BÍLÝ ŠVÝCARSKÝ OVČÁK 11

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.12.2012 18:23
saina

XXX.XXX.60.106

Ahoj holky!!!!

Pro přehlednost založím 11. Úplně jsme zapadaly a zmlkly, to je škoda... :( Než bych vypověděla všechny novinky by trvalo leta, hodím sem jen poslední aktuální - na štědrtodenní prochajdě nám do té doby k lesu krom klacíků netečný Kenjis zdrhl za srnkou a nepodařilo se nám ho odvolat (aspoň myslím - volali jsme na něj s přítelem oba pořád, ale asi půl minuty na nás kašlala a letěl za srnkou, pak se teda zarazil a vrátil, ale mylsím, že spíš proto, že mu utekla a přestalo ho to bavit, než že by zabralo volání - vůbec nevnímal. :() No a na Boží hod jsme se byli projít a přítel proběhnout s mojí ségrou a probíhali kolem nás na procházce. Jednou za nima vyběhl, odvolala jsem, podruhé za nima vyrazil a už jsem ho neodeřvala a a chytil ho až o kus dál přítel.

Na nemoderce už mi nadávaj, nemáte tip, jak teď dál? V novém roce to bduem řešit na cvičáku nebo s výcvikářem,a el teď mezi svátkama fakt ne-e a přitom trávíme víkend na hře v lese, tkaže kupuju stopovačku, ale jak s ní správně pracovat, aby Kenj pochopil, že je výhodnější být s náma něž honit srny? :(

27.12.2012 19:27
scylla

XXX.XXX.147.85

Co chceš řešit na cvičáku nebo s výcvikářem? Bělouš je pes, který ti snese modré z nebe, když ho správně požádáš, udělá opravdu cokoli. Nauč svého pejska spolehlivé přivolání - to se ale na cvičáku neučí . a máte po problému. Mám bělouška, přivolání na první povel od čehokoli, stejně u čsv a NO a různých kříženců. Občas ukazujeme, jak vypadá spolehlivá ovladatelnost, a to jsme byli na cvičáku právě jen na těchto ukázkách.

27.12.2012 19:30
saina

XXX.XXX.60.106

To vám gratuluju, ale když potřebuju poradit, tka enmám problém zajít si an cvičák, třeba an ten, který vedou chvoatelé běloušů, a zeptat se na radu, fakt ne. Bělouš je taky jenom pes. Přistupuju k němu dle doporučení chovatelky (a dalších chovatelů, se kterými jsem se kdy bavila), ale když potřebuju raud, proč ne? Já potřebuju vysvětlit, jak mu mám předat svůj požadavek. Ano, něco cvičí krásně a dokonale, ale něco je problém, procházíme pubertou a říct si o radu nevidím důvod proč ně na dobrém cvičáku...

28.12.2012 06:27
scylla

XXX.XXX.147.85

Já se právě radám chovatelů dost vyhýbala, protože mi nepřipadaly smysluplné a pro psa dobré. Jsem moc zvědavá, co ti na tom cvičáku doporučí, prosím, napiš to sem potom. Mně se nejvíc osvědčila srozumitelnost, důslednost, vlídnost a klid, v období puberty jsem si pomohla stopovačkou a oblíbenými, nešablonovitými pochvalami a funguje to.

28.12.2012 09:59
baico

XXX.XXX.26.16

Jen na vás dolehla puberta. Teď je důležité, aby jsi na procházkách dávala velký pozor snažila se vidět zvěř dřív než on. Důležité je, ho nenechat rozběhnout, pak už je těžké psa přivolat. Trénuj přivolání v klidu, odměňuj ho i ve chvíli, kdy k tobě přijde sám i bez přivolání. Pro tvůj klid mu dej stopovačku, ať máš ty tu jistotu, že máš šanci ho zastavit. Trénujte, držím palce!!!

28.12.2012 10:04
baico

XXX.XXX.26.16

scylla napsal(a):
Co chceš řešit na cvičáku nebo s výcvikářem? Bělouš je pes, který ti snese modré z nebe, když ho správně požádáš, udělá opravdu cokoli. Nauč svého pejska spolehlivé přivolání - to se ale na cvičáku neučí . a máte po problému. Mám bělouška, přivolání na první povel od čehokoli, stejně u čsv a NO a různých kříženců. Občas ukazujeme, jak vypadá spolehlivá ovladatelnost, a to jsme byli na cvičáku právě jen na těchto ukázkách.

A další z odpůrců cvičáků smajlík Můžu ti říct, že první, co se na cvičáku učí, alespoň u nás, je přivolání. Vedu kurzy už pět let a ještě od nás neodešel pes, který by neměl přivolání. Ono je dobré, aby se na tebe podíval i někdo druhý, který vidí chyby, které sám psovod nemůže na sobě vidět. Ano jsou špatné cvičáky, ale je jich i dost dobrých. Není třeba všchny házet do jednoho pytle.

28.12.2012 17:23
saina

XXX.XXX.60.106

baico napsal(a):
Jen na vás dolehla puberta. Teď je důležité, aby jsi na procházkách dávala velký pozor snažila se vidět zvěř dřív než on. Důležité je, ho nenechat rozběhnout, pak už je těžké psa přivolat. Trénuj přivolání v klidu, odměňuj ho i ve chvíli, kdy k tobě přijde sám i bez přivolání. Pro tvůj klid mu dej stopovačku, ať máš ty tu jistotu, že máš šanci ho zastavit. Trénujte, držím palce!!!

Ahoj, díky za radu i uklidnění, že je to snad jenom pubošské bláznění. :) Upřímně - my na cvičáku ještě nebyli, nějak jsem si říkala, že to zvládneme sami jen s radami zkušenějších kamarádů, ale ais už to jinak nepůjde... dokud byl prcek prcek, přivolání parádní, ale teď zkouší, co se asi stane, když nepřijde no... :) Dík za podporu, trénovat budeme a snad přežijem :)

31.12.2012 11:46
lusta

XXX.XXX.121.128

baico napsal(a):
A další z odpůrců cvičáků smajlík Můžu ti říct, že první, co se na cvičáku učí, alespoň u nás, je přivolání. Vedu kurzy už pět let a ještě od nás neodešel pes, který by neměl přivolání. Ono je dobré, aby se na tebe podíval i někdo druhý, který vidí chyby, které sám psovod nemůže na sobě vidět. Ano jsou špatné cvičáky, ale je jich i dost dobrých. Není třeba všchny házet do jednoho pytle.

Souhlasím s tebou, přivolání je základ. Ale také si myslím, že přivolání na cvičáku je jedna věc a odvolání od zvěře, zvlášť pokud má pes silný lovecký pud, je věc druhá. To nasimulovat nejde a takový pes, zvlášť pokud je páníček nepřipravený, je v tu chvíli v takovém "rauši", že není šance...

31.12.2012 13:12
lusta

XXX.XXX.121.128

saina napsal(a):
Ahoj holky!!!!

Pro přehlednost založím 11. Úplně jsme zapadaly a zmlkly, to je škoda... :( Než bych vypověděla všechny novinky by trvalo leta, hodím sem jen poslední aktuální - na štědrtodenní prochajdě nám do té doby k lesu krom klacíků netečný Kenjis zdrhl za srnkou a nepodařilo se nám ho odvolat (aspoň myslím - volali jsme na něj s přítelem oba pořád, ale asi půl minuty na nás kašlala a letěl za srnkou, pak se teda zarazil a vrátil, ale mylsím, že spíš proto, že mu utekla a přestalo ho to bavit, než že by zabralo volání - vůbec nevnímal. :() No a na Boží hod jsme se byli projít a přítel proběhnout s mojí ségrou a probíhali kolem nás na procházce. Jednou za nima vyběhl, odvolala jsem, podruhé za nima vyrazil a už jsem ho neodeřvala a a chytil ho až o kus dál přítel.

Na nemoderce už mi nadávaj, nemáte tip, jak teď dál? V novém roce to bduem řešit na cvičáku nebo s výcvikářem,a el teď mezi svátkama fakt ne-e a přitom trávíme víkend na hře v lese, tkaže kupuju stopovačku, ale jak s ní správně pracovat, aby Kenj pochopil, že je výhodnější být s náma něž honit srny? :(

Jestli tě to uklidní, nám se to začátkem prosince také stalo. Zrovna jsme jeli na výcvik, čubině se v autě dělá špatně, tak jsem ji vzala ven z kufru, aby přišla na jiné myšlenky. Na poli 5 metrů od nás vyběhla srna a bylo to... Tím, že běžela kousek za ní, to bylo ještě umocněné. To pole bylo obrovské, rovina dlouhá tak 3/4 km, a já jen pozorovala, jak se bílá tečka zmenšuje. Za chvilku letěla nazpátek a bylo vidět, že je ráda, že nás našla smajlík. Tak jsem ji cvakla na vodítko a jeli jsme dál. Je zajímavé, že i po takovém výkonu, zvládla za dvě hodinky poslušnost jako jindy. Myslím si, že s touto situací má zkušenost hodně majitelů BŠO. Nám se to stalo ve 2,5 letech poprvé a doufám, že i naposled. Jsme z toho dostali málem oba infarkt.

3.1.2013 09:29
saina

XXX.XXX.62.77

Lu, měli jsme to úplně stejně. Nikdy nic takového ani podobného předtím neudělal, tak na 95% nebyl problém odvolat ho od lidí, psů, hnusů na zemi... (jediná výjimka jsou členové rodiny, jeho nejbližší - u těch je to s odvoláním horší). A pak najednou, my to samozřejmě ani ve snu nečekali, v lese vyrazil a nevnímal. Tak už se snažíme na přivolání, ovladatelnosti a soustředení se víc pracovat...

Ještě se tě chci zeptat - napsala jsem panu Pecarovi (doufám, že to jméno nekazím...) z Chlístovic - chceme s kamarádkou zkusit někde obrany, ani jedna nemáme zkušenosti, obě máme mladé psy taktéž bez zkušeností a obě plemena ne zrovna typičtí kousači (Kenj a AUO). Myslíš, že se s ním půjde domluvit na zkušební lekci? Hrozně mě zajímá, jak se k tomu Kenj postaví a zda ho to bude bavit (pak byhcom chtěli pokračovat, respektive začít, ať si udělá trochu sebevědomí...)? zatím neodpesal (ale jsem netrpělivá, psala jsem mu včera večer :D).

Jinak vám všem přeju a vašim psiskům do roku 2013 jen to nejlepší, hlavně zdraví! :)

3.1.2013 14:54
lusta

XXX.XXX.121.128

saina napsal(a):
Lu, měli jsme to úplně stejně. Nikdy nic takového ani podobného předtím neudělal, tak na 95% nebyl problém odvolat ho od lidí, psů, hnusů na zemi... (jediná výjimka jsou členové rodiny, jeho nejbližší - u těch je to s odvoláním horší). A pak najednou, my to samozřejmě ani ve snu nečekali, v lese vyrazil a nevnímal. Tak už se snažíme na přivolání, ovladatelnosti a soustředení se víc pracovat...

Ještě se tě chci zeptat - napsala jsem panu Pecarovi (doufám, že to jméno nekazím...) z Chlístovic - chceme s kamarádkou zkusit někde obrany, ani jedna nemáme zkušenosti, obě máme mladé psy taktéž bez zkušeností a obě plemena ne zrovna typičtí kousači (Kenj a AUO). Myslíš, že se s ním půjde domluvit na zkušební lekci? Hrozně mě zajímá, jak se k tomu Kenj postaví a zda ho to bude bavit (pak byhcom chtěli pokračovat, respektive začít, ať si udělá trochu sebevědomí...)? zatím neodpesal (ale jsem netrpělivá, psala jsem mu včera večer :D).

Jinak vám všem přeju a vašim psiskům do roku 2013 jen to nejlepší, hlavně zdraví! :)

To víš, že se můžete domluvit na zkušební lekci, určitě brzy odepíše, pak dej vědět. Tam jezdí i začátečníci, neboj :). My se chystáme příští víkend (11.-13.1.). Akorát abys nebyla zklamaná, nečekejte žádné kousání na rukáv. Obrany v Ch. se učí na základě loveckého pudu (nikoli agrese) a postupuje se krok po krůčku podle chování psa, takže to vidím na peška uvázaného na dlouhé šňůre a sledování reakcí obou začátečníků smajlík.
Dostali vaši mazlíčci nějaký ten vánoční dárek? Chira našla pod stromečkem postroj šitý kamarádkou na mírusmajlík.

3.1.2013 16:27
saina

XXX.XXX.84.197

Kenj samý mlsky :D a stopovačku. Výhledově budu v nejbližších týdnech pořizovat ještě postroj, obojek a nějaký vodidlo...

Myslím, že to nám půjde - kočistnit, oba psi dělají záchranářský výcvik a hysterie na balonek na provázku je dostatečná.. :))

26.8.2013 16:49
starve

XXX.XXX.145.11

Ahoj.Mam taky BŠO, roční fenku.Rada bych ti doporucila jednu internetovou stranku Viktora Dostála, který se zabívá chováním psů.Hodne je tam o jejich chovani vysvetleno a muzes se tam toho hodne dozvedet a naucit ,popripade ze ho na neco zeptat, pokud budes mit nejaky problem. Nejříve si ale precti celou poradnu:) (nenutim te do toho ).
Mě osobně to hodne pomohlo svýmu pejskovi porozumet a mnohem lepe s ní vycházím.I kdyz porad se mam co ucit a neni to dokonale. Osobne ho neznam , ale chystame se s Tally(moje fenka:)) navstivit nekdy jeho soustredeni abychom si lepe porozumeli a naucili se spolu lepe komunikovat.
Ne kazdy je ale schopen jeho metodu vstrebat, ma hodne odpurcu , ale i privrzencu.
Mě se jeho metody osvědcily a funguje nam to. smajlík
http://www.psiskolafalco.cz/

Tak at se ti s hafanem dari:)

.

26.8.2013 16:50
starve

XXX.XXX.145.11

Zabývá* omlouvam se za pravopisne chyby

26.8.2013 19:36
markysek

XXX.XXX.35.151

scylla napsal(a):

Na jakých cvičácích jste např. vystupovali? Znám jich docela dost,tak je možné,že jste utkvěli..smajlík
Díky za konkrétní odpověd

Přidejte reakci

Přidat smajlík