Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2014 16:38
luciiik95

XXX.XXX.201.69

Dobrý den, Bonnie bylo v neděli 10 týdnů,bydlíme ve vesnici a máme ještě jedno štěndo které je mladší o 3 týdny,Bonnie občas žárlí a občas na ní přeed námi vrčí a hraje si s ní tak že jí občas kousne,ale příjde mi že to dělá jen tehdy kdy jsme u toho my ,myslíte že žárlí? Nebo zkrátka blbne,jelikžo kdžy jsou spolu sami,spějí spolu v pelíšku a mazlí se k sobě.Ode dneška začínáme chodit na procházky na vodítku,ze začátku se jí to moc nelíbilo i knučela,ale potom to bylo super,potkali jsme souseda který má asi 5 ročního labradora a nějakýho malýho maltézáčka(oba jsou kluci) a Bonnie jakmile je viděla i přes Labradorovu velikost začala vrčet,bála jsem se aby po něm nevyjela,jak předejít aby vrčela na ostatní psy,bylo to ze strachu nebo v tom bylo něco jinýho? :) po pravdě s Borderkami nemám žádnou zkušenost a vím že jsou citlivější než ostatní pejsci máte někdo zkušenost a poradíte mi? Děkuji:)

6.5.2014 16:50
papuchalk

XXX.XXX.96.38

Vrčení může znamenat spoustu věcí. Strach, agrese, nebo taky jen nadšená hra. Kousání a vrčení je ve štěněčí hře normální. Ovšem pokud vy nerozpoznáte, zda je to hra nebo ne, tak my po internetu to z vašeho popisu máme poznat jak? Chtělo by to někoho zkušeného, kdo umí číst psí chování.

Mimochodem, jste docela odvážní, když jste si jako naprosto nezkušení pořídili dvě štěňata, a to ještě taková enormně akční plemena. Nechci být hnusná, ale na vašem místě bych zvážila, zda jedno štěně včas někomu nedat, dokud je malé. Protože puberta je u akčního pracáka docela záběr i s jedním psem, se dvěma stejně starými psy a naprosto nezkušenými majiteli si to neumím vůbec představit.

6.5.2014 17:05
luciiik95

XXX.XXX.201.69

Zkušenost se psy mám,měli jsme 12 let Českolovenského vlčáka,malého jezevčíka a máme i Leonbergera kterého má táta na své firmě a jezdíme za ním každý den,jelikžo nám fenečka ČSV umeřla naši si pořídili novou čubičku a já si koupila Borderku,takže zkušenosti s psy máme ,jen vím že o Borderkách hodně píšou že berou občas věci jinak než normální pejsci ;) a když je venku s druhou čubičkou hraje si s ní a vrči v rámci hry,ale když se např.mazlím s druhým štnátkem přiběhne a začne jí kousat a pak vrčet zle,vždy jí napomenu že nesmí a už si na to zvyká,ale když jsme dnes šli tak poprvé zavrčela na cizího psa a přišlo mi to něco mezi strachem a zasrtasováním :) a chtěla jsem poradit zda jí za to vždy napomenout nebo to nechat být dokud se neočuchají a nezvykne si na cizí pejsky ;)

6.5.2014 17:27
papuchalk

XXX.XXX.96.38

luciiik95 napsal(a):
Zkušenost se psy mám,měli jsme 12 let Českolovenského vlčáka,malého jezevčíka a máme i Leonbergera kterého má táta na své firmě a jezdíme za ním každý den,jelikžo nám fenečka ČSV umeřla naši si pořídili novou čubičku a já si koupila Borderku,takže zkušenosti s psy máme ,jen vím že o Borderkách hodně píšou že berou občas věci jinak než normální pejsci ;) a když je venku s druhou čubičkou hraje si s ní a vrči v rámci hry,ale když se např.mazlím s druhým štnátkem přiběhne a začne jí kousat a pak vrčet zle,vždy jí napomenu že nesmí a už si na to zvyká,ale když jsme dnes šli tak poprvé zavrčela na cizího psa a přišlo mi to něco mezi strachem a zasrtasováním :) a chtěla jsem poradit zda jí za to vždy napomenout nebo to nechat být dokud se neočuchají a nezvykne si na cizí pejsky ;)

Takže vrčí proto, že se bojí a snaží se zdroj svého strachu zahnat, a vy se ptáte, jestli ji za to máte napomenout? Napomenutí jí podle vás pomůže, aby se přestala bát? smajlík
Špatně je hlavně to, že má deset týdnů a teprve teď se poprvé seznamuje s jinými psy. Je potřeba ji socializovat, socializovat a socializovat! Což ovšem neznamená seznamovat ji s každým kolemjdoucím psem. Vyhledávejte klidné, pohodové psy, aby měla jen příjemné zážitky. A co nejdřív vyhledejte dobrou štěněčí školku.

9.5.2014 10:38
nanarchie

XXX.XXX.232.218

asi to bude tim,ze nemate borderku.

9.5.2014 23:30
elaphka

XXX.XXX.82.249

nanarchie napsal(a):
asi to bude tim,ze nemate borderku.

No, pokud na obrázku je štedno zadavatelky, tak mi to také nepřijde čistá BC. Pleteme se, nebo nemá PP?

Přidejte reakci

Přidat smajlík