Zdravím,
mám takový problém. Můj pes mi začal jedou za čas utíkat. Jen díky tomu že není blbec na to si oddělat starou laťku z plotu, který nikdo není schopný spravit. Kotec se již staví ale nyní nejsou finance na jeho dokončení. Naposledy co utekla mi ji dovedla starostka a varovala mě, že příště to bude řešit policie. Utekla tak 4 krát a na rozdíl od psa sousedů nikdy nikomu neublížila! Přitom oni mají stále jen napomenutí od obce....Je to německý ovčák takže chápu že z ní jde strach. Moje otázka zní jestli mi ji může policie sebrat pokud se jí znovu podaří utéct? Díky za odpovědi
nikii
napsal(a):
Zdravím,
mám takový problém. Můj pes mi začal jedou za čas utíkat. Jen díky tomu že není blbec na to si oddělat starou laťku z plotu, který nikdo není schopný spravit. Kotec se již staví ale nyní nejsou finance na jeho dokončení. Naposledy co utekla mi ji dovedla starostka a varovala mě, že příště to bude řešit policie. Utekla tak 4 krát a na rozdíl od psa sousedů nikdy nikomu neublížila! Přitom oni mají stále jen napomenutí od obce....Je to německý ovčák takže chápu že z ní jde strach. Moje otázka zní jestli mi ji může policie sebrat pokud se jí znovu podaří utéct? Díky za odpovědi
policie ji dá maximálně do útulku, a vy zaplatíte náklady na odchyt, její pobyt, a pokutu od obce, což pro někoho, kdo nemá peníze ani na dokončení kotce může být celkem citelná rána. Horší by bylo, kdyby ji srazilo auto, nebo kvůli ní nabouralo - to už byste se prohli řádně, a v případě zranění osob byste taky mohli splácet o konce života! Na Vašem místě bych (v přípaě, že máte zdravé ruce), opravila plot z vlastní iniciativy - teda pokud je to Váš pes.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přečtěte si tento článek :
http://www.pesweb.cz/cz/92.novela-zakona-na-ochranu-zvirat-proti-tyrani
teoreticky tedy může obec psa odebrat, pokud bude týrán, a na toulavého psa lze nahlížet jako na týraného. Ale uvědomte si jednu věc - byť může být Váš pes nejhodnější na celém světě, může například někomu vletět pod auto a způsobit nehodu s ublížením na zdraví ne-li hůř ....a platíte miliony....
Takže provizorně a okamžitě spravte plot, ať fena nemůže utíkat. A nebudete muset řešit nic.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám taky chatrný plot, neutíká mi pes, ale mohly by tam prolézt k sousedovi, za určitých okolností, kozy. Tak jsem k tomu chatrnému místu přidělala dřevěnou paletu ( k získání v Baumaxu, Obi - vyhazují ). Není to žádná krása, ale protože je plot mimo cestu, zarostlý vegetací, nikoho to nepohoršuje a do doby, než bude nový plot, to plní účel. A je to zadarmo .Radši bych řešila plot, než problémy s obcí a policií.
Děláte se legraci? Vám 4x uteče NO a vy nejste schopni opravit plot? Navíc laťkový, kde vám stačí pár hřebíků nebo kus drátu? To není o penězích, ale o snaze. Kusy prken či aspoň silné větve se válí skoro všude, je to jen trochu práce a času! Nebuďte líní, pokud nechcete o psa přijít.
Máte trpělivou starostku, kdyby se toto u nás stalo jednomu člověku 4x, pes už by byl dávno v útulku.