Dobrý den,
Neměl by někdo radu?
Pejsek /štěně šeltie/ špatně snáší jízdu v autě.
Celou cestu apaticky leží a je vidět,že jí opravdu není dobře,když jedem delší dobu většinou se pozvrací.
Zkoušela jsem jí před jízdou ulítat,nedat žádné jídlo,ale nepomohlo to. V autě nikdy neusne a hrozně slintá /jindy to vůbec nedělá/.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Trénovat jízdu po krátkých vzdálenostech. Navíc, mě štěňátko zvracelo, když právě najezené nebylo. Takže jsem ji vždy tak půl až hodinu před jízdou dala najíst. Po třech týdnech už jezdila úplně bez problémů...
sara11
napsal(a):
Dobrý den,
Neměl by někdo radu?
Celou cestu apaticky leží a je vidět,že jí opravdu není dobře,když jedem delší dobu většinou se pozvrací.
Zkoušela jsem jí před jízdou ulítat,nedat žádné jídlo,ale nepomohlo to. V autě nikdy neusne a hrozně slintá /jindy to vůbec nedělá/.
Máme dvouletou fenu a také nám už od štěněte zvrací. Trochu se to zlepšilo. Už v průměru na 100 km neblindí několikrát, ale sem tam ještě ano, jednou . Zkoušeli jsme ji vozit hladovou, najedenou, vylítanou, s kynedrilem, bez něho... Nic nepomáhá. Krátké jízdy už jsou v pohodě (dříve nevydržela ani čtvrt hodinky), ale dlouhé ne. Čekáme, že to přejde věkem, ale zatím taky nic
. Jediné, co se osvědčilo, je zhruba ve 2/3 jízdy (ještě, než to na ni přijde) zastavit a na pár minut se s ní projít. Vyvenčí se, přijde na jiné myšlenky a do konce to zpravidla vydrží.
lusta
napsal(a):
Máme dvouletou fenu a také nám už od štěněte zvrací. Trochu se to zlepšilo. Už v průměru na 100 km neblindí několikrát, ale sem tam ještě ano, jednou . Zkoušeli jsme ji vozit hladovou, najedenou, vylítanou, s kynedrilem, bez něho... Nic nepomáhá. Krátké jízdy už jsou v pohodě (dříve nevydržela ani čtvrt hodinky), ale dlouhé ne. Čekáme, že to přejde věkem, ale zatím taky nic
. Jediné, co se osvědčilo, je zhruba ve 2/3 jízdy (ještě, než to na ni přijde) zastavit a na pár minut se s ní projít. Vyvenčí se, přijde na jiné myšlenky a do konce to zpravidla vydrží.
Ještě jsem zapomněla, že když byla fenka ještě prcek, dostali jsem radu, abychom jí v autě dávali hlavní jídlo a tím si auto spojila s příjemnými věcmi (vozíme ji v kufru). Probíhalo by to tak, že místo abychom ji dali misku s granulemi doma, dali bychom jí ji do auta (stojícího). Na to jsem byla moc líná, takže jsem to nevyzkoušela . Ale je fakt, že při každé cestě něco dostává. Při jízdě nemá chuť na všechno, co by jinak ráda, ale třeba takovou kostí se zbytkem masa nepohrdne a na nějakou dobu ji to zabaví.
Osvědčené - koupit dostatečně pohodlnou přepravku, kde se pes může i postavit, tu pevně upoutat a bylo po problému. Fenka trénuje agilityv a aktivně závodí, tudíž je s páníkem neustále na cestách. Hledali jsme taky způsob, jak jí cestování udělat snesitelné. Auta se nebála, ráda nastoupila, ale po 5 - 10 minutách....... V přepravce je v pohodě. Nemůže jezdit na sedačce upoutaná psím bezpečnostním pasem ani v odděleném zavazadlovém prostoru. Léky nezabíraly nebo po nich byla jak mátoha. Teď je vše bez problémů.
Naše fenka také zvracela v autě, vyzkoušela jsem vše možné. Auto jsme nechali před domem s nastartovaným motorem, byl u ní i její psí společník, ale jakmile jsme ujeli pár kilometrů tak se znova poblinkala, Nezabíraly ani Bachovy květy, Jezdili jsme s vystlaným autem novinami a hadrovou podložkou, čuba doslala slintáček. Jedině co zafungovalo byby bombony a to gumový medvídci, pak už jen slintala. Po nějakém čase vše ustalo a dneska se do auta těší i bez pamlsků, nevím co zabralo víc jestli denní trénování, nebo medvídci.
Děkuji za odpovědi.
Budem to holt trénovat a musíme vydržet,třeba to s věkem fakt přejde. Je taky možné,že jí vadí ty vedra. Bohužel jsem pořád na cestách a pejska potřebuji brát s sebou. Ještě jsem si schválně vybírala štěně,podle rodičů kteří v autě-pohoda. No jo,člověk plánuje....
sara11
napsal(a):
Dobrý den,
Neměl by někdo radu?
Mně fenule,zvracela v lepším případě slintala do roka..pak se to začalo zlepšovat.Dělala to i v přepravce,takže doma načesaná vyfoukaná cestou doslintaná aznovu rozčesat.Kynedril nezabíral
No mě bezvadně funguje Avioplant - je to namletý zázvor.
http://www.lekynainternetu.cz/p/avioplant-10-kapsli/
Ten nas (5mesicu) s odporem jezdil v aute - uz kdyz videl ze deme k autu tak si drepl na bobek a nechel jit - vozili jsme ho v kufru stejne jako starsiho psa, ktery tam nadsene skoci, ale ani tento pozitivni priklad nepomahal, delaly se mu strasne zgryndy. Tak si tam partnerka za nim zkusila vlezt do kufru a jeli jsme kousek po polnacce a malem se pozvracela ona :-)) vzadu to strasne houpa. Tak jsme ho zacali davat na zadni sedadlo a musim to zaklepat ted po trech tydnech uz si tam sam vyskoci a je bez problemu.
Jinak doporucuji tady i homeopatika - ocucene nebo jak se to menuje, nevim nezkousel jsem.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Osobní zkušenost s tím nemám, můj pes nikdy tímto problémem netrpěl. Ale někde jsem četla, že pomáhá, pokud pes nevidí z auta ven. Často se jim prý dělá špatně z míhajícího se okolí za okýnkem..
Nám se osvědčilo, koupit psovi plátěnou kennelku, do které si sama!!! vleze-tzn.musí se aspoň packama opřít o auto-pak už ji pomůžeme dovnitř a sama! si vleze dovnitř-ten prvek dobrovolnosti je ohromně důležitý, jakmile jsme ji takhle začali nakládat, slintání postupně ustalo a zvracení taky. Důležité taky je, neřešit, že je psovi špatně-samozřejmě jezdit tak, aby to co nejméně házelo, ale soucit je psovi v tomhle případě úplně na nic a nepomůže mu to s nevolností. Samozřejmě, než jsme dali kennelku do auta, asi měsíc v ní spala, hrála jsem s ní a s kennelkou různé hry, aby to měla spojené s příjemným a né se stresem. Chce to jen vydržet, časem se to tzv. ujezdí! Držím palce!!