Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2013 07:08
lenka.dobes

XXX.XXX.27.74

Zdravím, pořád si nemůžu vybrat psa který by se hodil ke mě a mým dvoum dětem - 4,5 roku a půl roku. Bydlíme v baráčku s mega zahradou. Vždycky se mi líbili spíš větší psi, nemyslim hned vlkodava, ale zas aby byl větší než baset nebo bígl.. Taky bych raději klidnějšího psa než nějakého co bude vyžadovat cvičáky a podobné aktivity je mi jedno jestli bude dlouho nebo krátkosrstej a když bude chtít bejt přes zimu na noc v baráku, taky to přežiju a bylo by fajn kdyby se cenově vešel do asi 5 - 6ti tisíc, rozhodně nelpím na PP. Existuje nějakej hafík co tohle splňuje? Dík za pomoc.. :)

29.8.2013 08:08
ilisek

XXX.XXX.196.15

Co třeba boxer? I když tam bych raději určitě PP kvůli zdravotním přepokladům....Ilona

29.8.2013 09:32
fríský

XXX.XXX.64.144

Určitě najdete nějakého. Já mám doboru zkušenost s kříženci ( chytří, odolní). Napadá mě labrador, zlatý retítr, bernský salašnický pes, ale asi bych volila podle povahy a podle budoucího využití psa. Chcete štěně nebo už dospělého?

30.8.2013 18:37
conty

XXX.XXX.224.249

lenka.dobes napsal(a):
Zdravím, pořád si nemůžu vybrat psa který by se hodil ke mě a mým dvoum dětem - 4,5 roku a půl roku. Bydlíme v baráčku s mega zahradou. Vždycky se mi líbili spíš větší psi, nemyslim hned vlkodava, ale zas aby byl větší než baset nebo bígl.. Taky bych raději klidnějšího psa než nějakého co bude vyžadovat cvičáky a podobné aktivity je mi jedno jestli bude dlouho nebo krátkosrstej a když bude chtít bejt přes zimu na noc v baráku, taky to přežiju a bylo by fajn kdyby se cenově vešel do asi 5 - 6ti tisíc, rozhodně nelpím na PP. Existuje nějakej hafík co tohle splňuje? Dík za pomoc.. :)

Německej špicsmajlík,střední,velkej nebo vlčí.smajlík

30.8.2013 20:36
conie

XXX.XXX.136.227

Tak jen pro vaše upozornění - většího psa bez PP bych si netroufala pořídit. Nejde jen o zdraví, ale i o typickou povahu. Pokud vám je vše jedno, vybírejte nejlépe v útulku. Pokud chcete určité plemeno, větší než bígl -tj. velké, zkuste si jen tak spočítat náklady na kvalitní odchov štěňat. POkud někdo prodává štěnda většího plemene za méně než 7 tis. Kč., bála bych se právě kvality rodičů a odchovu. Vím, o čem mluvím, odchovávám střední plemeno, s PP, ale náklady na krytí, výživu a veterinu jsou na štěně 4 000, nepočítám administrativu spojenou s papírovým chovem. Kde jsou náklady na fenu - pořizovací, výživa, vet atd. A kde je práce 24 hod.? Úklidové prostředky, prací prostředky, energetické náklady (pračka denně na vyvářku) atd. Věnuji se kynologii již 33 let, pracuji jako výcvikář, vedu školky pro štěňata. A taky vídám mnoho nešťastných lidiček, kteří se zmýlili ve výběru nebo se snažili ušetřit 2-3 tisíce při pořizování štěněte. Uvědomte si prosím, že počáteční investice do psa je nepatrná v porovnání s náklady na výživu, veterináře atd. Omlouvám se, ale skutečně mě dostává poznámka - velkého psa do 5 tis. Kdybych chtěla být hodně drsná, napíšu: pořiďte si plyšáka.

31.8.2013 00:07
rapotacka11

XXX.XXX.73.135

lenka.dobes napsal(a):

Mega zahrada ?
Nepodstatné !

3.9.2013 23:42
bea92

XXX.XXX.101.3

Hnědý labrador, vynikající pro začátečníky , milující dětí , vhodný na zahradu :)smajlík

4.9.2013 02:07
debri

XXX.XXX.8.131

bea92 napsal(a):
Hnědý labrador, vynikající pro začátečníky , milující dětí , vhodný na zahradu :)smajlík

no to je radasmajlíksmajlík
Retrívra klidně ale zaprvé kvůli zdraví a povaze rozhodně s PP. Klidně i goldena nebo flata,zbytek mi přijde na výchovu složitější. Mega zahrada je sice fajn se 2 prtatama na rychlé vyvenčení.Beru že nikdo ani máma na mateřské nemůže být se psem pořád,ale každý pes potřebuje kontakt,procházky

4.9.2013 02:10
debri

XXX.XXX.8.131

bea92 napsal(a):

Jo a proč vlastně zrovna jen hnědý?smajlíksmajlíkSice mám pro tuto barvu taky slabost,ale při výběru by to roli nehrálo

4.9.2013 07:01
cinkalu

XXX.XXX.11.162

Německý ovčák z útulku

4.9.2013 08:56
pidla

XXX.XXX.106.11

debri napsal(a):
Jo a proč vlastně zrovna jen hnědý?smajlíksmajlíkSice mám pro tuto barvu taky slabost,ale při výběru by to roli nehrálo

Hnědého labradora bych tedy nechtěla. Je to módní barva, takže chovatelé mnohdy prsknou cokoliv na cokoliv, hlavně ať je to hnědý. Je poměrně velký problém najít mezi hnědáky zdravé a hlavně povahově pohodové zvíře, bohužel...

4.9.2013 10:26
bea92

XXX.XXX.101.3

Je to jen má rada , každý ať si vybere psa podle sebe , ale aby ho ve finále zvládal . Vhodný pro začátečníky je také boxer :) Já mám hnědého a neměnila bych :)

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.9.2013 13:04
Uživatel s deaktivovaným účtem

bea92 napsal(a):

proč hnědý ? myslíte že černý nebo světlý labrador je od hnědého odlišný jinak než barvou ? záleží snad na barvě psa jeho inteligence?

11.9.2013 08:55
zbyndas

XXX.XXX.182.249

Každému se líbí něco jiného, proto je těžké radit. Osobně mám rád Leonbergery. Do Vašich podmínek by se hodil. Mnoho štěstí při výběru a ještě více radosti s novým pejskem.. ;-)

12.9.2013 11:00
missjeannie

XXX.XXX.11.139

Já řešila teď stejný problém, akorát s tím rozdílem, že jsem chtěla nějakého nechtěného pejska..zašla jsem do útulku a hned mi tam padl do oka kříženec belgického a německého ovčáka,starý 1-2roky. Je to neuvěřitelný pes, dceru a zvířata respektuje, hned si zvykl, rychle se učí, je to vděčný závislák, který se od nás nehne ani na krok..
Raději než podpořit množitele a vyhodit tolik peněz za nemocné štěně nejisté rasy, bych volila v inzerátech daruji" či pomohla útulkáčkovi..věřte, že v útulcích se vám budou snažit pomoci vybrat vhodného pejska pro vás a vaši rodinu a hlavně uděláte dobrý skutek:)
Držím palce při výběru:)smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík