Dobrý den všem,
I když asi lajcky se pokusím zjistit informace.
Kolegyně vlastní Angl. Bulteriéra, fenku bílé barvy
Která jednak trpí štítnou žlázou.
Před týdnem u fenky objevila jakýsi místečko ( flíček ) kde jí jakoby slézá srst a zůstává holá kůže.
poradila jsem jí, aby co nejdříve došla k veterináři. Ž e nijak jí lépe nikdo neporadí.
Poté zjistila, že se jí to rozrostlo po celém bříšku, musí to být hrozný pohled.
Popsala mi to, tak, že to vypadá jakoby jí prostě pomalu slézala kůže, strupy myslím nemá, ale jen ta kůže.
Každý den jí musí čistit oči, ze kterých jí neustále teče něco jako hnis ?
Několikrát jsem jí říkala aťdojde k vetovi, bohužel práce jí umožňuje návštěvu zvěrolékaře až zítra.
Samotnou by mě zajímalo o co se může jednat? Jelikož sama vlastním Bullteriéra světlé barvy a popřípadně bych se tomu chtěla vyvarovat.
Prosím, kdo má k tomuto tématu cokoliv co říci, obohaťte mne zkušeností.
Děkuji
A hezký den !
viva
napsal(a):
Dobrý den všem,
I když asi lajcky se pokusím zjistit informace.
Kolegyně vlastní Angl. Bulteriéra, fenku bílé barvy
Která jednak trpí štítnou žlázou.
Před týdnem u fenky objevila jakýsi místečko ( flíček ) kde jí jakoby slézá srst a zůstává holá kůže.
poradila jsem jí, aby co nejdříve došla k veterináři. Ž e nijak jí lépe nikdo neporadí.
Poté zjistila, že se jí to rozrostlo po celém bříšku, musí to být hrozný pohled.
Popsala mi to, tak, že to vypadá jakoby jí prostě pomalu slézala kůže, strupy myslím nemá, ale jen ta kůže.
Každý den jí musí čistit oči, ze kterých jí neustále teče něco jako hnis ?
Několikrát jsem jí říkala aťdojde k vetovi, bohužel práce jí umožňuje návštěvu zvěrolékaře až zítra.
Samotnou by mě zajímalo o co se může jednat? Jelikož sama vlastním Bullteriéra světlé barvy a popřípadně bych se tomu chtěla vyvarovat.
Prosím, kdo má k tomuto tématu cokoliv co říci, obohaťte mne zkušeností.
Děkuji
A hezký den !
Dobré odpoledne i Vám!
Co přesně myslíte výrazem "...jakoby jí prostě pomalu slézala kůže..."?
Nejdřív píšete, že jí slezla srst, pak že kůže. Takže fenka je místy vylysalá, nebo nějak olezlá? A pokud jí slezla kůže a nemá strupy, tak co tam má, holé maso?
Důvodů vylysání můžou být desítky. Už jen ta Vámi zmíněná štítná žláza může být hlavní, ne-li jedinou, příčinou. Další třeba demodex, na který některá krátkosrstá plemena trpívají. Nebo třeba netolerance nějaké složky potravy, či celkově špatné krmení.
V každém případě bych neváhala, a mazala k veterináři! Už třeba proto, že podle Vašeho popisu to postupuje velmi rychle - za týden jí z jednoho fleku olezlo celé břicho.
Oči jsou u bulíků samostaná kapitola díky tomu, jak jsou uložené. Není ale samozřejmě normální, aby z nich psům trvale "něco teklo".
Řekla bych, že Vaše kolegyně je nezodpovědná, pokud takovéhle problémy neřeší na veterině, ale s kamarádkou v práci. Při vší úctě k Vám, samozřejmě!
Lucie