Desiren

XXX.XXX.244.182
Dobrý den, měla bych takový nezvyklý dotaz:
Od kolika let je možné zakoupit psa/štěně/fenku? Tzn.: Kolik mi musí být, abych si mohla sama pořídit psího kamaráda.
Desiren

XXX.XXX.244.182
Já finance mám, ale myslela jsem, když např.: teď odpovím na inzerát, budu mít zájem o pejska, prodají mi ho jeho majitelé ? ( je mi 16 let )
Desiren
napsal(a):
Já finance mám, ale myslela jsem, když např.: teď odpovím na inzerát, budu mít zájem o pejska, prodají mi ho jeho majitelé ? ( je mi 16 let )
to se jich musíš zeptat, já osobně bych chtěla mluvit s tvými rodiči, co když ti ho nedovolí ? Vědí o tom vůbec ? Já jako chovatel bych to chtěla vědět, ale věřím, že spoustě lidem je to fuk a psa ti klidně prodají.
když mi bylo 16 let, koupila jsem si štěně NO s PP, chovatele vůbec nezajímalo kolik mi je, kde pes bude, je pravda, že mě tam tehdy vezl dospělý kamarád. Naši byli v pořádným šoku, ze kterého se dlouho vzpamatovávali ( r. 1984 ). Já jim samozřejmě neřekla od koho psa mám, aby ho nemohli jet vrátit. Když si na to vzpomenu, ještě dnes je mi z toho hrozně, byla jsem hrozněj spratek Chudák máma
Desiren
napsal(a):
Já bych ti ho prodala, ale musela bych mluvit s tvými rodiči a vědět, že s tím souhlasí a pak podle plemene, jaké jsi si vybrala, tak vědět, zda mu dáš to, co potřebuje. Jaké štěňátko si chceš koupit? Ilona
desiren
napsal(a):
Border kolii, otec s tím souhlasím, ale mamka je proti :/. Celá rodina chce psa, krom mamky, ale já vím, že kdybychom ho měli, nelitovala by...
Tak se domluv s tatínkem, vyberte tu správnou chovnou stanici a snad bude mít nakonec radost i mamka. Moje tehdy už 18ti letá dcera přes můj výslovný zákaz přinesla jednoho dne domů štěně pitbulla, nejdřív jsem je chtěla vyhodit oba.....ale nyní, psovi je 8 let, jsem moc ráda, že ho máme a už má doma i kámošku
Já jsem dostala štěně za venčení, bylo mi tak deset a byl to NO, tatínek mne poslal zpět a myslím, že měl pravdu, nedostal by to, co by dostat měl. Dneska mám už pátého psa, celá rodina se musí trochu přizpůsobit jeho potřebám, myslím, že by s tím měla být srozuměna celá rodina. Takže na věku snad až tolik nezáleží, spíš na tom, kde se vezmou peníze na krmení a péči, kdo se bude denně starat o venčení.......
joripage
napsal(a):
Jen taková drobnost...Při prodeji psa s PP se podepisuje smlouva, ne? Pokud vím, smlouvy smí podepisovat plnoletý člověk, ne?
Koupila jsem psa s PP, sice nechovného, ale s PP a smlouvu jsme prostě nepodepisovali Přijeli jsme, čuba vlezla naší mladý na hlavu, zaplatili jsme, naložili do auta a bylo. Když jsem si brala štěndo bez PP - ale od ženský která se k nim chovala jako nejlepší chovatel - vzala si stejně jenom adresu. Smlouvu jsem podepisovala jen jednou a to v útulku
inusanka
napsal(a):
Koupila jsem psa s PP, sice nechovného, ale s PP a smlouvu jsme prostě nepodepisovali Přijeli jsme, čuba vlezla naší mladý na hlavu, zaplatili jsme, naložili do auta a bylo. Když jsem si brala štěndo bez PP - ale od ženský která se k nim chovala jako nejlepší chovatel - vzala si stejně jenom adresu. Smlouvu jsem podepisovala jen jednou a to v útulku
Máme doma postupně osmého psa s PP a nikdy jsem smlouvu nepodepisovala, vždycky jsem dostala PP, kde jsem byla uvedená jako majitel. To samé i prři koupi koní, vždy jen papíry a doklad o zaplacení.
Na podpis kupní smlouvy musí mít člověk skutečně 18 let. Já zásadně smlouvy dávám, protože člověk nikdy neví, komu psa prodá. Někteří lidé začnou časem spekulovat a vymýšlet různé nesmysly, takže je to ochrana pro mne, ale i pro kupujícího, může se stát, že pejsek bude mít nějakou vadu, ale bez kupní smlouvy se u některých chovatelů těžko kupující domůže nějaké reklamace. V případě zadavatelky: pokud by s koupí souhlasil alespoň jeden rodič, štěně bych prodala tomuto rodiči. Většinou je to tak, že maminky časem povolí - zvláště když uvidí, že jejich dítě je skutečně zodpovědné a o psa se dokáže postarat. Samozřejmě nelze na to úplně spoléhat, ale mám takové zkušenosti. Samotnému dítěti bych psa neprodala. Jako dítě jsem hrozně chtěla psa, naši rozhodně ne, přesto, že jsme bydleli na vesnici. Donesla jsem domů štěňátko křížence, kterého jsem dostala zadarmo. Neprošlo to, štěně jsem musela vrátit a dlouho jsem z toho měla trauma. Takže jsem si na prvního psa počkala do dospělosti, dnes mám smečku a mám pocit, že mě nic neuteklo. Ba právě naopak: dnes musím sebekriticky přiznat, že bych jako dítě (bez podpory rodičů) nemohla psovi dát vše, co potřebuje. A nejde jen o kvalitní výživu, ale i výchovu - na cvičák by mne nikdo nevozil, pes by musel být jen venku na řetězu (kotec by nikdo nedělal a do bytu by přijít nesměl)... atd.
Desiren
napsal(a):
Od kolika let je možné zakoupit psa/štěně/fenku? Tzn.: Kolik mi musí být, abych si mohla sama pořídit psího kamaráda.
Ještě jedna věc....teď jsem pročítala jen tak inzeráty a narazila na tento....https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/1940981/daruji-psa/
jseš si jistá, že pokud půjdeš dál na školu, bude se mít o tvého pejska kdo starat???
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ta slečna s briardem by zasloužila nakopat do p.....Píše mladý pes. To nevěděla před rokem
( třeba), že půjde studovat ?
ilisek
napsal(a):
Ještě jedna věc....teď jsem pročítala jen tak inzeráty a narazila na tento....https://www.ifauna.cz/psi/inzerce/r/detail/1940981/daruji-psa/
jseš si jistá, že pokud půjdeš dál na školu, bude se mít o tvého pejska kdo starat???
Všechno , všechno půjde .
Všechno zvládnu - není problém .
Ted' (když nevím , co bude za 2 roky) ,
ho nejvíc potřebuju a zrovna plemeno , který frčí , který má každá druhá . . . . .
- bude po čase určitě vyhovovat i mámě , až ji ho nechám na krku . . . . .
To ale číst nechceš .
Jsi v zajetí iluzí . . . . .
Uživatel s deaktivovaným účtem

Desiren
napsal(a):
psa si můžeš koupit když na něj máš peníze , otázka je co ti na to řeknou rodiče aby tě pak s pejskem nevyhodili , já si prvního psa koupila za uspořené peníze ve 4 třídě ale naši s tím souhlasili,pokud se takhle ptáš tak tví rodiče budou asi proti že jo?
platnou smlouvu na koupi psa můžeš uzavřít /třeba jen ústně) až v 18 letech, jiné smlouvy pak i mnohem dřív - třeba koupě zmrzliny je taky smlouva a mlže se uzavřít třeba v pěti letech. Jinak by bylo nejlépe, aby si psa koupili rodiče nebo ty, až budeš žít za své peníze ve svém bytě. Je to řečeno jen v zájmu toho psa. Kolik pejsků v útulcích nebo jen tak na ulicích jsou pejsci, které si děti přinesli domů a rodiče je pak vyhodili?
Byla jsem v podobné situaci - asi v 8 letech jsem se do borderek zamilovala a až do třeťáku střední školy přemlouvala rodiče, aby mi ji povolili. Táta vypadal, že by pro štěně jel hned, ale máma byla striktně proti.
Počkala jsem a koupila si ji až když jsem se od rodičů odstěhovala. A když se nad tím zpětně ohlížím, nelituji a jsem ráda. (Bez pejska jsem teda nebyla, když mi bylo 11, pořídili jsme si jezevčíka ). Za tu dobu jsem sledovala CHS, studovala, jak k této rase postupovat...
Svého prvního vlastního psa jsem si pořídila v 16. Dnes je mu skoro 11... Hradila jsem si od prvopočátku sama veškeré výdaje - krmení, veterinu, cvičák... Rodiče nebo sestra mi pomohli pouze v případě, že výdaje opravdu přesáhly mé možnosti (operace).
Rodiče ale s koupí psa souhlasili (pod nátlakem teda)...
Nicméně tehdy jsem byla tak hloupá, že jsem si koupila bezpapíráka za 2000, který zůstal "chovateli" doma a nemohl se jej zbavit... Přineslo to spoustu problémů s povahou psa i se zdravotním stavem (částka za veterinu mnohonásobně přesáhla pořízení kvalitního štěněte)....
Alespoň dobře vybírej...