Dobrý den,
uvažuji nad koupí štěněte z chovatelské stanice ve Švýcarsku. Počítám s tím, že cena bude vyšší než u nás, ale nevím přesně o kolik. Ne, že by byla cena štěněte to hlavní, ale dát ze něj (když to přeženu) např. 60 000 tisíc opravdu nechci. Tak by mě zajímalo - jestli někdo psa ze Švýcarska nebo i z Francie (CHS je na hranici Švýcarska a Francie) máte a kde se asi pohybovala jeho cena.
Děkuji za každou odpověď :)
klameg
napsal(a):
Dobrý den,
uvažuji nad koupí štěněte z chovatelské stanice ve Švýcarsku. Počítám s tím, že cena bude vyšší než u nás, ale nevím přesně o kolik. Ne, že by byla cena štěněte to hlavní, ale dát ze něj (když to přeženu) např. 60 000 tisíc opravdu nechci. Tak by mě zajímalo - jestli někdo psa ze Švýcarska nebo i z Francie (CHS je na hranici Švýcarska a Francie) máte a kde se asi pohybovala jeho cena.
Před patnácti lety jsme "kupovali" štěně z chovky ve Švýcarsku. Za nestandardní štěně v pet kvalitě chtěli v přepočtu 40 tis. Za štěně výstavní kvality 60-70 tis.
Nakonec jsme koupili v Německu za polovinu. A ještě něco. Německá chovatelka nás tehdy varovala konkrétně z Francie ( a ze Španělska) štěně nebrat. Tvrdila, že tam chovatelé nakupují štěňata bez PP z východu a vystaví jim PP, takže za drahý peníz člověk nakonec koupí českého bezpapoše.
Tuto informaci jsem následně během let slyšela od zahraničních chovatelů ještě několikrát, takže na tom něco bude.
Nejdřív si najděte chovatele a zjistěte, zda vám štěně vůbec nechá. Abyste nebyli překvapení, že budete třeba čekat a ne každý chovatel prodá každému. 2tisíce euro za solidní štěně je normální cena, i víc. Když si vezmete přepočet x 28Kč za euro...Ale pokud chcete psa z té konkrétní chovky a víte proč ho chcete ? Tak cena není to hlavní. Až budeme mít euro u nás, tak to bude normální cena.
klameg
napsal(a):
Dobrý den,
Tak tohle dle mého je hlavně o tom, o jaké plemeno se jedná a na co ho chcete (chov, výstavy) + z jakého je spojení. I v ČR jsou u daných plemen ceny hooodně rozlišné - právě dík danému spojení (zahraniční krytí, zdravotní vyšetření, pracovní či výstavní úspěchy, atd.)
Asi nejjednodušší by bylo si najít konkrétní CHS daného plemene a napsat jim, že uvažujete o pořízení štěněte od nich, na co ho chcete a +- kolik se tak pohybuje cena. Pokud jim nenapíšete strohý dotaz jen na cenu, tak Vám většina chovatelů normálně rozpětí cen napíše.
Pred sedmi lety jsme si dovezla stene z renomovane chovatelske stanice ve Spanelsku. Fena me stala bez trochy 1500 Euro, a to jsem mela "slevu" za dlouhe cekani (prvni kryti se nepovedlo) a dlouho zaplacenou zalohu. V zhledem k cene cesty a kurzu Eura ke Korune me ta sranda stala temer 50 000, - Kc. A to se cena stenete pohybovala na spodni hranici mozneho rozpeti.