NelaF

XXX.XXX.4.197
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti s granulemi Brit? Je v těchto granulkách obsaženo vše, co pejsek potřebuje? A stačí mu samotné granule?
Krmivo brit je bohuzel spise podprumerne. jake jsou Vase financni moznosti?
Obetujte chvili casu a prostudujte si tuto diskuzi https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1075821/re-pokec-o-krmeni
Uživatel s deaktivovaným účtem

NelaF
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli někdo z vás má zkušenosti s granulemi Brit? Je v těchto granulkách obsaženo vše, co pejsek potřebuje? A stačí mu samotné granule?
Brit nebo Brit care? Brit care jsou fajn granule a pes na nich rozhodně neumře.
Ale první, co mě napadlo jako odpověď na Vaši otázku bylo - hlavně s mírou

broulikj
napsal(a):
neumre, to mate pravdu, ale jsou mezi nami i taci, kteri chteji vic nez aby pes pouze prezival
Kdybyste vy sama jedla jen chleba a pila jen vodu, tak taky neumrete....urcite rozumite tomu co tim myslim
Ano, a i tak si myslím, že Brit care jsou granule, které poskytují rozhodně více, než jen "chleba a vodu". Jsou rozhodně lepší než jakákoliv marketovka, prémiové granule nebo třeba RC, Hill's, Eukanuba apod. Ne každý chce krmit holisticky a ne každý si může dovolit pytel granulí za dva a půl tisíce. Stejně jako ne každý musí večeřet kaviár. Mezi chlebem a vodou a kaviárem je totiž pořád velký prostor pro kvalitní, chutné a přitom levnější granule.
napsal(a):
Ano, a i tak si myslím, že Brit care jsou granule, které poskytují rozhodně více, než jen "chleba a vodu". Jsou rozhodně lepší než jakákoliv marketovka, prémiové granule nebo třeba RC, Hill's, Eukanuba apod. Ne každý chce krmit holisticky a ne každý si může dovolit pytel granulí za dva a půl tisíce. Stejně jako ne každý musí večeřet kaviár. Mezi chlebem a vodou a kaviárem je totiž pořád velký prostor pro kvalitní, chutné a přitom levnější granule.
zde je prvnich pet slozek britu care adult large breed >>> jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby
Prijde vam to jako vyzivne? v podstate to jsou nejake blize neurcene zbytky z jehnete (kosti, kopyta, apod.) s trochou ryze (ryze je ale ta lepsi obilnina, to je bez debat) a pak blize nespecifikovany tuk (v diskuzi na kterou jsem dal link se doctete, co je to za humus - konkretne pripaleny tuk z hospod!!!) a zavrsuje to smrst nejakych ochucovadel, aby to pes vubec pozrel. Masa tam bude za nehet. Co na to chudak masozravec?
Nikdo se tu nebavi o holistickem krmeni (navic 13,5kg pytel spickoveho holistickeho krmeni se da bez problemu sehnat za cca 1300kc), ale je spousta krmiv, ktera jsou kvalitni a pritom ne o tolik drazsi. Brit care vyjde cca 70-75kc za kilo, kvalitni granule se daji bez problemu sehnat za nejakych +/- 90kc za kilo. Pokud zivite stredne velkeho psa, tak je to mesicne rozdil 2 stovky. Nemusite byt bohac, abyste krmila kvalitne, vidte? Staci se jen zajimat o problematiku. Taky jsem bohuzel diky svoji hlouposti sveho psa krmit chvili britem, ale poucil jsem se a uz takovou chybu neudelam.
broulikj
napsal(a):
zde je prvnich pet slozek britu care adult large breed >>> jehněčí maso a produkty jehněčího původu, rýže, drůbeží tuk, lososový olej, přírodní chuť, rýžové otruby
Prijde vam to jako vyzivne? v podstate to jsou nejake blize neurcene zbytky z jehnete (kosti, kopyta, apod.) s trochou ryze (ryze je ale ta lepsi obilnina, to je bez debat) a pak blize nespecifikovany tuk (v diskuzi na kterou jsem dal link se doctete, co je to za humus - konkretne pripaleny tuk z hospod!!!) a zavrsuje to smrst nejakych ochucovadel, aby to pes vubec pozrel. Masa tam bude za nehet. Co na to chudak masozravec?
Nikdo se tu nebavi o holistickem krmeni (navic 13,5kg pytel spickoveho holistickeho krmeni se da bez problemu sehnat za cca 1300kc), ale je spousta krmiv, ktera jsou kvalitni a pritom ne o tolik drazsi. Brit care vyjde cca 70-75kc za kilo, kvalitni granule se daji bez problemu sehnat za nejakych +/- 90kc za kilo. Pokud zivite stredne velkeho psa, tak je to mesicne rozdil 2 stovky. Nemusite byt bohac, abyste krmila kvalitne, vidte? Staci se jen zajimat o problematiku. Taky jsem bohuzel diky svoji hlouposti sveho psa krmit chvili britem, ale poucil jsem se a uz takovou chybu neudelam.
Taky teď krmím Brit a ani ne Care, ale Premium- složení mi přijde vzhledem k ceně výhodnější . Po studiích diskuzí na nemoderované ifauně, jsem je zkusila a psi (velké plemeno- junior a senior) si rozhodně nestěžují, na rozdíl od Acany ani nereznou.
Ráda ale udělám zase změnu, tak sem dejte nějaké tipy na super krmení za super cenu
Nastudujte si pozorně složení krmiva, dávejte si pozor aby jste nekupovala něco, co má 50% čerstvého masa - potom je to jen samá voda, takže hledejte dehydrované maso, nebo moučku, dále mělo by tam být co nejméně obilovin, pokud možno vůbec - ale to už jsou velmi kvalitní, cenově vyšší holistická krmiva. Také si dávejte pozor aby tam nebylo uvedeno "drůbežího původu", mělo by tam být uvedeno, zda se jedná o kuře, či krůtu. Záleží v jaké cenové relaci hledáte. Nepřemýšleli jste i třeba nad BARFEM? Barf Vás vyjde měsíčně u např 25 kilového psa na cca 500 - 600, což je srovnatelné s podprůměrných krmiv a víte co pejsek jí ;-) Pokud neuvažujete nad tímto, pozorně čtěte složení a vybírejte, ale pozor, nezkoušejte granule a neměňte, pro psí organismus je to veliká zátěž. A hlavně nedávejte na značku, granule značek Pro Plan, Eukanuba a další.... to již s velkou kvalitou nemá nic společného, s lepším složením a nižší cenou jsou jiné značky.
lerry
napsal(a):
Taky teď krmím Brit a ani ne Care, ale Premium- složení mi přijde vzhledem k ceně výhodnější . Po studiích diskuzí na nemoderované ifauně, jsem je zkusila a psi (velké plemeno- junior a senior) si rozhodně nestěžují, na rozdíl od Acany ani nereznou.
Ráda ale udělám zase změnu, tak sem dejte nějaké tipy na super krmení za super cenu
moznosti je vice. Rozhodne neprohloupite s krmivy znacek, ktere se umistuji v zebricku TOP DRY FOODS (co to je a seznam napr. zde http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2012/ )
Konkretne napr.:
Earthborn holistic (obilna)¨
Earthborn holistic primitive (bezobilna)
Taste of the wild (bezobilna)¨
Orijen (bezobilna)¨
Canidae grain free (bezobilna)
Dog Lover's gold (obilna) - zde cena 1226kc za 15kg pytel, takze oproti Britu minimalni navyseni ceny (
GO! Natural (obilna)
FROMM Family (obilna)
Canidae (obilna)
Canidae grain free (bez obilna)
Doporucuji procist toto vlakno - https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1075821/re-pokec-o-krmeni
Co se reznuti tyka, tak se snazit najit krmivo, ktere ma mene vitaminu A
broulikj
napsal(a):
moznosti je vice. Rozhodne neprohloupite s krmivy znacek, ktere se umistuji v zebricku TOP DRY FOODS (co to je a seznam napr. zde http://www.granule.cz/clanky/top-dry-foods-2012/ )
Konkretne napr.:
Orijen (bezobilna)¨
Dog Lover's gold (obilna) - zde cena 1226kc za 15kg pytel, takze oproti Britu minimalni navyseni ceny (
GO! Natural (obilna)
FROMM Family (obilna)
Canidae (obilna)
Doporucuji procist toto vlakno - https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/1075821/re-pokec-o-krmeni
Já jsem taky hledala pro střední plemeno a sáhla jsem po Dog Lovers Gold. Musím dávat tedy minimálně o třetinu víc než je doporučená dávka (krmím s tím štěně.) Ale krásně prospívá, takže u nás spokojenost. Taky přechod z minulých granulí úplně bez problémů.
broulikj
napsal(a):
Konkretne napr.:
Orijen (bezobilna)¨
GO! Natural (obilna)
FROMM Family (obilna)
Canidae (obilna)
A co Markus-Mühle???
lerry
napsal(a):
A co Markus-Mühle???
ja nejsem zadny odbornik
Nicmene prvnich 5 slozek: drůbeží masová moučka (27% v sušině), celozrnná kukuřičná mouka (přibližně 13%), celozrnná rýžová mouka (přibližně 13%), moučka z bachoru divokých zvířat (5%), rýžové klíčky,....
drubezi masova moucka - moucka je OK, ale neni specifikovano o jakou presne moucku vlastne jde
kuku mouka - hned na druhem miste kukurice = podle me neni nejstatnejsi (mozny alergen )
ryzova mouka - dalsi obilnina, ale podstatne lepsi nez kukurice
Vit. A 10500.0 IU = dobra hodnota - pes by nemel reznout, pokud k tomu nema nejake extra sklony
Cena cca 900kc za 15kg vcelku ujde a krmivo se podle slozeni zda byt o neco malo lepsi nez bezne komercni znacky. Nicmene tu kukurici na druhem miste ve slozeni vidim jako nevhodou.