Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.7.2012 20:08
aymara55

XXX.XXX.74.6

Prosím doporučte plemeno na stráženie, menšieho vzrastu,ktoré nebude preskakovať plot, zhruba 1 m vysoký. A ešte niečo. Ako sa zmení povaha psa po kastrácii ? Zostane i nadalej strážny ? Ďakujem za odpovede.smajlík

11.7.2012 20:32
kolemjdouci2

XXX.XXX.255.119

Jestli chcete hlídače, který perfektně ohlídá pozemek, nezabere moc místa, zcela jistě nebude přeskakovat nízký plot a jehož povaha se po kastraci určitě nezmění, pak doporučuji elektronický alarm.

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2012 20:57

aymara55 napsal(a):
Prosím doporučte plemeno na stráženie, menšieho vzrastu,ktoré nebude preskakovať plot, zhruba 1 m vysoký. A ešte niečo. Ako sa zmení povaha psa po kastrácii ? Zostane i nadalej strážny ? Ďakujem za odpovede.smajlík

Hlídací plemeno a jeden metr vysoký plot se vylučují.

11.7.2012 21:32
serigala

XXX.XXX.0.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlídací plemeno a jeden metr vysoký plot se vylučují.

I vyjímky se najdou.

Čuvač, zhruba 1m vysoký plot, nepřeskakuje a přeci hlídá dost solidně, přitom pro něj není problém to přeskočit.

11.7.2012 21:41

serigala napsal(a):
I vyjímky se najdou.

Čuvač, zhruba 1m vysoký plot, nepřeskakuje a přeci hlídá dost solidně, přitom pro něj není problém to přeskočit.

No tak fajn, já kdybych měla hovinu za metrovým plůtkem, taky by nepřeskočila, ale poštu by nám asi nedoručovali. A kdyby se něco podělalo, tak takovou ohrádku by těžko soud uznal jako dostatečné zabezpečení psa a nutnost překonat nějakou překážku, takže když ten metrový plůtek někdo přeskočí a pes z něj udělá sekanou, má majitel trochu problém.

11.7.2012 21:41

serigala napsal(a):
I vyjímky se najdou.

No tak fajn, já kdybych měla hovinu za metrovým plůtkem, taky by nepřeskočila, ale poštu by nám asi nedoručovali. A kdyby se něco podělalo, tak takovou ohrádku by těžko soud uznal jako dostatečné zabezpečení psa a nutnost překonat nějakou překážku, takže když ten metrový plůtek někdo přeskočí a pes z něj udělá sekanou, má majitel trochu problém.

11.7.2012 23:15
danurba

XXX.XXX.50.200

serigala napsal(a):
I vyjímky se najdou.

Mám čuvačku a když se dostane do míst, kde je místo plotu jen 1m vysoká zídka, s radostí přeskočí a pustí se na výlet. Naštěstí ještě nebyl žádný malér, ale mohl by být.
Mám zkušenost, že malí psi dokážou přeskočit vyšší překážku než velcí.

11.7.2012 23:17
serigala

XXX.XXX.0.70

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Jo, to uznávám, já to spíše pochopila jako: „Hlídací pes vám stejně za metrovým plotem nevydrží"

My máme plot normální vysoký více jak 2 metry, ale polovina pozemku se odděluje metrovým plotem, zbytek je zabezpečen dvoumetrovým, takže jde spíš o to, že chtít krást tam, tak pes tam stejně neskočí, to už mám vyzkoušené, i když bude štěkat a vrčet jak hloupý.

11.7.2012 23:19
serigala

XXX.XXX.0.70

danurba napsal(a):
Mám čuvačku a když se dostane do míst, kde je místo plotu jen 1m vysoká zídka, s radostí přeskočí a pustí se na výlet. Naštěstí ještě nebyl žádný malér, ale mohl by být.
Mám zkušenost, že malí psi dokážou přeskočit vyšší překážku než velcí.

Nemyslím, že zrovna čuvači jsou tací všichni, jen že je to o jedinci, ale v tom, že malý toho většinou zvládne více jak velký máte pravdu.

12.7.2012 12:56

Za podobně nízkým plotem měli u nás NO, bylo to ve městě v ulici, kde chodili lidi, psi, feny. Nikdy svůj pozemek neopustil, prostě si ho hlídal.
V jiné ulici měli briarda, běžně mívali otevřená vrata, pes štěkal přesně na hranici vrat a nikdy nevyběhl.

12.7.2012 14:49
pinoha

XXX.XXX.69.167

Jde taky o to, jak moc by měl "strážit" :-). Jestli stačí malý, co odradí především řevem, nebo musí být velký. U nás ve vesnici mají sousedi takového středně velkého špice za plůtkem snad ani ne metrovým. Svoje si ohlídá, nikam neodchází. Nevím ale, jak moc by tak malý pes odradil případného skutečného loupežníka.
Lucie

12.7.2012 19:56
aymara55

XXX.XXX.74.6

Som zadávateľ, ďakujem za všetky odpovede, hoci som z nich nezmúdrel.Stále sa neviem rozhodnúť, ten metrový plot je susedov,takže nemôžem s ním nič robiť.

12.7.2012 20:34
serigala

XXX.XXX.0.70

aymara55 napsal(a):
Som zadávateľ, ďakujem za všetky odpovede, hoci som z nich nezmúdrel.Stále sa neviem rozhodnúť, ten metrový plot je susedov,takže nemôžem s ním nič robiť.

Ono bohužel žádný pes nemá v popisu "nepřeskakovací plemeno". Jde o povahu psa nebo i výchovu. Ale hned bych odvrhla psy typu teriér, nevím, jak moc hlídají, ale na útěky jsou to mistři.

Pokud je to sousedův plot, není problém třeba jen o pár centimetrů dále postavit plot vlastní, asi to bude vypadat zvlášně, ale nevybírala bych si psa podle výšky plotu, ale podle toho, kdo vám povahou nejvíce sedne a bude se vám i líbit.

Přidejte reakci

Přidat smajlík