Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.7.2012 10:52
butikova

XXX.XXX.64.22

Dobrý den,
vím, že toto téma už tu bylo několikrát ale stále mi připadá, že každý tvrdí něco jiného..

Chci se tedy zeptat co by jste doporučili pro 8 týdení fenečku jack russl teriera ? :)
Co jsem tak pochytila zde na fauně zamlouvá se mi krmivo ORIJEN smajlík
ve zverimexu mě s tím ale paní slušně řečeno poslala do ********* a nabídla mi Royal Canin ???

1.7.2012 10:59
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.113

V každém případě bych aspoň týden krmila tím, na co je štěně zvyklé od chovatele, a teprve pak postupně přešla na jiné.

Paní ve zverimexu je zřejmě velká "odbornice". Nebo se prostě snaží prodat to, na čem má největší zisk. Přečtěte si složení obou krmiv a sama uvidíte, že Orijen je nesrovnatelně kvalitnější než RC - má 80% podíl masa, je zcela bez obilnin a bez rakovinotvorných konzervantů. Ve zverimexu ho ale nejspíš neseženete, jedině objednat přes internet.

Další kvalitní krmiva jsou: Canine Caviar, Artemis, Canidae, Barking Heads, Dog Lovers Gold, Now! Grain Free, Go! Natural, Wolfsblut, Taste of the Wild, Acana, ...

1.7.2012 11:18
butikova

XXX.XXX.64.22

Ano s postupným přechodem samozřejmě počítám.. nyní je krmeno K9.

a jak je to v našich zverimexech bohužel všichni víme.. :(

Takže co myslíte, že je tak nejlepší ?

1.7.2012 11:23
domcaast

XXX.XXX.175.216

BOhužel, RC krmí 90% majitelů JRT. Je na nich totiž JRT nakreslený smajlík Jinak mě osobně se třeba opravdu hodně líbí složení Taste of the Wild. A to všech receptur. Přítel má fenu JRT a taky jí krmí RC. Naštěstí svolil, že až dobere pytel, zkusí jí krmit tím TOTW. Já osobně krmím masem a TOTW mám jako "náhradní krmení" (když někam jedeme, když zapomenu rozmrazit,...). Pro štěńata mají dve receptury.
http://www.top-pet-products.eu/products/high-praire-puppy-13-6kg/
http://www.top-pet-products.eu/products/pacific-stream-puppy-13-6-kg/

1.7.2012 11:29
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.113

domcaast napsal(a):
BOhužel, RC krmí 90% majitelů JRT. Je na nich totiž JRT nakreslený smajlík Jinak mě osobně se třeba opravdu hodně líbí složení Taste of the Wild. A to všech receptur. Přítel má fenu JRT a taky jí krmí RC. Naštěstí svolil, že až dobere pytel, zkusí jí krmit tím TOTW. Já osobně krmím masem a TOTW mám jako "náhradní krmení" (když někam jedeme, když zapomenu rozmrazit,...). Pro štěńata mají dve receptury.

Jo, RC a jejich receptury "speciálně pro plemena". Například zvlášť pro labradora a zvlášť pro zlatého retrívra - jsou to nejspíš plemena hrozně odlišná, takže musí mít namíchané každé svoji recepturu. A přitom když se podíváte na složení, je to všechno stejný šrot...

1.7.2012 11:31
butikova

XXX.XXX.64.22

Kupuji tedy tohle:
http://www.krmivalevne.cz/produkty/krmivo-pro-psy/orijen-dog-puppy-135-kg-doprava-zdarma

neni toho hodně ? nemám páru kolik toho psík sežere.. ale myslím že do roka to spořádá ne ?smajlík

1.7.2012 11:31
butikova

XXX.XXX.64.22

Kupuji tedy tohle:
http://www.krmivalevne.cz/produkty/krmivo-pro-psy/orijen-dog-puppy-135-kg-doprava-zdarma

neni toho hodně ? nemám páru kolik toho psík sežere.. ale myslím že do roka to spořádá ne ?smajlík

1.7.2012 11:32
akara

XXX.XXX.151.25

kolemjdouci2 napsal(a):
V každém případě bych aspoň týden krmila tím, na co je štěně zvyklé od chovatele, a teprve pak postupně přešla na jiné.

Paní ve zverimexu je zřejmě velká "odbornice". Nebo se prostě snaží prodat to, na čem má největší zisk. Přečtěte si složení obou krmiv a sama uvidíte, že Orijen je nesrovnatelně kvalitnější než RC - má 80% podíl masa, je zcela bez obilnin a bez rakovinotvorných konzervantů. Ve zverimexu ho ale nejspíš neseženete, jedině objednat přes internet.

Další kvalitní krmiva jsou: Canine Caviar, Artemis, Canidae, Barking Heads, Dog Lovers Gold, Now! Grain Free, Go! Natural, Wolfsblut, Taste of the Wild, Acana, ...

zapomněl/zapomněla jste na Earthborn, který je také velice kvalitní. :-)

1.7.2012 11:33
butikova

XXX.XXX.64.22

Jéžiš tak já už jsem z toho jelen =D nemůžete mi dát takový výběr =D

schvalujete ten ORIJEN ??? pochopila jsem že je to nej z nej . . .

1.7.2012 11:40
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.113

butikova napsal(a):

Orijen je na našem trhu špička, rozhodně schvaluji. Ale nemusí sednout úplně každému psu, takže bych radši koupila nejdřív menší pytel na vyzkoušení.

1.7.2012 11:41
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.113

akara napsal(a):
zapomněl/zapomněla jste na Earthborn, který je také velice kvalitní. :-)

Jo vidíte to, a to ho mám zrovna pytlík doma:-)):-))

1.7.2012 11:46
akara

XXX.XXX.151.25

butikova napsal(a):

Znám 4 psy, kteří po Orijenu měli problémy s ledvinama. Zkuste Taste of the Wild, Eathborn, nebo Dog Lovers Gold.

1.7.2012 11:48
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.113

akara napsal(a):
Znám 4 psy, kteří po Orijenu měli problémy s ledvinama. Zkuste Taste of the Wild, Eathborn, nebo Dog Lovers Gold.

Problémy s ledvinama? V jakém smyslu - víte konkrétní diagnózu?
Moc se mi to nezdá, že by to mělo být způsobené krmením - kdyby se něco takového opravdu vyskytovalo (byť i jen jako podezření), tak by to výrobce už řešil, Kanaďani jsou na tohle extrémně úzkostliví.

1.7.2012 11:53
akara

XXX.XXX.151.25

kolemjdouci2 napsal(a):
Problémy s ledvinama? V jakém smyslu - víte konkrétní diagnózu?
Moc se mi to nezdá, že by to mělo být způsobené krmením - kdyby se něco takového opravdu vyskytovalo (byť i jen jako podezření), tak by to výrobce už řešil, Kanaďani jsou na tohle extrémně úzkostliví.

Přesně neznám, nepídila jsem se po tom, jen můžu říct, že to vím od člověka, který tomu rozumí a kterému důvěřuji. Navíc někde jinde po tom snad umíraly kočky. To se dá najít i zde na ifauně.

1.7.2012 11:57
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.113

akara napsal(a):
Přesně neznám, nepídila jsem se po tom, jen můžu říct, že to vím od člověka, který tomu rozumí a kterému důvěřuji. Navíc někde jinde po tom snad umíraly kočky. To se dá najít i zde na ifauně.

S těmi kočkami to bylo v Austrálii. Nemohlo za to ale samotné krmení, ale to, že Australani ho na vstupu do země sterilizovali ozářením v dávce nejméně desetkrát větší, než je doporučená, čímž v krmivu zničili nějaké vitamíny. Jakmile se o tom výrobce dozvěděl, okamžitě krmivo z australského trhu úplně stáhnul.

1.7.2012 13:32
azzu

XXX.XXX.26.52

kolemjdouci2 napsal(a):

vsechna tahle krmiva jsou super,ale ne vsechno mu sedne.....nam orijen a acana nesedl,canine caviar,canidae,dog lovers gold sedly,takze vyzkouset mensi baleni a vybrat si.

1.7.2012 16:05
impact

XXX.XXX.195.92

domcaast napsal(a):

BOhužel, RC krmí 90% majitelů JRT. Je na nich totiž JRT nakreslený
Prosím? Znám několik stovek majitelů JRT a PRT a nikdo z nich RC nekrmí. smajlík smajlík

1.7.2012 16:08
impact

XXX.XXX.195.92

butikova napsal(a):

Ono taky hodně záleží na tom, jak granule pejskovi sednou. Sice může mít někdo s určitým typem skvělé zkušenosti, ale Váš pes je nemusí buď jíst vůbec nebo mít po nich šílené průjmy. Nekupujte rovnou velký pytel, ale vyzkoušejte je na malém.

2.7.2012 08:52
nefrit

XXX.XXX.14.4

impact napsal(a):
Ono taky hodně záleží na tom, jak granule pejskovi sednou. Sice může mít někdo s určitým typem skvělé zkušenosti, ale Váš pes je nemusí buď jíst vůbec nebo mít po nich šílené průjmy. Nekupujte rovnou velký pytel, ale vyzkoušejte je na malém.

Souhlas, chtěla jsem pejskovi dát to nejlepší a koupila Orijen - sice jsem převáděla postupně, jenže on vyžíral jen ty nové a starých si nevšímal. Následný krvavý průjem mně vyléčil z dalších experimentů a když mu teď granule sednou tak už neměním

5.7.2012 12:28
helps

XXX.XXX.214.215

S Orijenem chybu neuděláte, my krmíme zrovna 6 fish. Znám několik lidí, kteří krmí Orijen a psi jsou ve skvělé kondici, mají super srst a spoustu energie, takže bych se toho nebála. Ale je opravdu lepší koupit menší balení, ne každému psovi sedne. Můj pes zase nesnesl Acanu Lamb&Apple.
Canine Caviar, Artemis nebo Earthborn holistic jsou další zajímavé možnosti, ale to jen namátkou. Věřte, že kterékoliv ze zmíněných budou lepší než K9 nebo jak vám skvěle poradila paní Royal Canin.

5.7.2012 18:58
axl

XXX.XXX.159.147

Mame JRT na Acana adult a myslim, ze se asi jen tak na jiny krmeni ukecat nenechame. Pri vetsi zatezi jsem krmila tu sport pro aktivni psy, ale hrozne po nem prdel. Takze, jak uz nekdo zminoval, je lepsi koupit mensi baleni a vyzkouset. Mame jeste krizenku, ktere prechod na acanu nevadil a byla bez problemu. ale JRT prechazel pomaleji a dyl, mel z toho trochu ridci hovnouse.

9.7.2012 08:48
nefrit

XXX.XXX.14.4

helps napsal(a):
S Orijenem chybu neuděláte, my krmíme zrovna 6 fish. Znám několik lidí, kteří krmí Orijen a psi jsou ve skvělé kondici, mají super srst a spoustu energie, takže bych se toho nebála. Ale je opravdu lepší koupit menší balení, ne každému psovi sedne. Můj pes zase nesnesl Acanu Lamb&Apple.
Canine Caviar, Artemis nebo Earthborn holistic jsou další zajímavé možnosti, ale to jen namátkou. Věřte, že kterékoliv ze zmíněných budou lepší než K9 nebo jak vám skvěle poradila paní Royal Canin.

No tak já s Orijenem udělala chybu hodně velkou - prostě jsem tak psovi rozhodila zažívání, že nikdy víc!!!

9.7.2012 09:19
helps

XXX.XXX.214.215

nefrit napsal(a):
No tak já s Orijenem udělala chybu hodně velkou - prostě jsem tak psovi rozhodila zažívání, že nikdy víc!!!

Pokud byl váš pes zvyklý na obilný šrot a najednou jste mu do misky nasypala Orijen, tak tomu věřím. Proto tu hodně lidí psalo, že ne všem psům musí sednout a proto je lepší koupit menší balení a přimíchávat ke starému krmení jen velmi pomalu. Nicméně nejsem žádný skalní zastánce Orijenu, je vícero kvalitních značek a sama taky střídám, plus primárně preferuju maso. Jen nemám ráda ty nesmysly o tom, jak po Orijenu psovi odejdou ledviny atd. Že granule nesednou se stát může, nám zase šeredně nesedla Acana Lamb&Apple, ale nebudu kvůli tomu nikde vykřikovat, že je to hrozný krmivo.

9.7.2012 15:11
nefrit

XXX.XXX.14.4

helps napsal(a):
Pokud byl váš pes zvyklý na obilný šrot a najednou jste mu do misky nasypala Orijen, tak tomu věřím. Proto tu hodně lidí psalo, že ne všem psům musí sednout a proto je lepší koupit menší balení a přimíchávat ke starému krmení jen velmi pomalu. Nicméně nejsem žádný skalní zastánce Orijenu, je vícero kvalitních značek a sama taky střídám, plus primárně preferuju maso. Jen nemám ráda ty nesmysly o tom, jak po Orijenu psovi odejdou ledviny atd. Že granule nesednou se stát může, nám zase šeredně nesedla Acana Lamb&Apple, ale nebudu kvůli tomu nikde vykřikovat, že je to hrozný krmivo.

Nevšimla jsem si, že bych vykřikovala, že to je hrozný krmivo, nebo že někomu po něm odešly ledviny - napsala jsem svůj názor, svou zkušenost - od toho je tu diskuse. Ne všem sedne všechno - to by snad mohl pochopit každý.

Přidejte reakci

Přidat smajlík