Pokud byste rádi na cvičák, mohu doporučit knírače. Velikost máte od malého, přes středního až po velkého. Jsou to krásní nepřešlechtění většinou zdraví psi a bezva kamarádi.
Měla jsem velkého knírače a dva roky žil s námi přechodně v bytě. Nelínal vůbec. Povaha super, loni nám ve věku 12 let zemřel, temperamentu měl na rozdávání až téměř do posledka.
eluschi
napsal(a):
Zdravím už dlouho přemýšlíme o pořízení pejska do bytu. Chceme nelínající plemeno takže výběr bude asi dost omezený. Velikost pejska je nám celkem jedno.
Co bych mu mohla nabídnout. Kvalitní krmení, hodně pohybu, výcvik na "cvičáku"
Byla bych taky pro pudla - královský, nebo střední (popř. i trpasličí, toy už je na výcvik dost malinký) - multifunkční, úžasně rychle se učící, jednoduchý na výchovu a velmi přizpůsobivý pes, který vhodný prakticky na všechno. Nelíná a při troše času věnovanému srsti (stačí 2x týdně pročesat) bude mít krásnou "anti-stresovou" srst.
Zdravím Vás,
nemohu sice doporučit (mám v bytě velké línající plemeno), ale nějaké tipy, co jsem se buď dočetla nebo doslechla Vám dát mohu, takže můj příspěvek berte ,,s rezervou", nemám to z vlastní zkušenosti! :)
Mezi nelínající plemena patří lvíček, dále je to bišon frisé, pudl, naháči, portugalský vodní pes, boloňský psík, australský silky teriér, knírač, jorkšírský teriér, briard,..atd. U některých pejsků mě to dost překvapilo, třeba u Briarda jsem tomu nemohla věřit, ale prý je to fakt.
Jinak zde:
.https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/48969/nelinajici-plemena
http://www.dogtown.cz/blog/psi-pro-alergiky/
werrys
napsal(a):
Zdravím Vás,
nemohu sice doporučit (mám v bytě velké línající plemeno), ale nějaké tipy, co jsem se buď dočetla nebo doslechla Vám dát mohu, takže můj příspěvek berte ,,s rezervou", nemám to z vlastní zkušenosti! :)
Mezi nelínající plemena patří lvíček, dále je to bišon frisé, pudl, naháči, portugalský vodní pes, boloňský psík, australský silky teriér, knírač, jorkšírský teriér, briard,..atd. U některých pejsků mě to dost překvapilo, třeba u Briarda jsem tomu nemohla věřit, ale prý je to fakt.
Jinak zde:
.https://www.ifauna.cz/psi/nemodforum/r/detail/48969/nelinajici-plemena
http://www.dogtown.cz/blog/psi-pro-alergiky/
Prosím vás..... výměna srsti je zcela fyziologický proces a funguje u všech psů ! Nebo myslíte že má některý pes jen jednu srst od narození do stáří ? I lidem přece padají a obměňují se vlasy, stejné je to i u psů. Jen u některých, zvláště s kudrnatou srstí tolik nepouští a nepadají na zem aby si toho člověk všimnul a čekají až na vykartáčování. Paradoxně je nejvíce nápadné línání na krátkosrstých psů jejichž chlupy v době výměny srsti nacházíte všide po bytě. Jdou i hůře sebrat z koberců, sedaček a pod. Naopak vatovitá nebo zvlněná delší srst jde sebrat krásně. A k naháčům..... naháč s absencí chlupů jaksi ani nemá co pouštět, tam je to logické, ale třeba čínský chocholatý pes se svou hřívou, ponožkama a osrst. ocasem taky líná. Lvíček samozřejmě taky líná atd.
eluschi
napsal(a):
Nechci žádnou malou rasu jako jsou bišonci yorkčíři a pod.
Pudlíka doma mají rodiče střeďáka a ten moc na výcvik není, připadá mi spíš jako hloupé štěně ( 5 letý pes) a pak máme fenku téhož plemene a ta je zase moc líná (6 letá fena) takže pudlíka asi ne... Ale děkuji za reakce :)
Mě napadl knírač (střední, velký), když se vytrimuje, tak moc nelíná, nebo černý ruský teriér, taktéž. Co se týče pudlíků, už jsem viděla aspoň dva králováky. Jednoho na obedienci a druhého u nás na cvičáku. Oba dva poslouchali jako hodinky. Kdyby se mi líbil jeho vzhled a nebyla bych zamilovaná do jiného plemene, šla bych no něj taktéž, jen je potřeba vybírat rodiče se sportovními úspěchy a ne výstaváky...Nebo taky parson russel teriér hrubosrstý nebo broken, taky se trimují a jsou o něco větší jak jack russel..
eluschi
napsal(a):
Nechci žádnou malou rasu jako jsou bišonci yorkčíři a pod.
Pudlíka doma mají rodiče střeďáka a ten moc na výcvik není, připadá mi spíš jako hloupé štěně ( 5 letý pes) a pak máme fenku téhož plemene a ta je zase moc líná (6 letá fena) takže pudlíka asi ne... Ale děkuji za reakce :)
Měla jste to specifikovat už v dotazu a ne tam psát, že na velikost vám nezáleží...Tak sem napište, která plemena by připadala v úvahu a pak vám může někdo napsat své zkušenosti....Ilona
laponka
napsal(a):
Prosím vás..... výměna srsti je zcela fyziologický proces a funguje u všech psů ! Nebo myslíte že má některý pes jen jednu srst od narození do stáří ? I lidem přece padají a obměňují se vlasy, stejné je to i u psů. Jen u některých, zvláště s kudrnatou srstí tolik nepouští a nepadají na zem aby si toho člověk všimnul a čekají až na vykartáčování. Paradoxně je nejvíce nápadné línání na krátkosrstých psů jejichž chlupy v době výměny srsti nacházíte všide po bytě. Jdou i hůře sebrat z koberců, sedaček a pod. Naopak vatovitá nebo zvlněná delší srst jde sebrat krásně. A k naháčům..... naháč s absencí chlupů jaksi ani nemá co pouštět, tam je to logické, ale třeba čínský chocholatý pes se svou hřívou, ponožkama a osrst. ocasem taky líná. Lvíček samozřejmě taky líná atd.
Prosím Vás..., to co jsem psala, jsem vyčetla na internetu, proto jsem taky přiložila ty odkazy!
Mě je jasné, že pes mění srst.