Alergie na blechy - nic nezabírá?!

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.8.2012 08:45
stalonek

XXX.XXX.167.140

Ahoj, potřebovala bych se poradit ohledně mého 12-letého jezevčíka... Máme ho v domě s volným přístupem na zahradu, blechy nejspíš tahá domů kočka, takže není tak snadné tomu zabránit... to by bylo ještě relativně v pohodě, častým odblešováním by byl klid.. jenže můj pes má na bleší kousnutí silnou alergii, veterinář nám nic neporadil, má pryč skoro všechnu srst se zadní poloviny těla, neustále se kouše, drbe, knučí, ocas má vykousaný do krve... antiparazitní šampon nezabírá,arpalit neo taky ne, dále jsem měla od biovety nějaký přípravek proti parazitům, včera jsem ho s tím natřela a do rána byl doma, jenže je škrábe pořád... bleší obojek ztrácí...na ty vykousaná místa částečně působí dětský olej nebo vazelína s tee tree, tolik se nekouše (vycházím ze zkušenosti od koní), jenže tohle nejsou mouchy ale blechy... docela mě to štve, jelikož se zaprvé pes trápí, zadruhé blechy kousnou občas pak i mě, prostě děs... Neznáte nějaký spolehlivý přípravek na odblešení, který by trval jako antiparazitikum déle než jen po aplikaci? hodilo by se i pro kočku... Děkuji moc

26.8.2012 11:02
floyd

XXX.XXX.18.54

Ahoj,rodiče se ujali nalezeného pejska, který byl tak zablešený, že během několika dní měli blechy v celém bytě, navíc je od něj chytla i jejich kočka. I když ho hned vykoupali, posléze aplikovali všechny možné Frontliny apod., nic nezabíralo, blechy se objevily po čase vždy znovu a znovu. Byli už zoufalí, když objevili Bolfo pudr.Ten je možný aplikovat i na kočky, opakovaně ho použili a za pár dní byli a jsou bez blech. Byl opravdu to jediné, co tuto invazi zvládlo. Bolfo dělá ještě obojky, ale zkuste ten pudr, snad bude dobře. Držím palce, ať se vám všem uleví, vím, jaká je to hrůza.

26.8.2012 11:08
andria

XXX.XXX.134.177

stalonek napsal(a):
Ahoj, potřebovala bych se poradit ohledně mého 12-letého jezevčíka... Máme ho v domě s volným přístupem na zahradu, blechy nejspíš tahá domů kočka, takže není tak snadné tomu zabránit... to by bylo ještě relativně v pohodě, častým odblešováním by byl klid.. jenže můj pes má na bleší kousnutí silnou alergii, veterinář nám nic neporadil, má pryč skoro všechnu srst se zadní poloviny těla, neustále se kouše, drbe, knučí, ocas má vykousaný do krve... antiparazitní šampon nezabírá,arpalit neo taky ne, dále jsem měla od biovety nějaký přípravek proti parazitům, včera jsem ho s tím natřela a do rána byl doma, jenže je škrábe pořád... bleší obojek ztrácí...na ty vykousaná místa částečně působí dětský olej nebo vazelína s tee tree, tolik se nekouše (vycházím ze zkušenosti od koní), jenže tohle nejsou mouchy ale blechy... docela mě to štve, jelikož se zaprvé pes trápí, zadruhé blechy kousnou občas pak i mě, prostě děs... Neznáte nějaký spolehlivý přípravek na odblešení, který by trval jako antiparazitikum déle než jen po aplikaci? hodilo by se i pro kočku... Děkuji moc

Včera jsem akorát našla 2 blechy na mé feně. Pipeta nezabrala. Chystám se koupit biokill na vystříkání celého bytu, protože je nutné se zbavit hlavně blech v okolí psa, na samotném psovi je jich prý minimum, vajíčka budou všude. a Biokill jsem četla samá pozitiva http://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/bioveta-bio-kill-k-aplikaci-na-kuzi-1000ml/recenze/, není to na kůži. Ještě se chystám koupit obojek Foresto na který jsou také kladné reakce. Na to bych se chtěla zeptat, měl by účinkovat až 8 měsíců. Je možné jej například v říjnu sundat a nasadit na jaře nebo se to nesmí?

26.8.2012 19:28
dark

XXX.XXX.108.101

Běžte za jiným veterinářem co vám poradí šampón na zahojení kůže a ne antiparazitika. To, že se kouše neznamená, že má blechy a takhle se mu to nezhojí nikdy. Naše fenka to měla taky, ale bohužel si nevzpomenu na název šampónu, stál cca 300,- (před sedmi lety), je to něco i na ekzémy, záněty kůže... Po vyléčení doporučuju pipety advantix (zabrání blechám kousat) a pro kočku třeba frontline.

26.8.2012 21:19
stalonek

XXX.XXX.167.140

andria napsal(a):
Včera jsem akorát našla 2 blechy na mé feně. Pipeta nezabrala. Chystám se koupit biokill na vystříkání celého bytu, protože je nutné se zbavit hlavně blech v okolí psa, na samotném psovi je jich prý minimum, vajíčka budou všude. a Biokill jsem četla samá pozitiva http://antiparazitika-pro-psy.heureka.cz/bioveta-bio-kill-k-aplikaci-na-kuzi-1000ml/recenze/, není to na kůži. Ještě se chystám koupit obojek Foresto na který jsou také kladné reakce. Na to bych se chtěla zeptat, měl by účinkovat až 8 měsíců. Je možné jej například v říjnu sundat a nasadit na jaře nebo se to nesmí?

biokill jsem taky zkusila, nepřijde mi že by byl nějaký větší efekt... ale je fakt že jsem vystříkala jen postele, kout kde má pes misky, a koberec u vchodu... vzhledem k rozměrům domu bych musela použít asi 10 litrových lahví na jedno vystříkání, nehledě na to že to bude určitě i na zahradě a všude... :(

26.8.2012 21:27
stalonek

XXX.XXX.167.140

dark napsal(a):
Běžte za jiným veterinářem co vám poradí šampón na zahojení kůže a ne antiparazitika. To, že se kouše neznamená, že má blechy a takhle se mu to nezhojí nikdy. Naše fenka to měla taky, ale bohužel si nevzpomenu na název šampónu, stál cca 300,- (před sedmi lety), je to něco i na ekzémy, záněty kůže... Po vyléčení doporučuju pipety advantix (zabrání blechám kousat) a pro kočku třeba frontline.

šampon na zahojení kůže jsme měli také, od firmy beaphar, bohužel bez efektu... veterinář říkal že stačí jen klidně i jedna blecha a alergie vesele pokračuje dál... odblešovat jsme zkoušeli tímto: http://www.zbozi.cz/vyrobek/sampon-bea-flea-200ml/ a taky http://www.lekarna.cz/arpalit-neo-a-u-v-sprej-150ml-mechanicky-rozprasovac/, ale taky nic nepomohlo... mysleli jsme si taky že blechy nemá, dokud po mě jedna nezačala skákat, a kousla mě do prstu u ruky... prohledala jsem pak důkladněji psa a opravdu pár blech našla... oceníme opravdu každou radu...

26.8.2012 21:29
stalonek

XXX.XXX.167.140

možná zkusím ten bolfo pudr, děkuju, pak napíšu jak to dopadlo :)

27.8.2012 08:09
ilisek

XXX.XXX.196.16

Měla jsem labradorku s alergickou reakcí na bleší kousnutí, řešilo se to tehdá injekčně.

27.8.2012 09:51
stalonek

XXX.XXX.167.140

mě napadlo, že by to mohlo souviset se stářím... alergie se poprvé projevila loni v létě, letos je to ale mnohokrát horší, přípravky které zabíraly loni, nyní nezabírají... pes je na tom poslední dobou docela špatně, problematické jsou pro něj i krátké procházky cca půl hodiny, zhruba tak poslední měsíc se to všechno zhoršuje, docela zhubl ( přestože je pravidelně odčervován a dobře krmen)... včera jsem udělala bytovou očistu přípravkem biokill, aplikovala frontline ampuli za krk a pokusila se odblešit kočku (a tak se pokusím dnes znovu, je na spreje dost plachá)... chtěla jsem se zeptat, nemáte zkušenost s nějakými krmivy, co by pomohly na srst a pohybový aparát, pro malá plemena? nejlépe jestli se dá taky sehnat vzorek, jelikož můj pes nechce v zásadě žádnou jinou značku než whiskas od naší kočky :/... samozřejmě není krmen pouze granulovaným krmivem.

29.8.2012 20:32
dark

XXX.XXX.25.142

No, pes může být v háji ze všech možných chemických procedur+ta alergie. Whiskas je šrot i pro kočku, kupte něco kvalitnějšího+lososový (pupálkový, brutnákový) olej, posiluje imunitu a kůži i srst. Beaphar šampón není nic moc kvalitní (VetriDerm šampón by mohl pomoci, je potřeba koupat často a dokud se nezhojí). Psovi i kočce kupte pipety co likvidují blechy i v okolí a nemusíte rozlévat litry biokilu.
A jak řekl vet, opravdu stačí jedna blecha co si odskočí jen kousnout a alergie se rozjede.

29.8.2012 20:39
stalonek

XXX.XXX.167.140

ta alergie byla rozvinutá ještě předtím než jsme zčali odblešovat, nepopírám že prostředky ji mohly zhoršit, ale... bohužel veterinář momentálně potvrdil že na vině je nejspíš selhání imunitního systému, nelíbí se mu zdravotní stav psa ani na poslech jeho životní funkce, pes během týdne brutálně sešel, chodíme na pravidelné podpůrné injekce a stříkačkou se snažíme alespon aby přijal nějaké tekutiny, ale dnes veterinář odmítl další léčbu, řekl že pes se zbytečně trápí a vzhledem k jeho stáří bude nejmilosrdnějším řešením utracení :'(

Přidejte reakci

Přidat smajlík