
Tito psi nemusí umět hlídat, ona stačí jejich velikost a každý z nich má respekt.
lunzie
napsal(a):
to jsem se asi špatně vyjádřila, já nechci aby hlídal, vím že tito psi jsou společenští a že nejsou na hlídání
Jen je bojácný, je to náš již 3 irský vlkodav, ti předešlý 2 se cizích lidí nebáli, o to my jde.
Tito psi nemusí umět hlídat, ona stačí jejich velikost a každý z nich má respekt.
Tak určitě víte že co pes to jiná povaha.Taky záleží jaký byli rodiče.A možná je lepší když je pes k cizím trošku bázlivej,aspoň vám ho nikdo nebude hladit a krmit přes plot ;-).Třeba to přejde až dospěje.
lunzie
napsal(a):
Ano, každý pes je jiný, už jste měli 2 a také nebyli úplně stejní, ne :) Já bych to neřešila, buď to časem přestane řešit taky a bude lidi aspoň tolerovat ale nenechá se hladit, nebo dospěje a bude v pohodě úplně. Dělejte, že se nic neděje, k ničemu ho nenuttě a uvidíte. Hlavně ho nelitujte, myslel by si, že se něco děje
Nemůže to být špatnou socializací v útlém věku?? Kamarádka obdobnou věc řeší u rotvailerky, které ted táhne na rok. Pravda je, že ona k cizím lidem vystupuje aresivně a nebojí se kousnout ... kamarádka sama uznala, že je to špatnou socializací, když si ji přivezla domů. Nikdo na ni nesměl sahat a ted si naoplátku musí hlídat čubu, která, když se jí někdo nelíbí, tak po něm vystartuje, nebo stačí, když se k ní cizí člověk jen natáhne a hrozí, že ji bude mít zakousnutou v ruce ...