Štěpán

XXX.XXX.86.220
Čau,
chtěl bych se optat ohledně doby nakrytí psa, a celkového průběhu v březí. Mám bernardýna starýho zhruba rok a půl (od 6. 6. 2011). A potřeboval bych kompletní informace od nakrytí až po porod. Děkuji.
Štěpán

XXX.XXX.86.220
OK díky, to sem potřeboval vědět, takže nejlepší bude ještě rok počkat? za rok na jaře?
Minimálně, nechte fenu v klidu fyzicky i psychicky dospět. Nevím, jestli máte fenu s PP, poradil by Vám v tom jistě Váš chovatel. A internet je plný informací. Zamyslete se také nad tím, jestli seženete dostatek zájemců o štěňata. Velká plemena mívají hodně štěňat - aby vám pak doma nezůstala smečka mladých bernardýnů.
Neblázněte! Loni co já vím nemohla jedna chovatelka udat ani štěňata s PP, a to bylo po špičkových zvířatech a za celkem malou cenu. Navíc bernardýni mívají dost početné vrhy, opravdu si myslíte, že udáte třeba 10 bezpapírových obrů?
Navíc jak je vidět o chovu nic nevíte, jen kolem výživy je potřeba dost nastudovat, to není plemeno, které byste odbyl zbytkama z kuchyně nebo levnými granulemi. Na štěňatech je špatná výživa poznat.
Být vámi, vůbec nekryji. Jen vás to bude stát hodně peněz, starostí a času. Bernardýnů je poslední dobou dost.
Štěpán
napsal(a):
Čau,
chtěl bych se optat ohledně doby nakrytí psa, a celkového průběhu v březí. Mám bernardýna starýho zhruba rok a půl (od 6. 6. 2011). A potřeboval bych kompletní informace od nakrytí až po porod. Děkuji.
Pokud máte fenu s PP, veškeré vaše otázky vám zodpoví chovatel, pokud nemáte s PP, tak proboha nemnožte, dneska je problém udat i štěňata s PP.
Těžko to bude zvíře s PP, rentgen DKK a DKL se dělá až od roku a půl a na bonitaci se chodí u fen až od 22 měsíců.
Kdyby někdo chtěl nakrýt mnou odchovanou fenu v roce a půl, tak mu asi půjdu dát pár facek. Je to ještě nedovyvinuté štěně, takovou prasárnu nemůže udělat žádný člověk s kouskem mozku v hlavě.
Štěpán
napsal(a):
Čau,
a já si vždycky myslela, že se kryjí fenky a ty taky rodí a ono psi, člověk se stále učí