Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2014 12:07
beky

XXX.XXX.125.122

Dobrý den, poradí mi někdo ? Bydlíme v bytě v přízemí . Okolo domu je společná zahrada, bohužel není ohrazená a tak se tam naučily chodit venčit psy i lidé z okolí . Sama mám dva psy a mám psy ráda. Bohužel, tam chodí i pán se dvěma dospělími ohaři, které nezvládá. Starou pani porazili, vběhli pod auto jednoho srazilo, ..., majitel to řeší tím, že se dva dny neukáže a potom tam chodí zase a vypráví to jako vtip . Ale proč to píšu, oba psi si zvykly chodit čůrat přímo nám na okno. / a to nepřeháním / . Ŕešila jsem to, že jsem vystříkala ta místa savem, ale dnes je to zase a hned obě okna....... Může mi někdo poradit co s tím ? Oplotit to nejde . Okna jsou ani ne půl metru nad zemí..

2.1.2014 13:44
viva

XXX.XXX.153.1

beky napsal(a):
Dobrý den, poradí mi někdo ? Bydlíme v bytě v přízemí . Okolo domu je společná zahrada, bohužel není ohrazená a tak se tam naučily chodit venčit psy i lidé z okolí . Sama mám dva psy a mám psy ráda. Bohužel, tam chodí i pán se dvěma dospělími ohaři, které nezvládá. Starou pani porazili, vběhli pod auto jednoho srazilo, ..., majitel to řeší tím, že se dva dny neukáže a potom tam chodí zase a vypráví to jako vtip . Ale proč to píšu, oba psi si zvykly chodit čůrat přímo nám na okno. / a to nepřeháním / . Ŕešila jsem to, že jsem vystříkala ta místa savem, ale dnes je to zase a hned obě okna....... Může mi někdo poradit co s tím ? Oplotit to nejde . Okna jsou ani ne půl metru nad zemí..

Zdravím,

Tak tyto situace se bohužel s některými paníčky řeší velmi špatně.
Pokud s ním bude aspoň trochu kloudná řeč, zkusila bych to jako první alternativu.

V první řadě, bude lepší se nejdříve s pánem slušně promluvit o tom, jaký máte problém s jeho psy.
To, že je asi celkem bezohledný ho asi nijak zarážet nebude, ale zda vůbec ví, že Vám jak říkáte očůrávají okna ?
Pokud se však s Vámi prostě nechce, nebo nebude chtít o tomto problému bavit a už vůbec ho nijak řešit, vzniká problém.
Takových lidí, kteří si myslí, že své psy mají vychované ( myslím, tím, že ve skutečnosti nemají) se nechtějí bavit s nikým, kdo by jeho výchovu zpochybňoval. Byť by to bylo i třeba na místě.

Nemáte například nějakého správce domu ? Nebo někoho komu bytová jednotka patří ?
Dotyčný by totiž mohl, to nějakým způsobem řešit.
Pokud, ale hledáte nějakou osvědčenou radu, která by psy měla, nebo mohla nějak odpuzovat od vašich oken, to tedy nevím, zda Vám tadyb někdo takovou radu napíše. A pokud ano, jsem také zvědavá.

Hezký den

Přidejte reakci

Přidat smajlík