Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

NelaF

15.4.2012 16:01
NelaF

XXX.XXX.4.197

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti s granulemi Brit? Je v těchto granulkách obsaženo vše, co pejsek potřebuje? A stačí mu samotné granule?:-)

15.6.2012 17:24
broulikj

XXX.XXX.209.251

Krmivo brit je bohuzel spise podprumerne. jake jsou Vase financni moznosti?
Obetujte chvili casu a prostudujte si tuto diskuzi https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1075821/re-pokec-o-krmeni

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2012 19:14

NelaF napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti s granulemi Brit? Je v těchto granulkách obsaženo vše, co pejsek potřebuje? A stačí mu samotné granule?:-)

Brit nebo Brit care? Brit care jsou fajn granule a pes na nich rozhodně neumře.

Ale první, co mě napadlo jako odpověď na Vaši otázku bylo - hlavně s mírou :-)

15.6.2012 19:58
broulikj

XXX.XXX.209.251

neumre, to mate pravdu, ale jsou mezi nami i taci, kteri chteji vic nez aby pes pouze prezival
Kdybyste vy sama jedla jen chleba a pila jen vodu, tak taky neumrete....urcite rozumite tomu co tim myslim

15.6.2012 21:06

broulikj napsal(a):
neumre, to mate pravdu, ale jsou mezi nami i taci, kteri chteji vic nez aby pes pouze prezival
Kdybyste vy sama jedla jen chleba a pila jen vodu, tak taky neumrete....urcite rozumite tomu co tim myslim

Ano, a i tak si myslím, že Brit care jsou granule, které poskytují rozhodně více, než jen "chleba a vodu". Jsou rozhodně lepší než jakákoliv marketovka, prémiové granule nebo třeba RC, Hill's, Eukanuba apod. Ne každý chce krmit holisticky a ne každý si může dovolit pytel granulí za dva a půl tisíce. Stejně jako ne každý musí večeřet kaviár. Mezi chlebem a vodou a kaviárem je totiž pořád velký prostor pro kvalitní, chutné a přitom levnější granule.

16.6.2012 18:31
broulikj

XXX.XXX.209.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ano, a i tak si myslím, že Brit care jsou granule, které poskytují rozhodně více, než jen "chleba a vodu". Jsou rozhodně lepší než jakákoliv marketovka, prémiové granule nebo třeba RC, Hill's, Eukanuba apod. Ne každý chce krmit holisticky a ne každý si může dovolit pytel granulí za dva a půl tisíce. Stejně jako ne každý musí večeřet kaviár. Mezi chlebem a vodou a kaviárem je totiž pořád velký prostor pro kvalitní, chutné a přitom levnější granule.

zde je prvnich pet slozek britu care adult large breed >>> jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby
Prijde vam to jako vyzivne? v podstate to jsou nejake blize neurcene zbytky z jehnete (kosti, kopyta, apod.) s trochou ryze (ryze je ale ta lepsi obilnina, to je bez debat) a pak blize nespecifikovany tuk (v diskuzi na kterou jsem dal link se doctete, co je to za humus - konkretne pripaleny tuk z hospod!!!) a zavrsuje to smrst nejakych ochucovadel, aby to pes vubec pozrel. Masa tam bude za nehet. Co na to chudak masozravec?
Nikdo se tu nebavi o holistickem krmeni (navic 13,5kg pytel spickoveho holistickeho krmeni se da bez problemu sehnat za cca 1300kc), ale je spousta krmiv, ktera jsou kvalitni a pritom ne o tolik drazsi. Brit care vyjde cca 70-75kc za kilo, kvalitni granule se daji bez problemu sehnat za nejakych +/- 90kc za kilo. Pokud zivite stredne velkeho psa, tak je to mesicne rozdil 2 stovky. Nemusite byt bohac, abyste krmila kvalitne, vidte? Staci se jen zajimat o problematiku. Taky jsem bohuzel diky svoji hlouposti sveho psa krmit chvili britem, ale poucil jsem se a uz takovou chybu neudelam.

17.6.2012 10:37
lerry

XXX.XXX.15.142

broulikj napsal(a):
zde je prvnich pet slozek britu care adult large breed >>> jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby
Prijde vam to jako vyzivne? v podstate to jsou nejake blize neurcene zbytky z jehnete (kosti, kopyta, apod.) s trochou ryze (ryze je ale ta lepsi obilnina, to je bez debat) a pak blize nespecifikovany tuk (v diskuzi na kterou jsem dal link se doctete, co je to za humus - konkretne pripaleny tuk z hospod!!!) a zavrsuje to smrst nejakych ochucovadel, aby to pes vubec pozrel. Masa tam bude za nehet. Co na to chudak masozravec?
Nikdo se tu nebavi o holistickem krmeni (navic 13,5kg pytel spickoveho holistickeho krmeni se da bez problemu sehnat za cca 1300kc), ale je spousta krmiv, ktera jsou kvalitni a pritom ne o tolik drazsi. Brit care vyjde cca 70-75kc za kilo, kvalitni granule se daji bez problemu sehnat za nejakych +/- 90kc za kilo. Pokud zivite stredne velkeho psa, tak je to mesicne rozdil 2 stovky. Nemusite byt bohac, abyste krmila kvalitne, vidte? Staci se jen zajimat o problematiku. Taky jsem bohuzel diky svoji hlouposti sveho psa krmit chvili britem, ale poucil jsem se a uz takovou chybu neudelam.

Taky teď krmím Brit a ani ne Care, ale Premium- složení mi přijde vzhledem k ceně výhodnější . Po studiích diskuzí na nemoderované ifauně, jsem je zkusila a psi (velké plemeno- junior a senior) si rozhodně nestěžují, na rozdíl od Acany ani nereznou.
Ráda ale udělám zase změnu, tak sem dejte nějaké tipy na super krmení za super cenu :-)

17.6.2012 12:47
akara

XXX.XXX.151.25

Nastudujte si pozorně složení krmiva, dávejte si pozor aby jste nekupovala něco, co má 50% čerstvého masa - potom je to jen samá voda, takže hledejte dehydrované maso, nebo moučku, dále mělo by tam být co nejméně obilovin, pokud možno vůbec - ale to už jsou velmi kvalitní, cenově vyšší holistická krmiva. Také si dávejte pozor aby tam nebylo uvedeno "drůbežího původu", mělo by tam být uvedeno, zda se jedná o kuře, či krůtu. Záleží v jaké cenové relaci hledáte. Nepřemýšleli jste i třeba nad BARFEM? Barf Vás vyjde měsíčně u např 25 kilového psa na cca 500 - 600, což je srovnatelné s podprůměrných krmiv a víte co pejsek jí ;-) Pokud neuvažujete nad tímto, pozorně čtěte složení a vybírejte, ale pozor, nezkoušejte granule a neměňte, pro psí organismus je to veliká zátěž. A hlavně nedávejte na značku, granule značek Pro Plan, Eukanuba a další.... to již s velkou kvalitou nemá nic společného, s lepším složením a nižší cenou jsou jiné značky.

17.6.2012 13:45
broulikj

XXX.XXX.209.251

lerry napsal(a):
Taky teď krmím Brit a ani ne Care, ale Premium- složení mi přijde vzhledem k ceně výhodnější . Po studiích diskuzí na nemoderované ifauně, jsem je zkusila a psi (velké plemeno- junior a senior) si rozhodně nestěžují, na rozdíl od Acany ani nereznou.
Ráda ale udělám zase změnu, tak sem dejte nějaké tipy na super krmení za super cenu :-)

moznosti je vice. Rozhodne neprohloupite s krmivy znacek, ktere se umistuji v zebricku TOP DRY FOODS (co to je a seznam napr. zde http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2012/ )
Konkretne napr.:
Earthborn holistic (obilna)¨
Earthborn holistic primitive (bezobilna)
Taste of the wild (bezobilna)¨
Orijen (bezobilna)¨
Canidae grain free (bezobilna)
Dog Lover's gold (obilna) - zde cena 1226kc za 15kg pytel, takze oproti Britu minimalni navyseni ceny (
GO! Natural (obilna)
FROMM Family (obilna)
Canidae (obilna)
Canidae grain free (bez obilna)

Doporucuji procist toto vlakno - https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1075821/re-pokec-o-krmeni
Co se reznuti tyka, tak se snazit najit krmivo, ktere ma mene vitaminu A :-)

17.6.2012 21:26
nefrit

XXX.XXX.14.4

broulikj napsal(a):
moznosti je vice. Rozhodne neprohloupite s krmivy znacek, ktere se umistuji v zebricku TOP DRY FOODS (co to je a seznam napr. zde http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2012/ )
Konkretne napr.:
Orijen (bezobilna)¨
Dog Lover's gold (obilna) - zde cena 1226kc za 15kg pytel, takze oproti Britu minimalni navyseni ceny (
GO! Natural (obilna)
FROMM Family (obilna)
Canidae (obilna)

Doporucuji procist toto vlakno - https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1075821/re-pokec-o-krmeni

Já jsem taky hledala pro střední plemeno a sáhla jsem po Dog Lovers Gold. Musím dávat tedy minimálně o třetinu víc než je doporučená dávka (krmím s tím štěně.) Ale krásně prospívá, takže u nás spokojenost. Taky přechod z minulých granulí úplně bez problémů. :-)

19.6.2012 15:57
lerry

XXX.XXX.15.142

broulikj napsal(a):
Konkretne napr.:
Orijen (bezobilna)¨
GO! Natural (obilna)
FROMM Family (obilna)
Canidae (obilna)

A co Markus-Mühle??? smajlík

19.6.2012 18:50
broulikj

XXX.XXX.209.251

lerry napsal(a):
A co Markus-Mühle??? smajlík

ja nejsem zadny odbornik :-)
Nicmene prvnich 5 slozek: drůbeží masová moučka (27% v sušině), celozrnná kukuřičná mouka (přibližně 13%), celozrnná rýžová mouka (přibližně 13%), moučka z bachoru divokých zvířat (5%), rýžové klíčky,....
drubezi masova moucka - moucka je OK, ale neni specifikovano o jakou presne moucku vlastne jde
kuku mouka - hned na druhem miste kukurice = podle me neni nejstatnejsi (mozny alergen )
ryzova mouka - dalsi obilnina, ale podstatne lepsi nez kukurice
Vit. A 10500.0 IU = dobra hodnota - pes by nemel reznout, pokud k tomu nema nejake extra sklony

Cena cca 900kc za 15kg vcelku ujde a krmivo se podle slozeni zda byt o neco malo lepsi nez bezne komercni znacky. Nicmene tu kukurici na druhem miste ve slozeni vidim jako nevhodou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík