Se psem práce v cizině

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.8.2006 15:38

Ahoj, chtěla bych poprosit ty co byli pracovat v zahraničí a brali sebou pejska, jestli si vycucali s prstíku cokoli je napadne co bylo potřeba zařizovat, jaké byli zkušenosti v místě, tolerance lidí, přepravné, podmínky pro pohyb psů všude kde vás napadne:)
Tak nějak si pohrávám s mylšenkou odjedu do UK, ale bez psa ani ránu tak by mě zajímaly vaše zkušenosti:)
moc díky
kam

6.8.2006 19:34

kamalka napsal(a):
Ahoj, chtěla bych poprosit ty co byli pracovat v zahraničí a brali sebou pejska, jestli si vycucali s prstíku cokoli je napadne co bylo potřeba zařizovat, jaké byli zkušenosti v místě, tolerance lidí, přepravné, podmínky pro pohyb psů všude kde vás napadne:)
Tak nějak si pohrávám s mylšenkou odjedu do UK, ale bez psa ani ránu tak by mě zajímaly vaše zkušenosti:)
moc díky
kam

Sice jsem sama práci v zahraničí se psem nezkoušela (sama jsem v zahraničí pracovala několikrát, ale nepotkala jsem tam nikoho se psem), ale přítel je zrovna v UK a podle něj to bude dost obtížné.
K cestě do UK potřebuješ kromě běžných dokladů a očkování ještě sérologické vyšetření (akreditovaný veterinář odebere psu vzorky krve a odešle je do laboratoře v Pze nebo Liberci, více na http://www.svscr.cz/index.php?art=930) .
Doprava psa do GB je v zásadě možná jen letecky nebo autem, autobusy psy pokud vím nepřevážejí (ostatně vzhledem k délce cesty bych to považovala za týrání).
Problém ale je hlavně sehnat ubytování, většina čechů tam bydlí v podnájmu (v Londýně v průměru za 50 liber týdně - spolubydlení) ale sehnat levný podnájem se psem a tolerantní spolubydlící je horor.
Druhá věc je najít takovou práci, která ti umožní věnovat se dostatečně psovi - záleží na tvých schopnostech a znalosti Aj, většina Čechů se tam snaží hlavně vydělat a pracují tedy víc než 8 h denně + v Londýně k tomu připočítej dostatečnou dobu na cestu do práce a z práce.

Ale nic není nemožné - přítel potkal jeden pár, který měl s sebou taky psa a makali na farmách (sbírání ovoce a zeleniny) a psa jim tam obvykle dovolili....

jinak o práci v GB obecně najdeš info třeba na www.pohyby.co.uk,
je tam i diskuze a inzerce, tak zkus hodit dotaz tam..

Přidejte reakci

Přidat smajlík