Dospělá stafordka a náhlá změna chování

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2014 17:04
coervus

XXX.XXX.28.142

Mám od štěňátka 6ti letou fenku amerického staforda. Je to velký mazel, milující lidi, veselá, hrává, poslušná. Nikdy neměla žádné větší zdravotní potíže (kromě pár řezných poranění a nataženého svalu). V dubnu hárala a poté následovala (nejspíš) falešná březost, kterou měla poprvé. Začalo se jí tvořit mléko, fenka byla hodně spavá, chodila častěji pít a močit, mazlila se, poté se zase naopak klidila do ústraní, někdy jen tak naříkala. Už to vypadalo, že je falešnice konec, mléko se přestalo tvořit, přestala se v noci převalovat a cestovat z místa na místo. Jen pořád chodí v noci hrabat do sklípku. Před 4 dny se její chování změnilo úplně. Odmalička se kamarádí každodenně s ohařem, hrají si spolu každý den na zahradě. Ale před pár dny se po něm začala ohánět, chvílema to vypadalo, že by se do něj pustila. Raději je k sobě nepouštíme...Od té doby se začala divně chovat i na nás, najednou jí přecvakne v hlavě a ona se začne schovávat pod stůl, pod skříň, nenechá na sebe sáhnou, je vidět jak je uplně napjatá, neklidná. Vypadá v tu chvíli hrozně nedůvěřivě a každého pohybu se bojí a utíká. Dnes ráno se taky se po mě ohnala, když jsem jí zkoušela v tomto stavu pohladit.Takový stav trvá max 40 minut, pak se sama uklidní a přijde se mazlit jakoby nic. Nikdy nikoho nekousla, je to celý život hodný pes a teď tohle. Nevíte někdo co by jí mohlo trápit? Také mi připadá, že nějak moc věnuje pozornost ocasku, kouše si do něj a včera se dokonce točila dokolečka a chtěla si ho chytit. Pořád dává čumák vzhůru a nasává, kouká se neustále za sebe a nebo se prudce škubne a koukne za sebe jakoby se lekla a kontroluje okolí. Před chvílí tu šáňkovala. Ptám se tady, protože z veterinářů má přímo panickou hrůzu a je vystresovaná ještě dva dny potom. Ale asi nás to nemine...

30.6.2014 17:06
coervus

XXX.XXX.28.142

Taky chci ještě dodat, že někdy má takový výraz když má zrovna tuhle náladu, že vážně kouká tak zle a já jí v tu chvíli vůbec nepoznávám..

30.6.2014 17:39
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

Vzala bych ji hned ven a trochu makat - rozptýlit.

30.6.2014 17:42
pidla

XXX.XXX.106.11

To vypadá, že má bolesti. Těžko říct, jaké a kde. Opravdu by to chtělo veterináře.

A do budoucna se na veterině domluvte a choďte tam co nejčastěji, jen pomuchlat a pamlsek. Ať si zvykne, že se tam dějí super věci. Ze začátku můžete třeba chodit jen ke vchodu a odměňovat tam, pak do čekárny, do ordinace, pak i na stůl... vždycky se spoustou úžasných pamlsků, které jindy nedostává (můj tajný tip je Májka pro děti - psům strašně chutná a přitom není moc slaná ani kořeněná, i složení je celkem fajn).

30.6.2014 17:46
rapotacka11

XXX.XXX.32.121

A nebo se hezky rozepište, vlastně možná trochu krvák nebude vadit.
Uspokojíte asi p.93.60 vedle z anonymky smajlík

Amstaff-příběhy
.93.60 - 30.06.2014 10:33:02)
Zajímají mě příběhy různých lidí . . .

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.6.2014 17:47
Uživatel s deaktivovaným účtem

Může to mít souvislost s falšnou březostí - pak by pomohla práce, zábava, rozptýlení. Může to být také začínající zánět dělohy ( často pije, často močí ).
Když s ní nechcete k veterináři, odchyťte ranní moč a nechte vyšetřit aspoň tu.
U toho ji nemusíte mít s sebou.

4.7.2014 09:27
skoty13

XXX.XXX.199.163

Už bych byla na vete s podezřením na zánět dělohy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík