Západosibiřská lajka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.11.2012 19:32
trigonatus

XXX.XXX.224.28

,,dobrý večer,,nejsme velký pejskaři,nicméně mám kamaráda v zemi bývalého CCCP,který má
chovnou /stanici/ právě na ZL,,již několikrát jem ho v Armenii navštívil,,jeho psi i štěnata jsou zcela úžasná a zvažuji,že bych si příští rok na jaře od něho nějaké přivezl.
Dotaz:
a/,,štěnata nejsou příliš levná a nemám zkušenosti s let.převozem,,poradíte někdo??
b/,,jsou mi zde k něčemu doklady,rodokmen atd.v ruštině??
c/,,pokud bych vezl jedno štěně,,2,3,,je tu někdo kdo by měl zájem také??

,,psi,,feny,,i stěnata jsou používána k lovu na medvědy,jeleny,,osobně jsem viděl
při práci,,neuvěřitelná,elegantní,funkční,,prostě je chci,,

,,jen pro úplnost uvadím,,že mám zatím australáka,,v případě,že máte někdo zájem,
at mi poradit jak vézt,odpovědět na ostaní otázky popř. byjste chtěli štěnata též,,dále
bychom se mohli domluvit po telefonu,,přikládám foto z lonska,,Díky

28.11.2012 22:29
assil

XXX.XXX.31.3

trigonatus napsal(a):
,,dobrý večer,,nejsme velký pejskaři,nicméně mám kamaráda v zemi bývalého CCCP,který má
chovnou /stanici/ právě na ZL,,již několikrát jem ho v Armenii navštívil,,jeho psi i štěnata jsou zcela úžasná a zvažuji,že bych si příští rok na jaře od něho nějaké přivezl.
Dotaz:
a/,,štěnata nejsou příliš levná a nemám zkušenosti s let.převozem,,poradíte někdo??
b/,,jsou mi zde k něčemu doklady,rodokmen atd.v ruštině??
c/,,pokud bych vezl jedno štěně,,2,3,,je tu někdo kdo by měl zájem také??

,,psi,,feny,,i stěnata jsou používána k lovu na medvědy,jeleny,,osobně jsem viděl
při práci,,neuvěřitelná,elegantní,funkční,,prostě je chci,,

,,jen pro úplnost uvadím,,že mám zatím australáka,,v případě,že máte někdo zájem,
at mi poradit jak vézt,odpovědět na ostaní otázky popř. byjste chtěli štěnata též,,dále
bychom se mohli domluvit po telefonu,,přikládám foto z lonska,,Díky

a) Z Arménie sem smí pes až po titru na vzteklinu, tudíž dřív než v 9 měsících sem štěně nedostane. Z toho vyplývá c) Kdo by měl zájem o tak staré štěně takovéhodle ne zrovna jednoduchého plemene?
b) doklady v ruštině nevadí, ale PP musí být vystaven od FCI a orazítkován jako Export
Lajky se u nás chovají, takže nejlepší asi bude obrátit se z dotazama na příslušný klub, jistě budou schopní posoudit alespoň podle fotek typ a rodokmen, jeslti vůbec zdejší chovatelé o něco takového stojí. Jinak by takový import dost postrádal smysl, kdyby se ti psi dále nevyužili u nás v chovu.

28.11.2012 22:39
assil

XXX.XXX.31.3

Jinak jak koukám na stránky FCI,, tak Arménie asi není členem, takže jedině, že by vám je vzali tady do registru, ale to si musíte domluvit s klubem.

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.11.2012 23:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

....." psi,,feny,,i stěnata jsou používána k lovu na medvědy,jeleny,,osobně jsem viděl
při práci,,neuvěřitelná,elegantní,funkční,,prostě je chci,, .......

Můžu se jen tak ze zvědavosti zeptat, kde budete lajku držet a jak jí zaměstnáte ? Na jakou práci s ní počítáte ?

29.11.2012 07:20
cinkalu

XXX.XXX.11.162

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
....." psi,,feny,,i stěnata jsou používána k lovu na medvědy,jeleny,,osobně jsem viděl
při práci,,neuvěřitelná,elegantní,funkční,,prostě je chci,, .......

Můžu se jen tak ze zvědavosti zeptat, kde budete lajku držet a jak jí zaměstnáte ? Na jakou práci s ní počítáte ?

taky mě napadlo, pokud jsou ti psi takto pracovně využíváni, na co by je tady využíval pán. Ale je fakt, že mi do toho nic není, je to jeho věc, jen jestli si to uvědomuje, že pokud pes potřebuje dělat a on mu to neumožní, rozebere mu barák. Tak nějak ta věta " prostě je chci " mi přijde trochu umanutá, bez zdravého rozumu, ale třeba se mýlím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík