BÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK 9

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.3.2012 17:05
anies

XXX.XXX.1.228

Tak já si teda dovolím založit nové téma :))

Sai: Kéž by byl větší slaďoch než raubíř, milovala bych ho! :-) .. S 11ti týdenním mimčem tak asi ty základy jak říkáš sedni,lehni,přivolání,odvolání .. Já s Carem hodně dělala zůstaň, teď se mi to osvědčilo :D .. Ta fotka je naprosto dokonalá, taková valící se chlupatá koulička :-) A i když má jedno dole a jedno nahoře je nejvíc s k sežrání! :-))

Veru: Jojo pažravka a-lá Caro :-)) Povely sedni,lehni,zůstaň,ke mě umí naprosto perfektně, ale jak nemám v ruce piškot " na paničku hážu bobek " takže pecka! smajlík .. No jako to určitě natoč, našim se to děsně líbilo i když je to taková blbůstka, strašně to pobaví :-)) .. Natoč, co nejdřív chci Balťasa vidět v akci :-)

Jinak když bylo včera tak krásně, tak jsem si nemohla nechat ujít procházku v Mariánským údolí tady u nás .. No radši jsem se na to měla vykašla, Caro šel opět totálně zablácenej do vany smajlík .. Pak se tam majzl někde o dřevo do packy, holky říkám vám takovou histerii jste v životě od nikoho neslyšely .. Slítla se na nás podívat kompletně celá hospoda (stalo se to u plotu hospody) protože si asi myslely, že toho psa vraždím .. Carouš ležel, řval jak siréna a nehejbal se .. Jakmile jsem řekla kouzelný slovo "Papu" okamžitš stichl, vyskočil na všechny 4 a jakože teda kde mám to žrádlo .. No hééérečka největšího kalibru to vám teda řeknu! smajlík smajlík smajlík

A co vy, nějaký novinky ? :-)

5.3.2012 18:33
saina

XXX.XXX.237.229

Anies, gratulu k založení. :) Holky, byly jsme v neděli na hromadné procházce tady u nás, okolo třiceti psů, z topho i jeden švýcar - roční, obrovskej, na mlj vkus strašně dlouhej a hubenej - zeshora při pohledu byl tak 10 cm širokej a neustále měl tendence žrát mi štěňátko. :( Kenjin byl vyplesknutej totálně, vybátej, ukňučenej, ale ankonec se skamarádil se čtyřkilovým jezevčíkem - to byl partner pro něj :D tak i trochu lítal. Jinak Anies, jak jste učili to zůstaň? To je povel, který bych si hrozně moc přála mít co nejdřív v repertoáru, ale úplně nevím, kudy na to.... Dneska byl mrňous poprvé sám doma (hodinu) a sice na to ne úplně výchovně padl kuřesí skelet a miska plná granulí, ale zdá se, že nedělal bordel (zvukově). :D

6.3.2012 16:45
saina

XXX.XXX.237.229

A abyste věděly, že jsem si taky udělala účet na youtube, tak tady mám video Knejina, jak na pikniku v parku honil kelímek od Gervais. :D

http://www.youtube.com/results?search_query=kenji+honi+kelimek&oq=kenji+honi+kelimek&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=3&gs_upl=21020l26813l0l27075l34l34l5l0l0l2l405l2780l15.12.1.0.1l29l0

tady jedna žebrací stylu: vezmi mě do postelééééé.... naštěstí ještě nevyskočí a ani skákat nezkouší, spíš se plazí a drápe. :D amatéééér :) A všimněte si toho megafleku na jazyku ;) šlechtic:-))

6.3.2012 16:48
saina

XXX.XXX.237.229

saina napsal(a):
A abyste věděly, že jsem si taky udělala účet na youtube, tak tady mám video Knejina, jak na pikniku v parku honil kelímek od Gervais. :D

http://www.youtube.com/results?search_query=kenji+honi+kelimek&oq=kenji+honi+kelimek&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=3&gs_upl=21020l26813l0l27075l34l34l5l0l0l2l405l2780l15.12.1.0.1l29l0

tady jedna žebrací stylu: vezmi mě do postelééééé.... naštěstí ještě nevyskočí a ani skákat nezkouší, spíš se plazí a drápe. :D amatéééér :) A všimněte si toho megafleku na jazyku ;) šlechtic:-))

aaaaa nějakej divnej odkaz, ještě jednou http://www.youtube.com/watch?v=jJJ3Vw-35pw

potkanmarvel

7.3.2012 11:48
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

zůstaň.... budeš nenápadně trénovat i s lehni. dáš psovi lehni, pomůžeš třeba mňamkou, odměníš, pochvala, zablbnutí si. pak tu dobu než dáš mňamku prodlužuješ, později uděláš půl kroku vedle, krok dopředu a zase odměna, pochvala. když už nějakou dobu vydrží v pozici lehni, tak řekneš zůstaň, uděláš krok před něj, počkáš třeba pět deset vteřin a mňamku. po povelu mu můžeš ještě dát ruku před čumák. stejně tak u lehni můžeš mávnout rukou směrem dolů. a tu dobu a vzdálenost víc a víc prodlužuješ. časem se mu třeba schováš i na pár vteřin za dveře. ale to až všechno fakt časem. nic neuspěchej.

8.3.2012 20:51
saina

XXX.XXX.237.229

Holky,

vy tady úpně spíte! Abych já nedojela na Moravu vás vzbudit, hamby jedny! :D A abyste věděly, nám už stojí obě uši. :)) Zato ke koulím jsou evterináři velice skeptičtí, takže vlastně už jen čekáme na zázrak. :( Co nového u vás?

10.3.2012 12:03
anies

XXX.XXX.1.228

Sai: No já zůstaň učila tak, že jsem si ho posadila do obýváku, řekla zůstaň a držel před ním nataženou ruku a furt mu to opakovala .. udělala jsem tak 4-5 kroků dozadu, pak jsem ho pochválila dala mu piškot a takhle to dělala zhruba hoďku a pak to chápal :)) .. Asi jsem to dělala úplně dementně, ale díky bohu, že mám chytrýho psa a věděl, co po něm chcu smajlík .. Kenj honící kelímek je úžasnej !! ♥ smajlíksmajlíksmajlík .. Už máte obě uši? No nakrm oči, hoď fotkuuu !!! .. Aje s těma kulkama mě to mrzí smajlík Doufejte, že to ještě sleze ..

A my dneska slavíme krásných 7 měsíců na světě !!! Vlezli jsme právě do totální puberty a paničku serem jak o život smajlík Tákže fakt pecka smajlík

11.3.2012 18:27
saina

XXX.XXX.237.229

Anies, Carouškovi všechno nej k sedmiměsíčninám! To je hrozný, jak to letí. Před chvilkou tu byl jako mimčo... Ale je to fešák. :) Nakonec vypadá i na kraťáka tak přiměřeně chlupatej, žádný holátko (jojo, máme holt střední délku srstiu místo krátké).

O víkendu jsem měla Kenjina celej víkend u koní, takže běhal volně po oploceným areálu a strááášně se mu to líbilo. A děti ho dva dny v kuse muchlovaly, hladily, blbly s nim..no měl s nima svatou trpělivost, až mě to překvapilo. Byl úplně zlatej. Akorát musel dneska do vany, tak trochu boj, ale lepší jak minule akdyž měl co žrát, tak u fénování klidně stál. Jinak se tvářil, jak ho děsně týráme... tady jedna táradí stojušatá..

11.3.2012 18:30
saina

XXX.XXX.237.229

Ještě jedna. Navíc začal línat, tka už je míň objemnej, navíc jak se vytahuje..

11.3.2012 20:22
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky!

Carouškovi všecičko nejlepší smajlík. Fakt to neskutečně letí :).
Sai, na zůstaň máš fakt čas. Já to učila podobně jako popsala potkanm.. Ještě teď to nemám stoprocentní (v davu a na vzdálenost delší než 5 metrů si netroufám). Jinak s řáděním jsme zase zasekaní. Balt se zmátořil, dostal od veta oficiální povolení věnovat se veškerým aktivitám, ale aby se neřeklo, panička si na chatě lezením ze schodů dokřápala nohu a má natažené všechno, co se natáhnout dá :D. Ale nic jako, noha nenoha, zítra fičím na cvičák. Náš mrzácký tým se plácá pořád v začátečníkách a už by to chtělo posun.
Jo, Sai, dívám se na fotku a všímám, že Kenji má kérku v levém uchu. Myslela jsem, že se tetuje výhradně do pravého. Poučte mě někdo :-).
Můžu poprosit potkánka o popis, jak učila Jess aport (hlavně o vyběhnutí až na povel). Narazila jsem na více způsobů výcviku a nevím, který bude úplně nejvhodnější (a taky, co přesně se u zkoušky vyžaduje)
A pokud máte někdo tip, jak učit chytat létající talíře, byla bych taky moc vděčná. :-)

11.3.2012 20:36
saina

XXX.XXX.237.229

No mně to chovatelka s omluvama vysvětlovala s tím uchem, že to vet omylem natetoval do špatnýho ucha.... :D Ale prý to ničemu nevadí, tak jí budu věřit., Stejně máme asi po výstavách nikomu jinýmu jinde snad nic není do toho, kde máme kérku....

11.3.2012 22:31
veruha

XXX.XXX.28.67

Aha, no já už spekulovala, jestli se něco nezměnilo a netetuje se teď jinak. Já myslím, že by to snad ani ničemu nevadilo. A navíc budete originální. :-).

12.3.2012 21:11
saina

XXX.XXX.237.229

Zase nějak zaspáváme.... :) Hele holky, kdy vám začali pejsci línat ze štěněcího? Mně přijde, že Kenjin už pelichá. A žere a žere a skoro nepřibírá mi přiojde. Sežere tak cca 8-9% svý hmotnosti (štěňata maj mít okolo 4-6%) a přitom nabírá pár deka denně, za poslední týden půl kila a ne že by byl nějak vyhublej nebo tak... možná jenom jak rychle natahuje nohy a čumák.... no, je to s ním radost. Navíc mu dle mýho začínaj docela hezky tmavnout drápky na předních (dle standardu ceněné a žádané:D) a koule furt nikde. Budu mít krále krásy impotenta! :D

12.3.2012 22:00
veruha

XXX.XXX.28.67

Kdy začal Balt měnit srst, fakt nevím. Bylo to tak strašně pozvolné a navíc, když ho denně vidíš, ani ti to nepřijde. Ale vím, že prvně mu začala tvrdnout srst v oblasti kohoutku - tam ji teď má nejdelší.
Kruci, ty máš hotového missáka! Nejenže má překrásnou srst už jako mimino, on bude mít i černé drápy! Musíš mi to vyfotit, já to v tom standardu četla a pořád si to nedokážu představit, jak to vypadá. Balt je teda běloba se vším všudy - drápy i kůže bílá. Nejdivnější je, že jen ty koule má takové tmavě modré. když se vyvalí a ukáže se v plné mužnosti, vypadá to jako transplantované švestky, no příšerně :-)).
Jakou barvu kůže mají vaši pesani?
Ohledně váhy ti neporadím, psala jsem si poctivě každé deko, kdy co přibral do očkováku, ale blboun si ho sežral, takže už nevím. Ale vím, že taky v růstu vypadal "samá ruka, samá noha" a váha muší a to jsem ho taky krmila lehce nad "tabulky".

12.3.2012 22:31
saina

XXX.XXX.237.229

No on je zatím nemá vysloveně černýl, ale na předních hodně tmavší, než na zadních, ještě to nehcám třeba týden tmavnout a pak vyfotím (a to zatím ani nepřirávám žádnej lososák nebo roboran nebo něco...). Jsem fakt zvědavá, co mi z něj nakonec vyroste. Jinak my máme kůži světle růžovou jako třeba vepřový nožky. Taková starorůžová...

14.3.2012 18:50
saina

XXX.XXX.237.229

Tak já nás zase trochu povytáhnu. Dneska máme 3 měsíce, holky. Letí to strašně.... A k tomu výročí se Kenjis naučil lézt na postel a včera přes něj přeběhl poncl. Vyváděl, že jsem myslela, že má minimálně zlomenou nohu, al eje z toho škrábanec na noze a na ocase a trochu šok. Ale teda hysterie to byla solidní - i z mé strany, přiznávám. Hele, od kolika měsíců vám psi byli schopní chodit schody? já vím, že kvůli kloubům šetřit a co nejvíc nosit, ale chodím domů s ním tři paztra pěchy a několikrát denně a pomalu přestávám zvládat, tak chci začít pomaličku trénovat. Jenže on má ze schodů úplně fobii. Já na nich popojdu třeba tři schody nad něj, on sedí dole, nebo pobíhá, a strašně kňučí. Pak tak zbrkle vylezo vyskočí pár schodů a rycjhle utečospadne zase dolů.... já po něm nechci, aby lezl na Petřín, ale aby se pomalu učil, jak se schodama.. :(

19.3.2012 09:59
saina

XXX.XXX.237.229

Holky, haloo, na celé Moravě vypadl inernet či co? :) Tady je nějak mrtvoučko! :)

potkanmarvel

19.3.2012 16:49
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

kdyby jen na Moravě...

Holky tak já Vám něco povím, aby nestála řeč. No ale co. Hmmmm.....
Tak třeba, minulý týden jsme byly na závodě, získaly 56bodů a obsadily 3.místo, tady je video - http://www.youtube.com/watch?v=JbGfQcb32rY
Mimo to jsem řešila srst. Jess začala línat v první půlce ledna. Viz ta fotka hromady podsady. Jenže od té doby nám hodně padala ta dlouhá krycí srst. Teď už se to začíná lepšit, ale byla to katastrofa. Jako dva měsíce a takhle moc? Navíc je to opakované a přijde mi že s každým dalším línáním se to horší. Tak jsem to nevydržela a šla k vetovi. Dělali jsme testy na štítnou žlázu. Je ok. Pak na hormony, taky ok. Nyní budeme sbírat hovinka na rozbor.
To je od nás asi vše co je nového.

kdy jsme začali línat ze štěněcího si vůbec nepamatuji. Každopádně hodně hodně hodně moc dlouho byla i pak sametová.

k povelu zůstaň.... přiznávám, že už si moc nepamatuji kdy a jak jsem to učila. takže jsem to napsala tak jak bych to učila malé prtě asi nyní. jo a povel jsem taky opakovala, postupně míň a míň. My rozhodně nemáme stoprocentní odložení. Na závodech v poho, občas i leží celou dobu nebo dlouho jako sfinga a nerozkydne se. Ale někdy čmuchá kolem, pak se díky tomu i mírně natočí, někdy se potřebuje lépe uvelebit a mírně zvedne zadeček a lehne o pár cenťáků vedle. Jeden čas se koza plazila, v době kdy už to uměla. Zkoušela paničky nervy. No ale jakmile se jí schovám, třeba na cvičku jí dám venku zůstaň a jdu si pro něco do klubony, tak to se jí nelíbí a občas jde za mnou mne hledat. Ale v parku třeba jsem zkoušela zůstaň kdy kolem ní běžela skupina běžců nebo projelo kolo a to zvládá. Takže klidně už teď trénovat, ale neuspěchat.

veruha: potkánka.. to mne pobavilo:D na zkoušce/závodě máš psa u nohy (základní postoj), po pokynu rozhodčího odhodíš aport, min.10 kroků, na první zkoušce ZZO můžeš psa držet za obojek, cca dvě tři vteřiny po dopadu ti dá rozhodčí povel k vyslání psa. Dáš povel, ten vybíhá co nejrychleji a nejkratším směrem pro předmět, pevně ho uchopí a stejnou cestou se vrací s předmětem k psovodovi. Pes usedne těsně před psovoda (max.dva kroky) a zůstává sedět, aniž by předmět pustil nebo jej překusoval (to nesmí ani když ho nese). Na povel psovoda mu pes odevzdá předmět a zůstává sedět. Na další povel usedá k jeho levé noze. Tohle je podle zkušebního řádu. Na ZZO můžeš použít i míček či pešek, pak už jen dřevěnou činku, viz zkušebák. Jak to má vypadat? Nejlepší je si najít video třeba z mistrovství, první co jsem našla - http://www.youtube.com/watch?v=xLBx8nv2kQI A jak já učila aport? Ani se neptej, doteď ho nemáme dobrej. Ale kdysi to byla fakt katastrofa. Jess o to měla celkem zájem, ale přinést to? Nikdy! Způsobů jak to naučit je mnoho, jen je dobré aby to pes měl aspoň trochu v sobě, ale s tím asi problém nemáš:) Co se týká toho aby zůstal než vydáš povel aport, pokud to není fakt echt aportér, tak bych s tím počkala. Někdy mu to jen v běhu-chůzi hodit, jindy si ho posadit a ihned povel, pak i si ho přidržet za obokej a po té chvilce ho vyslat. Ono je to dost o tom, aby pes pochopil, že dokud mu nedáš další povel či pokyn, tak musí zůstat ve stávající pozici, dodržet stávající povel. Což je v tomto případě k noze:) Já pak říkala i zůstaň, dá se to evidentně taky použít, ale jen v začítcích. Pak zas k noze a budeš tu sedět dokud Ti neřeknu aport!:)

saina: s váhou bych si nedělala takové starosti. Možná je menší, ale tím líp na klouby. Je mnoho času to dohnat.
Jé je, zlobivý psiska! Ale on se z takovýho útoku brzy vylíže:) Co se schodů a nošení týká, tak do jejích asi 15-17kg jsem jí nosila, pak už byla na mne trochu víc těžší. Bydlíme ale v první patře, takže žádná hrůza. Schody poznala asi až u nás doma ve třech měsících a problém žádný. Dokonce my ji pak brali i do hospody, kde jsou schody jako by jen prkna nad sebou, čili vidíš skrz. Mnoho i dospělých psů se tam bálo, přitom těch schodů je asi pět. Jess ne, ta byla frajerka odvážná. Schody bych jinak asi řešila motivací, nalákat, a klidně už na prvním vylezeném schodu strašná pochvala a odměna.

20.3.2012 10:31
saina

XXX.XXX.237.229

No ono než jste tady někdo odepsal, tak se Kenj naučil aspoň schody nahoru. Jeden den ještě vyváděl, jen co jsem ho začala lákat na první schod, a druhý vyběhl sám zničeho nic až do našeho patra dřív, než ho páneček stačil vzít do náruče. Takže samouk. :D Hele, co používáte proti klíšťákům a osvědčilo se vám? Sezona se blíží a já úplně nevím, podle čeho a jak zvolit...

21.3.2012 18:20
lusta

XXX.XXX.173.216

Ahoj všem, po tom, co jsem se vzpamatovala z největší hrůzy svého života, se můžu začít radovat z toho, že čubinka má úžasné RTG výsledky - DKK 0/0 a DLK 0/0. Veterinář nám řekl, že i kdyby Chira měla 50 kg, neomezoval by nás s ní v jakékoliv činnosti. smajlík Klouby má v perfektním stavu. Večer si hodím na stránky fotky, které z rentgenu máme. Takže jsme si v Chlístovicích poprvé vyzkoušely i přeskok a áčko. :-)

21.3.2012 18:26
lusta

XXX.XXX.173.216

Saina: Toho chození po schodech bych se v tomhle věku docela bála. Co vím, tak horší je to směrem dolů, než nahoru. Nepamatuju si, že bychom to museli nějak učit. Chira byla párkrát na normálních rovných (třeba v metru, kde není eskalátor) a pak sama zvládla i nepříjemné úzké, zatočené u našich doma.

21.3.2012 18:55
saina

XXX.XXX.237.229

Lusta, ja se tech schodu taky bojim, nicmene jsem tedka nemocna a nevyjdu je skoro sama, takze jsem fakt rada, ze nahoru uz se vydrape. Dolu ho nosim, neb neumi a taky je to horsi nez nahoru. Chci ho nosit, dokud to pujde, ale prestavam to zvladat, ma pres 15 kilo a nejsem si jista, jak dlouho ho jeste unesu - byt vim, ze to pro nej neni idealni. Tak ho aspon krotim, aby chodil pomalu a vklidu. Tak snad tim moc nepokazim :( Jinak moc moc moc gratuluju k tem super vysledkum a preju spoustu zabavne prace s Chirkou!!! :)

21.3.2012 20:14
lusta

XXX.XXX.173.216

Mám zapsanou váhu čubiny zhruba po 14ti dnech. Teď jsem se koukla, že ve třech měsících měla necelých 6 kg. To snad ani není možný. smajlík :-)

potkanmarvel

21.3.2012 22:48
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

lusta: já si říkala kam jsi se poděla... s rtg jsi nedala vědět, s procházkou, no vůbec.... Copak se stalo hrozného? No asi to tu nechceš psát, že se ptám. Tak jen doufám, že už je to za vámi. K rtg moc gratuluji, já to věděla:)))

Chtěla jsem Tě poprosit o pár rad...
1) u aportování s dvěma pešky, míčky, no prostě aporty.... Co jsi dělala (nebo děláš) když Ti to pustí dřív než dostane povel?
2) když koušete na klín (asi ten červenej viď?) nebo teď už na rukáv, dělali jste to stále na vodítku nebo i zkoušeli na volno?
3) jak dlouho ti čmuchá ve čtverci 3x3?

Pro srovnání video z toho samého závodu, kamarádka Petra s Maggie, naše největší kámošky - http://www.youtube.com/watch?v=XWHpRiONrSk Mag to normálně taky umí líp, ale na závodech, případně zkouškách, dělají tupce:D

22.3.2012 15:07
lusta

XXX.XXX.121.128

Přímo v Chlístovicích mi málem umřel přítel. Selhalo mu srdce. Nekonečných deset minut jsme mu společnými silami dávali první pomoc, než přijela záchranka smajlík. Jeho stav byl vážný, strašili nás s možností poškozením mozku. Naštěstí to dopadlo, jak nejlépe mohlo.

k 1) Pokud to Chira udělala jen sem tam, spíš výjimečně, nechali jsme to být, pokud to pustila o dost dřív, než byl povel, tak jsme jí to pro to poslali znovu (což byl pro ní největší trest :-)).

k 2) koušem na klín (myslela jsem, že je to už rukáv). Nejsem si jistá, ale mám pocit, že na volno se to u Romana dělá, až když pes umí vyštěkávat, ale nevím. Zatím jsme se tak daleko nedostali nedostali. Čubina se naučila na povel štěkat před pár týdny, ale ještě to neumí aplikovat při obranách :-).

k 3) čtverec 3x3 jsme nedělali, jen zhruba 1,5x1,5. Když se dotalala dvakrát za sebou na 12 min, tak jsme jednou udělali tunel. Pak už jsme nestopovali. Máme teď tak třikrát udělat obyč. čtverec a jednou tunel. Dál nevím, co se bude dít.

Víkendy máme volné tenhle a asi i příští.

22.3.2012 16:03
saina

XXX.XXX.237.229

Brrrrrrr, tak hlavně že to dobře dopadlo!!! Držím palce, ať je přítel co nejdřív v pořádku! Jste pašáci, že jste zvládli takhle dobře podávání první pomoci.

potkanmarvel

22.3.2012 16:10
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

Stáni, ježiši, nevím co mám říct. Při čtení mne polil studenej pot. Ještě že jsem dopředu věděla, že jste to zvládli. Že Lukáš to zvládl. Uff, ty jo! Hlavně aby byl v pořádku a už se to neopakovalo.

22.3.2012 18:50
lusta

XXX.XXX.173.216

Holky, já doufám, že jsem si největší hrůzu ve svým životě už vybrala. Do poslední chvíle jsem doufala, že to není tak vážné, jak to vypadá. Bylo to ale jen do té doby, než jsem viděla, jak s ním i záchranáři mají plné ruce práce a dokonce ho i defibrilovali! Všichni, co jsme byli v Chlístovicích, jsme mu zachránili život a pan primář z ARO kolínské nemocni mu zachránil "hlavu". Používají tam metodu terapeutická hypotermie (není zavedená všude), kdy byl 24 hod. podchlazený v umělém spánku. Dochází tak k minimalizaci škodlivých procesů, ke kterým dochází při obnovení srdeční činnosti - otok mozku, poškození nervových buněk. No prostě horor. Do toho všeho měla čubina hrozný průjmy a zvracení. Nevěděla jsem, jestli letět dřív do nemocnice nebo na veterinu. No ale teď už můžu upřímně říct, že la Blankpapilio je naše srdeční záležitost.smajlík

potkanmarvel

24.3.2012 01:13
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

To tedy jo, srdeční záležitost:D Promiň, mě to pobavilo, máš naprostou pravdu:) Pověz ještě, on má přítel srdeční vadu nebo jak se taková tragédie s naštěstí šťastným koncem mohla stát?

Moc děkuji za opodvědi.
1) Taky ji pro to posílám, moc se jí tedy nechce. Jen jsem potřebovala vědět jestli je to správně. Ještě mne napadá dotaz opačný, co když to na povel pusť nepustí?
3) tys to psala v metrech viď? No já v krocích. Tedy myslím, že jsme tehdá dělali 3x3 kroky. Tak to vychází celkem na stejno:)

S prochajdama to teď máme my tak trochu naprd, začali jsme hárat. Leda někam kam nechodí moc psů. Zítra (nebo spíš dnes) ne, jedu se známou na chatu, v neděli čas máme. Příští víkend budeme v tom nejlepším, takže to fakt riskovat nebudu, leda až ten další. Nebo až pak no...

Kuk na fotečku co to máme na čumáčku:-))

24.3.2012 10:08
saina

XXX.XXX.244.89

Jééé, Jess s beruškou je kouzelná. Jaro je tady!!! :)smajlík

24.3.2012 22:55
lusta

XXX.XXX.173.216

Přesně tak, vrozená srdeční vada. Víme o ní asi tak rok a půl. Do tý doby mu nikdo neměřil elektrokardiogram. smajlík
Myslela jsem to v metrech. Mě ten tvůj čtverec přišel nějaký velký :-). Nám se nestává, že nepustí. Asi bych se vrátila na začátek, na vodítku s ní běhala kolečka a při tom zkoušela výměny.
Dneska jsem mohla udělat podobnou fotku jako ty s beruškou. Akorát čubině lezlo na čumáku první klíště. Takže jsme hned nasadili antiparizitní obojek :-(. Mám ho od pátku a říkala jsem si, kdy ho začít používat...

27.3.2012 19:28
lusta

XXX.XXX.173.216

Už se vaši hafánci koupali?:-) Víkend byl pro to jako stvořený.

27.3.2012 19:43
saina

XXX.XXX.237.229

Kenjisek se údajně koupal už před dvěma týdny, ale to byl na výletě s hlídací tetou, když panička divadlovala, tak jsem u toho nebyla. Vzala jsem ho k vodě teď v sobotu a skákal tam nadšeně ale jen po břicho, úplně do vody se mu nechtělo. Ale mokrý a zprasený byl stejně. Naštěstí po ruce nebyl foťák. ;) Jinak začíná být pěknej zmetek spratkovitej, tak začínáme trochu s pevnější výchovou a nepromíjíme už tolik s tím, že je mimčo. :)

Veru, Anies, co vy?

27.3.2012 20:02
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky! Po dlouhé době jsem tady :). Dopisuju diplomku, tak jsem si zakázala zevlit na netu :D

Teda Lusto, mě až přejel mráz po zádech! Hlavně, že je to dobré, ale fuj teda, musela to být příšernost smajlík.

Já ani moc novinek nemám. Teď měl Baltosaura na starost spíš páneček, neb panička se věnovala psaní. Ale včera jsme úspěšně dokončili začátečnický kurz poslušnosti (vím, pozdě, ale tak byla tam ta indispozice) a od příště jdem na obedienci. Doma zatím učíme aportovat a frisbeečkovat. S tím frisbee jsme fakt dvojka - já neumím házet a on chytat, no doplňujem se :-)).
Balt měl teď náročný týden, chodili s Honzou na zahradu k jeho rodičům, ti mají fenku NO, takže spolu řádili, že Balt se vracel domů polomrtvý :).

27.3.2012 20:29
saina

XXX.XXX.237.229

Teda Veru, já vás obdivuju. Jako všechny, co s těma psama něco dokážete. Já jsem se zařekla, že na cvičák až po půl roce, a navíc to vypadá, že až v září budu mít čas se tomu nějak kloudně věnovat. Takže blbnu sama a asi se v tom docela plácám. Snad nenadělám moc chyb a když už jo, tak snad půjdou snadno přenaučit...a noha Blatíkova už je úlně v oukeji?

28.3.2012 17:44
anies

XXX.XXX.1.228

Ahoj holky!

Týjo pardon, že jsem vás takhle zanedbábala ale nějak jsem to teďkom poslední dobou všechno zazdívala ! .. Škarohlíd už se koupal asi třikrát, vždycky když jsme šli do Mariánskýho, tak ho přepadla blbá a prostě do té vody vlézt musel, přece nepojede dom suchej žejo? smajlík .. Včera jsem si ho vzala do školy, protože jsme oškovali na borelku a zjistili jsme, že máme úplně naprd očkování, takže asi měním veterináře a budu chodit ke svýmu do školy :)) .. Nóóó jinak u nás furt to samý, akorát se k nám na Lesnou (část Brna) přestěhovala moje kamarádka, která má Rhodészkou ridgebačku a to teda vypadá, když se ti dva slezou .. Tarja oprcává Carouša, přitom by to mělo bejt asi naopak :D Jde na ně teď jaro evidentně :D

Jinak tady video z Mariánek .. na videu kámoš Falco :-)
http://www.youtube.com/watch?v=vDCCx7Xz2ps&context=C416461bADvjVQa1PpcFN8ibXHc2TvC4CA5BmVx9CnE7ZV2yfk25s=

28.3.2012 20:07
saina

XXX.XXX.237.229

Teda, koukám, že Carouš je pěkná kachna, co? Je fajn, že máte poblíž kámoše. :) Pod nás se teď přistěhovala paní taky s pejskem, takovej, nechci mu křivdit, ale asi kříženec, takovej ve stylu nějakého pinče nebo něčeho, prostě krátko hladkosrstý, na tenkých delších nohách, výšky odhadem 30cm? Tak něco. A strašně Kenjisovi dává, když s epotkaj na zahradě. Je strašně rychlej a obratnej, Kenjin ho absolutně nedává. A co teda s ním dělá, s nikým jiným jsem ho to ještě dělat neslyšela, ale on na něj za běhu tak jako kníká a občas i zavrčí a štěkne. Zní to trochu jaky kodyž člověk běží, už nemůže a nahlas dýchá a občas do toho hekne. prostě běží a kdáká :D fatk sranda. Musím se pochlapit, nabít baterky do foťáku a něco nafotit či natočit.. ;)

potkanmarvel

30.3.2012 01:37
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

lusta: já vlastně ani nevím jak jste začínali, Roman to tehdá ani moc nevysvětlil, i tedy z důvodu, že jsem chtěla řešit jen aport a vzala si jen činku, tak nebylo na čem to zkusit. My to evidentně ale přeskočili:D To že nepustí se stane málokdy a věřím, že na vodítku by to vždy pustila. Hold má občas zásek, nejen v tomhle:D
Jo my si z chaty o víkendu přivezli až domů taky klíště. Mrcha jedna černá cestovala s námi busem na černo:D Jéé teď si uvědomuji, že se tu někdo ptal (nechci to teď hledat kdo, omlouvám se) co používáme my tady. Tak prosím my už po třetí koupili Scalibor.
veruha: obedience jako vyloženě obi? Tak to závidím, já to chci taky zkusit, ale stále jsem se k tomu nedokopala.
saina: časem udělej videjko a my ti poradíme v tom co děláš špatně:)
jo, Carouš je kachna. nebo kačer?:D my se koupali v tom lednu, pak už ne.
saina: podle mne kňučí a vrčí a štěkne protože ho štve, že ho nestíhá:)

30.3.2012 08:48
saina

XXX.XXX.237.229

Určitě něco natočím, jak to půjde. Teď máme maroda nebo co, častejc čůrá a má rýmu. Tak řeším zda k vetovi nebo ne, ale mám na to asi dvě hodiny, než odjedu na závody a zůstane tu muži. Tak nám držte palce, ať je to ok a přejde to telem a klidem tak nějak samo...

30.3.2012 18:30
lusta

XXX.XXX.173.216

My měli loni taky Scalibor, jako první obojek. Přišlo mi, že není nic moc. Docela často jsem na čubině nacházela klíšťata. Nakonec jsme po pár měsících koupili jiný - kiltix. Řekla bych, že to bylo lepší. Většina z nich už byla taková omámená :-). Ale nemám to moc s čím porovnávat, byla to první zkušenost.

1.4.2012 12:37
veruha

XXX.XXX.28.67

Holky, prosím vás, smrdí ty obojky, které používáte? Já totiž chci nějaký objednat, ale mám strach, že bude smrdět. Byla jsem u kamarádky, jejíž čuba obojek nosí (značku už si nepamatuju) a páchlo to teda neskutečně. To si nedovedu představit, že to pes permanentně nosí na krku :-(. Já jsem koupila Beaphar sprej a letěl do koše. Pes byl po nastříkání jak chodící levandule, srst splihlá, umaštěná a při prvním venčení se po něm vesele producíroval klíšťák.

Potkanmarvel: No obedience to zatím úplně není. Ale naše výcvikářka krom "obyč" poslušnosti cvičí i obe. Po poslední lekci jsme tam tak stáli a ptala jsem se jí, co s náma bude dál. Navrhla obe, že prý vypadáme, že by to šlo, takže zkusíme a uvidíme :).

Sai: Balt taky kňučel a byl nervní, když se mu něco nedařilo. Dělá to občas i teď, když trvám na splnění povelu, do kterého se mu nechce. Už je Kenjis zdravý?

Anies: Caro klacek nedá a nedá :D. Znám :D

potkanmarvel

1.4.2012 12:58
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

Obojek Scalibor nesmrdí a rozhodně po něm Jess nemá splihlou či umaštěnou srst. Je fakt, že úplný zázrak to není jak píše lusta. I když zas ono to bude taky individuální. Si vezmi profláklý Frontline. Někteří na něj nedají dopustit, jiným ale absolutně nepomáhá. My třeba první rok byli se Scalibrem dost spokojení. Ale loni už těch klíšťat jsme měli mnohem víc. Navíc kdo ví kolik bychom jich měli kdyby ji čas od času na procházce nezkoukla, bílá srst je v tomhle úžasná:)

1.4.2012 16:23
saina

XXX.XXX.244.89

Ahoj ahoj!

Já mám objednaný Scalibor, zítra pro něj jdu, tak poreferuju, zda smrdí nebo ne. Jinak teda Kenjin ještě ok není. Má teď dietku, takže průjem se maliličko zlepšuje a rýmu mi přijde že má jen ráno - prostě dýchá čumáčkem, tak to zní, jak když já dýchám skrze polozacpaný nos. Ale přes den nebo večer to vůbec nepozoruju. Jinak je úplně nromálně hravej, natěšenej na svojí misku, dost pije... takže zatím se snažím o klid a dietu. Pokud se to dfo zítra nějak nezlomí, tak ho asi vezmu pro klid duše k vetovi, ale nemocně vysloveně mi nepřipadá.

Jinak máme vypadlé dva zuby, další dva jsou na pochodu. A vylínaný pruh na hřbetě, uprostřed, takže vypadá jak minicooper - prostě ve středu zad pruh jiné srsti. :D

1.4.2012 22:04
lusta

XXX.XXX.173.216

Teď jsem si četla na nemoderce téma "Zase ty klíšťata". Pár lidí tam píše, že jejich pes má na Scalibor alergickou reakci. Nám se teda loni stalo, že Chiře se za ušima a na krku udělalo plno strupů a vůbec se to nehojilo. Hrozně se jí potom dělaly dredy na té jemné srsti za ušima. Vyléčili jsme to až spešl šamponem od veterinářky. Udělala stěry, ale nic tam nenašla. Tak nevím, jestli to náhodou po tom obojku nebylo... Ale je fakt, že se tou dobou i koupala v rybníce, tak možná zapařenina? Každopádně Kiltix je trochu cítit. Ale jde si na to zvyknout.

potkanmarvel

1.4.2012 23:51
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

saina: my jako štěně jsme taky trpěli na průjmy. Řešila jsem to jen dietou, kuřecí s rýží. Rýmu jsme taky měli. No rýmu... občas ji něco vodového teklo z nosu, nic hrozného. Zkus přidat vitamín C, případně echinaceový sirup.
Koukej ho polovypelichance vyfotit, ať se můžeme zasmát:)

O reakci na protiklíšťový obojek nebo pipetu jsem slyšela, nejen tedy na Scalibor. Dokonce známý pes to měl, jediný příznak co si pamatuji byla hyperkativita (včetně nechutě ke spaní). Zajímavé ale je, že rok předtím ho měli a nic.

Včera jsem byla zas na závodě, konkurence málopočetná, ale nabušená. Tak jsme skončily až čtvrtí. Mimo to jsem se trochu bála jak bude čubina "šlapat". Nejen, že hárá, ale má ty "nejlepší" dny. Ale zvládly jsme to celkem dobře, tady je video: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gcur_OPz0kw

2.4.2012 12:32
saina

XXX.XXX.237.229

Tak jsme nasadili Scalibor, uvidíme, co bude. Po otevření mi nepřijde, že by jakkoliv smrděl. Taky jsme koupili první košík, neb se chystáme na Velikonoce jet vlakem na Vysočinu, tak ať máme vše v rychtiku. Chtěla jsem plasťák nbo kožený, když je první, tak lehčí a míň vražednej k mým nohám při pokusech o sundavání. Jenže plasťáky absolutně neseděly a kožený měli jen s řemínkem mezi očima, takže vypadal jak nějakej zabiják. Takže máme klasicky kovovej, sice je trochu větší, ale pár doma udělaných dírek do řemínků to spravilo. Foto dodám, zatím jsem vám blejskla jen slaďocha jak spinká a je velikej. :)

2.4.2012 12:59
saina

XXX.XXX.237.229

Ještě vám sem musím hodit odkaz na video toho našeho koumáka. Pustila jsme mu na youtube nějaké vlčí vytí a tady je Kenjinek, jak dumá, co to je a kde jsou ti lumpíci schovaní. :)

http://www.youtube.com/watch?v=9kuBLOveTos

2.4.2012 20:51
saina

XXX.XXX.237.229

Ach jo. Nechala jsem Kenjina asi půl hodiny doma bez dozoru a rozhodl se svojí supersra**u vyřešit tím, že si shodí ze skříně pytel s granulema, otevře ho a sežere. takže jetsli mu doteď nebylo zle, tak teď bude. A já už jsme dost zoufalá, co teda dělat. Asi dostane hladovku a uvidíme zítra.... držte palce, ať se to srovná... :(

3.4.2012 18:44
saina

XXX.XXX.237.229

A tady máte toho našeho minicoopera :) Přítel mů říká, že je to náš závodní pes. :D

3.4.2012 18:46
saina

XXX.XXX.237.229

A ještě jednu reprezentativní... :) Jinak už mu je snad dobře, vypadá ok.

potkanmarvel

3.4.2012 23:38
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

šikovnej. a to video je ftipný:D

dnes jsem potkala známýho co má RR, tak ho z dálky informuji, že háráme. procházíme kolem sebe a on jen tak vznese řečnickou otázku jak by asi vypadala štěňátka. už to vím díky saině, vypadala by jako Kenjísek smajlík

4.4.2012 16:40
saina

XXX.XXX.84.197

Holky, potřebuju poradit, asi nám začíná problém. Kenjin, když ho nechám samotného doma, začal shazovat věci ze skříněk a ničit je.Dřív to nedělala, asi si uvědomil tu nespravedlnost, která musí být potrestávan. Nebo dorostl tak, že na skříně dosáhne. Samozřejmě věci přesunu výš, ale donekonečna to nepůjde a jak poroste, hrůza domýšlet...:-) Jak ho naučit, že nesmí? Protože když jsme doma, tak to naprosto ignoruje, ani se po věcech na poličkách a skříňkách nepodívá. Asi neví, že je to špatně, protože když pak přijdu domů a nejdu spoušť, tak se netváří nijak provinile nebo něco. Jenže když jsme doma, tak si toho nevšímá, tak nevím, jak mu vysvětlit, že tohle není dobře...nějaký nápad? Krom zabudování kamery na dveře a čekat za nima a až bude brát a hryzat věci, tak na něj vběhnout... Já počítala s tím, že bude ničit, nehroutím se, ale zas kdyby se to podařilo aspoň trochu vysvětlit, bylo by to super...

4.4.2012 17:55
lusta

XXX.XXX.173.216

Pokud to nedělá před váma, tak mu těžko něco vysvětlíte. Moc tomu nerozumím. Jsou to skříňky bez dvířek? Buď bych to dala z jeho dosahu nebo Kenjimu trochu omezila prostor, aby nebyl u skříněk. :-) Jiný nápad v tomhle případě nemám.

potkanmarvel

5.4.2012 17:00
potkanmarvel

XXX.XXX.66.42

Taky nevím jak poradit. Pes to dělá protože se nudí, příadně má nutkání něco žvýkat. Taky jsem nedokázala tohle čubu odnaučit. Do půl roku jsem nechtěla, aby chodila do postele. Před námi si to taky nedovolila, ale jakmile jsem byla fuč, tak šup do velkého pelíšku. Doma býval často i táta, takže jí za to vynadal, brzy se naučila seskočit už když slyšela otevírání dveří. Bohužel táta pro ni moc velká autorita, třeba by to jinak mělo větší účinek, kdo ví?
Co se týká ničení, tak Jess věděla, že něco provedla. Jednou jsem ji u ničení načapala, dostala pěknej kotel. Ale to bylo na konci zlobení, těžko říct jak moc by to pomohlo kdyby to bylo dřív. Asi trochu určitě, ne že ne.

5.4.2012 17:21
saina

XXX.XXX.53.67

Vypadá to tak, že jsou skříňky okolo metru vysoké, zavřené, a na ních něco je. Co nejdál od kraje, ale Kenjinovi stačí opřít packy o skříňku a dosáhne tam, budeme to muset přemyslet a předělat. Snažím se mu nechávat dost jeho kousacích věcí - dvě tři hračky, nějakou mlsku, ruličku od toaleťáku nebo něco. Ale přijde mi, jakoby tohle dělal naschvál, za trest, že je doma sám, tak sebere a hryže naše věci. Což prostě dělat bude, já s tím počítám, ale aspoň bych mu chtěla nějak ukázat, že je to špatně. Jenže když jsme doma, chodí kolem skříněk, jakoby neexistovaly, ani se na ně nepodívá, nezkusí odtamtud nic vzít.... no uvidíme, třeba ho to zas přejde, my předěláme úložné prostory a nějak přežijem. :) Jak se chystáte trávit Velikonoce? :) My jsme u přítele rodičů na Vysočině a pesan totálně nadšenej, že chodíme do lesa, na louky, spoooousta prostoru, díry od myší, i čmeláka už honil.. :)

5.4.2012 18:24
lusta

XXX.XXX.173.216

My Velikonoce nijak neslavíme. Asi budeme doma relaxovat. Zatím žádné plány nemáme.

potkanmarvel

8.4.2012 23:38
potkanmarvel

XXX.XXX.87.89

saina: zkuste čekat za dveřmi a vyčkávat, lepšího mne nic nenapadá.

My Velikonoce neslavíme. Plány byly veliký. V sobotu závod, neděle ségra, možná i v pondělí, vídám jí párkrát za rok, bydlí v Německu. Jenže na mne vlezl bacil, takže já včera v půl šestý ráno volala kámošce, že s ní nejedu a celý den proležela. Dnes už jen rýma, takže akce rodina se konala (bohužel bez psa), ale odpoledne už ucpaný dutiny, tak nic moc. Takže zítra asi zas postel:(

Přeji ať svátky prožijete lépe než já:)

11.4.2012 20:18
saina

XXX.XXX.237.229

Zdravím!

Tak co zadky, holky? :) Můj ani moc nebolí, máme v rodině něžné chlapy. :) Ale co mě zklamalo, Kenjina vůůůůbec netankovalo, že mě někdo mlátí klackem, naopak, vesele se díval a naznal, že pomlázka je vlastně v pohybu dost zábavná. A co že bije paničku, nezájem.... Jinak my Velikonoce strávili dost prochajdami, dlouhými a vydatnými vysočinským terénem. Na Hod Boží velikonoční jsme se dokonce brodili sněhem za vydatného sněžení. :D Akorát teda pořád laborujeme s tím průjmem. Už to bylo dobrý a pak zničeho nic zase. Tak jsem odčervila a čekám, zda to přejde, jinak jdu v pondělí k vetovi. Co byste nechaly udělat za vyšetření? Já jsem zatím rozhodnutá pro krev, aby se rozebralo, zda fungujou dobře orgány... nebo máte jiný návrh nebo nápad? Pes je v pohodě, žer,e pije, lítá, je hravej, všechno, ale prostě průjem nebo řidší bobky, přitom jako malej to nemíval (jako menší) to je posledních 14 dní, objeví se to, zmizí.... a krmenej je pořád stejně... No uvidíme.

Potkan: To je škoda, žes marodila. Doufám, že už jsi v pořádku... ono to teď po Praze lítá, různé virózy, člověk nenadělá nic.

12.4.2012 11:19
saina

XXX.XXX.237.229

Ještě vám sem hodím aktuální fotku z dnešního rána. Tak to vypadá, když si chce panička přispat a ještě nevstávat. (Pokud je pes v posteli, spí taky, libovolně dlouhou dobu. Asi je amličko rozmazlenej...)

12.4.2012 15:16
lemonka

XXX.XXX.87.89

Požádala jsem správce webu o přejmenování, jelikož všude vystupuji jako Lemonka a vyhověli mi. Takže potkánek se s Vámi loučí a přichází citrónek:)

Do úterka to vypadalo ok. Pak přišla bolest a pálení průdušek a tak teď od včera ležím doma a fakt marodím.

Vyzkoušela bych ještě probiotika na upravení strevní mikroflóry, mělo by to zabrat. Jaké testy to nevím, nic mne nenapadá. Snad jen rozbor trusu.
Pěkná fotka, my jsme taky takhle rozmazlení:D

15.4.2012 19:14
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj!

Jaký byl víkend? Lemon, už jsi na tom lépe?

Kenjis je už zase zdráv, tak jsem ráda. A dneska jsme byli na prochajdě s bráchou a dědou a dalšíma ,,přicmrndávačema". Řeknu vám, dokud byli Kenj a Alf suší, tak byl veliký rozdíl mezi krátko a dlouhosrstým štěndem. Alf vypadá mnohem dospěleji, má delší čumák, je štíhlejší, jsou mu vidět linie těla a svaly.... Kenják je vedle něj pořád hrozný mimčo rozcuchaný. :) Ale pak oba skočili do Berounky, takže rozdíly se naprosto smazaly - až na tu hlavu. Tady přihodím malý obrázek, jak se na sebe bráchové vyrhli. Byla to fakt sranda, neb jsou oba hrozně podobné hysterky. Když jsme s nima po zadku sjížděli neplánovanou zkratku ze srázu, tak oba úúúúplně stejně kníkali. Jak ozvěny. :))) Tady Kenjin vlevo... spíše defenzivní póza...

15.4.2012 19:15
saina

XXX.XXX.237.229

A tady prosím ,,Kenjin útočí!" :D

17.4.2012 19:56
saina

XXX.XXX.237.229

čau. Dostala jsem do drahého pojeb stran internetové bezpečnosti respektive nebezpečnosti našeho fóra na iFauně a doporučení, ať se přesuneme bezpečně na Facebook nebo na mail.... co vy na to?

22.4.2012 10:45
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky, po dlouhé době jsem zpátky. Lemonko, fotka s Jess na klíně je úžasná! Jak tam tak způsobně sedíte :) :). A Sai, Kenjiho útočení mě pobavilo :).

Já bych do něho preventivně žádné dryjáky necpala. Často slýchám, že odčervovadla jsou hnus a velká zátěž. Já to teda řeším tak, že preventivně nosím kakejše na rozbor a podle toho buď odčervuju nebo ne (zatím nikdy nic neměl). Asi jsem na to moc přecitlivělá, ale on měl za ten rok v sobě tolik chemie, že už se jí zuby nehty bráním.

Co se týče toho přesunutí klábosení jinam, nemám s tím problém :)

23.4.2012 18:51
saina

XXX.XXX.237.229

Tak zkusme, zda půjde ten face nebo mail? Kdo by chtěl na facebooku, tka jsem tam pod jménem Klára von Hruškovice, na mail se mi případně mžete ozvat na sasainazavinacseznam.cz

7.5.2012 20:47
lemonka

XXX.XXX.87.89

Holky, už jste se přesunuly jinam nebo je tu jen mrtvo?
Jinak prosím o vysvělení proč si přítel myslí, že je to tu tak nebezpečný? Jasně, internet je všeobecně nebezepčný, ale zas tady nesdělujeme soukromé či jinak citlivé informace.

8.5.2012 09:47
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky. Je tu mrtvo! Přesunuto zatím nikde nic není, co vím. Já bych to asi spíš taky nechala tady. Skupinnám na facebooku nefandím, tady mi to přijde přehledné.

Co nového u vás? My začli s obediencí, ale zatím jsme ve stop fázi, neb panička se učí na státnice (už za dva týdny ach jó) a nemá momentálně čas trénovat. Balt oslavil svůj první roček, takže je z něho už velký kluk. Při té příležitosti jsme byli navštívit chovatele. Dodali nám optimismu, že s bázlivostí to není tak horké, že prý je to normální stav. No nevím. Každopádně jsme odjížděli s tím, že jsme na něj hrdí :D.

Na fotce s mamkou

8.5.2012 14:10
saina

XXX.XXX.237.229

Hurááá, konečně sem někdo napsal! No, my dnes slavíme tři měsíce, co máme Kenje doma... teď s námi byl na puťáku a docela se mu to líbilo, hezky pochopil, že se prostě spibnká pod celtou přitulenej ke spacáku :) jen měl problém uznat, že ne všechny klacíčky v lese jsou jeho. Je strašně klacíčkovatej! Ale děsně. :D Veru, gratulujeme k roku, je to krasavec, fakt!!!!

Tady jedna přihřátá pampelišková...

8.5.2012 17:54
saina

XXX.XXX.237.229

Tady ještě jak dorůstá maminu - Kenj v popředí, Elynka mírně v pozadí a ostuda hrbatá panička smajlík Jinak jsem se rozhodla vám sem shrnout, co všechno je na Kenjakovi k pomilování v jeho téměř pěti mesících (abych se pak ěmla čím utěšovat a čím si vysvětlit, proč ho mám tak ráda, až s ním bude mlátit puberta). :D Spoustu problémů, o kterých se tu doštu na diskuzích, mne minula - od třetího měsíce se venčíme zásadně venku /vyjam okamžiků, kdy je mu fakt hodně blbě a po.... se doma, ale louže už absolutně ne-e). Vodítko akceptoval po prvním nasazení - občas ho pokusuje nebo na něm tahá, ale trucování na zadu s tím, že se ani nehne, jsem nezažila. Jednoduché povely typu sedni, lehni, zůstaň, pac... už chápe úplně super (jen se mu postupem času čímdál méně chce do plnění), s trochou snahy a trpělivosti se dá odvolat od všeho. Neutíká (zatím), hlídá si nás. Je sice ukecanej (pokníkávání, mručení...komentuje), ale nenechá se jen tak vyprovokovat ke štěkání - když s emu ěnco nezdá, varovn bafne, ale třeba řvoucí psi za plotem ho nechávají úplně klidným a tichým. Když je sám doma, okusuje co může, ale neštěká a nevyje. Kéž by to takhle zůstalo, nebo se aspoň po pubertě, kterou s obavami vyhlížím každou chvíli, zase vrátilo. Omlouvám se za výlev, ale potřebovala jsem si to někam poznamenat, ať se mám k čemu utíkat, až bude za zabití... :D Btw, kdy vás začala trápit puberta a jak dlouho?

9.5.2012 14:33
elaphka

XXX.XXX.165.89

saina napsal(a):
Vypadá to tak, že jsou skříňky okolo metru vysoké, zavřené, a na ních něco je. Co nejdál od kraje, ale Kenjinovi stačí opřít packy o skříňku a dosáhne tam, budeme to muset přemyslet a předělat. Snažím se mu nechávat dost jeho kousacích věcí - dvě tři hračky, nějakou mlsku, ruličku od toaleťáku nebo něco. Ale přijde mi, jakoby tohle dělal naschvál, za trest, že je doma sám, tak sebere a hryže naše věci. Což prostě dělat bude, já s tím počítám, ale aspoň bych mu chtěla nějak ukázat, že je to špatně. Jenže když jsme doma, chodí kolem skříněk, jakoby neexistovaly, ani se na ně nepodívá, nezkusí odtamtud nic vzít.... no uvidíme, třeba ho to zas přejde, my předěláme úložné prostory a nějak přežijem. :) Jak se chystáte trávit Velikonoce? :) My jsme u přítele rodičů na Vysočině a pesan totálně nadšenej, že chodíme do lesa, na louky, spoooousta prostoru, díry od myší, i čmeláka už honil.. :)

Omlouvám se, že se tak fušuju do Vaší diskuze, ale napadlo mě toto: co rozestavět na skříňky plechovky, ve kterých by byla třeba hrstka rýže, popř. šroubků aj? Samozřejmě dobře uzavřená, aby se do ní pejsek nedostal a náhodou to nesežral.
Víte co, vezme to do tlamy, spadne to na zem, ozve se rána, lekne se, a třeba toho nechá. Co myslíte? :-)
(Jinak doufám, že tu podobná rada není, diskuzi jsem prolétla očima jen narychlo...:-))

9.5.2012 19:24
saina

XXX.XXX.237.229

Díky za radu, prostě teď věci uklízím z dosahu ((aspoň si myslíme, že je to z dosahu - zatím to funguje). Místo kousání věcí si v naší nepřítomnosti teď lebedí v posteli, což je ale moje výchovná chyba, ano ano, přiznávám. Ale ani mi to až tak nevadí. :) Ale díky za snahu, kdyby se problém vrátil, zkusím.

9.5.2012 22:57
anies

XXX.XXX.1.228

Ahoj holky :))

Moc se omlouvám, ale vůbec nebyl čas abych sem nějak zaskočila nebo spíš jsem na to úplně zapoměla, protože mám před maturituou a nevím, kde mě hlava stojí :// .. Moc se omlouvám, ale nějak jsem se ještě nedostala ke čtení vašich zážitků, ale slibuju, že to napravím zítra :))

Abych to shrnula já:

Před měsíce jsme s Carem absolvovaly na čumendu klubovou výstavu BŠO .. Tolik švýcaráku pohromadě to je radost pohledět !! Většina navolno, nikdo se s nikým nerval, všichni v naprostý pohodě (až na 2 vyjímky) všechno naprosto skvělý, Caroušek koukal kolik jemu podobnejch individuí existuje a užíval si to nejvíc jak mohl .. Pár lidí mi ho moc pochválilo, že je nádhernej, obrovskej, moc hezky stavěnej a když jsem řekla že mu je 8 měsíců jen valili bulvy jak je obrovskej pecka :D .. Nóó a jinak to je asi ze zajímavýho u nás vše, zítra slavíme 9 měsíců a pak valíme asi k vetovi skrz nožky, furt moc dobře nechodí, tak jsem mu z netu objednala hydrolyzát kolagenu, tak doufáme, že se mu to spraví :))

Jinak na fotce Škarohlíd po koupání (nechtějte vidět jak vypadal předtím smajlík )

A ještě otázečka je u vás taky tolik klíšťat jak u nás ? Za jednu procházku vytahujeme tak zhruba 20 klíšťat smajlík

9.5.2012 23:50
lemonka

XXX.XXX.87.89

Jessie dnes slaví své 3. narozeniny :-)

10.5.2012 09:46
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj Anies! Nás koupání čeká zítra a vůůůbec se na to netěším. :D Aspoň že je teplo a nemusím moc fénovat, to taky trochu ubere na náročnosti... Mně se letos klubové akce tak blbě křížej se závodama s koňma, že se nedostanu ani na výcvikáč, ani na tábor, ani nikam krom Jičínské výstavy a bonitace 5.-6.7. Koho tam potkám, přiuznejte se!

Jinak klíšťata...já je teda nehledám cíleně, ale dost se s Kenjákem maulím, tak mylsím, že byhc na ně snad narazila, kdyby nějaká byla...smajlík Koncem března jsme nasadili Scalibor, tak je možné, že prostě zabírá. A nebo se málo pohybujeme v klíšTáckým prostředích, ale to se mi nezdá, les, louka, řeka, to máme několikrát týdně...asi ho budu muset při koupání fakt prohlídnout.

Jess, všechno nej Jess! Je z ní krásná dáma! :)

14.5.2012 13:02
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj, házím vám sem fotku našeho ,,oslavence" - Kenjis má dnes 5 měsíců! :)

18.5.2012 20:46
lusta

XXX.XXX.173.216

Fotečku oslavence nevidím. To slavíte každý měsíc, ne? Teď pět měsíců, za měsíc zase šest :-)). Nepřidá se někdo z pražských v neděli na procházku do obory Hvězda? Vypadá to, že půjde i Lemonka s Jessie.

21.5.2012 22:03
lusta

XXX.XXX.173.216

Kdo uhodne, na které plemeno jsme při venčení narazili? I když jsem hned poznala, o které se jedná, ještě nikdy jsem ho naživo neviděla.:-)

21.5.2012 22:07
saina

XXX.XXX.237.229

No....hlava u toho co kouká nahoru mi přijde trohcu jako thai ridgeback, ale to tělo je spíš takový chrtovitý....takže jsem asi vedle jak ta jedle a nechám se podat!

21.5.2012 22:17
davidka

XXX.XXX.107.205

Není to faraon? Nebo ten thajec, ale to se mi zdají moc štíhlí.
Škoda, že tam něco pro srovnání velikosti.

21.5.2012 22:22
lusta

XXX.XXX.173.216

Bingo, faraónsky chrt. :-) Teda neptala jsem se, ale přijde mi to jako tutovka. Velikostí byly asi jako čubina, možná trochu vyšší.

21.5.2012 23:43
lemonka

XXX.XXX.87.89

Také to tipuji na faraona. TR je mohutnější, robusnější, s jinačí hlavou, výrazem a menší. http://www.thajskyridgeback.unas.cz/images/thai4.jpg

21.5.2012 23:49
lemonka

XXX.XXX.87.89

My potkali ještě větší raritu - https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2790587648279&l=00e9fa109c - Ibizský podenco Pán říkal, že je jich tu tuším jen 13:D

22.5.2012 00:13
lemonka

XXX.XXX.87.89

elphka: super nápad až mne štve, že mne samotnou nenapadl:D

Holky tak jdu po čase napsat trochu víc o tom jak "válčíme" anebo co je nového a co v plánu. Poslední a vlastně jediný závod co jsme za tu dobu nepsaní podnikly dopadl výborně - 91bodů a 1.místo. Taky máme konečně za sebou již třetí zkoušku a to BH - zkouška doprovodného psa. Bála jsem se jí jako čert kříže, hlavně z důvodu dlouhé otravné chůze u nohy. A byť ji máme a za dost bodů, tak ta poslušnost byla katastrofální, snad ještě horší než v roce u ZZO. Bylo to tedy pochopitelné, komu by se chtělo poslouchat ve skoro třiceti stupních? Jen podezírám Jess, že to nebyl jediný důvod proč se táhla kilometr a půl za mnou... Uvidíme příšte. To totiž za asi měsíc máme jít na ZPU1. Jen nevím jak dohnat stopu, panička jedna líná!
Jinak jsem byla chvíli docela zděšená. Jess sice nebyla na umření, ale vypadala tak. Od poledne blila, nejdřív žrádlo, pak hleno-sliz ze kterého při uklízení jsem se málem po..., to o půlnoci přestalo, s*ačku neměla, vlastně jen jednou. No a byla totálně bez života, nechtěla ven (jinak jde kdykoli, klidne ve čtyři ráno), resp.ona nechtěla nejdřív ani vstát, ani se hejbat, jen prostě ležela, ani ocáskem nezavrtěla. Prostě jak starej pes bez života, kterej nemá už pro co žít. Ale vylízala se z toho naštěstí rychle, za tři dny byla zas ok.
Od pátku budu kamarádce hlídat kocoura a psa. Mikeš je prej děsnej strašpytel a Aisha je ok, jen stará paní, tak nevím jak to zvládneme. Bude to sranda:D
A poslední věc, resp.dvě - dělám si řidičák (konečně!) a budeme se stěhovat. Jen se mi to sešlo tak hezky najednou, tak budu asi dost omezena finančně a časově:( Takže tak za měsíc už se nebudu pohybovat v okolí Anděla, ale na Lukách.
A to vám bude muset stačit, víc toho už nepovím:D

22.5.2012 00:17
lemonka

XXX.XXX.87.89

22.5.2012 07:35
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahoj holky. Tak jsem tady po delší době i já. U nás skoro nic nového. Obéčko je zatím v úplně plenkové fázi, byli jsme jen na dvou lekcích. Panička má pozítří státnice, takže se prvně musí naučit něco ona a teprve potom Balt. Všem oslavencům dodatečně přeju všecko nejlepší. Nejvíc mě pobavila fotka Cara. V té vaně.. To je tak na profilovku nějakého sdružení na ochranu týraných psů :-)).
Lemonce a Jess gratuluju ke zkouškám, já to pořád říkám, že jste šikovné!
12. 5. jsme se byli mrknout na krajskou výstavu v Hlučíně. Za hodinu a půl, co jsme tam korzovali, jsme nepotkali ani jednoho bělouše :-(. Tady v MS kraji jsme asi fakt rarita nebo co. I na cvičáku "domorodci" říkají, že víc švýcarů tu nechodí.
tak držte pěsti, holky, ať mi to v ten čtvrtek vyjde, ať můžu to akcechtivé psisko zapřáhnout a začít dělat ob. pořádně :).

22.5.2012 08:04
lusta

XXX.XXX.121.128

Lemonka: Ty budeš na Lukách? Tak to je super zpráva :-)). My jsme na Hůrce, takže ob zastávku metra. To budeš chodit venčit do stejného parku jako my, akorát do něj vlezeš z jiné strany. Pokud teda nebudeš dál od metra. Já to tam mám hrozně ráda. Když je hnusně, tak jdu do parku (je tam málo lidí :-)) a když krásně, tak jdu na druhou stranu směrem k Butovicím, kde už je to kousek od Prokopáku, víc v přírodě. V rozmezí dvaceti minut pěší chůze tří rybníky a potůček, prostě bájo. :-)

22.5.2012 09:40
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj!

Je super, že se to tu zas trochu ožilo! :) Jééé, já vám holky závidím, že budete takhle kousek od sebe... tady sice taky nejsme jediný bělouš, ale s dalšími asi dvěma se potkáváme dosti náhodně. Lemon, gratulujeme ke všemu, a řidičák ej fajn věc, jne bacha, ty zkoušející jsou v praze pěkný děvky a nedávaj to i pro sebemenší záminečku - jsou v tom prachy. Já třeba udělala jízdy až na popátý, většinou právě kvůli prkotinkám. Ale za každej další pokus spousta peněz viď, co by si nevydělali.... Teda, faraon mě vůbec nenapadl. Mám povědomí, že existuje, ale asi ne moc dobré. :D

A otázka za deset bludišťáků: koho že to uvidím na začátku léta v Jičíně?!?!

Lu, Chirka je úžasně chlupíkatá. :)

Lemon, přišlas na to, z čeho to Jess měla?

22.5.2012 19:25
saina

XXX.XXX.237.229

Jo a Veru, ke státnicím držíme všechny palce a packy! Já jsme flákač, takže jsem si rozložila třeťák a státnicuju až za rok. Ale soucítím s těmi pilnými, zodpovědnými, co už teď...

Tady fotka jak už s enám Kenj nevejde do pelíšku (ale o to ho má radši)

22.5.2012 19:25
saina

XXX.XXX.237.229

22.5.2012 19:28
lusta

XXX.XXX.173.216

Taková krabice :-). Vypadá chudák jako bezdomoveček :-))

22.5.2012 20:25
veruha

XXX.XXX.28.67

Ta fotka je krutá :-)). Dohromady s utrápeným Carem ve vaně to tu vypadá jak klub týraných BŠOáků :-))

22.5.2012 20:40
saina

XXX.XXX.237.229

:D Bezdomoveček..ale víš jak, jsem dost ráda, že mám v krabici psa a ne trapnejch 7 mega... :D :D :D Já nechic aby byl emzi vrstevníkama ,,out", protože nemá kupovanej pelech ale jen krabici vystlanou, ale čekala jsem, že to bdue hdoně ničit a že pořádnou postýlku mu koupím, až s tím přestane. A stejnak ej furt nalezlej u nás v posteli :D

22.5.2012 21:26
lusta

XXX.XXX.173.216

Dělala jsem si srandu. :-)) Chira spala přes rok na složené laryse. A to jsme pelech měli. Dostala ho, až když trochu zmoudřela. :-) Akorát jsem tehdy trochu neodhadla velikost. Spí pořád na kraji a vedla by se tam tak dvakrát.

24.5.2012 19:50
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj!

tak jak přežíváte ta vedra? Kenják se například naučil plavat. :D Sice nijak nadšeně, ale tu šišku musel zachránit, když už byla chuděra hozena dál od břehu.... Taky vaše psiska vypadají jak z koncentrákuz, když se namočí? Hlavně ti dlouhosrstí? :D

24.5.2012 20:33
veruha

XXX.XXX.28.67

Sai, vedra jsme my ostravští prožívali dost blbě, bylo opravdu hezky a panička musela sedět doma a učit se. Takže nám to bylo líto, že nikam nesmíme. Ale ode dneška je už právoplatná omagistrovaná "páňčelka", takže může své výchovné působení šířit dál, v prvé řadě na to své psí dítě, se ktrerým hodlá podnikat fůůůru aktivit :-).

Neboj, taky jsem byla při namočení psího dítěte málem osočená z nedostatečného krmení... Fotka z léta, kdy vypadal jak reklama na kostíky (přitom byl krmen doooostatečně :) ).

24.5.2012 20:40
lusta

XXX.XXX.173.216

Naše čubina je namočená taky jako krysička. :-) Vždycky se za ní stydím, dokud se aspoň jedou neoklepe. :-)) Oproti loňsku je to ale už o něco lepší, už přibývá trochu svalové hmoty. :-)

24.5.2012 22:19
saina

XXX.XXX.237.229

Lusta, parádní fotky Chiry! :ú A Vertu, grtaulaceeeeeee, jsi nejvíc nelepší nejšikovnější!!!!!

26.5.2012 10:16
lusta

XXX.XXX.173.216

Taky máte doma takový stařenky a stařečky? Chira s mokrou hlavou vypadá jako padesátiletá psí babička. :-))

28.5.2012 20:23
saina

XXX.XXX.237.229

Jééé, tady Chiruše vypadá fakt jak seschlá bábuška. :) A má fakt takovej ,,dámičkovskej" úzkej čumáček - i Kenj ve svýchj necelých 6ti měsících proti ní má tlamu jak vrata... jak se u vás začla projevovat půba, holky? Kenj mi totiž přijde čímdál lepší.... má dny, kdy šlape jak švýcarské hodinky (jak jinak taky :)))) a jindy je totálně na zabití. Třeba dneska, jsme začali cvičit zůstaň s odhozením tenisáku a myslím, že zůstaň už chápe fakt dobře, neb zůstal (a zůstává, ikdyž kus od něj pokládám na zem misku se žrádlem a podobně - ale nikdy jsem psa neměla, tak nevím, zda je to norma, nebo zda je šikovnej...). A jindy byhc ho zabila za předvádění ,,bšo - blbý švýcarský ovčák", co nechápe ani sedni...

Tady jedna šifřička na večer - najdi švýcaráka. :D (Té omlácené zdi si nevšímejte, nežijeme v holobytu, ale stávala tam točící židle a přítel se na ní točil u zdi...)

29.5.2012 14:39
lusta

XXX.XXX.121.128

Mě přijde, že žádná puberta ani nebyla :-), spíš takový zlobivý štěněcí období (nedokázala být doma ani po vylítání v klidu, snažila se okusovat nohu u stolu :-)) a pak už to bylo pořád stejný. Nikdy to nebylo, že by při cvičení vyloženě neposlouchala, a pak přišel zlom a šlapala jak hodinky. Pořád je to takový, že více méně poslouchá, ale občas to prostě neudělá. Stojí a čumí, jak kdyby mi nerozměla :-)). Se zůstaň teda taky bojujem. Nám bylo doporučeno učit až zhruba kolem druhýho roku, když se trochu vyklidní. Do tý doby je pes moc akční a je to i pro něj zbytečně nepříjemný. Chira to zatím dýl jak půl minuty nevydrží, i když ví, co po ní chci. O nějakém větším vzdálení od ní nebo dlouhodobém odložení nemůže být řeč. Snad jí to časem docvakne.

29.5.2012 14:48
lusta

XXX.XXX.121.128

Ještě mi to připomnělo, jednu věc, která se mi stala. Potkala jsem v parku holku s malým štěnětem, tak 3, 4 měsíce. Panička chtěla, aby udělalo nějaký cvik, už si nevzpomínám, který. Štěně to samozřejmě neudělalo a ona hned prohlásila, že je to tou pubertou... To mě fakt dostalo. Bylo to vyloženě psí mimino, co vůbec netušilo, co se po něm chce a ona, místo aby hledala chybu v sobě, tak to hodila na pubertu smajlík. Občas nechápu, co za lidi si psy pořizují.

29.5.2012 15:54
veruha

XXX.XXX.28.67

Já teda taky nějakou extra pubertu nezaznamenala. Tak jak píše Lusta. Chvilku pozlobil, pak byl klid. Jo, pár věcí zničil, sežral, ale to by byl fakt divný, kdyby ho to minulo :D. Má to tak víceméně dodnes. Někdy je úplný vzorňásek a někdy mu švihne a něco vymamlasí. Můžu ale říct, že oproti Míši, jejíž puberta byla fakt za trest, je Balt úplný pohodář.
Zůstaň jsme začali učit v pozdějším věku (nevím přesně). Pochopil celkem rychle a dodržuje. Pilujeme teď odložení za chůze. Až na poooomalé lehání už to skoro máme zmáknuté. 20m a takové 2 minuty vydrží (dýl jsem nezkoušela). Pravda, cvičíme vždy po pominutí prvotního rauše z toho, že je navolno a jde se běhat, takže je u cvičení klidnější.:-)

29.5.2012 16:03
saina

XXX.XXX.84.197

Tak já teď asi vypadám jak hrozný tyran, co to po tom psovi chci :D Ale spíš učíme takovéto ,,zůstaň" pro praktické využití v životě - aby počkal, než mu položím misku se žrádlem, než si zavážu tkaničky, když ho chci vyfotit a tak. Nějaké odložení a podobně nás čeká až na cvičáku pod odborným dohledem.. :) Právě chovatelka říkala, že Kenjinův děda měl pubertu strašnou, že ho nemohla pustit z vodítka, že zdrhal, neposlouchal vůbec a tak.... tak asi proto jsem z toho teď taková vybátá a čekám, kdy mě začne úplně ignorovat.... že něco kouše, neposlechne na poprvé a podobně, to vůbec neřeším, to je přece pro štěně normální, ne...? Tím se fakt netrápím. :) Děsím se jen okamžiku kdy mi uteče a já ho budu celý odpoledne honit, něco ho u toho přejede a podobně... ale třeba nebude po dědečkovi :) snad...

30.5.2012 11:11
lusta

XXX.XXX.121.128

Sai: Hrozně závisí na jedinci a jeho temperamentu. Chira, jak je drobná, je hrozně aktivní. U ní není jen prvotní rauš. :-) Půl hodiny plavala (s přestávkami) za míčky ve vodě, pak dojdeme na louku, kde hrozně poskakuje, abych jí ještě něco naházela a až pak můžeme trénovat zůstaň :-)). Zrovna včera jsme byly na hodinové procházce, cvičila, aportovala. Nakonec jsme potkaly skupinu větších psů. Ještě mezi nimi běhala, jak poděs. Říkali nám, že ji máme přihlásit na chrtí závody :-). Je jasný, že pokud je pes klidnější, tak pro něj nebude zůstaň takový problém.

30.5.2012 20:34
saina

XXX.XXX.237.229

Holky, objevilo se u vás ve vývoji období, kdy si pesani moc nechtěli hrát s ostatníma psama? Mně teďka začal Kenjis ostatní psy téměř ignorovat, hrát se mu nechce, jen pořád nosí šišky a klacíčky mně. Ikdyž mu nic neházím a jiný pes ho vyzývá ke hře, tak jemu se prostě nechce.... tak dumám, zda to mám nějak řešit a zkusit ho nějak podpořit (jak?), nebo zuda to neřešit a přejde to.... co myslíte?

30.5.2012 22:02
lusta

XXX.XXX.173.216

Chira si čím dál víc přestává všímat psů, ale už dospívá. Ber to z jinýho pohledu. Proč by si měl hrát, když se mu nechce? Nám od začátku říkali, že máme čubinu motivovat na sebe, aby neměla potřebu hledat si zábavu sama a odbíhat za ostatními psy. Když si ostatních psů nevšímá, nedochází k žádným konfliktům, nikomu se nepodřizuje (není mu v mládí snižováno sebevědomí)... Já jsem ráda za to, že jsem ji k tomu vedla. Nedávno jsem potkala krátkosrstou fenu BŠO. Panička telefonovala a ona chvíli byla u nás, pak v dálce viděla jiné psy, tak za nimi hned běžela.To by u Chiry neexistovalo. Kdybych stála na místě a nevšímala si jí, neodešla by dál, než na pět metrů, protože jsem pro ni důležitější. Nejspíš by si kousek ode mě lehla a čekala by. Vídám často psy, kteří celé štěněcí období chodili na volno v rámci "socializace" si pořád se všemi hráli a teď je marně přivolávají od okolních psů.

2.6.2012 03:12
lemonka

XXX.XXX.87.89

lusta: nebyly jsme to náhodou my koho jsi viděla?:DDD Asi ne, ale Jess je toho schopná, ale i si mne hlídá a vrátí se i sama. Skvělá byla na pochodu Praha - Prčice. Prvních patnáct kiláků šla vždy napřed, pak se vrátila, pak zase napřed, pak se zase vrátila. Případně čekala až ji dojdeme. Jediný co bylo blbý, že při čekání se občas zastavila před jiným člověkem stylem "čekám na svého páníčka, počkej taky nebo mne obejdi". Trošku na zabití:D No každopádně lidí ani psů si nevšímala. Krom vyjímky v půlce, druhé půlce, kdy chvíli lovila jednoho prcka, chvilku lítala u rybníku u cesty s huskounkem (jsme bohužel museli utnout, moc lidí) a pak si hrála s nějakou běluší, ta tedy měla víc energie, zjišťuji, že mám doma chcípáka:D No pak šla blíž, už jen čekala, pak u nohy, chvílema i za mnou, ale myslím, že se netáhla jak smrad za mnou, ale že šla ve stínu. 30km, resp.jejích tak dvojnásob, nám dal trochu zabrat:)

Holky novinka, rvali jsme se. Ale myslím, že ne naší vinou. Potkali jsme parson rusella terora. Ještě před pár měsíci si hráli a teď hned jak se potkali tak šup do sebe. Během chvilky jsme je rozdělili, Jess v klidu, ta druhá by se ještě rvala. Tak i díky tomu si myslím, že to vyprovokovala. Každopádně my máme bebí nad čumáčkem, na té malé bestii jsem neviděla ani kapičku krve.
Co se mi ale nelíbí, tak že je někdy víc dominantní než se mi líbí či až drasticky výchovná. Upozroňuji, že tedy nikdy neublíží. Ale třeba dnes... byla jsem venčit s kámošku a stafbullkou. Šel proti nám pán se štěndem asi bígla. Jess zajímal, my stáli a já si jí radši přivolala a posadila, aby ho nešla vítat svým oblíbeným stylem hop hop hop ňaf ňaf ňaf. Pán už skoro u nás a Jess šla prcka pozdravit, ale tak, že si stoupla nad něj a teď nevím jesstli zaštěkla či zabručela (to dělá i při hře) a chudák štěndo nevědělo, jestli ho nechce ta obluda sežrat. Jsem ji okřikla, zavolala, položila. Sedla na bobek, omluvila se pánovi, že my pejsky nežereme (pochopil) a čekala, jestli štěndo přijde. Přišlo, tak jsem Jess řekla, že může. Čmuchla si k němu a v tu chvíli jí přestalo zajímat a šla pryč. Občas mi přijde, že má nutkání zjistit co je ten pes zač a většinou když to zjistí, tak ji nezajímá. Jen nevím co to uvítání "strašením", jestli dělá protože se bojí nebo říká já jsem větší a silnější. Proč to ale hlavně píšu, krom informování a postěžování si. Jak uvedla lusta, velké kamarádíčkování v rámci socializace s jinými psy je fakt na škodu. Jen rozvinu trochu to sebevědomí. Jess byla vždy opatrnější k jiným psům, minimálně než se s nimi setkala zblízka, možná je i doteď. Ale... měli jsem "kamarádku" jeden čas i borderku, která jí takhle sem tam "vychovávala" jako Jess to štěně. Buď ji to naučila nebo to Jess teď sem tam oplácí. Což je vlastně skoro to samé. Upozorňuji, že fakt sem tam, minimálně, nebojte, nemusíte se bát s námi jít venčit.) Minule známá dotáhla svůj odchov maliňáků, myslím, že byli čtyři, ňufali na Jess, sem tam doráželi, jejich matka u toho nebyla, ze začátku vlastně ani žádný jiný pes a těch si nevšímala, bylo jí to jedno.

saina: tákže... u nás se tohle období nehraní neukázalo, ale s odstupem času ti můžu říct, buď ráda a víc ho fixuj na sebe a prohlubuj vzájemný vztah:)

puberta? tu máme doteď. dál rozvíjet nebudu nebo se s námi nebudete chtít nikdy vidět:D

lusta a další: zůstaň jsem začila cvičit někdy po půl roce, vlastně na cvičáku. Asi i tak lehce předtím doma, ale už si vzpomínám jen matně. S Romanem tentokrát nesouhlasím, že je lepší to cvičit až kolem druhého roku. Jednak se dlouhodobé odložení dělá až nakonec z prostého důvodu, že pes je utahanější a vyklidněnější po předchozím cvičení. A za další poznala jsem dost psů, kteří byly hodně akční a temperamentní a zvládli to. Věřím, že to může mít svá pozitiva, ale jak sama vidíš, tak s tím máte docela problémy a není to až taková hračka jak by mělo být. První zkoušku jsme skládali v roce, další ve dvou a ted ve třech. Mezitím závody. Jess měla tuším vždy za plný počet bodů. U ZZO je to 15 kroků, odhadem dvě minuty, s tím, že cvičí jiný pes, i aportuje. Teď samozřejmě zvládneme delší vzdálenost, i ji nějakou dobu učím, že jsem v zákrytu (že mne nevidí) a jde jí to. Ze zkušenosti vlastní i okolí doproučuji začít brzy. Pomalu, postupně, důsledně, ale ve štěněcím věku.
Ták a tím jsem nám hezky zlepšila reputaci:-)

JInak poslední dny jsem totálně vyřízená. Probírání smluv ohledně bytu mi dalo safra zabrat, několik dní čtyři pět hodin spánku a kýbl nervů. A do toho autoškola. V pondělí to snad podepíšeme, tak držte palečky.

Jelikož ne všechny mám na facebooku, tak posílám odkaz na fotečky: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2970541027001.121249.1366002023&type=3&l=8e48a42af7 a https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3198047714526.124934.1366002023&type=3&l=971e0fca4f

P.S. Veruha, obří gratulace! :)

2.6.2012 11:41
lusta

XXX.XXX.173.216

Parson russel teror, to je dobrý :-)). Ono to nebylo myšleno tak, že by to ti temperamentní psi nezvládli, to vůbec ne, ale že je to pro ně zbytečná pruda a musí se překonávat větší "odpor" než v dospělosti.
Kdy se tedy stěhujete? Koukala jsem na ty fotky. Máte nějakého bílého krátkosrstého kámoše? Jinak tady v parku občas taky potkávám pár s krátkosrstým klukem doveženým ze Slovenska (je mu kolem roku a půl).

2.6.2012 21:10
saina

XXX.XXX.244.89

Ahoj holky.

Nemáme se vůbec dobře - Kenják mi začal kulhat, asi hodím dotaz i vedle na nemoderku, neb jsem z toho na nervy. Z ničeho nic, aspoň já si nejsem vědoma žádné příčiny, prostě jednou ráno začal kulhat. Chvilkama jen. Odpoledne se to zhoršovalo, tak jsem nastavila klid. To bylo včera. Dnes celý den klid, procházky jen minimalistické na vodítku před barák vyvenčit a zpátky. A spíš se to zhoršuje. Včera to bylo občas kulhnutí, teď kulhá už výrazně a pořád, navíc když sedí nebo si lehá tak packu nadzvedává a odlehčuje, jde o pravou přední. Prohmatávala jsem, mačkala, ohýbala, ani nekníknul. Tak jsem si říkala, že vzhledme k nízkému prahu bolesti u švýcaráků ho to snad nijak extra nebolí, když při zkoumání nevyvádí... ale prostě nevím. Jak dlouho to zkusit léčit klidem, než zajít k vetovi? Jak pomoct zlepšení?Co by to mohlo být? Jsem z toho pěkně na prášky...i jsem myslela na Veruhu, že Balt tenkrát špatně došlápl, kníkl a bylo to..jenže Kenj fakt ani nepískl, bylo to náhodně, zničeho nic prostě kulhing. Ach jo. :(

3.6.2012 09:41
lusta

XXX.XXX.173.216

Já bych šla k vetovi asi hned. Za to nic nedáš, minimálně pro klid duše. My jsme nikdy nekulhali, takže bohužel neporadím.

3.6.2012 10:53
veruha

XXX.XXX.28.67

Sai, to mě mrzí.smajlík Možná tě uklidní, že Balt ještě před svým velkolepým úrazem taky kulhal. Skoro stejně jako popisuješ u Kenjiho. Sjeli jsme k vetovi a ten ho prohmatal. Bylo to jen špatné našlápnutí. Prý je to u štěňat a mladých psů časté. Určitě ale k vetovi zajeď, fakt to může cokoliv. Přeju, ať je to ta nejmenší prkotina a ať je Kenjis zase fit.

3.6.2012 14:58
anies

XXX.XXX.1.228

Ahoj holky !!!

Četla jsem Tvůj problém Sai a můžeš bejt klidná, nebo ne klidná, ale Caro má úplně to stejný .. Kulhá mi na přední, to už děsně dlouho, toho jsem si přestala všímat po douv týdnech, ale pak mi začal kulhat na levou zadní a přesně, uhýbal jí, když stál, tak ji nadlehčovaal a nestál na ní, tak jsem se naštvala a vzala ho na VFU .. Tam se dělali RTG a zjistilo se, co jsem si myslela .. Caroušek má panostitidu :-( je to onemocnění dlouhých kostí u velkých plemen psů, kteří rychle rostou .. Může Ti z toho pes kulhat 5 měsíců, ale klidně i 15 měsíců .. Jak vyroste úplně, tak ta nemoc zmizí, ale počítám, že třeba Caro mi prokulhá tak do dvou let smajlík .. Kamarádka měla se svojí švýcarou to stejný a taky je PP .. o papíry a nepapíry vůbec nejde, prostě se to stane :)) .. Co můžu doporučit tak je hydrolyzát kolagenu , dávám to Carovi tak cca 3 týdný a kulhání skoro vymizelo, doporučili mi to i na veterině, s tím jsem opravdu maximálně spokojená!

Jinak se omlouvám, že jsem tu zase tak dlouho nebyla, nestíhala jsem s maturitou, ale teď už mám konečně klid a PRÁZDNINY !!! smajlík

--> Caroušek rozpláclej na zemi po RTG a narkóze smajlík smajlík

3.6.2012 18:00
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj holky. K vetovi se chystám asi zítra - psala jsem na kliniku, kdy buder k zastižení ortoped a zatím neodpověděli, ale i tak tam asi zítra vyrazíme. Ta panostitida mi taky přijde docela možná...tak snad to bude ,,jen" tohle.... a to se stane zanedbáním něčeho, nebo prostě vyrostl moc rychle a nedalo se to ovlivnit? Páč jestli jo, tka si to budu strašně vyčítat....a Anies, oni ho uspávali jo, na ten rtg...to se mi moc nelíbí, aby se Kenják už takhle zamlada uspinkal...ale snad ho to případně nijak neovlivní a neohrozí... ale díky všem za uklidnění, dám zítra vědet, jak jsme dopadli.

3.6.2012 18:54
veruha

XXX.XXX.28.67

Co to ti naši kluci dělají? Ach jo, vidím, že problémama jsme nebyli stiženi jen my. Sai, narkózu neřeš, myslím, že je to menší zlo než nezjistit příčinu kulhání. My už jich máme za sebou 5 (pokaždé ta hluboká).... Každou (právě vzhledem k věku) snášel výborně. Nakonec třeba bude stačit ho jen lehce oblbnout - záleží, v jaké poloze to budou fotit. Holky, přeju vám, ať se psouni dají co nejdřív dokupy a zase lítají.

A Anies, nevím, jestli jsi maturu dala, ale podle toho, že píšeš, že máš prázdniny, si domýšlím, že jo :). Takže mooooc gratuluju!! smajlík

3.6.2012 19:10
saina

XXX.XXX.237.229

Připojuji se ke gratulaci, ta mi z minulého příspěvku vypadla. Jsi pašák. :) Vy obě, matura a státnice, dobře vy. :) Anies, a taky ti Caroušek tu packu jakoby podával? Kenj sedí, kouká na mě a pak mi nejdřív váhavě a pak čímdál intenzivněji tu packu podává a kouká, co já s tím. Tak ho asi bolí.... nebo já nevím, jsem z toho zmatená. Snad zítra na ,,naší" klinice zastihnu pana ortopeda a budeme vědět, co a jak...

3.6.2012 21:22
anies

XXX.XXX.1.228

Sai jojo uspávali, ale to je v pohodě :-) Jako na tu panostitidu to vypadá, taky za mnou Caro přišel a tu přední pacinu mi podával a koukal jakože koukej s tím něco udělat, bolí to .. Teď po tom kolagenu lítá jak drak a ani nezakulhá .. Hodinovou lítací procházku vydrží bez kulhnutí, ale delší už nedává .. To neovlivníš tu panostitidu, prostě se to stane smajlík

Jinak moc moc děkuji za gratulace! Udělala jsem všechno až na praktický, ale to je anál, naučím přes prázky a pak jim to natřu .. Hvězdy září v září ne? smajlík Jinak já gratuluju k těm státnicím !!! smajlík

A jak si užíváte ty parné dny? .. Caro je furt zalezlej na balkóně a občas ho ukecat jít ven je nadlidskej výkon .. Hlavně se strašně rychle zadejchává a to je peklíčko .. Nejradši to má teď okolo 9, žádný slunko, vedro, jenže to se nechce moc paničce smajlík Jinak ještě měsíc a 7 dní a máme rok .. Nechutně to utíká, dyť je to chvilka, co jsem tu psala, že jsem si ho teprv dovezla dom .. A už ho mám taj skoro rok dacana jednoho smajlík

A strašně chválím Kenjisa .. Děsně se povedl, je to neuvěřitelnej fešák !! Samozřejmě jako všichni Balťas, Chirka a Jess :-)) Jen nám furt říkají satelite, ušoplesku atd .. Ale tak co .. Máme velký uši a jsme na ně hrdí !! :-)

Na fotce se svojí ženou Bee-Gee .. Jsme navštívili klubovou výstavu BŠO :))

3.6.2012 21:37
saina

XXX.XXX.237.229

Anies, velký uši jsou enjlepší, nic si z toho nedělej. My máme taky plachťáky, jen jak jsme zachlupení, není to tak do očí bijící. :) Hele a jak dlouho jste museli mít klid, než začal Caroušek běhat? Četla jsme o té p...... nějaké články, a je fakt, že by to dost sedělo, Kenj ej i tak trochu apatickej - ikdyž nevim, zda to nepramení z uražení. On ej hrozně dotčenej, že nemá žádný vylítání venku a že musí pořád být doma a ideálně ležet a pospávat. Až se do toho nějak vžil a jen leží, pospává a tváří se strašně smutně a apaticky (dokud nezvednu hračku nebo misku na žrádlo:))). A na ortopeda s emusím objednat, tak to asi enstihnu už zítra...chjo chjo.

4.6.2012 00:59
lemonka

XXX.XXX.87.89

saina: ptala ses, z čeho to měla, jestli jsme to zjistili. Zapomněla jsem minule odpovědět. Nezjistili, měli jsme několik teorií: otrava (spíš ne), otrava masem, které měla dostat večer, ale jaksi ho dostala až ráno a zrovna bylo dost teplo, svalová horečka, jakýsi úpal.... Na to ale jak na tom byla hodně zle, tak se z toho velmi rychle dostala.
lusta: máme bílou kámošku Maggie, pánička Petra, byly se mnou tehdá ve Chlístovicích. Jess a Magg se milují, občas říkáme, že to jsou lesbičky:DDD Jenže dnes večer jsem se dozvěděla, že Mag má asi rakovinu krve. V září jí budou teprve tři. Nechápu, to přece není možné! Má bouli na boku, vyrostla rychle (zjištěno ve čtvrtek), během dneška se navíc zmenšila. Sama jsem to viděla. V pátek jí to budou řezat a posílat na rozbor. Držte palečky.
Takže holky, jestli vám kulhají a časem přestanou, buďte rádi za takovou "maličkost". Bude to dobré, uvidíte:)
Všem přejeme hlavně to zdraví, to je fakt to nejdůležitější. Víc toho nejsem teď schopna napsat. Sama mám nervíky, teď tohle a plno dalších věcí do toho. Držte mi palečky aby nám vyšel byteček bez problémů, odpoledne bychom měli podepisovat smlouvu.

4.6.2012 08:31
saina

XXX.XXX.237.229

Držme si palce navzájem! :) Držíme držíme, Lemon, ať vám to vyjde a hezky se bydlí!

4.6.2012 16:02
saina

XXX.XXX.237.229

Ahoj!

Tak jsme byli na veterině. Pan doktor Kenjise prohmatal na obou předních v lokti a v rameni (Kenj řval, jak kdyby mu chtěl ty nohy utrhnout, uplně šílená hysterie) a pak mvrd. říkal, že nenašel žádné anomálie a že u problému nehrozí ,,nebezpečí z prodlevy" a objednal nás na příští týden na rtg. Že pokud je to z nějakého blbé našlápnutí, podvrknutí nebo tak, přejde to a je zbytečné ho zatěžovat narkózou a rtg. A když to bude ěnjaká vývojová vada nebo ta panostitida, že jeden týden nic nezmění. Takže ještě týden klid a dkyž to nezmizí, tak rentgenujeme..

4.6.2012 16:18
lusta

XXX.XXX.121.128

Lemonka:
Jojo, vím. Pokud si dobře vzpomínám, tak Maggie je z CHS Taien. Je mi to moc líto. Dej vědět, jak to dopadlo, jestli rakovina půjde léčit nebo je už moc rozlezlá smajlík. Je to šikovná holka, cvičila moc pěkně. Neumím si ani představit, že by nás něco takového mohlo za rok potkat.
Držím palce se smlouvou, mohly bychom se občas scházet na společná venčení. Já chodím pořád sama a sem tam někoho zajímavého potkáme, ale čistě náhodně.
Sai:
O té panostitidě nic moc nevím. Asi je to rychlým růstem. Myslím, že to může ovlivnit i krmivo. Když jsou granule moc "nadupané", štěně rychle přibírá a také se zvyšuje riziko... To je má představa :-).

Kluky lituju, mají mít úplně jiné starosti než myslet na bolavé nožky. Je blbý, že to člověk moc neovlivní.

11.6.2012 13:29
saina

XXX.XXX.237.229

Tak jak je všem? Kenjis přestal včera večer téměř úplně kulhat, tak jsme rtg prozatím odvolali, že tomu dáme ještě čas, zda to úplně nepřejde a pak to prohlásíme za nějaké štěněcí špatné došlápnutí... co u vás nového a tak? U nás stále klid, takže nového nic moc...

25.6.2012 21:23
saina

XXX.XXX.237.229

Kam jsme se to propadly, hamby jedny??? O Jess a Lemonce aspoň něco vím z fejsu, ale po ostatních se slehla zem...to je ale strašná škoda! Ozvěte se, haló!

26.6.2012 13:54
veruha

XXX.XXX.28.67

Ahojky, jsem ostuda, že to tu zanedbávám. U nás skoro nic nového. Cvičíme obedienci (zatím furt takové ty základy), Balta to baví, mě zatím taky :-). Taky jsme se dali na ježdění na kolobce. Teda jezdím já, Balt buď "tahá" nebo kluše vedle. Zatím spíš pilujem povely, abychom byli patřičně sehraní. Co vy ostatní? Jak užíváte pěkných dnů a co nového?

Přidejte reakci

Přidat smajlík