Dobrý den, chtěla bych se zeptat na vaše zkušenosti se žárlivostí psů. Máme skoro ročního synka a v říjnu budeme mít i druhého potomka a mne by zajímalo, jestli když si teď pořídíme psa - máme vybrané štěně králováka, tak jestli by nebyl žárlivý vůči tomu ještě nenarozenému potomkovi, když by pak přišel o část pozornosti a jestli je to bezpečné. Já si myslím, že ano, ale manžel váhá. Tak by mě zajímal názor a zkušenosti místních pejskařů...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám 8-mi měsíčního synka a 3-letého psa. Od první chvíle co jsme si přivezli synka domů ho pes respektuje, hlídá a zahrnuje pozorností. Ve vašem případě bych se ovšem věnovala na 100% dětem a až odrostou pořídila bych si štěně. Štěně při dobré výchově určitě žárlit nebude. Osobně bych do výchovy štěněte a dítěte v jednu dobu dobrovolně nešla. Jen si vemte jak náročné je kolikrát naučit psa čistotě, myslím neustále vynášení ven ve dne i v noci a do toho ještě kojit apod. no nevím. Určitě se vyplatí si počkat a štěnisko vychovávat, až bude ten správný čas a hlavně, až budete mít na jeho výchovu dost času vy. (Sama vím jak hodně jsem byla ze začátku unavená při neustálém vztávání v noci, prdících přes den, kojení, přebalování a ještě starostí o domácnost).
Já mám 4roky a 2roky kluky. Psa jsme domu chtěli moc, ale čekali jsme. Vzali jsme si ho ted na podzim protože, budu ještě rok doma a chtěla jsem se věnovat plně všem. Prckovi jsou už dva, takže nemusím lítat s plýnami atd. mužu ho dát klidně na celý den babičce a mužu se věnovat psovi at už na cvičáku nebo dlouhý procházky i s dětma, před tím si to nedokážu představit jak bych lítala jak trysková myš
Nešlo ani o to, že by jsme se báli žárlivost nebo tak, ale aby jsme nezanedbávali ani výchovu dětí ani psa
Jakýkoliv pes bude respektovat a milovat dítě, pokud budete mít ujednocenou hierarchii (tzn. vy nahoře pes dole) a nenecháte dítě obtěžovat psa (docela to bolí když mimčo zatahá za srst/vlasy-vlastní zkušenost a pes se může v obraně ohnat, apod.), ale taky je necháte se seznámit Držím palce
Děkuji všem moc za vaše rady a připomínky. nakonec jsme k tomu dospěli také, že štěně nejdříve za rok a možná i o fous dýl. S našim prvním dítkem je to taková pohoda, že jsem si jistá, že bychom to zvládli, ale nevím co nás čeká dále, takže zatím počkáme. Ale jsem velmi ráda, že jsem našla tento server s tolika sympatickými lidmi co dokážou poradit a urovnat myšlenky v tom co bude nejlepší. Moc děkuji :)