Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.2.2014 19:13
notwo

XXX.XXX.32.217

Ahoj / Dobry den,
rad bych Vas pozadal o 2 rady.
1) Muzete mi prosim poradit jak cvicit samostanost psa ?
2) Nemate nejaky kontakt tip na nejakeho dobreho cvicitele psu / cvicak v Praze?Jsem z Prahy8.

Mame doma 4 letou fenku ridgebacka. Asi mame problem se samostatnosti protoze kdyz pes zustane doma sam tak se behem 1h pocura a pak celou dobu chodi po byte. Pred odchodem sni zajdem curat.

Pokusili jsme se kontaktovat par cvicitelu bohuzel to nedopadlo vzdy dobre, akurat jsme dostali radu ze ji mame poridit kapky na uklidneni( bylinne bazi) a ze ji mame dat nejakou hracku. Bohuzel kapky moc nepomahaji a pes si sam moc nehraje. Jeden cvicitel si vzal penize prisel na 7lekci a pak uz neprisel a penize nechce vratit chyba je ze jsem si nevzal potvrzeni. Hold clovek se porad uci. Ani jeden z cvicitelu se nikdy nezminil o samostatnosti :(

Budu rad za kazdou radu a nasmerovani.
Dekuji.

Uživatel s deaktivovaným účtem

23.2.2014 20:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

www.hafbezobav.cz lze domluvit i individuální hodiny ,)

23.2.2014 22:36
rapotacka11

XXX.XXX.47.162

Nechte ji hlídat, když nejste doma. Poproste rodiče , sourozence, kamarády, souseda.
Když jste ji nedokázali "vychovat" , nenapravíte ji.

24.2.2014 09:28
pidla

XXX.XXX.106.11

Souhlas, Haf bez obav. Nebo Šimona Drábková: http://dogsports.webnode.cz/

Určitě to řešit půjde, ale bude to běh na dlouhou trať a bylo by každopádně lepší domluvit si hlídání, aby fenka zatím nemusela zůstávat o samotě déle, než zvládne. Protože cílem nácviku je ujistit ji, že může být v klidu, protože vy se vždycky vrátíte. Takže pokaždé, když to "přešvihnete" a ona zpanikaří, že se nevrátíte, vás to v podstatě hodí zpátky na začátek. Chce to trénovat po chvilkách, ze začátku klidně po vteřinách, můžete nejdřív trénovat i jen odchody do vedlejší místnosti... Hračka je dobrá rada, ale lepší než něco na aktivní hraní je kousací hračka. Morková kost vcelku, Kong naplněný třeba masem nebo banánem a zamrazený... prostě něco, co si může vleže v klidu žvejkat.

Jinak "před odchodem s ní zajdeme čůrat" je strašně málo. Před odchodem to chce jít ven aspoň na hodinu, lépe na dvě. Lítat, cvičit, učit se nové věci, prostě pořádně utahat tělo i hlavu, do mrtva. Já jsem jednu dobu vstávala ve čtyři ráno, abychom naši fenku pořádně "zabili". To pomůže strašně moc - jednak utahaný pes je rád, že může spát, a navíc při aktivitě se vyplaví endorfiny, které jdou "proti" stresu.

24.2.2014 23:59
notwo

XXX.XXX.32.217

Dekuji za rady,
pokud vas napadne jeste nejaky tip sem snim :)

Pracujeme na tom, drive to bylo tak ze se od nas nehla, ted uz si jde lehnou sama treba do vedlejsi mistnosti kdyz chce mit klid nebo tam dokaze zustat kdyz ji to prikazem. Chapu ze to nebu hned ale snad se to casem podari.
Jak jsem psal vezmu ji vycurat to bylo obrazne nejedna se sice o zadny beh ale jdeme na delsi prochazku do lesa.
Taky mi cvicitel rekl ze nema cenu brat psa behat napriklad ke kolu ze se neunavi. Ale jak bude tepleji kolo urcite vyuzijeme. Kost ma, kdyz ji vidim pustil bych se do ni sam ale ji nejak moc nebere:)

Dekuji.

Na stranky se podivam :)

2.3.2014 13:23
debri

XXX.XXX.8.131

notwo napsal(a):
Dekuji za rady,
pokud vas napadne jeste nejaky tip sem snim :)

Pracujeme na tom, drive to bylo tak ze se od nas nehla, ted uz si jde lehnou sama treba do vedlejsi mistnosti kdyz chce mit klid nebo tam dokaze zustat kdyz ji to prikazem. Chapu ze to nebu hned ale snad se to casem podari.
Jak jsem psal vezmu ji vycurat to bylo obrazne nejedna se sice o zadny beh ale jdeme na delsi prochazku do lesa.
Taky mi cvicitel rekl ze nema cenu brat psa behat napriklad ke kolu ze se neunavi. Ale jak bude tepleji kolo urcite vyuzijeme. Kost ma, kdyz ji vidim pustil bych se do ni sam ale ji nejak moc nebere:)

Dekuji.

Na stranky se podivam :)

co takhle zkoušet zaměstnat hlavičkusmajlík

1.4.2014 22:14
notwo

XXX.XXX.32.217

Dekuji Vam za smysluplnou odpoved a radu, vidim ze mate spoustu zkusenosti a vazim si ze jste se o ne podelil /a.

1.4.2014 22:23
notwo

XXX.XXX.32.217

Pokud ste myslel/a zamestatnat hlavicku u psa tak se za reakci omlouvam :) Zkousli jsme hracky ktere se naplni pamlsky :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík