Zdravím všechny, budeme mít šěndo a potřebovala bych pro něj najít nějaké vhodné granule. Určitě nechci nějaké nekvalitní šmejdy typu Pedigree, Darling nebo Friskies. Chodila jsem po zverimexech, ale tam to mají zbytečně moc předražené takže mám k dispozici web. Děkuji za doporučení...
P.S. Nechci moc drahé granule...
momi
napsal(a):
Zdravím všechny, budeme mít šěndo a potřebovala bych pro něj najít nějaké vhodné granule. Určitě nechci nějaké nekvalitní šmejdy typu Pedigree, Darling nebo Friskies. Chodila jsem po zverimexech, ale tam to mají zbytečně moc předražené takže mám k dispozici web. Děkuji za doporučení...
Co to znamená moc drahé?
Pro štěně je potřeba koupit hodně kvalitní granule, tam by se na cenu hledět nemělo, až je pes dospělý, může se z kvality TROŠKU ustoupit, ale ne moc.
Pro štěně z těch levnějších, ale stále dost dobrých značek bych doporučila TOTW, Acanu (bezobilnou), Essential Foods ještě by šel Dog Lovers Gold.
Taky bych doporučila sem tam dát (cca jednou týdně) štěndu kuřecí syrové křídlo, skelet na kousání a hovězí morkovou kost na okus (jestli to bude větší plemeno) aby si pročistilo zoubky, jen s tou morkovou kostí bych štěně samotné nenechávala ;)
domča14
napsal(a):
Co to znamená moc drahé?
Pro štěně je potřeba koupit hodně kvalitní granule, tam by se na cenu hledět nemělo, až je pes dospělý, může se z kvality TROŠKU ustoupit, ale ne moc.
Pro štěně z těch levnějších, ale stále dost dobrých značek bych doporučila TOTW, Acanu (bezobilnou), Essential Foods ještě by šel Dog Lovers Gold.
Taky bych doporučila sem tam dát (cca jednou týdně) štěndu kuřecí syrové křídlo, skelet na kousání a hovězí morkovou kost na okus (jestli to bude větší plemeno) aby si pročistilo zoubky, jen s tou morkovou kostí bych štěně samotné nenechávala ;)
Ještě jsem zapomněla na základní řadu Acany (ale ze zkušenosti mé a okolí to moc psům nejde) :D :)
momi
napsal(a):
No jako "ne moc drahé", jako je třeba Orijen, který stojí 13,5kg za 2000,-
Spíš napište, do kolika korun za kilo cca můžete dát. Ono je to tedy jen orientační, protože zas méně kvalitní granule mívají větší dávkování.
Slušné granule jsou třeba Dog lover´s Gold, ty seženete do 90,- Kč/kg, stejně tak Natyka, Magnusson, pokud máte většího psa tak i u velkého balení Acany se na tu cenu dostanete.
momi
napsal(a):
No jako "ne moc drahé", jako je třeba Orijen, který stojí 13,5kg za 2000,-
To jsou skoro všechny granule levnější :D
Ne, chtělo by to vědět, kolik si tak představujete na kč/kg, to by šlo lépe.
Je také důležité vědět, že levnější granule mají větší dávkování.
Například TOTW (bezobilné) se dá sehnat v pohodě za 92kč/kg, Essential foods (bezobilné) a Dog Lover´s Gold (už obsahuje oves) taky tak nějak, základní řada Acany (už obsahuje oves) za 75 kč/kg. Bezobilná Acana už je kolem 103kč/kg.. Koneckonců můžete značky střídat :), já taky střídávala pár značek dohromady
domča14
napsal(a):
To jsou skoro všechny granule levnější :D
Ne, chtělo by to vědět, kolik si tak představujete na kč/kg, to by šlo lépe.
Je také důležité vědět, že levnější granule mají větší dávkování.
Například TOTW (bezobilné) se dá sehnat v pohodě za 92kč/kg, Essential foods (bezobilné) a Dog Lover´s Gold (už obsahuje oves) taky tak nějak, základní řada Acany (už obsahuje oves) za 75 kč/kg. Bezobilná Acana už je kolem 103kč/kg.. Koneckonců můžete značky střídat :), já taky střídávala pár značek dohromady
Určitě bych volila krmivo tak do 100/kg. Jak dlouho vašemu pejskovi vydrželo 6,8kg balení toho TOTW? Myslím, že bych to štěndovi koupila :) Uměla jsem to kdysi vypočítávat, ale nějak jsem to zapomněla :) Děkuji.
momi
napsal(a):
Určitě bych volila krmivo tak do 100/kg. Jak dlouho vašemu pejskovi vydrželo 6,8kg balení toho TOTW? Myslím, že bych to štěndovi koupila :) Uměla jsem to kdysi vypočítávat, ale nějak jsem to zapomněla :) Děkuji.
My jsme holkám kupovali 13,5 kilovku. 34 a 19 kg nám pytel vydržel cca měsíc a půl. Jak velké štěndo asi bude?
kubis00
napsal(a):
A jaký máte názor na krmení štěňat syrovou stravou?
Oba moji psi byli na syrovém už u chovatelky. A já jsem taky zastáncem krmení syrovým, takže jsem v tom pokračovala - u první fenky teda na střídačku s granulema, tehdy jsme měli extrémně malinký mrazáček, u druhého psa dáváme granule jen výjimečně. A nemůžu si stěžovat, zatím mě nesežrali Růstové problémy se taky nekonaly, naopak veterinář je vždycky chválí, jak jsou krásně štíhlí a nasvalení, starší čuba má rentgeny kyčlí i loktů nulové, a to jde o velmi geneticky zatížené plemeno (s mladším na rentgeny teprve půjdeme).
Tady určitě nenajdete špatné granule:
http://www.granule.cz/granule-podle-urceni/granule-pro-stenata/
http://www.bestfordogs.cz/pro-psy/granule/podle-veku/stenata/
Co tady řešíte? Jednou na výstavě jsem vyslechla rozhovor dvou špičkových chovatelek obřího (tedy na krmení velmi náročných) plemen. Jedna řekla: Já dospělé krmím granulemi a štěňatům vařím. A druhá na to odpověděla: Já přesně naopak. Štěňatům dávám granule a dospělákům vařím.
Tak asi tak.
Já mám psy cca 50let a vlastní chov.st. teprve 35 let, takže se stále učím. Ale za tu dobu, co mám psy, přešlo několik vln a vlivů a trendů v oblasti krmení. Po nějaké době se vždycky někde napsalo, že ten předešlý vliv byl špatně, nové výzkumy dokázaly pravý opak...Co dodat?
bohemica
napsal(a):
Co tady řešíte? Jednou na výstavě jsem vyslechla rozhovor dvou špičkových chovatelek obřího (tedy na krmení velmi náročných) plemen. Jedna řekla: Já dospělé krmím granulemi a štěňatům vařím. A druhá na to odpověděla: Já přesně naopak. Štěňatům dávám granule a dospělákům vařím.
Tak asi tak.
Já mám psy cca 50let a vlastní chov.st. teprve 35 let, takže se stále učím. Ale za tu dobu, co mám psy, přešlo několik vln a vlivů a trendů v oblasti krmení. Po nějaké době se vždycky někde napsalo, že ten předešlý vliv byl špatně, nové výzkumy dokázaly pravý opak...Co dodat?
Co dodat??? Aby už konečně začli všichni používat svůj vlastní rozum (pokud s prominutím nějaký mají) a nevěnovali výživě psů větší pozornost než třeba výživě vlastních dětí..... Je to přeci jen všechno byznys. A pokud se jim nenecháme neustále dokola ovlivňovat a nenecháme si tahat peníze z naší peneženky za pár kilo šrotu, bude možná našim svěřencům líp a my budeme mít klidnější spaní lona.
Ahojte, budu si pořizovat štěňátko čivavy ( v dospělosti bude mít okolo 2kg) a chci pro něj opravdu kvalitní krmivo, něco jako TOTW,orient atd.. čím víc masa tím lepší. Buď přímo pro štěňata nebo pro všechny věkové kategorie. Hlavně to musí být krmivo s opravdu malými granulkami, na ceně mi nezáleží. Co mi doporučíte ?
koridaska
napsal(a):
Ahojte, budu si pořizovat štěňátko čivavy ( v dospělosti bude mít okolo 2kg) a chci pro něj opravdu kvalitní krmivo, něco jako TOTW,orient atd.. čím víc masa tím lepší. Buď přímo pro štěňata nebo pro všechny věkové kategorie. Hlavně to musí být krmivo s opravdu malými granulkami, na ceně mi nezáleží. Co mi doporučíte ?
Malé granulky má Canine Caviar, jejich bezobilné receptury jsou velmi dobré.
conty
napsal(a):
Já mám čtyřměsíční štěně na K9.U chovatele měli Pedigree,což si myslím ,je šrot.Taky má rád syrový masíčko a dáváme i vařený/kuře,rybu atd./
kdysi jsem krmila K9 a nebyla jsem spokojena - co snědli, to vykadili, pak jsem přešla na Acanu jehněčí s rýží, byla dobrá, ale co tak čtu, Acana významně změnila recepturu a k horšímu. Teď jsem dlouho nekrmila granulemi a pro toto horké léto jsem objednala Lukullus - uvidíme. Vařené je v horku problém, psi jednou mají hlad a podruhé pro horko nemají a kdo má pořád jídlo vyhazovat nebo skladovat. Takže zkusím ty granule - už snad jsou na cestě.
plisak
napsal(a):
kdysi jsem krmila K9 a nebyla jsem spokojena - co snědli, to vykadili, pak jsem přešla na Acanu jehněčí s rýží, byla dobrá, ale co tak čtu, Acana významně změnila recepturu a k horšímu. Teď jsem dlouho nekrmila granulemi a pro toto horké léto jsem objednala Lukullus - uvidíme. Vařené je v horku problém, psi jednou mají hlad a podruhé pro horko nemají a kdo má pořád jídlo vyhazovat nebo skladovat. Takže zkusím ty granule - už snad jsou na cestě.
Teď jsem objednala Calibru puppy,tak ještě zkusíme přejít na ni,protože mi přijde,že když jí jedny granulky dýl,tak mu přestávají chutnat.S masem u nás problém není,jelikož,co nezblajzne prcek,dojedou velcí i v horku.Jsou to popelnice
Ahojte, kdyby jste se měli rozhodnout mezi těmito krmivy, které by to bylo ?
1) KRONCH OPTIMAL
2) HILL'S CANINE GROWTH MINI
3) CALIBRA JUNIOR SMALL BREED
4) ARDEN GRANDE PUPPY/JUNIOR RICH AND FRESH CHICKEN
Opravdu to nutně potřebuju, kdyby jste byl někdo tak hodný a řekl mi i velikosti granulí byla bych vám zavázána :)