padre
napsal(a):
dobrý den máme 7 štěňat bandoga stáří 22. dnů kdy máme začít přikrmovat . štěňata jsou spokojena a za týden 700g mají přírustek na váze kolega mi říkal pokud ma fena dost mléka stačí od páteho týdne díky za odpovědi
Hmm, kolega je zcela evidentně zkušený množitel.. Takhle ničit fenu a šetřit na krmení pro štěnda.
Btw. opravdu je nutné mít v každém vypsaném názvu tématu tolik vykřičníků?
Zkuste určitě štěňatům pomalu přidávat, dala bych syrové přemražené mleté maso, udělat malou kuličku asi trošku menší než třešeň, a dávejte jim to do pusy aby se jim spustil kousací reflex. Ale přikrmujte, ono je něco malé plemeno a velké!
A jak se vede Bandogáčkům? Náhodou nejmenuje se fenka Eliška?
padre
napsal(a):
píši tady slušný dotaz nikdy jsme štěnata neměli a vždycky se najde nějaký zhulený buzerant co do toho začne jebat . jestli nechceš poradit a nevíš o co jde ty množiteli asi mluvíš z vlasni skušenosti vykuř
Co prosím? Zhulený buzerant? No tomu říkám výběrový slovník jen co je pravda.
impact
napsal(a):
Co prosím? Zhulený buzerant? No tomu říkám výběrový slovník jen co je pravda.
Nebudu se zastávat, ale myslím, že Vy taky kolikrát nemáte vybraný slovník!!!
Hlavně nevím proč by měl být pán množitel, kolikrát má fena tolik mléka, že štěnda ani nechtěj příkrm, a to bandoci mají často :-)
Taky už bych začala přikrmovat. Brala jsem si čsv po 5. týdnu a v té době již baštil kuřecí křídla. Navíc do 5 týdne přibíral cca kilo týdně, takže těch 700g mi nepřijde nějak závratných (váha v dospělosti 40 kg), V pátém týdnu už fena mívá štěňat plné zuby..
Slovník o majiteli opravdu nevypovídá nic dobrého.
jazzinka
napsal(a):
Taky už bych začala přikrmovat. Brala jsem si čsv po 5. týdnu a v té době již baštil kuřecí křídla. Navíc do 5 týdne přibíral cca kilo týdně, takže těch 700g mi nepřijde nějak závratných (váha v dospělosti 40 kg), V pátém týdnu už fena mívá štěňat plné zuby..
Slovník o majiteli opravdu nevypovídá nic dobrého.
Majitel píše že je jim 22dní, kde ste viděla 5týdnů...a vy jste odborník, že jset si čsv vzala v 5ti týdnech??? Štěně se od feny bere v 8týdnech...
Myslím,že slovník nemá co dělat se štěňatama!!!!
banny
napsal(a):
Majitel píše že je jim 22dní, kde ste viděla 5týdnů...a vy jste odborník, že jset si čsv vzala v 5ti týdnech??? Štěně se od feny bere v 8týdnech...
A vy ano? Štěnda ČSV se kvůli socializaci skutečně odebírají tak brzo..ten vlk tam je
banny
napsal(a):
Slovník opravdu nemá nic společného se štěňaty, ale jaksi vypovídá něco o úrovni a inteligenci pisatelky, že?! I když, ono už to, že dá deset vykřičníků na konec věty tázací, o něčem svědčí. :-)
Navíc, Impact autorce napsala zcela slušně, leč zadavatelka reagovala neadekvátně a sprostě, a sama z toho pak vyšla jako hloupá, hysterická husa.
K ČSV se vyjadřovat nebudu, myslela jsem, že to je celkem známá věc.
Lucie
padre
napsal(a):
dobrý den máme 7 štěňat bandoga stáří 22. dnů kdy máme začít přikrmovat . štěňata jsou spokojena a za týden 700g mají přírustek na váze kolega mi říkal pokud ma fena dost mléka stačí od páteho týdne díky za odpovědi
Čím dřív, tím líp, opravdu už jste klidně mohli začít.
banny
napsal(a):
Bože bože, další neznalec, štěňata čsv se skutečně berou o dost dříve, kvůli navyknutí na majitele, socializaci atd. Zkuste poznat pár zástupců plemene a možná pochopíte.
akara
napsal(a):
Bože bože, další neznalec, štěňata čsv se skutečně berou o dost dříve, kvůli navyknutí na majitele, socializaci atd. Zkuste poznat pár zástupců plemene a možná pochopíte.
Dáno je 50dní...5týdnů je velmi málo u jakéhokoli psa....Pokud je chovatel zodpovědný, socializaci dokáže dát sám a štěně jak má, zůstane u mámy..
Ale to máte jedno, jsou buď chovatelé nebo množitelé :-)
banny
napsal(a):
Dáno je 50dní...5týdnů je velmi málo u jakéhokoli psa....Pokud je chovatel zodpovědný, socializaci dokáže dát sám a štěně jak má, zůstane u mámy..
Ale to máte jedno, jsou buď chovatelé nebo množitelé :-)
Toto nemá nic společného s množením, nezažila jsem jediného chovatele čsv který by je dával až v 8 týdnech. Většinou spíš 5. - 6. týden. Opravdu zkuste poznat více čsv, potom to možná pochopíte. I 5 týdnů staré štěně je schopné žít bez matky.
banny
napsal(a):
Nebudu se zastávat, ale myslím, že Vy taky kolikrát nemáte vybraný slovník!!!
Hlavně nevím proč by měl být pán množitel, kolikrát má fena tolik mléka, že štěnda ani nechtěj příkrm, a to bandoci mají často :-)
Opravdu? A kdy jste mne tu viděla naposledy? Tak před pěti lety?
Já vím, že je vedro, ale tak tohle snad není nutné, ne?
A že má matka kolikrát plno mléka ještě neznamená, že někomu doporučím, že nemusí přikrmovat.
banny
napsal(a):
Pro méně chápavé - o pěti týdnech píši v souvislosti s tím, že v té době již fena nekojila a štěňata žrala zcela samostatně nijak neupravenou potravu, tj. logicky byla přikrmována již dříve. Stejně tak k váze - každý týden prostě přibrala 1 kilo (zrovna ve třetím dokonce 1,1-1,3 kg). Věk odběru čsv zde byl myslím osvětlen dostatečně.
Ale pokud to chce chovatel nechat na feně až do pátého týdne, jeho volba. O to déle se bude fena dávat po porodu do kupy.
impact
napsal(a):
A že má matka kolikrát plno mléka ještě neznamená, že někomu doporučím, že nemusí přikrmovat.
Vy jste takovej světaznalec, že? Neříkám tady, ale nakecáte toho dost..
Bohužel já Vás neuznávám jako nějakou zachránkyní psů, když sama jste odchovala vrh bezpapíráků..
Ale to sem nepatří.
Já jsem taky nedoporučovala nepřikrmovat, kdyby jste si přečetla můj příspěvek výše, doporučila jsem přemražené syrové maso...
impact
napsal(a):
Ale já vlastnězapoměla, Vy jste odbornice na všechno, že :-) Hlavně na Bandogy :-))) jak je vidět..
banny
napsal(a):
Vy jste takovej světaznalec, že? Neříkám tady, ale nakecáte toho dost..
Bohužel já Vás neuznávám jako nějakou zachránkyní psů, když sama jste odchovala vrh bezpapíráků..
Ale to sem nepatří.
Já jsem taky nedoporučovala nepřikrmovat, kdyby jste si přečetla můj příspěvek výše, doporučila jsem přemražené syrové maso...
Nepotřebuji Vaše uznání. Opravdu ne.
Pro mě jsou mnohem důležitější spokojení psi, než výkřik nějakého hubatého anonyma.
Btw. jak víte, že zachraňuji psy, když já Vás vůbec neznám? Se mi zdá, že na to, jak mne neuznáváte, víte docela dost informací o mojí osobě. Ale tak pokud Vás to baví, prosím. Bránit Vám v tom nebudu.
A proč sem píšete něco, co sem podle Vás nepatří? Potřebovala jste se do někoho navézt a splnit tak svůj limit? Na webu mám i telefon. Pokud máte velké nutkání, můžeme si to takto vyříkat. Nemusíte se schovávat za monitor.
impact
napsal(a):
Ach Banny, nebo Zuzano? Takhle reprezentujete chovatelskou stanici Z Andělskohorska? Překvapujete mne svým chováním, ale budiž, je celé jenom Vaše.
Hezký den a příjemnou zábavu při sledování mé práce s opuštěnými ruslíky.
Není těžké si mě najít, ale jak Vám to vrtalo hlavou, že??? Nenapsala jsem nic co by Vám mohlo škodit, škodíte si dost sama :-)
Rozhodně Vaši práci nesleduji, jen se ke mě lecos donese..ale určitě si poslužte, mě je to jedno, já vše co dělám dělám s čistým svědomím :-)
Vy jste taková zachránkyně
impact
napsal(a):
Nepotřebuji Vaše uznání. Opravdu ne.
Pro mě jsou mnohem důležitější spokojení psi, než výkřik nějakého hubatého anonyma.
Btw. jak víte, že zachraňuji psy, když já Vás vůbec neznám? Se mi zdá, že na to, jak mne neuznáváte, víte docela dost informací o mojí osobě. Ale tak pokud Vás to baví, prosím. Bránit Vám v tom nebudu.
A proč sem píšete něco, co sem podle Vás nepatří? Potřebovala jste se do někoho navézt a splnit tak svůj limit? Na webu mám i telefon. Pokud máte velké nutkání, můžeme si to takto vyříkat. Nemusíte se schovávat za monitor.
Já jsem ani jednou na Vás nebyla hubatá, to pozor, celou dobu zde jednám slušně A jak jste si našla, nejsem anonym a nai jím být nechci, za svým názorem si stojím
Já se do nikoho nenavážím, jak koukám na Vaše jednání, nevím kdo se do koho naváží
Mě jen zaráží že všichni o té feně všechno vítě, má málo štěňat a může mít tolik mléka, že ani štěňata nechtějí...
To že Vám majitel napsal něco neslušného, neznamená, že se štěňata nemají dobře...
impact
napsal(a):
Nepotřebuji být odbornice na bandogy, abych věděla, kdy přikrmovat štěňata.
Ale jak tak koukám, tak Vy jste pro změnu velká odbornice na ČSVčka.
Mě naposto stačí znát řády, ale to je asi pro Vás nepodstatné, dávat štěně v pěti týdnech od matky je brzo, pokud je chovatel solidní, dokáže jim socializaci dát ať je to jakékoli plemeno :-)
Zrovna třeba na Bandogy odborník jsem, oproti Vám, Vy jste přece odborník na Jack Russelly, ne?
banny
napsal(a):
Mě naposto stačí znát řády, ale to je asi pro Vás nepodstatné, dávat štěně v pěti týdnech od matky je brzo, pokud je chovatel solidní, dokáže jim socializaci dát ať je to jakékoli plemeno :-)
Zrovna třeba na Bandogy odborník jsem, oproti Vám, Vy jste přece odborník na Jack Russelly, ne?
To je fajn že znáte řády, ale pokud byste čsvčko dávala v osmi týdnech, tak si ho od vás vezme maximálně člověk věci neznalý a divit se budete oba! Oni se prostě dávají v pěti týdnech ať vám se to líbí nebo ne.
hanele
napsal(a):
To je fajn že znáte řády, ale pokud byste čsvčko dávala v osmi týdnech, tak si ho od vás vezme maximálně člověk věci neznalý a divit se budete oba! Oni se prostě dávají v pěti týdnech ať vám se to líbí nebo ne.
Jak už jsem psala čsv nechovám :-) dávejte štěnda v kolika chcete...každého věc!!
banny
napsal(a):
Já jsem ani jednou na Vás nebyla hubatá, to pozor, celou dobu zde jednám slušně A jak jste si našla, nejsem anonym a nai jím být nechci, za svým názorem si stojím
Já se do nikoho nenavážím, jak koukám na Vaše jednání, nevím kdo se do koho naváží
Mě jen zaráží že všichni o té feně všechno vítě, má málo štěňat a může mít tolik mléka, že ani štěňata nechtějí...
To že Vám majitel napsal něco neslušného, neznamená, že se štěňata nemají dobře...
Stojíte si za svým názorem a na nikoho nejste hubatá...
Ano, v tématu Bandog je to zcela zřetelně vidět..
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/713684/re-bandog
Asi na "stojím si za svým názorem" a "nejsem hubatá" máme poněkud jiný pohled.. Vyjíždět do distkujících a tak tvrdě se skrývat, to jsem dlouho neviděla...
Nu, což... Klidně se bavte. Bavte se i mojí tolik vysmívanou záchranařinou. Když Vás baví žít můj život zpoza monitoru, nic proti tomu nemám.
Mějte se.
impact
napsal(a):
Stojíte si za svým názorem a na nikoho nejste hubatá...
Ano, v tématu Bandog je to zcela zřetelně vidět..
https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/713684/re-bandog
Asi na "stojím si za svým názorem" a "nejsem hubatá" máme poněkud jiný pohled.. Vyjíždět do distkujících a tak tvrdě se skrývat, to jsem dlouho neviděla...
Nu, což... Klidně se bavte. Bavte se i mojí tolik vysmívanou záchranařinou. Když Vás baví žít můj život zpoza monitoru, nic proti tomu nemám.
Mějte se.
Ano já si stojím za svým názorem, kde není uvedeno, že si za ním stojím, o bandogovi vím velmi mnoho, to popřít nemůžete!!
A hubatá? a kde? že jsem řekla že kdo to tvrdí je blbec??? Ano to je...
Já se ale neskrývám, co je komu po mé chovce, když se na to daného plemene netýká? Není problém mě najít,, kdybych chtěla, dám si jinou přezdívku než mám třeba na CS, že? kde mám i link na svou chovku i fota??
Já jsem za svůj život zachránila taky spousty psů a nepotřebuji abych to někde zveřejňovala a psala ubohý články do časopisů!!
Vy všude tvrdíte jak zachraňujete psy z množíren ale sama jste dělal bezpapíráky...
Žiju pouze svůj život, nefanděte si tolika
Mám život jaký chci a vážně mi nic neschází..
Koukám že Vám Gabrielo ležím ale v žaludku,, že??? Když si o mě hledáte informace...
Esi

XXX.XXX.249.6
Dobrý den, včera se nám narodila 4 štěňata a jedno zhruba o polovinu menší, než ostatní. Je možné přikrmovat už tak brzy?
Esi

XXX.XXX.249.6
Jeho sourozenci ho právě vytlačují a nemá se k cecíkům jak dostat. Sahat na ně nemůžeme, jinak by nás fenka pokousala... Ale děkuji Vám za odpověď.
Esi

XXX.XXX.249.6
Máme s jejím kousnutím zkušenosti... :/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Esi
napsal(a):
Máme s jejím kousnutím zkušenosti... :/.
Tak holt pojde, no.
Esi
napsal(a):
Jeho sourozenci ho právě vytlačují a nemá se k cecíkům jak dostat. Sahat na ně nemůžeme, jinak by nás fenka pokousala... Ale děkuji Vám za odpověď.
Co to máte za plemeno? A proč chováte na nevyrovnané - nevychované či neurotické feně? Pokud nemůžete zasáhnout, tak zřejmě štěně nepřežije a možná ani ostatní. Jinak by to šlo docela lehce - odeberu ostatní, přiložím prcka, buď se chytne nebo konzultuji s vetem. Po 30 letech chovatelských zkušeností novorozence nezachraňuji, příroda prostě ví, co dělá a hodně slabý a nesající jedinec těžko vyroste ve zdravého, silného a odolného dospěláka. Pokud nemáte zvládnutou fenu, každá rada drahá...