Uživatel s deaktivovaným účtem

vanina
napsal(a):
Dobrý den,naše fenka křížence,dnes porodila ,zatím 11 štěňátek,myslím,že porod skončil,ptž zadek má zelený,mám za to,že to je od placenty,je to tak? Fenka se teď nažrala a odešla od mladých a chvilkama kňučí,čím to může být? Mám zavolat veta,kňučí ptž má bolesti?
To, že má fena zadek zelený, neznamená ani náhodou, že porod je u konce. Znamená to pouze to, že se odloučila nějaká placenta... je to průšvih, když má fena zelený zadek a není na světě žádné štěně, ale potom už to prostě patří k porodu a i první očistky jsou zeleno-červené.
Nejspolehlivější způsob, jak zjistit ukončený porod, je rentgen.
vanina
napsal(a):
Chci Vám poděkovat za radu.Nakonec jsme všechno zvládli bez problémů a narodilo se nám 14 krásných zdravých štěňátek
14? No týbláho, to je tedy dávka Držím palce, ať jsou v pořádku! Mamina ať hodně baští, dávejte jí výživnou stravu a štěněčí mlíko, a za dva-tři dny rozhodně začněte kvalitním štěněčím mlíkem dokrmovat i štěňátka, 14 jich mamina s největší pravděpodobností sama neuživí.
vanina
napsal(a):
Dobrý den,naše fenka křížence,dnes porodila ,zatím 11 štěňátek,myslím,že porod skončil,ptž zadek má zelený,mám za to,že to je od placenty,je to tak? Fenka se teď nažrala a odešla od mladých a chvilkama kňučí,čím to může být? Mám zavolat veta,kňučí ptž má bolesti?
A co je to za křížence? Předpokládám, že něco většího ...

Jsem hnusná, ale vyberte 6 nejhezčích a ostatní zaneste k veterináři ( ne aby vás napadlo topit je v kýblu !!!). Čtrnáct štěňat vám odrovná fenu, zdevastuje okolí a co s nimi uděláte až je odchováte ?
napsal(a):
Jsem hnusná, ale vyberte 6 nejhezčích a ostatní zaneste k veterináři ( ne aby vás napadlo topit je v kýblu !!!). Čtrnáct štěňat vám odrovná fenu, zdevastuje okolí a co s nimi uděláte až je odchováte ?
Budu ještě hnusnější a myslím, že stačí ponechat pouze dvě ...
Děkuji za odpovědi.Fenka je kříženec ridgbeka a labradora a otec štěňátek je dalmatin,a nebylo to plánované spojení.Prckové jsou celý černí,někteří mají bílé konce tlapek a ocásků,jiní bílé bříško...jsou moc krásní.Na fenku jich je moc,často od nich odchází,je hubená... Nejste hnusní,čtyři štěňátka nám umřeli sami od sebe a zbylých 10 ještě nejspíš zredukujeme,ptž na maminu je to moc.Ale rozhodně by mě nenapadlo je topit nebo zaživa zasypat do země !!!! Zajdeme za vetem a necháme je uspat Obrečím to,ale jiná možnost není.A příště si ji v době hárání radši nechám doma,tohle už nikdy nechci podstupovat
vanina
napsal(a):
Děkuji za odpovědi.Fenka je kříženec ridgbeka a labradora a otec štěňátek je dalmatin,a nebylo to plánované spojení.Prckové jsou celý černí,někteří mají bílé konce tlapek a ocásků,jiní bílé bříško...jsou moc krásní.Na fenku jich je moc,často od nich odchází,je hubená... Nejste hnusní,čtyři štěňátka nám umřeli sami od sebe a zbylých 10 ještě nejspíš zredukujeme,ptž na maminu je to moc.Ale rozhodně by mě nenapadlo je topit nebo zaživa zasypat do země !!!! Zajdeme za vetem a necháme je uspat Obrečím to,ale jiná možnost není.A příště si ji v době hárání radši nechám doma,tohle už nikdy nechci podstupovat
Bude to jediné rozumné řešení, nechte maximálně 4 štěňata, kříženci obříků se neudávají zrovna snadno a jejich kvalitn¨í odchov leze docela do peněz. Taky jsem to musela takhle vyřešit, když naší fenu NO obskočil jezevčíkoidní labrador (nebo labradoidní jezevčík?), bylo z toho 8 mimin, samé holky. Naštěstí hned druhý den jsem tu měla u koní veterináře, přinesla jsem mu bednu se štěňatama se slovy: vyber 4 a zbytek prosím utrať a utekla jsme od toho. Za chvilku bylo po všem, mimina dostala smrtící injekci přímo do plic, ve vteřině byla mrtvá. Bylo to pro ně lepší řešení, než riskovat, že skončí v útulku, na ulici nebo na talíři.