Finance - záleží na tom, jestli si pro štěně pojedete, nebo si ho necháte poslat.
Jinak - štěně do 3 měsíců, nemusí mít očkování na vzteklinu. Starší štěně ale ano. A musí projít i lhůta, během které nastupuje imunita.
Štěně musí mít čip - ovšem, když přijela štěňata z US mně, tak paní vet. na letišti, prohlásila že nejspíš nepřečtou čipy a taky že nepřečetli. Takže se musel volat veterinář a stálo mně to 4 tisíce - přečipování (3 psi).
Štěně cesuje v přepravce, která splňuje normy pro leteckou přepravu. Nejlépe když zašlete člověku který bude štěně posílat (chovateli) peníze, aby koupil přepravku.
Já se dohodla s chovatelem, kolik bude stát vše - psi+doprava+přepravka a peníze sem poslala předem.
Jinak, když posílám štěnata do US jako cargo, využívám služeb firmy Airfreight horizon.Myslím že fungují obousměrně - ale nejsem si tím jistá.
To vám řekl kdo? Mně stál pes i s dopravou ze St.Louis Cca1700 Usd. Pes přitom stál 810 Usd.
Je fakt, že to bylo v době kdy by dolar za 15 Kč.
Ale stejně si nemyslím, že by to dnes stálo tolik, zvlášť když je cena psa jen 500.
Já posílala před rokem dvě dvouměsíční štěňata do San Francisca a vyšlo to - cesta i s přepravkou na 15000.
Ten čip - ne asi by bylo lepší poslat náš. Příště to udělám jesti to půjde.
samain
napsal(a):
To vám řekl kdo? Mně stál pes i s dopravou ze St.Louis Cca1700 Usd. Pes přitom stál 810 Usd.
Ale stejně si nemyslím, že by to dnes stálo tolik, zvlášť když je cena psa jen 500.
Já posílala před rokem dvě dvouměsíční štěňata do San Francisca a vyšlo to - cesta i s přepravkou na 15000.
Dodatek - těch 15000 bylo v korunách samosebou.
samain
napsal(a):
Takhle diskuse mi přišla přímo "do rány"
Já řeším štěně obřího plemene, v době transportu kolem 10 týdnů cca 12 kg váhy. Moc prosím o vaše zkušenosti s konkrétními přepravními společnostmi. Jedná se o směr do USA a jde mi hlavně o podmínky pro transport, cestu, případně možnost vzít takového obříka do prostoru pasažérů. A samozřejmě moc důležité vaše spokojenost s celou akcí. Předem díky za info
sona janska
napsal(a):
Já řeším štěně obřího plemene, v době transportu kolem 10 týdnů cca 12 kg váhy. Moc prosím o vaše zkušenosti s konkrétními přepravními společnostmi. Jedná se o směr do USA a jde mi hlavně o podmínky pro transport, cestu, případně možnost vzít takového obříka do prostoru pasažérů. A samozřejmě moc důležité vaše spokojenost s celou akcí. Předem díky za info
Jak už jsem tu psala, jsem spokojená se společností Airfreight horizon,. Jsou ochotni dodat nezávazně informace o ceně přepravy, když jim dodáte data - věk, váhu a velikost štěněte. Přepravovala jsem touto společností už tři štěňata do SF - 7 měsíční fenku a pak dva dvouměsíční.
12 kg štěně do kabiny patrně nedostanete. Když už se najde společnost, která povolí psa v kabině jako palubní zavazadlo, je to zpravidla do 10 kg i s přepravkou.
Důležité, pokud budete štěně posílat jako cargo je, aby bylo DO těch desti týdnů (opět kvůli vzteklině). Do US, mmusí být také ošeřeno proti echinococoze (odčervení).
Přepravku doporučuji koupit přímo, třeba v e-shopu - společnost je schopná í dodat, ale je to o dost dražší.
Na letiště teda dpravíte štěně vybavené přepravkou,Dekou, eventuelně něčím k jídu ( já nedávám, bojím se aby jim nezaskočilo), obojkem a vodítkem (zaměstnanci společnosti při přestupu štěňátka vyvenčí)..
Musí být čpované.
V očkováku - základní očkování, odčervení proti echinococoze a potvrzení od veterináře - ne starší 3 dny, že je štěně zdravé.
Transport se platí na místě v kanceláři, kde také předáte štěňátko.
Společnosti dáváte také kontakt - telefon na příjemce. S tím se pak domlouvá letecká společnost, kdy si zásilku může vyzvednout. Také se tak ujišťují, že si pro pejska na letiště někdo přijde.
Jestli malý bude cestovat sám, deje mu sebou nějakou hračku a kterou je zvyklý. A malý trik - vodu v misce (součást přepravky) dejte zmrzout. Nevyleje se a štěndo v případě žízně, může lízat led. On stejně po cestě povolí, protože přeprava se samozřejmě odehrává v klimatizovaném prostoru.
sona janska
napsal(a):
Štěňátko musí být starší než 10 týdnů a mladší 3 měsíců, takové zkušenosti mám já, cestování štěňat do Brazílie (tam ještě papírování SVS, ambasáda, ministerstvo), Thajska (také potvrzení navíc), Kanady, Švédska (navíc čestné prohlášení na jejich ministerstvo),... Jinak co mám zkušenost, všechny přepravní společnosti u nás Vám vyjdou s nezávazným výpočtem vstříc. My využíváme Roth Cargo a DM Cargo. Počítají tzv. objemovou hmotnost, tak ani moc nezáleží na váze jako na objemu. Do zemí v EU se připočítává DPH, takže pro naše štěndo byla cena do Portugalska 11.791,- Kč a třeba do Argentiny je 11.200,- Kč, podobná Kanada atd.. Chováme také velké plemeno, komondory, cena tedy srovnatelná s Vámi. Bednu pořizujeme spíš větší než je nutné vzhledem k tomu, že tam štěňátko je třeba i 14 hodin. Do letadla s novým majitelem se štěně vzhledem k váze už nedostane, vždy cestování v zavazadlovém prostoru. Nikdy nedovolili hračky (z důvodu bezpečí štěněte), ty dáváme do přihrádky přepravky, ale stejně strkáme sušená vepřové ušiska, to nám před odletem tolerovali. Vydrží stejně jen chvíli na Cargu.. Jinak dvě hodiny před odletem musíte štěně odbavit. Při případném mezipřistání štěňátko nakrmí, dolijí vodu i vyvenčí. Zájemci dejte číslo odbavení - může se lépe informovat v případě nějakého problému atd. Veškeré jeho nacionále budou v přepravním listě, i telefon. Dobré je štěňátko postupně přivyknout zavření v boxu, začnáme pár minutami a dobu prodlužujeme, zpříjemňujeme pamlsky. Léky nedáváme, pokud už něco, tak lepší než léky je pro malé štěně lepší obyčejný Kinedryl, dávkování jako pro děcko, pejsek je klidnější... Tato rada přímo od veterináře. Ale pokud ho připravíte na cestu předem, pak nebude ve stresu a v "jeho" boudičce se bude cítit v bezpečí. Jinak co jsem řešila třeba s paní v Kanadě, cesta štěněte od nich by vycházela podstatně levněji.
feherkocos
napsal(a):
Štěňátko musí být starší než 10 týdnů a mladší 3 měsíců, takové zkušenosti mám já, cestování štěňat do Brazílie (tam ještě papírování SVS, ambasáda, ministerstvo), Thajska (také potvrzení navíc), Kanady, Švédska (navíc čestné prohlášení na jejich ministerstvo),... Jinak co mám zkušenost, všechny přepravní společnosti u nás Vám vyjdou s nezávazným výpočtem vstříc. My využíváme Roth Cargo a DM Cargo. Počítají tzv. objemovou hmotnost, tak ani moc nezáleží na váze jako na objemu. Do zemí v EU se připočítává DPH, takže pro naše štěndo byla cena do Portugalska 11.791,- Kč a třeba do Argentiny je 11.200,- Kč, podobná Kanada atd.. Chováme také velké plemeno, komondory, cena tedy srovnatelná s Vámi. Bednu pořizujeme spíš větší než je nutné vzhledem k tomu, že tam štěňátko je třeba i 14 hodin. Do letadla s novým majitelem se štěně vzhledem k váze už nedostane, vždy cestování v zavazadlovém prostoru. Nikdy nedovolili hračky (z důvodu bezpečí štěněte), ty dáváme do přihrádky přepravky, ale stejně strkáme sušená vepřové ušiska, to nám před odletem tolerovali. Vydrží stejně jen chvíli na Cargu.. Jinak dvě hodiny před odletem musíte štěně odbavit. Při případném mezipřistání štěňátko nakrmí, dolijí vodu i vyvenčí. Zájemci dejte číslo odbavení - může se lépe informovat v případě nějakého problému atd. Veškeré jeho nacionále budou v přepravním listě, i telefon. Dobré je štěňátko postupně přivyknout zavření v boxu, začnáme pár minutami a dobu prodlužujeme, zpříjemňujeme pamlsky. Léky nedáváme, pokud už něco, tak lepší než léky je pro malé štěně lepší obyčejný Kinedryl, dávkování jako pro děcko, pejsek je klidnější... Tato rada přímo od veterináře. Ale pokud ho připravíte na cestu předem, pak nebude ve stresu a v "jeho" boudičce se bude cítit v bezpečí. Jinak co jsem řešila třeba s paní v Kanadě, cesta štěněte od nich by vycházela podstatně levněji.
Tak my to vážně měli DO těch 10i týdnů Vzpomínám, že to byl děsně šibeniční termín - nějak od osmi do deseti.
Tu objemovou hmotnost ná počítali také - akorát že jsme měli něco přes předpkádanou váhu, tak jsem doplácela asi 200.
vera18668
napsal(a):
Dobrý den máte skušenosti z dovozem štěněte z USA?Stojí opravdu letenka 30000kč .Chovatelka chce poslat peníze na účet předem -není to rizkantní,jedná se o částku 60 000kč není jiná možnost ,co když psa nepošle?Děkuji Věrča
Nevím, jestli Vám až tak poradím, mám zkušenost jen s exportem od nás, cena je podobná jako třeba do Portugalska, protože zas na druhou stranu do Ameriky neplatíte DPH... Vychází to kolem 14000,- Kč, záleží jak máte velkou přepravku. My míváme tak kolem 60x80 cm, přesně si nepamatuji... Počítají objemovou hmotnost. 30 tisíc se mi zdá moc, protože z Kanady by byla letenka pro štěně levnější než naše, kdysi jsem to řešila, chovatelka si to chtěla vyběhat u nich, právě proto, že jsme byli dražší. Tak proč ze států by měla stát dvojnásobek...