Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Štěpán

20.1.2013 21:40
Štěpán

XXX.XXX.86.220

Čau,
chtěl bych se optat ohledně doby nakrytí psa, a celkového průběhu v březí. Mám bernardýna starýho zhruba rok a půl (od 6. 6. 2011). A potřeboval bych kompletní informace od nakrytí až po porod. Děkuji.

20.1.2013 21:52
skoty13

XXX.XXX.121.138

Rok a půl starý pes je mladý na to, mít potomky. Takhle velké zvíře Vám dospěje až ve dvou letech, bylo by jen rozumné nekrýt.

Štěpán

20.1.2013 22:00
Štěpán

XXX.XXX.86.220

OK díky, to sem potřeboval vědět, takže nejlepší bude ještě rok počkat? za rok na jaře?

20.1.2013 22:04
skoty13

XXX.XXX.121.138

Minimálně, nechte fenu v klidu fyzicky i psychicky dospět. Nevím, jestli máte fenu s PP, poradil by Vám v tom jistě Váš chovatel. A internet je plný informací. Zamyslete se také nad tím, jestli seženete dostatek zájemců o štěňata. Velká plemena mívají hodně štěňat - aby vám pak doma nezůstala smečka mladých bernardýnů.

20.1.2013 22:37
davidka

XXX.XXX.107.205

Neblázněte! Loni co já vím nemohla jedna chovatelka udat ani štěňata s PP, a to bylo po špičkových zvířatech a za celkem malou cenu. Navíc bernardýni mívají dost početné vrhy, opravdu si myslíte, že udáte třeba 10 bezpapírových obrů?
Navíc jak je vidět o chovu nic nevíte, jen kolem výživy je potřeba dost nastudovat, to není plemeno, které byste odbyl zbytkama z kuchyně nebo levnými granulemi. Na štěňatech je špatná výživa poznat.

Být vámi, vůbec nekryji. Jen vás to bude stát hodně peněz, starostí a času. Bernardýnů je poslední dobou dost.

21.1.2013 07:54
ilisek

XXX.XXX.196.15

Štěpán napsal(a):
Čau,
chtěl bych se optat ohledně doby nakrytí psa, a celkového průběhu v březí. Mám bernardýna starýho zhruba rok a půl (od 6. 6. 2011). A potřeboval bych kompletní informace od nakrytí až po porod. Děkuji.

Pokud máte fenu s PP, veškeré vaše otázky vám zodpoví chovatel, pokud nemáte s PP, tak proboha nemnožte, dneska je problém udat i štěňata s PP.

21.1.2013 08:09
davidka

XXX.XXX.213.188

Těžko to bude zvíře s PP, rentgen DKK a DKL se dělá až od roku a půl a na bonitaci se chodí u fen až od 22 měsíců.
Kdyby někdo chtěl nakrýt mnou odchovanou fenu v roce a půl, tak mu asi půjdu dát pár facek. Je to ještě nedovyvinuté štěně, takovou prasárnu nemůže udělat žádný člověk s kouskem mozku v hlavě.

21.1.2013 17:21
hanele

XXX.XXX.219.155

Jen abyste nebyl zklamanej že z toho nic nebude ... štěňátka rodí fena a ne pes. A říká se tomu březost, nikolí březí ...
A taky si myslím že byste se na to měl spíš vykašlat, pokud netoužíte po tom aby vám zůstala doma smečka přerostlých "bernardýnů" ...

21.1.2013 18:53
plisak

XXX.XXX.236.4

Štěpán napsal(a):
Čau,

a já si vždycky myslela, že se kryjí fenky a ty taky rodí a ono psi, člověk se stále učí

Přidejte reakci

Přidat smajlík