Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.8.2006 07:49

Dobrý den,
v knížce jsem narazila na tento termín a zaujalo mě to, protože já jsem takový ten trpělivý páníček, který by všechno vysvětloval,ale efekt to asi patřičný nepřinese. Nechci ji trestat fyzicky (přiznám se, že na to ani nemám:-()ani na ni řvát. Houknout fuj nebo nesmíš, to zvládnu, ale určitě je to málo. Pak ještě vím o překulení na záda, že jí tím vysvětlím, kdo je u nás pánem. Listla jsem několika knížkama, ale nějaké lidské vysvětlení těchto potřebných gest jsem nenašla. Mějte se mnou prosím trpělivost, jsem začátečník a ocením jakýkoli tip či radu.JRT
Moc díky Eva

22.8.2006 07:58

eva schejbalova napsal(a):
Dobrý den,
v knížce jsem narazila na tento termín a zaujalo mě to, protože já jsem takový ten trpělivý páníček, který by všechno vysvětloval,ale efekt to asi patřičný nepřinese. Nechci ji trestat fyzicky (přiznám se, že na to ani nemám:-()ani na ni řvát. Houknout fuj nebo nesmíš, to zvládnu, ale určitě je to málo. Pak ještě vím o překulení na záda, že jí tím vysvětlím, kdo je u nás pánem. Listla jsem několika knížkama, ale nějaké lidské vysvětlení těchto potřebných gest jsem nenašla. Mějte se mnou prosím trpělivost, jsem začátečník a ocením jakýkoli tip či radu.JRT
Moc díky Eva

Doporučila bych knihu řeč psů. Zde je malý výtah z knihy:

http://canis-ethology.4tlapky.com/recpsu.htm

22.8.2006 09:41

Dobrý den,
Moc díky Eva

Dobrá kniha ta "řeč psů" ale jděte ještě na cvičák, kde dělají socializaci psů - kde si mají psi možnost pohrát a jedná se o smíšenou skupinu - různé velikosti i štěnda. Tam sledujte, kdy a jak který pes reaguje. Povalit na záda se nemůže jen tak.

Vyhledejte ještě někoho, kdo se věnuje etologii psů a jejich nápravě přirozenou cestou. Nemohu je zde jmenovat - jsou považováni za černé ovce některými kynology, ale toto ovládají. Stačí se pobrouzdat na internetu.

Já se ani raději nebudu pokoušet Vám vysvětlovat kdy, jak co použít. Je to totiž složitější než to vypadá. Špatným použitím můžete zlomit charakter psa. Podřídit na záda nemůžete každého psa. Ani neplatí obecná zásada - dominance na pánovi - podřízení do pasivky. Tím můžete i všechno pokazit. Je nutné přesně odhadnout jestli se náhodou nejedná o dominanci ze strachu či nejistoty. Tam by jste udělala tímto podřizováním děsnou chybu.

Raději vyhledejte etologa či podobnou osobu osobně - většina jich za konzultace nechce žádné peníze - jsou to nadšenci, kteří rádi pomohou.

S pozdravem Polštářek

P.S.: velmi oceňuji, že jste najela na tuto cestu - držte se jí, ale nechte si poradit od těch, kteří používají přirozenou komunikaci psů.

22.8.2006 09:54

polstarek napsal(a):
Dobrá kniha ta "řeč psů" ale jděte ještě na cvičák, kde dělají socializaci psů - kde si mají psi možnost pohrát a jedná se o smíšenou skupinu - různé velikosti i štěnda. Tam sledujte, kdy a jak který pes reaguje. Povalit na záda se nemůže jen tak.

Vyhledejte ještě někoho, kdo se věnuje etologii psů a jejich nápravě přirozenou cestou. Nemohu je zde jmenovat - jsou považováni za černé ovce některými kynology, ale toto ovládají. Stačí se pobrouzdat na internetu.

Já se ani raději nebudu pokoušet Vám vysvětlovat kdy, jak co použít. Je to totiž složitější než to vypadá. Špatným použitím můžete zlomit charakter psa. Podřídit na záda nemůžete každého psa. Ani neplatí obecná zásada - dominance na pánovi - podřízení do pasivky. Tím můžete i všechno pokazit. Je nutné přesně odhadnout jestli se náhodou nejedná o dominanci ze strachu či nejistoty. Tam by jste udělala tímto podřizováním děsnou chybu.

Raději vyhledejte etologa či podobnou osobu osobně - většina jich za konzultace nechce žádné peníze - jsou to nadšenci, kteří rádi pomohou.

S pozdravem Polštářek

P.S.: velmi oceňuji, že jste najela na tuto cestu - držte se jí, ale nechte si poradit od těch, kteří používají přirozenou komunikaci psů.

To Polštářek:

Ty se nějak zajímáš o psychologii psů (nebo jak to nazvat), mě to strašně zajímá. Zkoušela na tu mojí můru calming signály a ono to opravdu funguje. Strašně moc bych chtěla umět komunikovat se svou fenou její řečí.

22.8.2006 10:01

maruska napsal(a):
To Polštářek:

Ty se nějak zajímáš o psychologii psů (nebo jak to nazvat), mě to strašně zajímá. Zkoušela na tu mojí můru calming signály a ono to opravdu funguje. Strašně moc bych chtěla umět komunikovat se svou fenou její řečí.

prosím co to jsou callming sygnály:-(

22.8.2006 10:13

prosím co to jsou callming sygnály:-(

Zklidňující signály. Např když si jde pes hrát s druhým a ten na to nemá náladu vyšle mu calming signál. Jeden z těchto signálů je např. olizování se, nebo odvrácení hlavy.

22.8.2006 10:18

maruska napsal(a):
To Polštářek:

O psychologii se nedá přímo mluvit. Je to složitý a úplně neprobádaný obor u lidí, natož u psů. Pes neumí mluvit a vypsat testy. Je to jakoby lehčí - pes se "nepřetvařuje" - no vida když se to vezme do důsledků tak je schopen se i přetvařovat. No a jsme u toho. Porozumět psům není skutečně tak jednoduché. Učím to už 4 roky dvě holčiny, které mají na to buňky, a přesto ještě tápou. Já musím také dost často nad psem přemýšlet, než příjdu na to kde je "zakopán pes". Někdy musím i trochu zaexperimentovat. Občas se i já seknu. Pak mám ale se psem mnohem více práce.

Proto také většina etologů používá ve svých knihách všeobecný návod - spíše popis psího chování. Popsat takto textem jak by to měl dělat člověk správně je opravdu složité.

Jestli chcete nahlídnout trochu do callming sygnálů, tak se spojte s někým kdo dělá tanec se psy - tam je dost často používají. Někdy si to ani sami neuvědomují. Výborný je i agility sport. Tam také musíte správně navygovat psa na překážky. To je hodně podobné. I při klasickém výcviku se používají podobné sygnály - správné pohyby těla - např. při lehnutí na dálku aj..

Nebo se spojte s lidmi kteří dělají nápravu problémového chování u psů, ti to používají nejvíce. Já nechci a nemohu uvést svou identitu. Tak se omlouvám. Mohu však pro Vás něco málo nahrát na videozáznam a poslat Vám to na e-mail. Ale napřed musím sehnat necvičeného psa a kameramana. Na to potřebuji alespoň jeden měsíc.

Polštářek

22.8.2006 10:21

maruska napsal(a):
Zklidňující signály. Např když si jde pes hrát s druhým a ten na to nemá náladu vyšle mu calming signál. Jeden z těchto signálů je např. olizování se, nebo odvrácení hlavy.

Zkuste si vzít hračku, kterou má váš pes rád a běžte si sním hrát. Sledujte jak se pohybujete a jak na to reaguje Váš pes. Používáte sygnály a ani o tom nevíte. Jen si je uvědomit a pak používat.

Polštářek

22.8.2006 12:56

maruska napsal(a):
To Polštářek:

Maruško jak jsi to prosím tě zkoušela? Já si to pořád neumím moc představit:-) Hledala jsem na internetu calming signály - nic:-(

22.8.2006 13:15

Maruško jak jsi to prosím tě zkoušela? Já si to pořád neumím moc představit:-) Hledala jsem na internetu calming signály - nic:-(

Tohle je hodně zajímavý téma.. taky jsem zkoušela na internetu vyhledávat co je to callming signál.. ale bohužel bezvýsledně.
Nevíte o nějaké odkazu? Nebo nemůžete přímo konkrétně někoho doporučit, kdo by o tomto věděl více a dokázal zasvětit? Díky L.

22.8.2006 19:06

luciemach napsal(a):
Tohle je hodně zajímavý téma.. taky jsem zkoušela na internetu vyhledávat co je to callming signál.. ale bohužel bezvýsledně.
Nevíte o nějaké odkazu? Nebo nemůžete přímo konkrétně někoho doporučit, kdo by o tomto věděl více a dokázal zasvětit? Díky L.

Bylo to v jednom vydání Svět psů (opravdu si nevzpomenu jaké). Bouhužel tam byli pouze tyto signály.

Takže shýbla jsem se a klekla si na "všechny čtyři" což Ticinu vždy vyprovokuje ke hře. Když se na mě zvesela rozeběhla, otočila jsem hlavu a pohled jakoby k rameni a jazykem jsem si začala olizovat spodní ret. Její reakce byla taková, že se namístě zarazila, chvíli na mě koukala (asi jako jestli nezměnim názor) a pak odešla.

Ostatně pokud budete pozorovat svého psa když se jde seznámit s druhým psem zjistíte zda jou přátelští bez postraních úmyslů či nikoliv. Většinou proběhnou calming signály a když oba zjistí že to OK začnou "vysílat" signály ke hře.

22.8.2006 19:15

Dobrý den,
Moc díky Eva

jo a v důsledku polštářek fiserovadruhasance tvrdi, že naučí psa chuzi u nohy za par hodin...ještě k tomu na lanku...no jen ji to baštěte ty její výmysly.......ale jedno cením...to varování před amatérským používáním metod jako je alfa rolling a pod.....to je dobré a důležité varování........

Pokud je pro Vás paní zadavatelko fyzicky trest psa nepredstavitelny, nikdy se neodhodlejte k prekuleni psa na zada...mnohemu psovi se to nelibi a clovek pak musi jednat rychle spravne, prirozene a hlavně nekompromisně, jinak jak psal již polštářek je možno nadělkat více škody než užitku.....

Přidejte reakci

Přidat smajlík