Dobrý den, mám takový menši problém s pejskem. Mám ročního amstafa. Navštěvovali jsme cvičák, základní prvky ovládá. Doma je absolutní miláček i k lidem je hodný. Problém nastal až teďka ( co mu byl rok). Pořád je nesmírně hravý, aportuje, hraje si s míčem atd., ale jakmile uvidí psa (jakéhokoliv stáří krom štěněte) okamžitě se naježí, ztuhne a jen čeká co se bude dít. Když jsou na vodítku tak v pohodě, ale už se mi stalo, že jsem ho pustila a rvačka byla na světě. Né pokažde to vyprovokoval můj pes..hráli si a zničeho nic to bylo.. a hodněkrát to odnesl můj pes ( ale nic vážného). Takže nyní ho můžu bez obav pustit jen s fenkama a k nim je naopak velmi milý- nechá si od nich vše libít a je na ně opatrný.děkuji moc na každou radu
Pes dospívá! Z příspěvku je patrné, že ke rvačce došlo několikrát, proto bych doporučovala aby se majitelka vrátila na cvičiště a tam pod vedením instruktora a v přítomnosti dalších psů stejného pohlaví agresivní chování odstranili. Také by do té doby jistě neuškodilo používání koženého náhubku.
Rozhodně neotálejte! Při takovém chování u tohoto plemene se dá předpokládat, že se intenzita agrese a útoků bude zvyšovat a může dojít i k napadení osoby.
Všechno je jednou poprvé! Jednejte rychle než si při nějakém maléru na vás zgustnou média.
bohemica
napsal(a):
Pes dospívá! Z příspěvku je patrné, že ke rvačce došlo několikrát, proto bych doporučovala aby se majitelka vrátila na cvičiště a tam pod vedením instruktora a v přítomnosti dalších psů stejného pohlaví agresivní chování odstranili. Také by do té doby jistě neuškodilo používání koženého náhubku.
Rozhodně neotálejte! Při takovém chování u tohoto plemene se dá předpokládat, že se intenzita agrese a útoků bude zvyšovat a může dojít i k napadení osoby.
Všechno je jednou poprvé! Jednejte rychle než si při nějakém maléru na vás zgustnou média.
"...u tohoto plemene se dá předpokládat, že se intenzita agrese a útoků bude zvyšovat a může dojít i k napadení osoby." Ale no tak S tím, že se u jedince ast může projevit agrese vůči psu není úplně novinka, vzhledem k historii spjatou s apbt, ale varovat před napadením člověka jen proto, že jde o ast? Vypněte tu Novu na chvíli
bohemica
napsal(a):
Ježiši, děláte z komára velbkouda. Já znám tolik psů běžných plemen, kteŕí v době pohlavní dospělosti prostě přestali snášet samce. S některými se na tom dalo pracovat, jiným už to zůstalo. Ale není to zase až tak nepřirozené.
bondi28
napsal(a):
A ani u jednoho z nich nedošlo k projevení agrese vůči lidem.
tomu věřím, ale nechte si zabít nebo zmrzačit psa od takovýho dárečka!
Zadavatel si pořídil AST, takže musel počítat s tím, že v budoucnu bude mít problém s agreseivitou ke psům, a proto má mít psa zajištěnýho odpovídajícím způsobem - tzn. náhubek! Pokud si pořídím takové plemeno, tak snad musím počítat i se zodpovědností, která z jeho držení plyne. Fakt už mě čerti berou z toho, jak si každej, kdo má do pr... díru nakoupí bully, pastevce apod., a pak se hrozně diví že to po roce začne žrát psy, lidi, nebo obojí
tak já teda mám 2 psy jiného plemene, psy nějak zvlášť neřeší, třeba na závodech chodí na volno a cizích psů si nevšímají, ale kromě cvičáku, kde psy znají a kde je znám já, je s žádným cizím dospělým psem nepouštím, nevím jak bude cizí pes reagovat. Pokud potkám psa, dám je k noze nebo na vodítko a vypouštím až přejdeme. Nevím jestli zadavatelku pes poslechne, když vidí jiného psa, ale bohužel její pes dospěl a evidentně mu někteří psy už vadí, takže se zadavatelka musí smířit s tím, že psa už mezi psy na volno nepustí.
llucinkaa2
napsal(a):
"...u tohoto plemene se dá předpokládat, že se intenzita agrese a útoků bude zvyšovat a může dojít i k napadení osoby." Ale no tak S tím, že se u jedince ast může projevit agrese vůči psu není úplně novinka, vzhledem k historii spjatou s apbt, ale varovat před napadením člověka jen proto, že jde o ast? Vypněte tu Novu na chvíli
Konečně někdo !!!
Možná mají povahy a předpoklady k té agresy, ale né vždy je toto tvrzení pravda.
Proto s Vaším příspěvkem souhlasím
V první řadě, jde o výchovu, to, že taková plemena dokáží být temperamentní dobrá, ale každý pes je jiný Jsou to úžasní tvorové !!
Konečně někdo kdo utvrzuje stejnou myšlenku
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Zadavatel si pořídil AST, takže musel počítat s tím, že v budoucnu bude mít problém s agreseivitou ke psům, a proto má mít psa zajištěnýho odpovídajícím způsobem - tzn. náhubek! Pokud si pořídím takové plemeno, tak snad musím počítat i se zodpovědností, která z jeho držení plyne. Fakt už mě čerti berou z toho, jak si každej, kdo má do pr... díru nakoupí bully, pastevce apod., a pak se hrozně diví že to po roce začne žrát psy, lidi, nebo obojí
A to jste viděl kde ????
Na bull zápasech možná !
Ano, tyto plemena dokáží být temperamentní a vůdčí, ale který pes ne ?
Já sama vlastním je mu sedm let a chová se jako plyšák, kterej má na hlavičce napsáno LOVE !!
Chjo, nekoukejte na Youtube na ty který z nich dělají zrůdy !!!
bohemica
napsal(a):
S klidným svědomím Vám oznamuji, že přesně toto chování se vyskytlo na 1,5 roce u mého křížence německého a výmarského ohaře... takže to není jen kvůli tomu, že je to bull!!!
viva
napsal(a):
A to jste viděl kde ????
Na bull zápasech možná !
Ano, tyto plemena dokáží být temperamentní a vůdčí, ale který pes ne ?
Já sama vlastním je mu sedm let a chová se jako plyšák, kterej má na hlavičce napsáno LOVE !!
Chjo, nekoukejte na Youtube na ty který z nich dělají zrůdy !!!
víc než 10 tet vedu kurzy poslušnosti, takže "vzorek ke zkoumání" mám myslím dostatečný - na to nepotřebuju sledovat you tube!
llucinkaa2
napsal(a):
Já osobně psy typu bull a dogovité chovám více než třicet let a bohužel nemálo psů se ke mně dostalo právě od takových majitelů, kteří zrovna takové projevy v období dospívání zlehčovali.
A také u mne pobývali psi, kteří měli za sebou tzv."smrťáky",... bohužel. Ne všechny případy se totiž dostanou až do televize.
Projevy dominace u dospívajících psů (jakéhokoliv plemene) je třeba řešit okamžitě. Svým původním příspěvkem jsem chtěla upozornit na skutečnost, že útok takového psa může mít jiné důsledky než útok nezvládnutého Jacka. Z otázky je zřejmé, že k šarvátce nedošlo po prvé a zřejmě ani ne naposled. Agresivita může (ale nemusí) přeskočit i na osobu, jakmile pes svojí dominanci bude nadále rozvíjet. A ty útoky na člověka i ty s fatálními důsledky byly poprvé. Potom majitel psa tvrdí, že on ten pes to nikdy neudělal!
Před tím se váš také nerval s jinými psy a teď svoje jednání opakuje.Neradila jsem nic jiného, než abyste se vrátila na cvičák a projevy dominance řešila tam než váš pes způsobí někomu škodu.
A co se týká té TV Nova, vždycky když k dojde k vysílání nějakého příspěvku, kdy pes někoho napadl, udivený majitel zpravidla blekotá něco o tom, že pes byl vždycky "hodný".
Neznám případ kdy zkušený chovatel nebo výcvikář se stane terčem takové nechtěné "popularity" bulváru, protože jeho pes zaútočil na jiného psa nebo osobu.
llucinkaa2
napsal(a):
Já osobně psy typu bull a dogovité chovám více než třicet let a bohužel nemálo psů se ke mně dostalo právě od takových majitelů, kteří zrovna takové projevy v období dospívání zlehčovali.
A také u mne pobývali psi, kteří měli za sebou tzv."smrťáky",... bohužel. Ne všechny případy se totiž dostanou až do televize.
Projevy dominace u dospívajících psů (jakéhokoliv plemene) je třeba řešit okamžitě. Svým původním příspěvkem jsem chtěla upozornit na skutečnost, že útok takového psa může mít jiné důsledky než útok nezvládnutého Jacka. Z otázky je zřejmé, že k šarvátce nedošlo po prvé a zřejmě ani ne naposled. Agresivita může (ale nemusí) přeskočit i na osobu, jakmile pes svojí dominanci bude nadále rozvíjet. A ty útoky na člověka i ty s fatálními důsledky byly poprvé. Potom majitel psa tvrdí, že on ten pes to nikdy neudělal!
Před tím se váš také nerval s jinými psy a teď svoje jednání opakuje.Neradila jsem nic jiného, než abyste se vrátila na cvičák a projevy dominance řešila tam než váš pes způsobí někomu škodu.
A co se týká té TV Nova, vždycky když k dojde k vysílání nějakého příspěvku, kdy pes někoho napadl, udivený majitel zpravidla blekotá něco o tom, že pes byl vždycky "hodný".
Neznám případ kdy zkušený chovatel nebo výcvikář se stane terčem takové nechtěné "popularity" bulváru, protože jeho pes zaútočil na jiného psa nebo osobu.
Inspektor Pišišvor
napsal(a):
Jediný věcný příspěvek zkušeného autora.#