zdravím, potřebovala bych poradit ohledně přibrání NO, je to tříletý pes, je to již cca půl roku co měl problémy s játry (+měl průjem), ale to jsme s veterinářem vyřešili a po zdravotní stránce by měl být již OK, je ale hrozně vychrtlý. Krmila jsem acanou a na doporučení přešla na orijen. Stolice je již o hodně lepší než dříve, už tolik nesmrdí, pes je vitální. Zkoušela jsem přejít na vařené, ale opět průjem (přechod byl postupný). Krmnou dávku jsem zvýšila, pes přibral, ale jen cca 1 kg. Už nevím co zkusit
dík lucka
Vřele bych doporučila přírodní přípravek Immunovet ( s dvěma M!!! ), je ideální na podporu imunity, na průjmy, správné vstřebávání živin z jídla a jejich využití, prostě takový "malý zázrak na všechno". Je přírodní a rozhodně neublíží, naopak Opravdu se vyplatí, alespoň dvouměsíční kůra.
Pangamin nebo stačí pivovarské kvasnice, ale také bych se přiklonila k masu s rýží nebo vločkami. Ta stravitelnost je opravdu dobrá a hlavně do takové dávky se dá přidat cokoli, třeba ty škvarky a podobné. Ovšem je to i o tom, v jakém stavu jsou játra, ale pokud krmíte Orijen, tak to není veterinární dieta a já bych zkusila i třeba kombinovanou stravu, jednu dávku mnaso s přílohou a jednu granule. Také alespoň dvě menší dávky denně, když by šly tři, není to na škodu. No a k tomu ovšem pohyb
lunzie
napsal(a):
zdravím, potřebovala bych poradit ohledně přibrání NO, je to tříletý pes, je to již cca půl roku co měl problémy s játry (+měl průjem), ale to jsme s veterinářem vyřešili a po zdravotní stránce by měl být již OK, je ale hrozně vychrtlý. Krmila jsem acanou a na doporučení přešla na orijen. Stolice je již o hodně lepší než dříve, už tolik nesmrdí, pes je vitální. Zkoušela jsem přejít na vařené, ale opět průjem (přechod byl postupný). Krmnou dávku jsem zvýšila, pes přibral, ale jen cca 1 kg. Už nevím co zkusit
dík lucka
Ahoj, my máme 4,5 letou celočernou NO a zhruba od dvou jejích let se nám neustále nedařilo, aby přibrala, k tomu dost časté průjmy zdánlivě bez příčiny. Pořád jsme nevěděli co, až se přišlo na to, že má sníženou funkci štítné žlázy, tak začala dostávat 1 tbl. Letroxu ráno a jednu večer, zlepšilo se to, ale pořád to nebylo ono, navíc průjmy nebyly tak časté, ale byly.
Vet nakonec zvýšil dávkování na 1,5 tbl. ráno a 1,5 tbl. večer, chvíli to trvalo, než se asi udělala správná hladina, ale od té doby pěkně přibrala (teď už zase moc, takže se začne trošku hýbat) a i ty průjmy ustaly, od té doby co to takhle bere neměla ani jednou (ťuk ťuk ťuk) průjem, což dříve neexistovalo ... lítala jsem s ní dva dny v kuse téměř 4x do měsíce, což bylo dost. Teď se to spravilo, fena hezky přibrala a průjmy zmizely a všechno to způsobila štítná žláza. Tak nad tím zauvažujte, jetsli se toto netýká i vás. U nás byl dalším průvodním jevem i snížení její aktivity.
A tak ta naše měla chuť taky velkou, zbodla kde co, jen prostě po ničem nepřibírala (ani po knedlících, bílém pečivu...nic). v podstatě dostávala 1x tolik krmné dávky, než ve skutečnosti potřebovala, k tomu mso nebo konzervu na stopě, pamlsky na stopě, pamlsky při výcviku, každý den pečivo na chuť, piškoty, knedlíky a byla pořád jak "modelka z Dachau".