Kdy začít přikrmovat štěňata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.6.2012 16:53
padre

XXX.XXX.78.235

dobrý den máme 7 štěňat bandoga stáří 22. dnů kdy máme začít přikrmovat . štěňata jsou spokojena a za týden 700g mají přírustek na váze kolega mi říkal pokud ma fena dost mléka stačí od páteho týdne díky za odpovědi

18.6.2012 19:55
pinoha

XXX.XXX.16.250

Jestli si chcete nechat zhuntovat a vycucat fenu, klidně začněte přikrmovat až v těch pěti týdnech.
Při takhle početném vrhu jste klidně mohli začít přikrmovat včera!
Lucie

18.6.2012 20:05
albona

XXX.XXX.19.22

Já už bych jim začala přilepšovat, určitě bych to nenechávala jenom na feně, zejména pokud jich máte 7.
My přikrmovali už od 15. dne, protože jsme měli malé přírůstky.

18.6.2012 20:17
impact

XXX.XXX.195.92

padre napsal(a):
dobrý den máme 7 štěňat bandoga stáří 22. dnů kdy máme začít přikrmovat . štěňata jsou spokojena a za týden 700g mají přírustek na váze kolega mi říkal pokud ma fena dost mléka stačí od páteho týdne díky za odpovědi

Hmm, kolega je zcela evidentně zkušený množitel.. Takhle ničit fenu a šetřit na krmení pro štěnda.

Btw. opravdu je nutné mít v každém vypsaném názvu tématu tolik vykřičníků?

18.6.2012 21:06
padre

XXX.XXX.78.235

píši tady slušný dotaz nikdy jsme štěnata neměli a vždycky se najde nějaký zhulený buzerant co do toho začne jebat . jestli nechceš poradit:-( a nevíš o co jde ty množiteli asi mluvíš z vlasni skušenosti vykuř

19.6.2012 07:58
gedash

XXX.XXX.224.12

to je slušnosti tedy smajlík Bandog obzvlášť potřebuje pořádný základ, rozhodně začít přikrmovat a nešetřit na štěňatech zhulenče.. je vidět, kdo si zas pořídil ne zrovna zvladatelné plemeno grrr smajlík

19.6.2012 11:09
banny

XXX.XXX.107.26

Zkuste určitě štěňatům pomalu přidávat, dala bych syrové přemražené mleté maso, udělat malou kuličku asi trošku menší než třešeň, a dávejte jim to do pusy aby se jim spustil kousací reflex. Ale přikrmujte, ono je něco malé plemeno a velké!

A jak se vede Bandogáčkům? Náhodou nejmenuje se fenka Eliška?

19.6.2012 17:37
impact

XXX.XXX.30.191

padre napsal(a):
píši tady slušný dotaz nikdy jsme štěnata neměli a vždycky se najde nějaký zhulený buzerant co do toho začne jebat . jestli nechceš poradit:-( a nevíš o co jde ty množiteli asi mluvíš z vlasni skušenosti vykuř

Co prosím? Zhulený buzerant? No tomu říkám výběrový slovník jen co je pravda. :-(

19.6.2012 18:28
banny

XXX.XXX.107.26

impact napsal(a):
Co prosím? Zhulený buzerant? No tomu říkám výběrový slovník jen co je pravda. :-(

Nebudu se zastávat, ale myslím, že Vy taky kolikrát nemáte vybraný slovník!!!
Hlavně nevím proč by měl být pán množitel, kolikrát má fena tolik mléka, že štěnda ani nechtěj příkrm, a to bandoci mají často :-)

19.6.2012 19:57
jazzinka

XXX.XXX.226.101

Taky už bych začala přikrmovat. Brala jsem si čsv po 5. týdnu a v té době již baštil kuřecí křídla. Navíc do 5 týdne přibíral cca kilo týdně, takže těch 700g mi nepřijde nějak závratných (váha v dospělosti 40 kg), V pátém týdnu už fena mívá štěňat plné zuby..
Slovník o majiteli opravdu nevypovídá nic dobrého. :-(

20.6.2012 08:39
banny

XXX.XXX.107.26

jazzinka napsal(a):
Taky už bych začala přikrmovat. Brala jsem si čsv po 5. týdnu a v té době již baštil kuřecí křídla. Navíc do 5 týdne přibíral cca kilo týdně, takže těch 700g mi nepřijde nějak závratných (váha v dospělosti 40 kg), V pátém týdnu už fena mívá štěňat plné zuby..
Slovník o majiteli opravdu nevypovídá nic dobrého. :-(

Majitel píše že je jim 22dní, kde ste viděla 5týdnů...a vy jste odborník, že jset si čsv vzala v 5ti týdnech??? Štěně se od feny bere v 8týdnech...
Myslím,že slovník nemá co dělat se štěňatama!!!!

20.6.2012 08:48
debri

XXX.XXX.138.75

banny napsal(a):
Majitel píše že je jim 22dní, kde ste viděla 5týdnů...a vy jste odborník, že jset si čsv vzala v 5ti týdnech??? Štěně se od feny bere v 8týdnech...

A vy ano? Štěnda ČSV se kvůli socializaci skutečně odebírají tak brzo..ten vlk tam je:-):-)

20.6.2012 12:19
pinoha

XXX.XXX.69.167

banny napsal(a):

Slovník opravdu nemá nic společného se štěňaty, ale jaksi vypovídá něco o úrovni a inteligenci pisatelky, že?! I když, ono už to, že dá deset vykřičníků na konec věty tázací, o něčem svědčí. :-)
Navíc, Impact autorce napsala zcela slušně, leč zadavatelka reagovala neadekvátně a sprostě, a sama z toho pak vyšla jako hloupá, hysterická husa.
K ČSV se vyjadřovat nebudu, myslela jsem, že to je celkem známá věc.
Lucie

20.6.2012 13:36
akara

XXX.XXX.151.25

padre napsal(a):

Čím dřív, tím líp, opravdu už jste klidně mohli začít.:-)

20.6.2012 14:09
akara

XXX.XXX.151.25

banny napsal(a):

Bože bože, další neznalec, štěňata čsv se skutečně berou o dost dříve, kvůli navyknutí na majitele, socializaci atd. Zkuste poznat pár zástupců plemene a možná pochopíte.

20.6.2012 17:40
banny

XXX.XXX.107.26

akara napsal(a):
Bože bože, další neznalec, štěňata čsv se skutečně berou o dost dříve, kvůli navyknutí na majitele, socializaci atd. Zkuste poznat pár zástupců plemene a možná pochopíte.

Dáno je 50dní...5týdnů je velmi málo u jakéhokoli psa....Pokud je chovatel zodpovědný, socializaci dokáže dát sám a štěně jak má, zůstane u mámy..
Ale to máte jedno, jsou buď chovatelé nebo množitelé :-)

20.6.2012 17:51
akara

XXX.XXX.151.25

banny napsal(a):
Dáno je 50dní...5týdnů je velmi málo u jakéhokoli psa....Pokud je chovatel zodpovědný, socializaci dokáže dát sám a štěně jak má, zůstane u mámy..
Ale to máte jedno, jsou buď chovatelé nebo množitelé :-)

Toto nemá nic společného s množením, nezažila jsem jediného chovatele čsv který by je dával až v 8 týdnech. Většinou spíš 5. - 6. týden. Opravdu zkuste poznat více čsv, potom to možná pochopíte. I 5 týdnů staré štěně je schopné žít bez matky.:-)

20.6.2012 19:27
impact

XXX.XXX.195.92

banny napsal(a):
Nebudu se zastávat, ale myslím, že Vy taky kolikrát nemáte vybraný slovník!!!
Hlavně nevím proč by měl být pán množitel, kolikrát má fena tolik mléka, že štěnda ani nechtěj příkrm, a to bandoci mají často :-)

Opravdu? A kdy jste mne tu viděla naposledy? Tak před pěti lety?

Já vím, že je vedro, ale tak tohle snad není nutné, ne?

A že má matka kolikrát plno mléka ještě neznamená, že někomu doporučím, že nemusí přikrmovat. :-(

20.6.2012 22:35
jazzinka

XXX.XXX.226.101

banny napsal(a):

Pro méně chápavé - o pěti týdnech píši v souvislosti s tím, že v té době již fena nekojila a štěňata žrala zcela samostatně nijak neupravenou potravu, tj. logicky byla přikrmována již dříve. Stejně tak k váze - každý týden prostě přibrala 1 kilo (zrovna ve třetím dokonce 1,1-1,3 kg). Věk odběru čsv zde byl myslím osvětlen dostatečně.
Ale pokud to chce chovatel nechat na feně až do pátého týdne, jeho volba. O to déle se bude fena dávat po porodu do kupy.

20.6.2012 22:57
banny

XXX.XXX.107.26

impact napsal(a):

A že má matka kolikrát plno mléka ještě neznamená, že někomu doporučím, že nemusí přikrmovat. :-(

Vy jste takovej světaznalec, že? Neříkám tady, ale nakecáte toho dost..
Bohužel já Vás neuznávám jako nějakou zachránkyní psů, když sama jste odchovala vrh bezpapíráků..
Ale to sem nepatří.
Já jsem taky nedoporučovala nepřikrmovat, kdyby jste si přečetla můj příspěvek výše, doporučila jsem přemražené syrové maso...

20.6.2012 23:01
banny

XXX.XXX.107.26

impact napsal(a):

Ale já vlastnězapoměla, Vy jste odbornice na všechno, že :-) Hlavně na Bandogy :-))) jak je vidět..

20.6.2012 23:03
banny

XXX.XXX.107.26

debri napsal(a):
A vy ano? Štěnda ČSV se kvůli socializaci skutečně odebírají tak brzo..ten vlk tam je:-):-)

Bacha aby Vás ten vlk nesežral..mě je jedno kdo si v kolika bere štěně, máte dáno 50dní..ale to už je věc chovatele a klubu, já čsv nechovám a tak je mi to vcelu fuk :-)

21.6.2012 17:25
impact

XXX.XXX.195.92

banny napsal(a):
Vy jste takovej světaznalec, že? Neříkám tady, ale nakecáte toho dost..
Bohužel já Vás neuznávám jako nějakou zachránkyní psů, když sama jste odchovala vrh bezpapíráků..
Ale to sem nepatří.
Já jsem taky nedoporučovala nepřikrmovat, kdyby jste si přečetla můj příspěvek výše, doporučila jsem přemražené syrové maso...

Nepotřebuji Vaše uznání. Opravdu ne. :-)
Pro mě jsou mnohem důležitější spokojení psi, než výkřik nějakého hubatého anonyma.

Btw. jak víte, že zachraňuji psy, když já Vás vůbec neznám? Se mi zdá, že na to, jak mne neuznáváte, víte docela dost informací o mojí osobě. Ale tak pokud Vás to baví, prosím. Bránit Vám v tom nebudu. smajlík

A proč sem píšete něco, co sem podle Vás nepatří? Potřebovala jste se do někoho navézt a splnit tak svůj limit? Na webu mám i telefon. Pokud máte velké nutkání, můžeme si to takto vyříkat. Nemusíte se schovávat za monitor. :-)

21.6.2012 17:27
impact

XXX.XXX.195.92

banny napsal(a):
Ale já vlastnězapoměla, Vy jste odbornice na všechno, že :-) Hlavně na Bandogy :-))) jak je vidět..

Nepotřebuji být odbornice na bandogy, abych věděla, kdy přikrmovat štěňata. :-)

Ale jak tak koukám, tak Vy jste pro změnu velká odbornice na ČSVčka. smajlík

21.6.2012 17:39
impact

XXX.XXX.195.92

Ach Banny, nebo Zuzano? Takhle reprezentujete chovatelskou stanici Z Andělskohorska? Překvapujete mne svým chováním, ale budiž, je celé jenom Vaše.

Hezký den a příjemnou zábavu při sledování mé práce s opuštěnými ruslíky. smajlík

22.6.2012 20:06
banny

XXX.XXX.107.26

impact napsal(a):
Ach Banny, nebo Zuzano? Takhle reprezentujete chovatelskou stanici Z Andělskohorska? Překvapujete mne svým chováním, ale budiž, je celé jenom Vaše.

Hezký den a příjemnou zábavu při sledování mé práce s opuštěnými ruslíky. smajlík

Není těžké si mě najít, ale jak Vám to vrtalo hlavou, že??? Nenapsala jsem nic co by Vám mohlo škodit, škodíte si dost sama :-)
Rozhodně Vaši práci nesleduji, jen se ke mě lecos donese..ale určitě si poslužte, mě je to jedno, já vše co dělám dělám s čistým svědomím :-)

Vy jste taková zachránkyně :-))

22.6.2012 20:10
banny

XXX.XXX.107.26

impact napsal(a):
Nepotřebuji Vaše uznání. Opravdu ne. :-)
Pro mě jsou mnohem důležitější spokojení psi, než výkřik nějakého hubatého anonyma.

Btw. jak víte, že zachraňuji psy, když já Vás vůbec neznám? Se mi zdá, že na to, jak mne neuznáváte, víte docela dost informací o mojí osobě. Ale tak pokud Vás to baví, prosím. Bránit Vám v tom nebudu. smajlík

A proč sem píšete něco, co sem podle Vás nepatří? Potřebovala jste se do někoho navézt a splnit tak svůj limit? Na webu mám i telefon. Pokud máte velké nutkání, můžeme si to takto vyříkat. Nemusíte se schovávat za monitor. :-)

Já jsem ani jednou na Vás nebyla hubatá, to pozor, celou dobu zde jednám slušně :-) A jak jste si našla, nejsem anonym a nai jím být nechci, za svým názorem si stojím :-))
Já se do nikoho nenavážím, jak koukám na Vaše jednání, nevím kdo se do koho naváží:-)
Mě jen zaráží že všichni o té feně všechno vítě, má málo štěňat a může mít tolik mléka, že ani štěňata nechtějí...
To že Vám majitel napsal něco neslušného, neznamená, že se štěňata nemají dobře...

22.6.2012 20:13
banny

XXX.XXX.107.26

impact napsal(a):
Nepotřebuji být odbornice na bandogy, abych věděla, kdy přikrmovat štěňata. :-)

Ale jak tak koukám, tak Vy jste pro změnu velká odbornice na ČSVčka. smajlík

Mě naposto stačí znát řády, ale to je asi pro Vás nepodstatné, dávat štěně v pěti týdnech od matky je brzo, pokud je chovatel solidní, dokáže jim socializaci dát ať je to jakékoli plemeno :-)

Zrovna třeba na Bandogy odborník jsem, oproti Vám, Vy jste přece odborník na Jack Russelly, ne? smajlík

22.6.2012 20:47
hanele

XXX.XXX.219.155

banny napsal(a):
Mě naposto stačí znát řády, ale to je asi pro Vás nepodstatné, dávat štěně v pěti týdnech od matky je brzo, pokud je chovatel solidní, dokáže jim socializaci dát ať je to jakékoli plemeno :-)

Zrovna třeba na Bandogy odborník jsem, oproti Vám, Vy jste přece odborník na Jack Russelly, ne? smajlík

To je fajn že znáte řády, ale pokud byste čsvčko dávala v osmi týdnech, tak si ho od vás vezme maximálně člověk věci neznalý a divit se budete oba! Oni se prostě dávají v pěti týdnech ať vám se to líbí nebo ne. :-))

22.6.2012 21:25
banny

XXX.XXX.107.26

hanele napsal(a):
To je fajn že znáte řády, ale pokud byste čsvčko dávala v osmi týdnech, tak si ho od vás vezme maximálně člověk věci neznalý a divit se budete oba! Oni se prostě dávají v pěti týdnech ať vám se to líbí nebo ne. :-))

Jak už jsem psala čsv nechovám :-) dávejte štěnda v kolika chcete...každého věc!!

22.6.2012 22:29
impact

XXX.XXX.195.92

banny napsal(a):
Já jsem ani jednou na Vás nebyla hubatá, to pozor, celou dobu zde jednám slušně :-) A jak jste si našla, nejsem anonym a nai jím být nechci, za svým názorem si stojím :-))
Já se do nikoho nenavážím, jak koukám na Vaše jednání, nevím kdo se do koho naváží:-)
Mě jen zaráží že všichni o té feně všechno vítě, má málo štěňat a může mít tolik mléka, že ani štěňata nechtějí...
To že Vám majitel napsal něco neslušného, neznamená, že se štěňata nemají dobře...

Stojíte si za svým názorem a na nikoho nejste hubatá...
Ano, v tématu Bandog je to zcela zřetelně vidět..

https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/713684/re-bandog

Asi na "stojím si za svým názorem" a "nejsem hubatá" máme poněkud jiný pohled.. Vyjíždět do distkujících a tak tvrdě se skrývat, to jsem dlouho neviděla... smajlík

Nu, což... Klidně se bavte. Bavte se i mojí tolik vysmívanou záchranařinou. Když Vás baví žít můj život zpoza monitoru, nic proti tomu nemám.

Mějte se. smajlík

22.6.2012 23:07
banny

XXX.XXX.107.26

impact napsal(a):
Stojíte si za svým názorem a na nikoho nejste hubatá...
Ano, v tématu Bandog je to zcela zřetelně vidět..

https://www.ifauna.cz/psi/forum/r/detail/713684/re-bandog

Asi na "stojím si za svým názorem" a "nejsem hubatá" máme poněkud jiný pohled.. Vyjíždět do distkujících a tak tvrdě se skrývat, to jsem dlouho neviděla... smajlík

Nu, což... Klidně se bavte. Bavte se i mojí tolik vysmívanou záchranařinou. Když Vás baví žít můj život zpoza monitoru, nic proti tomu nemám.

Mějte se. smajlík

Ano já si stojím za svým názorem, kde není uvedeno, že si za ním stojím, o bandogovi vím velmi mnoho, to popřít nemůžete!!
A hubatá? a kde? že jsem řekla že kdo to tvrdí je blbec??? Ano to je...
Já se ale neskrývám, co je komu po mé chovce, když se na to daného plemene netýká? Není problém mě najít,, kdybych chtěla, dám si jinou přezdívku než mám třeba na CS, že? kde mám i link na svou chovku i fota??
Já jsem za svůj život zachránila taky spousty psů a nepotřebuji abych to někde zveřejňovala a psala ubohý články do časopisů!!

Vy všude tvrdíte jak zachraňujete psy z množíren ale sama jste dělal bezpapíráky...

Žiju pouze svůj život, nefanděte si tolika smajlík
Mám život jaký chci a vážně mi nic neschází..

22.6.2012 23:13
banny

XXX.XXX.107.26

Koukám že Vám Gabrielo ležím ale v žaludku,, že??? smajlík Když si o mě hledáte informace...:-)

Esi

19.12.2015 11:32
Esi

XXX.XXX.249.6

Dobrý den, včera se nám narodila 4 štěňata a jedno zhruba o polovinu menší, než ostatní. Je možné přikrmovat už tak brzy?

19.12.2015 11:45
aj

XXX.XXX.50.88

Nepokoušejte se přikrmovat. Pokud má fena mléko, tak žádná umělá náhražka se mu nevyrovná. Raději hlídejte štěňata a to nejmenší přikládejte k zadním, nejplnějším cecíkům. Sledujte, zda fakt pije, zda má vyvinutý sací reflex a aby ho silnější sourozenci nevytlačili od zadních cecíků.

Esi

19.12.2015 11:57
Esi

XXX.XXX.249.6

Jeho sourozenci ho právě vytlačují a nemá se k cecíkům jak dostat. Sahat na ně nemůžeme, jinak by nás fenka pokousala... Ale děkuji Vám za odpověď.

19.12.2015 12:24
ropopi-an

XXX.XXX.134.237

Nezlobte se, ale jak Vám máme poradit, když se bojíte vlatního psa ?!

19.12.2015 12:34
aj

XXX.XXX.50.88

ropopi-an napsal(a):
Nezlobte se, ale jak Vám máme poradit, když se bojíte vlatního psa ?!

Hmmm,... taky mně to zarazilo.

Esi

19.12.2015 13:16
Esi

XXX.XXX.249.6

Máme s jejím kousnutím zkušenosti... :/.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.12.2015 13:27
Uživatel s deaktivovaným účtem

Esi napsal(a):
Máme s jejím kousnutím zkušenosti... :/.

Tak holt pojde, no.

19.12.2015 13:41
conie

XXX.XXX.206.202

Esi napsal(a):
Jeho sourozenci ho právě vytlačují a nemá se k cecíkům jak dostat. Sahat na ně nemůžeme, jinak by nás fenka pokousala... Ale děkuji Vám za odpověď.

Co to máte za plemeno? A proč chováte na nevyrovnané - nevychované či neurotické feně? Pokud nemůžete zasáhnout, tak zřejmě štěně nepřežije a možná ani ostatní. Jinak by to šlo docela lehce - odeberu ostatní, přiložím prcka, buď se chytne nebo konzultuji s vetem. Po 30 letech chovatelských zkušeností novorozence nezachraňuji, příroda prostě ví, co dělá a hodně slabý a nesající jedinec těžko vyroste ve zdravého, silného a odolného dospěláka. Pokud nemáte zvládnutou fenu, každá rada drahá...

23.11.2016 23:33
kobližek

XXX.XXX.76.51

Tak vidim debatu k ničemu.Tak ja se zeptam jinak.Mam štěnata jezevčika mišeny s francouzkym buldočkem a je jich 5 holčiček a jeden chlapeček.Muj dotaz je takovy.štěnatum bude 27.11.2016 měsic.Mužu je přikrmovat kapsičkami nebo je lepši sušene mliko ?diky za odpověd.

24.11.2016 00:11
awake

XXX.XXX.115.224

V kapsičkách a ve většině konzerv jsou tak 4% masa. Co je těch zbylích 96%? Sušené mléko? Proč? Raději jim dejte kvalitní granule nebo ještě lépe maso.

24.11.2016 00:25
kobližek

XXX.XXX.76.51

Dobře skusim jim davat vyvar a v tom namočeny granulky pro štěnata.myslim si že tato kombinace bude nejlepši.

24.11.2016 00:56
rapotacka11

XXX.XXX.32.57

O mase jste slyšel?

24.11.2016 11:03
kobližek

XXX.XXX.76.51

O mase jsem slyšela dokonce s masem pracuji.Jen jsem zjistila že zatim nemaji kousaci reflex na takove věci.Koupila jsme jim granule a namočila je do vyvaru.Samozřejmě že to bylo všude.

24.11.2016 11:06
asurwic

XXX.XXX.36.3

kobližek napsal(a):
O mase jsem slyšela dokonce s masem pracuji.Jen jsem zjistila že zatim nemaji kousaci reflex na takove věci.Koupila jsme jim granule a namočila je do vyvaru.Samozřejmě že to bylo všude.

Maso lze i rozsekat na jednou kašičku.

24.11.2016 11:20
kobližek

XXX.XXX.76.51

Ve vyvaru je kuřeci maso nakrajeny na jemno.se do toho tak pustily s takovou chuti až jsem se divila.spiš jsem měla strach že to ani nezežerou.

24.11.2016 11:24
awake

XXX.XXX.115.224

Spíš bych do začátku dala maso a jen trošičku vývaru (myslím že ani není potřeba). Ten je mastný, tak aby se Vám z toho nepo.raly

Přidejte reakci

Přidat smajlík