Fenka Border kolie objem misky ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.7.2012 07:50
destiny

XXX.XXX.244.182

Plánuji pořídit fenku border kolie a mám 2 otázky : Zvolila jsem nerezové misky, ale zajímalo by mě, jaký objem by měli mít ? (na vodu a na granulky). Potom bych se ještě chtěla zeptat, zda jsou vhodnější kšíry nebo obojek ? Děkuji za všechny odpovědi :)

9.7.2012 16:31
antis

XXX.XXX.18.40

destiny napsal(a):
Plánuji pořídit fenku border kolie a mám 2 otázky : Zvolila jsem nerezové misky, ale zajímalo by mě, jaký objem by měli mít ? (na vodu a na granulky). Potom bych se ještě chtěla zeptat, zda jsou vhodnější kšíry nebo obojek ? Děkuji za všechny odpovědi :)

Zdravím, pro borderu mám na granule misku o průměru 20 cm a na vodu máme trochu větší, protože hodně běhá a tudíž i hodně pije:-) Jinak nerez misky jsou dobrá volba.
Co se týká vaší druhé otázky, tak kšíry jsou zbytečný, volte spíš obojek. Kšíry jsou dobrý třeba na cvičák nebo na flyball, ale na běžný nošení je lepší obojek:-)

9.7.2012 16:59
destiny

XXX.XXX.244.182

Ok, děkuji mnohokrát. Akorát, nemohla byste prosím napsat objem misky ?

9.7.2012 17:25
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.119

destiny napsal(a):
Ok, děkuji mnohokrát. Akorát, nemohla byste prosím napsat objem misky ?

Já mám sice labradorku, ale je menší - cca 24 kilo, to je asi stejně jako bordera. Misku na vodu je podle mě lepší koupit hodně hlubokou a dávat do ní vodu jen cca do třetiny až poloviny, pes tak při pití tolik nenacáká kolem. Máme misky z IKEA (už je tam bohužel neprodávají), objem určitě přes litr, možná litr a půl.

9.7.2012 17:36
destiny

XXX.XXX.244.182

kolemjdouci2 napsal(a):
Já mám sice labradorku, ale je menší - cca 24 kilo, to je asi stejně jako bordera. Misku na vodu je podle mě lepší koupit hodně hlubokou a dávat do ní vodu jen cca do třetiny až poloviny, pes tak při pití tolik nenacáká kolem. Máme misky z IKEA (už je tam bohužel neprodávají), objem určitě přes litr, možná litr a půl.

Oki, děkuji za radu :)

10.7.2012 12:21
pinoha

XXX.XXX.69.167

Za sebe můžu říct, že naši psi nikdy neměli jednu misku celý život. Misky s nimi "rostly", takže jako štěňata měli malé, později větší a v dospělosti velké. Ono se i líp odhaduje množství podávaného krmiva při odpovídající velikosti misky... :-)
A ještě jedna poznámka:
Nerezové misky jsou fajn, ale znám spoustu psů, kteří z nich odmítají pít! Netuším, jestli proto, že se ve dně vidí, nebo že hůř odhadnou výšku hladiny vody, či z úplně jiného důvodu. U nás máme na krmivo nerezky a na vodu plastové a keramické misky.
Lucie

Přidejte reakci

Přidat smajlík