Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2014 10:49
vigen

XXX.XXX.38.52

Dobrý den, chtěla bych se poptat co by jste mi doporučili za kosmetiku pro Německého špice malého (oranž), má trochu problémy s lupy a suššími chlupy, nedrbe se, nechodíme na výstavy. Chtěla jsem pro něho něco kvalitního, přemýšlela jsem o Iv. San Bernard a konkrétně mě zaujal balzám pH balance, ale trochu mě odrazuje cena, je nějaká alternativa?
Je důležité při koupání psa mít šampon i kondicionér(popř. balzám) od stejného výrobce?
A jaký je nejvhodnější hřeben nebo kartáč na toto plemeno?
Mockrát děkuji za Vaše odpovědi a přeji hezký zbytek dne.

24.4.2014 12:23
pidla

XXX.XXX.106.11

Lupy a sušší srst bych především řešila "vnitřně". Kvalita srsti odráží stav celého organizmu. Čím krmíte? Pes je jinak zdravý, aktivní?

24.4.2014 12:26
pidla

XXX.XXX.106.11

Jo a jinak nevidím důvod psa se srstí typu špice koupat šampónem, zvlášť pokud nechodíte na výstavy. Samozřejmě pokud se zrovna nevyválí v tekuté rybě nebo tak. Ale pravidelné koupání šampónem srsti škodí a může to být právě ten důvod, proč má vysušenou srst a lupy. Špic má srst prakticky bezúdržbovou, samočistící - koupáním ji o tyhle vlastnosti připravíte.

24.4.2014 22:56
assil

XXX.XXX.117.14

Jak píše pidla, přestat koupat v šamponech, špicí srst na to není uzpůsobená, to se má dělat jen v nezbytných případech. Srst je samočistící, tudíž ideální je špinavého psa nechat oschnout a špína opadá, pokud to nelze, že je pes v bytě například, tak se špína opláchne jen vodou. Zřejmě ho moc šamponujete a má teda přesušenou kůži a srst. Spousta špiců mívá taky lupy při línání, takže pokud zrovna líná, může to být tím, pak obvykle stačí nějakou dobu mu přidávat do jídla olej, malému stačí půlka lžičky, buď třeba přímo psí lososový a nebo kupte v lékárně rybí pro děti. Každopádně zapomeňte na šampony a kondicionery, špicovi stačí voda a kartáč.
Hřeben já používám hrablo s dvojitými zuby od Trixie, pokud chcete kartáč, tak jedině opravdu nějaký kvalitní značkový, aby měl pevné zuby, které se neohýbají. Jeslti hřeben, hrablo nebo kartáč, to už vám nikdo neporadí, záleží jak se komu s čím líp dělá.

25.4.2014 08:31
vigen

XXX.XXX.38.52

Krmím Ontario a přidávám Gelacan, dřív jsem dávala i lososový olej od Brit care, ale neviděla jsem žádný rozdíl po využití celého 500ml balení, tak už jsem ho potom nekupovala, mám zkusit ještě nějaký jiný? Brit care někdo chválí, někdo haní, tak nevím. Zvažovala jsem i změnu granulí(něco bezobilného), ale nevím co by bylo pro něj nejvhodnější.
A k tomu koupání, nejsem blázen abych svoje psy koupala každý měsíc smajlík, loni jsem koupala pouze jednou a to na jaře když se mi to čuňátko vyválelo ve chcíplý rybě smajlík, jenže to bylo asi loni touhle dobou, takže v době línání, a po vykoupání 90% vylínalých chlupů zmizelo. Jelikož mého špiclíka česání moc nebaví tak mě napadlo že by jsme se těch vylínalých chlupů letos taky takhle zbavily. Češu hrablem a proti srsti, pejsky mám doma, takže po procházce když je bláto, tak sprchujeme podvozek, ale pouze vodou!!! S těmi lupy to není nějak extrémní, dělají se mu na místě kde má na zádech ocásek, tam má malinkou pěšinku a na tom místě mívá lupy.

25.4.2014 20:19
bara.beaphar

XXX.XXX.165.154

Dobrý den,

zhoršená kvalita srsti a lupy, zejména v oblasti kořene ocasu, mohou souviset i s análními žlázkami. Sekret z nich se normálně uvolňuje při kálení, ale někdy se vývody ucpou nebo se žlázky přeplní a metabolity z tohoto sekretu pak dráždí organismus. Netypičtějším příznakem je "sáňkování", ale někdy se projevuje jen svědivostí nebo zhoršenou kvalitou srsti.

25.4.2014 23:29
assil

XXX.XXX.117.14

A tak to sorry, ale ten původní příspěvek fakt vyzněl tak, že ten pes je šamponovaný pořád. Ty lupy tam má pořád a nebo jen teď? Jeslti jen takhle na jaře, tak je to línáním. Jinak je možný, že mu přímo ten losos nesedl, dá se použít i olivový olej, Dermanorm, ale ten spíš jednorázově, obsahuje dost nevhodný konzervant a nebo jak jsem psala dětský rybí z lékárny. Taky je možný zkusit přímo rybí granule. Jinak samo koupáním se vypadaná podsada odstraní, když už, tak já používám šampon Pure Paws a nebo levnější KW, kondicionery vyzkoušený nemám.

26.4.2014 08:27
vigen

XXX.XXX.30.93

assil napsal(a):
A tak to sorry, ale ten původní příspěvek fakt vyzněl tak, že ten pes je šamponovaný pořád. Ty lupy tam má pořád a nebo jen teď? Jeslti jen takhle na jaře, tak je to línáním. Jinak je možný, že mu přímo ten losos nesedl, dá se použít i olivový olej, Dermanorm, ale ten spíš jednorázově, obsahuje dost nevhodný konzervant a nebo jak jsem psala dětský rybí z lékárny. Taky je možný zkusit přímo rybí granule. Jinak samo koupáním se vypadaná podsada odstraní, když už, tak já používám šampon Pure Paws a nebo levnější KW, kondicionery vyzkoušený nemám.

Jj, těch lupů jsem si všimla teď z jara tak to bude asi tím línáním...můžu se ještě zeptat čím krmíte svoje špiclíky? Zkusím ještě koupit ten rybí olej pro děti z lékárny, koukala jsem že i cenově to není vůbec špatný, tak snad bude chutnat.

26.4.2014 12:35
Šarina

XXX.XXX.231.146

Na to občasné koupání bych zkusila mycí olej od aromafauny. Jinak (i bez ohledu na srst) bych neváhala s výměnou granulí za bezobilné. Protože načpak do psa cpát obilí, že...

26.4.2014 13:51
vigen

XXX.XXX.30.93

Šarina napsal(a):
Na to občasné koupání bych zkusila mycí olej od aromafauny. Jinak (i bez ohledu na srst) bych neváhala s výměnou granulí za bezobilné. Protože načpak do psa cpát obilí, že...

Právě proto chci granule změnit, protože mám psy a né slepice, tak jim přeci nebudu sypat pšenici a kukuřici, ale vůbec nevím co vybrat, granule už vybírám přes měsíc a stále se nemůžu rozmyslet, ale vypadá to nejspíš na Acanu (bezobilnou), ještě jsem zvažovala ToTW a Canine caviar...

26.4.2014 23:28
assil

XXX.XXX.117.14

vigen napsal(a):
Jj, těch lupů jsem si všimla teď z jara tak to bude asi tím línáním...můžu se ještě zeptat čím krmíte svoje špiclíky? Zkusím ještě koupit ten rybí olej pro děti z lékárny, koukala jsem že i cenově to není vůbec špatný, tak snad bude chutnat.

Tak to stačí jen vyčesávat a sledovat, při línání jsou lupy tak měsíc a pak samy zmizí, tak uvidíte, řešit nějak bych to začala asi až kdyby přetrvávaly dál. Já granule střídám, s Acanou a Canine Caviar mám špatný zkušenosti, po Acaně měl jeden pes děsnou lámavou srst a po CC měl druhý zažívací potíže. Ale vyzkoušet můžete, je spousta psů, kterým sednou bez problémů. Jinak nejvíc kupuju asi Taste of the Wild, Annameat, Nutra Gold a Wolfsblut, teď jsem měla tu novinku Essential a taky dobrý.

26.4.2014 23:29
assil

XXX.XXX.117.14

Ale teda zapomněla jsem napsat, že tím rybím olejem samozřejmě nic nezkazíte a obvykle zmizení lupů urychlí, alespoň si otestujete, jestli vám to bude jíst, malému bych dala max půlku malé lžičky na granule.

Přidejte reakci

Přidat smajlík